!

Lord ​Mackenzie tébolya (Mackenzie fivérek 1.) 264 csillagozás

Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya
2.200 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

A Mackenzie fivérek gazdagok, befolyásosak, veszélyesek és kiszámíthatatlanok. Egy nő sem éli túl, aki a közelükbe kerül. Sok pletyka kering róluk – tragikus erőszak, csillapíthatatlan vágyak, szeretők, botrányok.
London, 1881. Az a hír járja, hogy Ian Mackenzie őrült, és veszélyes a nőkre. Betht mégis elbűvöli a Lord. A lány megérzi, hogy a férfi romlottsága és kivételes tehetsége ellenére segítségre szorul. Az ő segítségére. Beth mindent felad a férfiért. Életének egyetlen értelme, ha mégoly veszélyes is, Ian Mackenzie lesz. Semmi sem szabhat gátat izgatóan viharos és buja erotikus kalandokkal teli kapcsolatuknak…
A Bestseller szerző, Jennifer Ashley romantikus, erotikus regénye több díjat nyert megjelenése évében. A Mackezie-sorozat különleges világa, szenvedélyes szereplői, fordulatos cselekménye és a sodró érzelmek magukkal ragadják az olvasót.

Eredeti mű: Jennifer Ashley: The Madness of Lord Ian Mackenzie

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Kossuth, Budapest, 2013
280 oldal · ISBN: 9789630975094
>!
Kossuth, Budapest, 2012
376 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630974219 · Fordította: Gálvölgyi Judit

Enciklopédia 28

Szereplők népszerűség szerint

Lord Ian Mackenzie · Cameron Mackenzie · Beth (Ackerley) Mackenzie · Daniel Mackenzie · Hart Mackenzie · Lord Roland "Mac" Ferdinand Mackenzie · Isabella · Lady Isabella Mackenzie · Lloyd Fellows

Helyszínek népszerűség szerint

Párizs


Hirdetés

Kedvencelte 41

Most olvassa 8

Várólistára tette 101

Kívánságlistára tette 66

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
ZitussKa
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya

Egyèrtelműen kedvenc lett ez a könyv! Hogy is lehetne más?:) Amikor egyszeriben imádod a règies nyelvezetet, a kedves, kitartó, megèrtő szereplőket, a törtènet izgalmait, fordulatait, perzselő pillanatait.
Tökèletes! Nem tudok semmi rosszat mondani róla, mert egyszerűen nem lehet!
Beth egy szuper karakter! Karakán, ès talpraesett!!
Ian pedig annyira èdes, kicsit elveszett, bizonytalan de hatalmas szívű, okos ès vèdelmező.
Oda meg vissza vagyok az egèsz törtènetèrt, úgy ahogy van❤
Olvassátok bátran, 100% kikapcsolódást ígèr!:)

>!
Via_BertaღVivienღ
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya

Jajj, még egy Mackenzie, akit megszerettem :) spoiler
Végig érdekelt, hogy vajon nevén nevezik-e majd Ian problémáját, amire egészen pontos leírásokat kapunk, de nem kaptam meg sajnos a betegsége nevét.
Én magam csak találgatni tudok. Lehet, hogy Asperger szindrómában szenved, viszont akkor nem lenne ennyire..hmm.. vágytól hajtott, és nem lenne ilyen jó a kapcsolata Bethel…
Így én inkább arra hajlok, hogy Ian problémája sok rétű, elágazó, és csak találgatni, visszavezetni lehet ezeket a „tüneteket",amiket produkál.
Ian élete nehéz, és folyton tébolyodottnak tekintik, közben szerintem csak egy meg nem értett, bántalmazott férfi, aki gyerekként olyanokat látott, és élt át, ami minden egészséges kisgyermeket beteggé tett volna. sajnos magam is tapasztaltam… :( egy bántalmazott kisgyermek sokféleképpen küzd meg a démonaival, máshogy hat a fejlődésére, tudatára
A szanatóriumról már ne is beszéljünk…
spoiler Nem csoda, hogy szegénynek állandóan fáj a feje, hogy bizalmatlan másokkal.
Közben pedig annyira szerethető karakter. Olyan kedves. És tud szeretni, kapcsolatra, emberi érzelmekre. spoiler
Betht nagyon szereti.
Nem lehet komoly képet vágva olvasni a soraikat, jeleneteiket. Beth talpraesett, jó lelkű lány, illik Ianhez. Kicsit a támogatására is szorul szegény ördög, de Beth segít neki. Változik, lassan, de biztosan. Újra tud majd mellette bízni az emberekben.
A szíve,m szakadt meg mikor Beth Ian tekintetét kereste, de az nem tudott belenézni a szemébe…aztán akkor … én majdnem sírtam. Kicsit nyálas-romantikus jelenet volt, de imádtam :D
A történet jó volt, jól felépített. Kikapcsolt, megnevettetett néha. Elolvadtam. Édes volt.
Annyi szent, hogy a fivérek minden tagja felkeltette az érdeklődésemet, és már alig várom, hogy olvassam a második részt…
Jah, hogy van időm? Uzsgyi a fürdőkád és a könyv *-*

