Mackenzie ​férfias játékai (Mackenzie fivérek 6.) 113 csillagozás

Jennifer Ashley: Mackenzie férfias játékai

Daniel ​Mackenzie tökéletesen beleillik a hírhedt Mackenzie klánba – dúsgazdag, jóképű, tehetséges, és rajonganak érte a nők. Ám amikor a sors elébe hozza Anglia egyik legismertebb médiumát, Violet Bastien kisasszonyt, Daniel számára két dolog azonnal világossá válik: Violet egy csaló, őt pedig menthetetlenül rabul ejtette.
Violet tisztában van képessége korlátaival, vagyis valójában nem tud érintkezni a túlvilági szellemekkel, viszont az emberek gondolataiban és lelkében kitűnően olvas. Gyorsan felméri, hogy Daniel intelligens, ugyanakkor veszélyt jelent egy tisztességes nő hírnevére. Később azt is megtudja, mennyire nagylelkű, milyen kellemes férfi, de bizony elképesztően komisz is. Ekkor azonban Violetet kísérteni kezdi a múltja, így csapot-papot hátrahagyva elillan Angliából, s új néven kezd új életet.
Daniel eltökéli, hogy felkutatja a lányt, és hagyja kibontakozni Violet iránti vonzalmát. Noha a médium tisztában van azzal, hogy botrányos múltja miatt nem remélhet… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Kossuth, Budapest, 2015
370 oldal · ISBN: 9789630983914 · Fordította: Medgyesy Zsófia
>!
Kossuth, Budapest, 2015
496 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630983174 · Fordította: Medgyesy Zsófia

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Cameron Mackenzie · Daniel Mackenzie · Violet Devereaux


Kedvencelte 10

Most olvassa 3

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 24


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Jennifer Ashley: Mackenzie férfias játékai

Három év kihagyás után folytattam a sorozatot, csoda, hogy emlékszem még Mackenzie-ékre, de leginkább Ian története maradt meg. Ebben a részben Lord Cameron fia, Daniel már 25 éves, és igazi aranyifjú, aki odavan a motorokért és a szép nőkért. Violettel a véletlen hozza össze, de annyira elbűvöli a lány, hogy nem bírja elengedni. Jó kis kalandos történet kerekedett ki, spiritiszta szeánszokkal, léghajózással és bunyókkal, miközben hőseink szerelembe esnek, és az egész klán felsorakozik melléjük. (Iant itt is nagyon bírtam) :)

2 hozzászólás
Sippancs P>!
Jennifer Ashley: Mackenzie férfias játékai

„A kénköves pokol tüze, asszony!”, végre visszatértünk a kezdeti minőséghez!

Két gyengébb kötet után félve vettem kézbe Daniel történetét, de teljesen alaptalan volt a félelmem, mert az írónő ezúttal maximálisan hozta a formáját. Mindent belegyúrt ugyanis ebbe a csaknem 500 oldalnyi történetbe, ami egy jó kis skót történelmi romantikushoz kell – az izgalmas és kalandokkal teli cselekményt imádnivaló családtagokkal fűszerezte, a romantikát egy csipet humorral és szenvedéllyel bolondította meg, a cseppet sem átlagos szereplőkhöz egy adag intrikát csapott hozzá, az érzelmeket tudománnyal és egy minimális paranormális vonallal keverte össze, s mindezt kilttel, gyönyörű báli ruhákkal és több országon átívelő helyszínekkel díszítette.
Egyszerűen letehetetlen volt az elejétől a végéig.

Létezik olyan Mackenzie, akibe nem szeret bele az ember lánya?!

25 hozzászólás
_Leelan_ P>!
Jennifer Ashley: Mackenzie férfias játékai

Jajj, az ifjú Daniel Mackenzie *-*
Tökéletesen aranyos, szerethető fiatal skót pasi :D
Legalább, hanem jobban szerettem, mint az apja könyvét.
Hihetetlen édes, csavaros, furfangos kis történet ez, nagyon is szerethető karakterekkel! :)

oldmoviegirl01 P>!
Jennifer Ashley: Mackenzie férfias játékai

Már a hatodik kötetnél tartunk a sorozatban és mégsem unalmas, sőt. Ha a Mackenzie fivérekről szóló kötetet veszek a kezembe, tudom, hogy más, nem a megszokott sémát követő, történelmi korban játszódó romantikus regényt fogok olvasni.

