Lord ​Mackenzie tébolya (Mackenzie fivérek 1.) 428 csillagozás

Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya

A Mackenzie fivérek gazdagok, befolyásosak, veszélyesek és kiszámíthatatlanok. Egy nő sem éli túl, aki a közelükbe kerül. Sok pletyka kering róluk – tragikus erőszak, csillapíthatatlan vágyak, szeretők, botrányok.
London, 1881. Az a hír járja, hogy Ian Mackenzie őrült, és veszélyes a nőkre. Betht mégis elbűvöli a Lord. A lány megérzi, hogy a férfi romlottsága és kivételes tehetsége ellenére segítségre szorul. Az ő segítségére. Beth mindent felad a férfiért. Életének egyetlen értelme, ha mégoly veszélyes is, Ian Mackenzie lesz. Semmi sem szabhat gátat izgatóan viharos és buja erotikus kalandokkal teli kapcsolatuknak…
A Bestseller szerző, Jennifer Ashley romantikus, erotikus regénye több díjat nyert megjelenése évében. A Mackezie-sorozat különleges világa, szenvedélyes szereplői, fordulatos cselekménye és a sodró érzelmek magukkal ragadják az olvasót.

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Kossuth, Budapest, 2013
280 oldal · ISBN: 9789630975094
>!
Kossuth, Budapest, 2012
376 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630974219 · Fordította: Gálvölgyi Judit
>!
Kossuth, 2012
374 oldal · ISBN: 9789630975094

2 további kiadás


Enciklopédia 37

Szereplők népszerűség szerint

Lord Ian Mackenzie · Cameron Mackenzie · Daniel Mackenzie · Beth (Ackerley) Mackenzie · Lord Roland "Mac" Ferdinand Mackenzie · Hart Mackenzie · Lady Isabella Mackenzie · Lloyd Fellows · Isabella

Helyszínek népszerűség szerint

Párizs


Kedvencelte 72

Most olvassa 6

Várólistára tette 145

Kívánságlistára tette 95

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Nymeria96>!
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya

Az első könyvem az írónőtől, de biztosan nem az utolsó.
Tetszett a történet, de sajnos többször is előfordult, hogy elkalandoztak a gondolataim olvasás közben. Voltak fejezetek, amelyek untattak, de a nyomozással kapcsolatos részeket mindig szívesen olvastam, továbbá nagyon meglepett, ami spoiler derült ki a könyv végén.
Ian és Beth kapcsolata egyáltalán nem olyan, mint azokban a történelmi romantikusokban, amiket eddig olvastam.
Nagyon kíváncsi vagyok a többi Mackenzie történetére is. Örülök, hogy a következő részben Mac és Isabella a főszereplők, mert róluk olvasnék a legszívesebben.

nicosia P>!
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya

Ezzel a regénnyel kezdődött örök és egyoldalú barátságom Jennifer Ashley-vel, főként mert volt bátorsága megalkotni az első autista történelmi romantikus hőst.

Xoxoribizli>!
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya

https://media.giphy.com/media/l0HlRO1jdufzO9AWI/giphy.gif

Mamám!
Ezek a Mckenziek értik, hogyan kell felbolygatniuk a kiváncsiságom. ᵔ.ᵔ
Megyek és bezsebelem az összes többi részt is! ❤ IMÁDTAM BETH STÍLUSÁT! Egy karakán nő, aki talpra esett. Tudja, hogy mit akar és azt meg is szerzi bármi áron!
Igaz a korszaknak nem éppen ez volt a jellemzője a nőkre nézve, de nem bírtam volna, ha egy engedelmes kis csitrit kaptam volna személyiségre.
A srácok pedig… hááááát… úgy érzem lesz még itt csavar bőven, és az „őrült” tesók fognak még meglepetéseket okozni. (¬‿¬)

16 hozzászólás
Bleeding_Bride IP>!
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya

Sosem böngészem az értékeléseket, ha egy könyvet el szeretnék olvasni, meglesem, hogy a moly mit jósol, mennyire tetszene nekem, mert mindig nagyon pontosan be szokta „lőni”. Na most viszont tévedett, azt állította, hogy 70%, közben már- már a kedvencem lehetne, a szereplők annyira betaláltak nálam.
A Mackenzie klán minden tagját már első kötetre megkedveltem, a gyilkossági ügyeknél külön tetszett, hogy nem tudtam, mit kellene hinni, ki is volt a tettes.
Ez a második regényem a műfajban, történelmi romantikus- krimis, de azt hiszem én ezt sokkal jobban szeretem, mint gondoltam volna, szóval mostantól nyitott szemmel járok :D

8 hozzászólás
ZitussKa>!
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya

Egyèrtelműen kedvenc lett ez a könyv! Hogy is lehetne más?:) Amikor egyszeriben imádod a règies nyelvezetet, a kedves, kitartó, megèrtő szereplőket, a törtènet izgalmait, fordulatait, perzselő pillanatait.
Tökèletes! Nem tudok semmi rosszat mondani róla, mert egyszerűen nem lehet!
Beth egy szuper karakter! Karakán, ès talpraesett!!
Ian pedig annyira èdes, kicsit elveszett, bizonytalan de hatalmas szívű, okos ès vèdelmező.
Oda meg vissza vagyok az egèsz törtènetèrt, úgy ahogy van❤
Olvassátok bátran, 100% kikapcsolódást ígèr!:)

