Szabadító ​szerelem (Mackenzie fivérek 5.) 151 csillagozás

Jennifer Ashley: Szabadító szerelem

Elliot McBride hatalmas vagyont szerzett Indiában, majd Skóciába visszatérve kalandos körülmények között elnyeri gyerekkori szerelme, a szépséges Juliana kezét. Az ifjú pár a skót Felföld egyik eldugott, festői zugában, egy ódon, romantikus kastélyban kezdi a közös életet. Minden adott tehát a zavartalan boldogsághoz. Vagy mégsem? A szerelmes fiatalasszonyt egyre több nyugtalanító kérdés gyötri. Minden bátorságára és hitére szüksége van, hogy férjét ugyanannak a derűs és szeretetreméltó embernek láthassa, akibe kislány korában beleszeretett. Mert Elliot McBride élete sötét titkokat rejt… Jennifer Ashley díjnyertes romantikus-erotikus sorozatában továbbszövi a Mackenzie csa­lád izgalmas, magával ragadó történetét.

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Kossuth, Budapest, 2014
344 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630978552 · Fordította: Gálvölgyi Judit
>!
Kossuth, Budapest, 2014
246 oldal · ISBN: 9789630978934

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Lord Ian Mackenzie · Cameron Mackenzie · Daniel Mackenzie · Lloyd Fellows · Ainsley Douglas · Elliot McBride · Juliana (St. John) McBride

Helyszínek népszerűség szerint

Edinburgh


Kedvencelte 13

Most olvassa 3

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Jennifer Ashley: Szabadító szerelem

Az első férfi, aki poszttraumatikus stresszel tér vissza Afganisztánból. Viccen kívül érdekes könyv volt egy testileg lelkileg meggyötört férfiról, akinek ifjúkori kedvese segít meggyógyulni. Viszont nem kötődött szorosan a McKenzie klánhoz, mert a fickó csak Lord Cameron feleségének a bátyja. Egy bál erejéig feltűntek a klán tagjai is, de ez akkor is mellékszál volt. Juliana nagyon erős személyiség. Egy lepukkant kastély, dilinyós, lövöldözős nagybácsi és egerek a hálóban…meg se kottyan neki. Más el sem viselte volna Elliot furcsaságait. Miközben megpróbálják rendbe hozatni a kastélyt, fura dolgok történnek a birtokon. Elliott úgy érzi, hogy figyelik és megpróbálja csapdába csalni a titokzatos leskelődőt. Juliana pedig nem tudja, hogy a férje a végére tényleg megbolondult? A történetet pikáns ágyjelenetek, tréfás helyzetek és az indiai szolgáló családjának lelkes segítsége teszi változatossá. Egy olvasást mindenképpen megért.

_Leelan_ P>!
Jennifer Ashley: Szabadító szerelem

Igazán sajnáltam, hogy ezzel a résszel ilyen sokáig elvoltam.
Sajnos azonban nem hiába. Ez a rész nehezebben csúszott, mint az előző négy rész, amik ugye a Mackenzie fivérekről szóltak.
Elliot McBride hasonlóan szűkszavú és nehéz eset, mint Ian Mackenzie. Kicsit olyan érzésem volt, mintha ezt a szerethető karaktert szerette volna megint létrehozni, csak más háttérrel. Ez nem sikerül Ashleynek sajnos.
Nem tudom megmagyarázni mért, de ez volt az érzésem. Elliot tipikusan az a sérült férfi karakter, akikért élek-halok. Szerethető, sérült és makacs férfi. Igazán határozott teremtés, tudja, hogy mit, mikor akar. Tökéletesek a megérzései, halálos, veszedelmes mesterlövész. És, ha ez nem lenne elegendő, nagyon tud szeretni. Szereti Julianát, és Chinit.
A történetben fontos szerepet kapnak az indiai szolgálók, főleg Mahindar, aki több, mint szolga. Ő egy őrző, ő Elliot védőangyala. Jól ismeri az urát, tudja mire van szüksége. Azok az emberek rengeteg lehetőséget tartogattak magukban, még sem lettek elégég kihasználva.
Bővebben a blogon: :D
https://bibibuchlove.blogspot.hu/2017/03/jennifer-ashle…

Bleeding_Bride IP>!
Jennifer Ashley: Szabadító szerelem

Hiányzott az eredeti testvér- csapat, hazudnék ha nem. Ez a rész nem érte el azt, amit a sorozat eddig, viszont örülök, hogy a szerző nem készített a Mackenziek nyomán fénymásolt szereplőket.
Itt kicsit a főhősnő is elfogyott, az eddigiek során azért ennél sokkalta tüzesebb, öntudatosabb és erősebb nőkhöz voltam szokva, de így is élvezhető volt.
A történet maga izgalmas volt.