16 hozzászólás
>!
Zsuzsanna_Makai
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya

Mondom hogy voltam ezzel a könyvvel. Hú, jól indul. Eddig semmi extra. Lady Isabell érdekelni fog, majd az ő könyvét elolvasom. Négy csillag. Hart könyve is érdekelni fog. Unom. Három csillag. Jó, nem olvasom tovább, tök nem érdekel. Másnap a buszon; nincs nálam másik könyv, valamit olvasnom kell, folytatom. Oké, ez most tetszik. Már négy csillag. Egyre jobb. Oké, folytatni fogom a sorozatot. Öt csillag.

>!
Nikyy18
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya

Nagyon tetszett. A szereplőket hamar megkedveltem. Ian és Beth aranyos párt alkottak. Nagyon sajnáltam Iant azért ami a múltban tettek vele. Nem értem az apja, hogy lehetett ilyen.

>!
perpetua P
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya

Végre én is belevetettem magam a Mackenzie-k világába és egyáltalán nem csalódtam. :)
Tökéletes történelmi romantikus, ami még pici erotikával is meg van fűszerezve. :) Mellé egy jó kis nyomozással társul, amivel sosem lehet mellélőni. A Mackenzie család országszerte, sőt majdnem világszerte hírhedt, nem csoda, hogy sok ellenségük is akad. Lloyd felügyelő azonnal lecsap a lehetőségre, hogy rászálljon a fivérekre, egy megoldatlan gyilkosság ügyében. Végig szurkoltam, hogy téves legyen a vád és sokszor elbizonytalanodtam a kimenetelt illetően, így nagyon tudtam élvezni a nyomozást. Jó volt, hogy „megjelent” Beth, aki nem hagyta annyiban a dolgot és elhatározta, hogy ő márpedig kideríti az igazságot.
Ian a klán csodabogara. Sokak szerint bolond vagy őrült és kevesen ismerik meg, hogy valójában milyen is. Viszont, ha valamit a fejébe vesz, azt mindig véghez is viszi. Megismerkedik Beth-el, a gazdag özveggyel és azonnal felfigyel rá. Ian úgy hiszi nem képes a szerelemre, de végig látszik rajta, hogy érzelmek is megjelentek már, csak ő maga ezt még nem képes belátni. Izgultam, hogy mikor fog végre ráeszmélni erre, és elég drámai fordulat kellett ahhoz, hogy kinyíljon a szeme.
Ian-t kezdetben csak a testiség vezérli, de Beth el tudja érni, hogy valódi érzelmeket is tápláljon iránta. Ha a lány nem ilyen makacs, nem biztos, hogy hosszútávon kitartanak egymás mellett. Nagyon tetszett az egész személyisége. Bár már a gazdagok közé tartozik, nem felejti el, hogy honnan jött és milyen a nélkülözés. Attól, hogy pénze lett, nem is nézi le azokat, akik most már rangban alatta állnak. Nagyon gyakorlatias és éles eszű, nem engedi, hogy mások befolyásolják. Az is kifejezetten tetszett, hogy nem szemérmeskedik fölöslegesen, tudatában van a saját testének és „elveszi”, amire szüksége van.
Első részre „nem lehet” maximum csillagot adni, de tökéletes első kötet volt és várom a folytatást. :)