Az a jó ebben sorozatban, hogy az erős, határozott, karakteres, ugyanakkor nagyon óvó és összetartó skót férfiak szívét nem tapasztalatlan, esetleg naiv, elsőbálozó leánykák hódítják meg, hanem erős nők, akik maguk is átéltek egy s mást.

Daniel Mackenzie mellé is – aki nem marad el apja illetve nagybátyjai mellett, ha erős elhatározásról van szó –, nagyon helyesen, olyan nőt választott az írónő Violet személyében, akinek bizony már meg kellett tapasztalnia az élet árnyoldalait. Sebekkel, múlttal rendelkezik, így épp itt volt az ideje, hogy valami jó is történjen vele. Daniel és Violet szépen haladtak előre, az ösztönös vonzalmat megtöltve bizalommal, hogy tökéletes párossá váljanak.

Szerencsére a már megismert Mackenzie fivérek is szerepeltek a regényben, megmutatva, milyen is egy igazi összetartó skót család. Az pedig igazán üdítő volt, hogy ugrottunk pár évet a korban, és az 1890-es években jártunk, mindenféle találmányokkal, léghajóval és autómobillal.

Tóth_Orsolya_3 P>!
Jennifer Ashley: Mackenzie férfias játékai

A Mackenzieket nem lehet megunni! Annyiradeannyira jó volt megint olvasni róluk! ;-)
Nem bánnám, ha a gyerekőceik életéről is írna majd az írónő, egy-két pupák személyisége már most imádnivaló. ;-)
Daniel… Már az előző részekben is szerettem a fitalurat, de most egyenesen imádtam. *-*
Jöhet a következő rész!

Silverlight>!
Jennifer Ashley: Mackenzie férfias játékai

Szeretek a Mackenzie családról olvasni. Mindig szórakoztatóak és izgalmasak is. Itt sem volt másként. Az arisztokráciából erősen kilógó család tagjai elég különcök, saját rögeszméjüknek élnek, mégis szinte mindegyiket körülrajongják a nők. Ebben a történetben egy különlegességet kaptam, hiszen a médiumok szemfényvesztéseibe tekinthettem bele. Igazán érdekesnek találtam. Daniel Mackenzie igazi férfi, aki koránál sokkal előrehaladottabb szellemű. Emellett persze hirtelen haragú és igazi bajkeverő. Szerintem ez a történet is igazi történelmi romantikus. Talán túlságosan is sok bonyodalmat sikerült a végére belecsempészni a sztoriba. Haladós könyv volt, és élveztem is, de azért olvastam már jobbat is az írónőtől.

>!
Kossuth, Budapest, 2015
496 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630983174 · Fordította: Medgyesy Zsófia
PEvice>!
Jennifer Ashley: Mackenzie férfias játékai

Hát nem is tudom az első négy könyv a legjobb még mindig. Cameron változhatatlanul jó pasi. Ian mindig tupíroz egyet a könyvön :) Daniel hát Ő Daniel :) Félcsillag levonás indoklását lásd az első mondatban :)

Trice29 P>!
Jennifer Ashley: Mackenzie férfias játékai

Éreztem én, hogy Danielre érdemes várni. Ez a pasi kell nekem, újabb kedvencet avattam. Ez a mérhetetlen türelem, kedvesség és kitartás, elvarázsolt. Külön élveztem, hogy Ianból is végre egy kicsit többet kaptunk. Volt izgalom is ezerrel. Nagyon jó könyv!