Tóth_Orsolya_3 P>!
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya

Másodszori olvasás után is csak azt tudom mondani, hogy… ohhhh…. a Mackenziek…. örök szerelem. ❤
Az egyik legjobb történelmi romantikus sorozat, amit olvastam. Ráadásul skót férfiak kiltben… Kell ennél több? ;)

_Leelan_ P>!
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya

Jajj, még egy Mackenzie, akit megszerettem :) spoiler
Végig érdekelt, hogy vajon nevén nevezik-e majd Ian problémáját, amire egészen pontos leírásokat kapunk, de nem kaptam meg sajnos a betegsége nevét.
Én magam csak találgatni tudok. Lehet, hogy Asperger szindrómában szenved, viszont akkor nem lenne ennyire..hmm.. vágytól hajtott, és nem lenne ilyen jó a kapcsolata Bethel…
Így én inkább arra hajlok, hogy Ian problémája sok rétű, elágazó, és csak találgatni, visszavezetni lehet ezeket a „tüneteket",amiket produkál.
Ian élete nehéz, és folyton tébolyodottnak tekintik, közben szerintem csak egy meg nem értett, bántalmazott férfi, aki gyerekként olyanokat látott, és élt át, ami minden egészséges kisgyermeket beteggé tett volna. sajnos magam is tapasztaltam… :( egy bántalmazott kisgyermek sokféleképpen küzd meg a démonaival, máshogy hat a fejlődésére, tudatára A szanatóriumról már ne is beszéljünk…
spoiler Nem csoda, hogy szegénynek állandóan fáj a feje, hogy bizalmatlan másokkal.
Közben pedig annyira szerethető karakter. Olyan kedves. És tud szeretni, kapcsolatra, emberi érzelmekre. spoiler
Betht nagyon szereti.
Nem lehet komoly képet vágva olvasni a soraikat, jeleneteiket. Beth talpraesett, jó lelkű lány, illik Ianhez. Kicsit a támogatására is szorul szegény ördög, de Beth segít neki. Változik, lassan, de biztosan. Újra tud majd mellette bízni az emberekben.
A szíve,m szakadt meg mikor Beth Ian tekintetét kereste, de az nem tudott belenézni a szemébe…aztán akkor … én majdnem sírtam. Kicsit nyálas-romantikus jelenet volt, de imádtam :D
A történet jó volt, jól felépített. Kikapcsolt, megnevettetett néha. Elolvadtam. Édes volt.
Annyi szent, hogy a fivérek minden tagja felkeltette az érdeklődésemet, és már alig várom, hogy olvassam a második részt…
Jah, hogy van időm? Uzsgyi a fürdőkád és a könyv *-*

16 hozzászólás
Zsuzsanna_Makai>!
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya

Mondom hogy voltam ezzel a könyvvel. Hú, jól indul. Eddig semmi extra. Lady Isabell érdekelni fog, majd az ő könyvét elolvasom. Négy csillag. Hart könyve is érdekelni fog. Unom. Három csillag. Jó, nem olvasom tovább, tök nem érdekel. Másnap a buszon; nincs nálam másik könyv, valamit olvasnom kell, folytatom. Oké, ez most tetszik. Már négy csillag. Egyre jobb. Oké, folytatni fogom a sorozatot. Öt csillag.

perpetua P>!
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya

Végre én is belevetettem magam a Mackenzie-k világába és egyáltalán nem csalódtam. :)
Tökéletes történelmi romantikus, ami még pici erotikával is meg van fűszerezve. :) Mellé egy jó kis nyomozással társul, amivel sosem lehet mellélőni. A Mackenzie család országszerte, sőt majdnem világszerte hírhedt, nem csoda, hogy sok ellenségük is akad. Lloyd felügyelő azonnal lecsap a lehetőségre, hogy rászálljon a fivérekre, egy megoldatlan gyilkosság ügyében. Végig szurkoltam, hogy téves legyen a vád és sokszor elbizonytalanodtam a kimenetelt illetően, így nagyon tudtam élvezni a nyomozást. Jó volt, hogy „megjelent” Beth, aki nem hagyta annyiban a dolgot és elhatározta, hogy ő márpedig kideríti az igazságot.
Ian a klán csodabogara. Sokak szerint bolond vagy őrült és kevesen ismerik meg, hogy valójában milyen is. Viszont, ha valamit a fejébe vesz, azt mindig véghez is viszi. Megismerkedik Beth-el, a gazdag özveggyel és azonnal felfigyel rá. Ian úgy hiszi nem képes a szerelemre, de végig látszik rajta, hogy érzelmek is megjelentek már, csak ő maga ezt még nem képes belátni. Izgultam, hogy mikor fog végre ráeszmélni erre, és elég drámai fordulat kellett ahhoz, hogy kinyíljon a szeme.
Ian-t kezdetben csak a testiség vezérli, de Beth el tudja érni, hogy valódi érzelmeket is tápláljon iránta. Ha a lány nem ilyen makacs, nem biztos, hogy hosszútávon kitartanak egymás mellett. Nagyon tetszett az egész személyisége. Bár már a gazdagok közé tartozik, nem felejti el, hogy honnan jött és milyen a nélkülözés. Attól, hogy pénze lett, nem is nézi le azokat, akik most már rangban alatta állnak. Nagyon gyakorlatias és éles eszű, nem engedi, hogy mások befolyásolják. Az is kifejezetten tetszett, hogy nem szemérmeskedik fölöslegesen, tudatában van a saját testének és „elveszi”, amire szüksége van.
Első részre „nem lehet” maximum csillagot adni, de tökéletes első kötet volt és várom a folytatást. :)