5 hozzászólás
>!
anikho 
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya

A sok pozitív értékelés teljességgel meggyőzött arról, hogy elolvassam.
Nem bántam meg.
Sokan említették, hogy a történet egyedi, még nem találkoztak ilyen jellegű problémával. Jelentem én sem.
Üdítően hatott; kérem szépen ez maga az élet. Van amit nem lehet legyőzni, el kell fogadni, és együtt élni vele. Ha erre az ember rájön, mindjárt tudja élvezni a napokat, az emberek társaságát, a barátok és a család szeretetét. Tudom, van mikor ez nyűg. Biztosan mindenki érezte ezt korábban. De a végén csak kiderül, hogy ha az embert úgy szeretik és úgy fogadják el, ahogy van, az maga a boldogság. Persze, hagyni kell, hogy az embert szeressék. Ian ezt tanulja meg a könyvben Beth segítségével.

Nagyszerű történet. Az írónő kellően felcsigázott a többiekkel kapcsolatban, főleg Mac-Isabell párosra vagyok kíváncsi, így nagyon örülök, hogy az a következő. :)

7 hozzászólás
>!
Moon93
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya

Nagyszerű meglepetés! Nagyszerű könyv! Minden meg van benne, ami egy könyvben meg kell hogy legyen. Romantikus, erotikus és még krimi is! Wow! A végén egy igazááán nem várt meglepetés ért, amire egyáltalán nem gondoltam! Általában már a könyv elején sejtem, hogy mi fog történni, de itt nem! Még csak nem is sejtettem!!! Csak azt mondhatom, hogy wooooow! :D

Igazán tetszett, hogy a szereplők nem tökéletes emberek, sőt tébolyultak és furák. Beth viselkedése nagyon tetszett, magamat láttam benne. Nem érdeklik a női sztereotípiák, nem viselkedik úgy ahogyan „kellene”, hanem ahogy ő jónak látja. A szegény cselédlányból örökösnő lett, aki többet nem a szegényekhez tartozik, de akkor is megtalálja a balanszot és sosem akar igazi úrnő lenni. Nem nagyon foglalkozik avval hogy mások mit gondolnak róla, fő, hogy ő jól érezze magát. Egy „ igazi” hölgy nem is nézett volna Ianre és természetesen sosem ment volna bele ilyen kalandokba (mert a jó hírnév a minden…). Tudom, hogy furán hangzik, de Ian nagyon tetszett, pontosan a tébolyultsága vagyis a hibája tette érdekessé és különössé. Ianre örökké emlékezni fogok a különös személyisége miatt. Gondolom az autizmus egyik formájával küzd, de olyan erős személyiséggel bír, hogy sikerül normális életet élnie még akkor is, ha senki sem hisz benne. Nincs annál szebb dolog, ha az embert szeretik és ő is képes viszont szeretni. Bemutatta, hogy a szerelem nem csak bolondít, hanem arra is képes, hogy vissza hozzon a tébolyultságból.

Ami még nagyon nyerő a könyvben az az, hogy nincsenek hosszú leírások minden hülyeségről, csak a fontos dolgokat írja körül az írónő és azt is csak annyira amennyi nekünk szükséges, hogy el tudjuk képzelni.

Egy szóval: TÖKÉLETES ♥️♥️♥️

>!
szymba23 P
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya

Jennifer Ashley első könyve amit olvastam. Nagyon tetszett, igazán szórakoztató és kikapcsoló volt… Nagyon megszerettem a két főszereplőt és alig várom, hogy olvashassam Isabell-ék történetét, hiszen ők is nagyon szimpatikusak voltak és kiváncsi vagyok az ő történetükre.