Diana_L I>!
Jennifer Ashley: Mackenzie férfias játékai

Ahhh!!! Igen!!!
Eleinte, talán kicsit nehezen indult a történet, de megérte. Végre megmutatta Jennifer Ashley, hogy az erotikus vonal háttérbe szorításával is tud remek regényt írni. Nagyon jó kis párost kaptam tőle Vi és Daniel személyében. És az 5 csillag egyértelműen Danielnek szól. Nem azért, mert ő is egy a szeretni való Mackenzie férfiak közül, hanem azért, ahogy az elejétől kezdve Violettel bánt. Daniel az, akiben mindegyik Mackenzie férfiből van valami. Ha kell vakmerő, pajkos, kemény (nem csak abban a bizonyos értelemben), kitaró, szenvedélyes és a végtelenségig elkötelezett.
Egyetlen egy dolgot hiányoltam, de csak ici-picit. Szerettem volna kicsit többet kapni az egész Mackenzie családból.

Kitti_Kinczer>!
Jennifer Ashley: Mackenzie férfias játékai

Végre Danny! Már nagyon vártam rá, és pontosan olyan férfi lett belőle amire számítottam. Faltam a lapokat az elején, aztán egyre jobban megszerettem a szereplőket, Violet nagy kedvenc lett, de aztán a végére kezdtem unni, nem tudom miért, elvégre a vége is tartalmas és izgalmas volt, de a nagy izgalom előtt eléggé vontatottnak éreztem, talán, ha kicsit kevesebb dráma lett volna akkor jobban tudtam volna élvezni. Döcögős de izgalmas indulást követően sorjában jöttek a jobbnál jobb kalandok, de a végére sok lett.
Azt hiszem, ha más fajta női karaktert kaptunk volna, akkor én Danielt sem szerettem volna meg ennyire, de Violet tökéletes volt, persze elég zűrős a múltja, amiért nagyon sajnáltam, de Danielt kapta cserébe.
Most kaptunk Mackenzie pasikat bőven, csak úgy nyüzsögtek, de én ezt nagyon szerettem. Megint csak Ian volt a központi fivér, de ezt már megszoktam, megint mindenki rá támaszkodott. De amit igazán nagyon szerettem, az Cameron volt! Főleg a végén! Jessszusom, hát annak nagyon itt volt az ideje, és Danielnek is szüksége volt rá spoiler
Kicsit lezárásnak éreztem ezt a kötetet, de még lesz kettő, de sajnos nem érezem a felhőtlen örömet, mert nem tudom milyen Mackenzie regények lesznek már azok a fivérek nélkül. Azért bele vágok. :)


Népszerű idézetek

Sippancs P>!

– Jó hogy jössz, Daniel! Meg akartam kérdezni, hogy…
Az öreg szava elakadt, amikor Daniel szó nélkül átölelte, és jó erősen magához szorította a nála egy fejjel magasabb apját.
– Te mindent megpróbáltál, apa! – szólalt meg Daniel. – Pedig én egy megátalkodott szörnyeteg voltam.
Cameron kissé értetlenül viszonozta fia ölelését, azután hátrébb lépett. Jellegzetes Mackenzie-sárga szeme Danielt pásztázta. Kezében még égett a szivar, melynek füstje most körbefogta mindkettejüket. – Daniel, mi az ördögről beszélsz?
– Egy hálátlan kölyök hálálkodását hallod. Fogadd el! Jól csináltad!
– Te részeg vagy!
– Egy kicsit talán. A beteg barátommal elszopogattunk egy egész üveg whiskyt. Ha túl sokat emelgetem a kezem, rám jön a gondolkodás.
– Azt látom!

210. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cameron Mackenzie · Daniel Mackenzie
Sippancs P>!