perpetua P>!
Jennifer Ashley: Szabadító szerelem

Kifejezetten tetszett az igen rendhagyó kezdés. Míg általában a történet végkifejlete a házasság, ha más nem az epilógusban láthatjuk, itt gyorsan az események közepébe vágunk, hiszen Elliot és Juliana egybekel.
Csak ez után ismerkedhetünk meg velük jobban, láthatjuk, bizony van már közös múlt a hátuk mögött, az érzelmek mindig megvoltak, csupán nem engedtek teret nekik. Elliot megsínylette az Indiában töltött időt, és megmentőre van szüksége, hogy visszatérjen a normál hétköznapot eseményeibe. Ez lesz számára Juliana, aki bátran szembeszáll minden démonnal és segít férjének átvészelni a nehéz időszakot. Szerethető mellékszereplőkkel és ha nem is a legváratlanabb fajta, de mégis érdekes nyomozással válik teljessé ez a rész. És persze imádtam, amikor felbukkant egy-egy már jól ismert Mackenzie is a lapokon.

Hópárduc P>!
Jennifer Ashley: Szabadító szerelem

Érdekes volt, de hiányoztak az előző részekben megismert szereplők.
Egyébként kellemes kikapcsolódást nyújtott.

Kitti_Kinczer>!
Jennifer Ashley: Szabadító szerelem

Meglepődtem, mikor elkezdtem olvasni, mert arra számítottam, hogy Fellows a következő, hiszen kaptunk ízelítőt is, de mindegy, Elliottnak is éppúgy örültem, főleg miután belevetettem magam a regénybe.
Kicsit kilógott a sorozat korábbi kötetei közül, mert, hogy nem Mackenzie testvér a főszereplő, azért feltünedeztek ők is, de nagyon korlátozott mennyiséget kaptunk csak belőlük. Nem feltétlen baj, hogy nem csak róluk szó a sorozat, csak először meglepődtem, de a McBridge testvérek is épp olyan izgalmasnak tűnnek, mint a Mackenziek!
Nem volt túlságosan hosszú a regény és ez kifejezetten jó volt, mert a végén már nem volt szükség semmire, hogy a történetet tovább fokozzák.
Elliott nagyon kedvelhető karakter volt,ahogyan Juliana is, és a szolgálók, valamint a szomszédságban élők is.
Chini eléggé kevéske szerepet kapott, pedig elég fontos karakternek hittem az elején, mikor kiderült ki is ő.
Azt hiszem fogunk még találkozni McBridge fivére, azt hiszem van még egy özvegy testvérük két gyerekkel, szerintem a sorozatba belefér még az ő története, de most már nagyon remélem, hogy Fellows lesz a következő! Mert nagyon érdekel, az ő sorsa, aztán természetes Daniel, aki az első részben azt hiszem 9 éves volt, most pedig már 18 éves, növekszik a legény, és most már lassan készen áll a saját regényére azt hiszem. :D

PEvice>!
Jennifer Ashley: Szabadító szerelem

Hiányoztak azok akik miatt olvastam ezt a részt. Mintha ez már egy másik rész lenne a sorozatnak. Végül is jó volt. Hasonlított Ian könyvéhez :)
Remélem lesz még olyan rész ahol nagy adagban kapok az eredeti szereplőkből :) Hart könyvét semmi sem fogja szerintem felülmúlni :(

anikho>!
Jennifer Ashley: Szabadító szerelem

Határozottan többet vártam.

Hiányzott az egészből a szenvedély a vágyódás, ami a történelmi romantikusok szükséges velejárója szokott lenni. Itt egyből beleugrunk egy kapcsolatba, ami szépen csörgedezik a medrében. Nincs miért izgulnia az embernek, hogy vajon mikor jön az első csók, hogyan fognak összejönni stb. Ezt nagyon nehezményezem.

A cselekményszál, a múlt kitapogatása tetszett, jókor jó helyen voltak az utalások, de mindez hiába, ha a szerelmi szál aláássa ezt a részt.

Remélem a következő könyvekkel visszatérünk Hart szintjére.

lettielena>!
Jennifer Ashley: Szabadító szerelem

Hiányoztak belőle a Mackenziek :( Pedig úgy álltam neki, hogy biztosan izgalmas lesz az őrült Elliot és India miatt, de Julianna az elejétől nem volt túl szimpatikus. Az ő személyétől függetlenül ez is érdekes és szórakoztató történet, mivel van benne szenvedély, gyilkosság, elborult elme stb.

Paulina_Sándorné P>!
Jennifer Ashley: Szabadító szerelem

Tetszett a család történet folytatása. Jó volt, hogy egy-egy pillanat erejéig a régi ismerősök is feltűntek. Nem semmi, amin Elliot-nak át kellett menni. Borzalmas ami történt vele. Tetszett, hogy spoiler. Örültem neki, hogy Stacy spoiler. Juliana szimpatikus hősnő, jól kezeli a dolgokat. A történet többi szereplője is kedves volt számomra. A legjobban Komal és McGregor kettőse tetszett.