>!
Vicky3 P
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya

Ha valaki megkérdezné tőlem, hogy mi tetszett a legjobban a könyvben, akkor kapásból rávágnám, hogy az egyedisége. Ami azért nagy szó, mert egy történelmi romantikus regényről van szó, vagyis egy olyan műfajról, amiben elég nehéz már valami újat mutatni. Nekem is volt olyan korszakom, úgy 16 éves koromban, amikor csak úgy faltam az ilyen típusú könyveket, de egy idő után megcsömörlöttem, mert hiába volt jó története a könyvnek, sok újat nem tudott nyújtani már egy idő után. Mert hiába alkotott az író új karaktereket egyedi személyiséggel, gondokkal és háttértörténettel, az alapváza a regénynek ugyan az maradt, hisz ezt követelte a műfaj. Persze ennek is megvan az előnye, hisz pontosan tudom mit várjak el ettől a kategóriától, így amikor ehhez van éppen kedvem, tudom mit válasszak. Természetesen a műfaj által megkövetelt elemek itt is megvannak, de mégis képes volt újat nyújtani, méghozzá a férfi főhőssel.

Bátran állíthatom, hogy még nem találkoztam olyan főhőssel a műfajon belül, mint Ian Mackenzie. Ian nem őrült, hanem ha nekem kéne jellemeznem, azt mondanám, hogy enyhén autista (bár nem vagyok orvos, úgyhogy nem biztos), de ebben a korban természetesen ezt még nem ismerték, így őrültnek titulálták és elmegyógyintézetbe zárták, ahol megpróbálták „kigyógyítani” a betegségéből veréssel, elektrosokkos kezelésekkel és hidegvizes fürdőkkel, amik még felnőttkorában is kísértik. Természetes kigyógyítani nem tudták, de azt elérték, hogy Ian megtanulja, hogy az átlagemberek hogyan viselkednek és habár érteni nem értette a cselekedeteiket, de imitálni tudta őket. Nem mellesleg Ian Mackenzie egyike a híres és tekintélyes skót Mackenzie fivéreknek, akik közül a legidősebb, Hart, hercegi címmel rendelkezik. Ian betegsége folytán mindig is furcsa volt az emberek szemében, hisz nem képes szemkontaktust tartani, vagy hosszabban figyelni egy beszélgetésre, de ugyanakkor képes megragadni a teljes figyelmét egy egyszerű tintacsepp, amin megcsillan a fény. És éppen ez tetszett benne annyira, hogy képes volt az élet apró szépségeit teljesen kiélvezni, hisz más szemszögből nézi a világot. Nem mellesleg pedig hihetetlenül szexi, okos, odaadó és nem mellesleg skót:)

Persze később kiderült, hogy még sok már is lapult a háttérben, több titok is felszínre került, ami csak tovább fokozta az olvasóban a kíváncsiságot.

A főhősnő, Beth sem volt átlagos: egyrészt özvegy volt, vagyis nem a műfajra jellemző ártatlan, szűzlányka főhősnőt kaptunk. Tudta mit akar, és azt meg is szerezte. Másrészt – és ez a legfőbb oka, annak, hogy megkedveltem – teljese egészében képes volt elfogadni Iant, a betegségével és a hóbortos családjával együtt, és nem próbálta őt megváltoztatni. Igaz, ha valami nem tetszett neki, akkor azt Ian tudomására is hozta, és nem engedett neki mindenben. Vagyis egy erős, talpraesett és független főhősnőről volt szó.

A mű próbál a realitás talaján maradni, vagyis a szerelem nem gyógyít meg mindent, mint a tündérmesékben, nincs cukormáz és nem történik csodás felépülés sem, ami még hitelesebbé és valóságszerűbbé tette nem csak a történetet, de a szereplőket is minden problémájukkal együtt.

Nem csak a főszereplők, hanem a mellékszereplők is kidolgozottak – és mindez úgy, hogy nem veszik el a történetet a két főhőstől – mindannyian egyediek, akik kisebb – na jó inkább nagyobb, hisz mégis csak a Mackenziekről van szó – problémákkal küzdenek. Remekül megalapozta az írónő a következő kötetek történetét, felébresztve az olvasó kíváncsiságát a többi rész iránt is.