– Jó éjt! – mondta újra Violet.
– Várj! Itt a szélgéped. – Daniel előhúzta a dobozt a hóna alól, lehajolt, és arcon csókolta a lányt. – Jó éjt!
Violet átvette a dobozt. – Jó éjt! – mondta ő is.
Daniel lelépett a bejárat előtti lépcsőfokról, s újra köszönt. – Jó éjt!
Violet a válla fölött hátramosolygott. – Jó éjt!
Mikor a lány kinyitotta az ajtót, Daniel megemelte a kalapját. – Aludj jól!
– Te is!
– Jó éjszakát!
– Jó éjszakát!
Simon a bérkocsi hátsó kerekének támaszkodva cigarettázott, és érdeklődéssel figyelte a jelenetet. Elvigyorodott, amikor Daniel visszafordult, és még egyszer intett egyet a lánynak.
– Jó éjt! – kiáltotta a férfi.
– Jó éjt! – felelte Violet, majd végre eltűnt az ajtó mögött.

176-177. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Mackenzie · Violet Devereaux
Sippancs P>!

Daniel sosem értette, miért hiszik azt a nők, hogy ha esendőnek, törékenynek mutatják magukat, a férfi nyomban beléjük habarodik! A törékenység láttán Daniel legszívesebben azt tanácsolta volna a kis hölgyeknek, hogy egyenek laktató ételeket és tornázzanak, hogy megerősödjenek.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Mackenzie
Sippancs P>!

– De higgy nekem: jobb egy kellemetlen dologgal szembenézni és gyorsan leszámolni vele, hogy folytatni tudd az életed. Tétovázni, elmélkedni, várni és aggódni… az öli meg az embert.

398-399. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Mackenzie
Sippancs P>!

– (…) Magát vágta már kupán egy nő csak azért, mert megcsókolta?
Simon elhúzta a száját. – Igen, Uram!
– És maga mit tett? – Daniel a fejét masszírozta, és cigaretta után kutatott a tekintetével, de egy palack whisky is megtette volna, hogy enyhítse a fájdalmát.
– Újra megcsókoltam – felelte Simon.

63. oldal

Sippancs P>!

– Jöjjön ide, és írja ezeket alá! – szólt rá Jacobira. – Ha megteszi, akkor nem fogom magát puszta kézzel széttépni.
– Erőszakkal fenyeget? Milyen angolos!
– Skót vagyok. Mi, skótok nem vagyunk ok nélkül erőszakosak, de ha felbőszítenek… jobb, ha vigyáz magára!

458. oldal

Tóth_Orsolya_3 P>!

– Életemben nem láttam még ilyen lenyűgöző szerkezetet! – szólalt meg. – Mármint a csigás szerkezetre gondolok. Ki volt a mérnök, aki ezt Önnek beszerelte? Szeretném megismerni az illetőt!
Bastien kisasszony gondosan vigyázott, hogy arcán semmiféle érzelem ne látszódjon.
– Én szereltem be – közölte.
– Ön? – Daniel szeme elkerekedett a csodálkozástól, majd összeütötte a két tenyerét, és megtapsolta a választ.
– Zseniális! Azt hiszem, belehabarodtam Önbe.

Diana_L I>!

– Talpraesett ember vagy – mondta a lány. Elvette az egyik kenyeret, és megszórta sajttal, amíg Daniel magának is szedett az ételből. – Úgy vélem, mindig a talpadra esel.
– No, nem mindig… – Daniel teletömte a száját a vajas krumplival, majd leöblítette a fanyar vörösborral. – Amikor azzal a vázával leterítettél, a hátamon landoltam.

krisztin1>!

Kisebb-nagyobb katasztrófák mindenki életében előfordulnak. Ez tény. A világ tele van veszedelemmel, akárhogyan is próbálja az ember megóvni magát a bajoktól.

Tímea>!

Én semmit sem tudok az életről. Csak azt tudom, hogyan kell menekülni.


A sorozat következő kötete

Mackenzie fivérek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julie Garwood: Váltságdíj
Julie Garwood: A menyasszony
Judith McNaught: Álomkirályság
Lisa Kleypas: Winterborne választottja
Kinley MacGregor: Lángoló szenvedély
Julia London: A vad skót
Johanna Lindsey: Az örökös
Julie Garwood: Mentőangyal
Julie Garwood: Mentő körülmény
Sabrina York: Susana és a skót