Népszerű idézetek

nykyriana>!

– Te jelentetted számomra a fényt, az életet. Te vagy a melegség, és én átkozottul fázom.

1 hozzászólás
Szelén>!

– Ne aggódj, kislány! – vigasztalta McGregor vidáman, amikor felmásztak a kocsiba Hamish mögé. – Bosszút álltam. Beleköptem a whiskys üvegbe.

krisztin1>!

– Elliot! – suttogta Juliana. – Ugye tudod, hogy nem viselsz a ruhád alatt semmit?
A férfi feszes, izmos combja keményen dolgozott, mielőtt egész teste el nem tűnt a lyuk fölött. Juliana aggódva lépett közelebb a nyíláshoz, éppen amikor Elliot bűntudatos mosollyal visszanézett rá.
– Skót vagyok – válaszolta.

krisztin1>!

A megtört ember megtanulta, hogy akkor élvezze az életet, amikor esélyt kap rá.

2 hozzászólás
Ercsusz>!

– A feleségét, gondolom, nem lehet meggyőzni, hogy halassza el a mulatságot.
Elliot önkéntelenül is elmosolyodott.
– A feleségem nagyon eltökélt.
A vízparton álldogáló Ian felnevetett. A nevetés szívből jött, bár Ian le sem vette
tekintetét a botról.
– Az én Bethem is éppen ilyen. – A hangjában őszinte szeretet csendült.

Ercsusz>!

– Visszamegy a házba? Na és a jótékonysági vásár?
– Nem régen vagyok nős – válaszolta Elliot. – De máris megtanultam, hogy bölcsebb, ha az úrnőnek mindig a kedvében járok.
Fellows bólintott, felhúzta a szemöldökét, mire Ian ismét felkacagott.

Kapcsolódó szócikkek: Elliot McBride · Lloyd Fellows · Lord Ian Mackenzie
Ercsusz>!

A vendégek boldogan nevettek, tapsoltak, táncoltak körülöttük. Daniel Mackenzie volt a leglelkesebb, a skót fiatalember magasabbra ugrott, és erősebben pörgette a hölgyeket, mint a bácsikái, akiknek minden figyelmét saját feleségük kötötte le. Egyedül Ian Mackenzie nem táncolt, szívesebben üldögélt felesége és gyermekei mellett, vagy fogta a kisfia kezét, amikor a legényke táncolni akart a zenére.
Mac Mackenzie majdnem olyan tüzesen ropta, mint az unokaöccse, Daniel. Szépséges felesége, Isabella kipirult arccal, csillogó szemmel kacagott rá. A herceg, Hart visszafogottabb volt, de olyan szeretettel pillantott Eleanorra, hogy Julianának könny szökött a szemébe.
Olyan kapcsolatra vágyott Elliottal, amilyen a Mackenzie fivérek és feleségük között volt. Teljes bizalom, magabiztosság és szerelem. Élvezték az együttlétet, hogy láthatják egymást. Mégsem veszítettek el egymás társaságában semmit, mindenki megőrizte a saját akaratát és örömeit. Ám a házaspárok együtt erősebbnek látszottak, mint külön-külön.

Sippancs P>!

Elliot fél háta fedetlen volt, térdtől a takarón pihent a lába. Juliana szemügyre vette férje feszes csípőjét, végigpillantott szőrös lábán.
Formás férfi volt. Isten igazán csinosan rakta össze.

56. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elliot McBride
nykyriana>!

McGregor felkapta a whiskys poharát.
– Jól mondja! Kedvelem magát Dollimple.
– Dalrymple – javította ki Mr. Dalrymple.
– Dullpimple. – McGregor lehajtotta a maradék whiskyt.
(…)
– Azt hiszem, most jobb lesz, ha távozunk. Köszönjük a teát, Mrs. Terrell.
(…)
– Pompás ötlet, lányom. A sok italtól most már könnyítenem kell magamon. Örülök, hogy megismerhettem, Dallbimple.

krisztin1>!

(…) Kezdte megtanulni, hogyan emlékezhet a múltra anélkül, hogy harcolna ellene, hogy félne a múlt pusztításától. Talán eljön a nap, amikor Elliot emlékei kellően távoliak lesznek, és nem fenyegetik többé. Tudta jól, hogy hosszú időnek kell eltelnie, amíg elérheti ezt a békességet, de már megvolt hozzá mindene, hogy elkezdje a gyógyulást.


A sorozat következő kötete

Mackenzie fivérek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Elizabeth Hoyt: Szenvedély
Julia London: A vad skót
Julie Garwood: A menyasszony
Lisa Kleypas: Winterborne választottja
Kresley Cole: Szeress, ha tudsz!
Diana Gabaldon: Szitakötő borostyánban
Julia Quinn: Rossz kor
Christina Dodd: Varázslatos esték
Karen Marie Moning: A Felföld ködén túl
Sabrina York: Susana és a skót