A történet vezetése is élvezhető, sehol sem unatkoztam, a sztori nem ült le, sőt több helyen is izgalmas fordulatok vártak rám, ami szintén nem jellemző a műfajra. Tetszett a Párizsi út, vagy, hogy Beth nem könnyen adta be a derekát a lánykérésre, de miután ez megtörtént, még akkor sem minden fenékig tejfel. Akkor pedig egyenesen imádtam Betht, mikor kiállt Hart elé és kerek perec megmondta neki, hogy nem bánhat így Iannel. Hát igen, Hartnak nem sikerült a szívembe lopni a magát, bár nagyjából értettem a motivációit és azt is láttam, hogy mindennek ellenére nagyon szereti Iant és bármit megtenne érte.

Amit viszont hibaként kénytelen vagyok megemlíteni, az az időnkénti vulgaritás. Ne értsetek félre nem vagyok prűd, sőt sok olyan könyvet olvastam, amihez ez kismiska, de szerintem ez a műfaj nem engedheti meg magának ezt a beszédet, így sikerült is minden egyes alkalommal kizökkennem a történetből.

Összességében ez egy kiemelkedő történelmi romantikus regény és nagyszerű sorozatkezdő, így természetesen vevő vagyok a többi részére is. És mindenkinek ajánlom, aki vágyik egy kis változatosságra a műfajon belül.

Bővebben: http://three-points-of-view.blogspot.hu/2014/02/jennife…

2 hozzászólás
>!
Shanara
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya

"Alapvetően érdekes volt ez a regény, bár nem abban a formában, ahogy első körben számítottam rá. A skótokról szóló történetekkel kapcsolatban ahhoz szoktam hozzá – valószínűleg csak olyan könyveket olvastam eddig, amiben ez a momentum meghatározó –, hogy mindig elrabolják a szívük hölgyét. Nos, ebben a regényben semmi ilyesmi nem történik, legfeljebb Beth szívét rabolja el Lord Ian – persze mindezt olyan módon teszi, hogy saját maga nincs is tisztában a saját tetteivel, illetve annak következményeivel.
A regény legfőbb vonzereje a számomra Lord Ian karaktere volt, akit leginkább a tébolya tett különlegessé. (…) A romantika és az érzelmek alakulása önmagában a számomra nem elég, ezért örömmel üdvözöltem, hogy a regény elején felvetett, gyilkossággal kapcsolatos szál nem sikkadt el az érzelmek bimbózásával egyidejűleg, a nyomozás, a rendőrség általi zaklatás végig jelen van a történetben.
A regény nem szenved hiányt pikáns jelenetekben, ugyanakkor ezen a téren sem esik túlzásokba a szerző, jó érzékkel tartja fenn az arányokat, ezzel gyakorlatilag igyekszik a legtöbb olvasója igényének megfelelni. Bár láttam, hogy sokan erotikus regényként emlegetik ezt a történetet, szerintem egyáltalán nem az – inkább történelmi romantikusnak érzem."
Bővebben: http://shanarablog.blogspot.hu/2015/10/jennifer-ashley-…


Népszerű idézetek

>!
szilvamag

– Nos, kiderítette, ki ölte meg Lilyt?
– Ez már csak természetes főnök. A tettes első szóra mindent bevallott nekem, én meg elcipeltem a rendőrbíróhoz. És persze margaréták nőnek a macskakövön, és sose lesz mán köd Londonba'.

63. oldal

>!
SzAngelika

– (…) viselhet skót kockás ruhát, de attól még nem lesz skót.
– Mi tesz azzá valakit? – akarta tudni Beth.
– A szíve – felelte Kilmorgan hercege. – Az, hogy egy skót klánba születik, és egész életében a tagjának érzi magát.
– Az sem árt, ha szereti a zabkását – jegyezte meg Ian.

212-213. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Beth (Ackerley) Mackenzie · Hart Mackenzie
>!
krisztin21 P

– Főnök? Odabent van?
– Persze hogy idebent vagyok. Beth bezárta az ajtót. Keress egy kulcsot!
Curry hangja riadtságról árulkodott.
– Jól van, uram?
– Keress már egy rohadt kulcsot!
– Most már tudom, hogy jól van.