5 hozzászólás
Aoimomo P>!
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya

Nagyon élveztem! Rettenetesen utálom, amikor a karakter ilyen, olyan, amolyan lenne, de a sok jelző csak jelző marad, a viselkedésében semmi nem tükröződik vissza abból, amiről az író olyannyira igyekszik meggyőzni. Na, itt erről szó sincs! A Mackenzie-k pont olyan veszélyes, szeszélyes, nyomasztó és őrült család, ahogy azt Ashley beígérte. És ez jó, bár nem áltatom magam azzal, hogy értem azokat a nem kevésbé őrült (őrülten eltökélt, kemény, vakmerő) nőket, akik bemerészkednek egy vagy több Mackenzie közé. off

Azt hiszem a későbbiekben még elcsellengek Kilmorgan környékére.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

SzAngelika>!

– […] viselhet skót kockás ruhát, de attól még nem lesz skót.
– Mi tesz azzá valakit? – akarta tudni Beth.
– A szíve – felelte Kilmorgan hercege. – Az, hogy egy skót klánba születik, és egész életében a tagjának érzi magát.
– Az sem árt, ha szereti a zabkását – jegyezte meg Ian.

212-213. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Beth (Ackerley) Mackenzie · Hart Mackenzie
szilvamag_>!

– Nos, kiderítette, ki ölte meg Lilyt?
– Ez már csak természetes főnök. A tettes első szóra mindent bevallott nekem, én meg elcipeltem a rendőrbíróhoz. És persze margaréták nőnek a macskakövön, és sose lesz mán köd Londonba'.

63. oldal

krisztin1>!

– Főnök? Odabent van?
– Persze hogy idebent vagyok. Beth bezárta az ajtót. Keress egy kulcsot!
Curry hangja riadtságról árulkodott.
– Jól van, uram?
– Keress már egy rohadt kulcsot!
– Most már tudom, hogy jól van.

Kapcsolódó szócikkek: Beth (Ackerley) Mackenzie · Lord Ian Mackenzie
hrabi>!

Ha teljes szívedből szeretsz valakit, olyan hirtelen kerít hatalmába ez az érzés, hogy nincs időd mérlegelni vagy ellenállni.

153. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
enechh>!

– Soha nem kóstoltam finomabbat.
– Jobb, mint a Mackenzie-szeszfőzde egyszer malátázott whiskyje?
– Inkább téged iszlak, mint whiskyt.
– Mondja ezt egy skót férfi? Te valóban szerelmes lehetsz.

Kapcsolódó szócikkek: Beth (Ackerley) Mackenzie · Lord Ian Mackenzie
cassiesdream>!

– Abba kellene hagynunk – suttogta az asszony.
– Azt akarja?
– Most, hogy mondja, nem igazán.

Light_House>!

– Mrs. Ackerley vagyok – hebegte Beth.
– Ezt úgy mondja, mintha nem lenne egészen biztos benne.
Beth legyezni kezdte magát.
– Amikor bejöttem ide, még Mrs. Ackerley voltam.
– És ha Mather menyasszonya, akkor miért csókolódzott itt Iannel?
– Ezt a kérdést már én is feltettem magamnak.

36. oldal, 3. fejezet

3 hozzászólás
eltim>!

– Ki akartam deríteni, hogy kegyed valódi-e, vagy hamis.
Bethnek sejtelme sem volt, mit akarhat ez jelenteni.
– Akkor megkapta a választ. Az biztos, hogy nem csiszolatlan gyémánt vagyok. Inkább csak kifényesített kavics.
Ian megérintette az asszony tincsét, ami a homlokába hullott.
– Ön valódi.

Kapcsolódó szócikkek: Beth (Ackerley) Mackenzie · Lord Ian Mackenzie
Lunemorte P>!

Csakhogy a féltékenység nem a logika alapján működik.

Kapcsolódó szócikkek: féltékenység · logika

A sorozat következő kötete

Mackenzie fivérek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Jennifer Donnelly: A tearózsa
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
Colleen Hoover: Verity
Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala
Jay Crownover: Az utcák királya
Laurell K. Hamilton: Ragály
E. K. Blair: Hush