Kapcsolódó szócikkek: Beth (Ackerley) Mackenzie · Lord Ian Mackenzie
>!
hrabi

Ha teljes szívedből szeretsz valakit, olyan hirtelen kerít hatalmába ez az érzés, hogy nincs időd mérlegelni vagy ellenállni.

153. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
>!
cassiesdream

– Abba kellene hagynunk – suttogta az asszony.
– Azt akarja?
– Most, hogy mondja, nem igazán.

>!
enechh

– Soha nem kóstoltam finomabbat.
– Jobb, mint a Mackenzie-szeszfőzde egyszer malátázott whiskyje?
– Inkább téged iszlak, mint whiskyt.
– Mondja ezt egy skót férfi? Te valóban szerelmes lehetsz.

Kapcsolódó szócikkek: Beth (Ackerley) Mackenzie · Lord Ian Mackenzie
>!
Light_House

– Mrs. Ackerley vagyok – hebegte Beth.
– Ezt úgy mondja, mintha nem lenne egészen biztos benne.
Beth legyezni kezdte magát.
– Amikor bejöttem ide, még Mrs. Ackerley voltam.
– És ha Mather menyasszonya, akkor miért csókolódzott itt Iannel?
– Ezt a kérdést már én is feltettem magamnak.

36. oldal, 3. fejezet

3 hozzászólás
>!
eltim P

– Ki akartam deríteni, hogy kegyed valódi-e, vagy hamis.
Bethnek sejtelme sem volt, mit akarhat ez jelenteni.
– Akkor megkapta a választ. Az biztos, hogy nem csiszolatlan gyémánt vagyok. Inkább csak kifényesített kavics.
Ian megérintette az asszony tincsét, ami a homlokába hullott.
– Ön valódi.

Kapcsolódó szócikkek: Beth (Ackerley) Mackenzie · Lord Ian Mackenzie
>!
Böngyör6 P

– És milyen volt? – Ian olyan halkan beszélt, hogy az asszony alig hallotta a szavait. – Mesélje el, Beth, milyen érzés a szerelem. Meg akarom érteni.
Ian aranyszemében tűz izzott, miközben várta, hogy Beth elmagyarázza neki a világ titkait.
– A szerelem az elképzelhető legistenibb dolog – próbálkozott az asszony.
– A legistenibb? Nem hitoktatásra kérem. Húsról és vérről akarok hallani. A szerelem olyan, mint a vágy?
– Egyesek úgy gondolják.
– De ön nem.
Betht izzadság verte ki, noha a nap hevét felhők tompították. Ian Mackenzie megválaszolhatatlan kérdést tett fel neki. Ő mégis úgy érezte, hogy tudnia kellene a választ. Azért, mert ezt egyszerűen mindenki tudja. Kivéve Iant.
– Része a vágy is – mondta lassan. – Egy másik test szeretete. De a másik szívének és gondolkodásának a szeretete is, s minden csacskaságé, amit ő tesz, bármilyen képtelenség legyen is az éppen. Tündöklőbb lesz számunkra a világ, amikor az a másik belép a szobánkba, és elkomorul, amikor kimegy. Együtt akarunk lenni azzal, akit szeretünk, hogy láthassuk, megérinthessük, hallhassuk a hangját, de a boldogságból is részt kérünk magunknak.

Kapcsolódó szócikkek: Beth (Ackerley) Mackenzie · Lord Ian Mackenzie

A sorozat következő kötete

Mackenzie fivérek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dennis Lehane: Viharsziget
Dennis Lehane: Vihar-sziget
Mary Jo Putney: A néma virág
Paulo Coelho: Veronika meg akar halni
Lyn Stone: Észbontó ajánlat
Daniel Keyes: Billy Milligan háborúi
Viktor Pelevin: Az agyag géppuska
Leah Scheier: Csak a te hangodat hallom
Ken Kesey: Száll a kakukk fészkére
Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita