Lady ​Isabella botrányos házassága (Mackenzie fivérek 2.) 245 csillagozás

Jennifer Ashley: Lady Isabella botrányos házassága

Hat évvel korábban a fiatal Lady Isabella Scranton megbotránkoztatta Londont: megszökött a szélhámos Lord Mac Macknzie-vel. Három éven át tartó szenvedélyes és viharos házasságuk után Isabella újra felhívta magára a figyelmet. Ezúttal azzal, hogy elhagyta férjét.
Mac azóta megváltozott, jó útra tért. Csak Isabellára tud gondolni, vissza akarja szerezni őt. Bármint megtenne azért, hogy újra otthonába és ágyába édesgethesse. A nő ellenáll neki, abba azonban beleegyezik, hogy modellt álljon a férfi erotikus festményéhez. Ahogy meztelenül pózol, ráébred, hogy teste csak a férjét kívánja, édes ölelését, amely semmihez nem hasonlítható. Mac pedig eltökélt, hogy bebizonyítsa Isabellának, megjavult, és a külön töltött éve csak felerősítették vágyait.
Amikor az elvetemült bűnöző Mac festményeit hamisítja, és Isabella maga is veszélybe kerül, Mac minden erejével védelmezi független és büszke feleségét. Megfogada, hogy soha nem hagyja el, akár akarja, akár nem…

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Kossuth, Budapest, 2013
352 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630974257 · Fordította: Megyeri Andrea
>!
Kossuth, Budapest, 2013
270 oldal · ISBN: 9789630975117
>!
Kossuth, Budapest, 2013
346 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630974257 · Fordította: Megyeri Andrea

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Lord Ian Mackenzie · Cameron Mackenzie · Daniel Mackenzie · Beth (Ackerley) Mackenzie · Lord Roland "Mac" Ferdinand Mackenzie · Hart Mackenzie · Lady Isabella Mackenzie · Lloyd Fellows


Kedvencelte 27

Most olvassa 6

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 27


Kiemelt értékelések

Nymeria96>!
Jennifer Ashley: Lady Isabella botrányos házassága

Mac és Isabella párosa már az első részben felkeltette az érdeklődésemet, ezért nem volt kérdés, hogy valamikor sort kerítek az ő könyvükre is.
Jó volt az első rész is, de nekem ez sokkal jobban tetszett. Szimpatikusabbak voltak a főszereplők és a történet is jobban lekötötte a figyelmemet. Annak is örültem, hogy nemcsak Ian és Beth, de a többi Mackenzie fivér is jelen volt a könyv nagy részében.
Nagyon tetszettek a fejezetek elején az újságcikkek, amikben szintén Mac és Isabella kapcsolatáról olvashattunk. A nyomozást egy kicsit kevésnek éreztem, erről szerettem volna egy kicsit többet olvasni.

Bleeding_Bride IP>!
Jennifer Ashley: Lady Isabella botrányos házassága

Meg voltam győződve, hogy Ian története és karaktere annyira a szívemhez nőtt, hogy a többi rész maximum gyenge utánpótlás lehet, aztán Isabella és Mac is elnöki lakosztályban részesültek. Igaz, már az első részben az összes Mackenzie fivérről lerítt, hogy vannak annyira érdekes karakterek, hogy elvisznek majd a hátukon egy- egy külön regényt, de tartottam tőle, hogy nem-e azonosulnak, de szerencsére ez nem történt meg. A hangulat, a környezet varázsa maradt, a szereplők csupán annyiban emlékeztettek egymásra, hogy akaratos, keményfejű egyedek voltak.
A „krimi vonal” pedig épp elég fűszert adott, hogy még izgalmasabb legyen az egész.
Imádom a Mackenziket és pont.

6 hozzászólás
_Leelan_ P>!
Jennifer Ashley: Lady Isabella botrányos házassága

Ez a rész is nagyon jó volt.
Erre párosra tökéletesen illik az a mondás, hogy fiatalság, bolondság.
Tetszett Mac kitartása és javulása. Szerintem a legtöbb nő örülne neki, ha a szeretett férfi ennyire vissza akarná szerezni.
Isabellát is megkedveltem. Sajnáltam őket a múltjuk miatt. Nem érdemelték meg.
Szintén kikapcsolt a történet, kellemes kis romantikus könyv volt.
Ian azonban még a N.o.1 :D

6 hozzászólás
Illatos_Hópehely P>!
Jennifer Ashley: Lady Isabella botrányos házassága

Ezek a Mackenzie fiúk csináljanak bármit, megérik a pénzüket és természetesen az 5 csillagot. :)

christine>!
Jennifer Ashley: Lady Isabella botrányos házassága

Ez a rész sokkal inkább elbűvölt és levett a lábamról, mint az előző. Éreztem a szereplőkön, hogy élnek, a szenvedésük a döntéseik reálisak voltak. Egy kicsit huza-vonának éreztem a spoiler
Ebben a kötetben már jócskán megismerhettem a többi Mackenziet is, főleg Cam személyisége fogott meg, az ő történetére lettem most kíváncsi. :D

perpetua P>!
Jennifer Ashley: Lady Isabella botrányos házassága

Szerettem nagyon ezt a részt is, de így, hogy pont egy Wallflowers kötet után olvastam, azért érzem, hogy ugyanannyira nem bilincsel le, mint a másik a sok jó ellenére se.
Azért az az elején leszögezném, hogy egy vad, tüzes Mackenzie-t nem zavarnék el, ha felbukkanna az ajtómban. :P Ha két ember között ilyen szenvedély és ilyen érzelmek alakulnak ki, azt nem lehet csak úgy figyelmen kívül hagyni. Isabella három éve úgy érezte, hogy túl sok neki Mac közelsége, viselkedése, ezért elhagyta. Most egy érdekes úgy miatt keresi fel férje házát és innen indulnak az események.
A nyomozás most is tetszett, nagyon feldobta a könyvet. A forró jeleneteknél tényleg izzott a levegő, a kémia csillagos ötös volt a párosunk között. Isabella ellenállása halálra volt ítélve már az első percben, mert egy ilyen makacs férfinek, nem lehet ellenállni, ha elhatározza, hogy meghódít téged. Azt is szeretem, hogy az egész család viszonylag sokat szerepel a könyvben, így folyamatosan láthatjuk kedves szereplőinket. Talán csak egy kicsit több visszaemlékező jelenetnek örültem volna még, mert akadt bőven, de valahogy még jobban szerettem volna megismerni a friss házasokat, de ez csak apró hiba számomra, amúgy tényleg nagyon jó volt ez a rész is.

anikho>!
Jennifer Ashley: Lady Isabella botrányos házassága

Alig vártam, hogy végre olvashassam, ugyanis az előző könyvben nagyon felcsigáztak Isabella és Mac történetét illetően.
Bele is vetettem magam, élveztem nagyon, gyorsan haladtam. Tetszett.
Aztán egyszer csak elmúlt a varázs.
Volt, hogy két napig szinte felé sem néztem.
Nem igazán tudom mi volt ennek az oka, hiszen a történet nem lett kimondottan unalmas. Tény, hogy tudtam mi lesz, de hát annyi baj legyen.
Így egyáltalán nem lepődtem meg a végén, bár nagyobb összecsapást képzeltem el a bűnözővel és a végén lévő „tárd ki a lelked” túúúl giccses volt az én ízlésemnek, szórakoztató volt.

szymba23>!
Jennifer Ashley: Lady Isabella botrányos házassága

Már az első részben felfigyeltem Isabella és Mac szenvedélyes – egyébként folyamatos veszekedésekkel teli kapcsolatát. Megszerettem őket és kíváncsian kezdtem neki ennek a könyvnek. Jobban tetszett, mint Ian és Beth kapcsolata, energikusabb volt, lobbanékonyabb és intenzívebben történtek az események.
Jaj anyááám…és Mac. <3 Kell egy Mac. ^_^

Zsuzsanna_Makai>!
Jennifer Ashley: Lady Isabella botrányos házassága

Ha őszinte akarok lenni, akkor tökre nem emlékszem az előző részre, így nem is mondhatom azt, h ez jobb volt. Elolvastam az értékelésem, és az azt sugallja h nem dobtam el az agyam tőle teljesen.
Nekem tetszett ez a rész. Leginkább kettejük kapcsolata tetszett benne. Se veled, se nèlküled, vagy veled és nélküled.
Egyébként ami számomra a humorforrás volt az a háznép. Gyakorlatilag rezzenetlenül fogadták az újjabb csavarokat a történetben. Folytatni fogom, persze.

Vicky3>!
Jennifer Ashley: Lady Isabella botrányos házassága

Nem volt kérdéses, hogy elolvasom a sorozat többi részét is, mert nagyon bejött az 1. rész. Az előző résznél említett egyedi történet erre a részre is jellemző, mert nem egy a műfajra jellemző, szokványos alaphelyzetből indulnak főhőseink: Isabella és Mac 3 év házasság után szétköltöznek és majd csak újabb 3 év után állnak szóba egymással Ian esküvőjének hatására. Maga a cselekmény ekkor veszi fel a fonalat.

Nagy örömömre kijelenthetem, hogy ebben a részben se átlagos, két dimenziós szereplőket kaptam, mert mind Mac, mind pedig Isabella árnyalt személyiséget kaptak az írónőtől vagyis hús-vér emberekről olvashattam, akik képesek voltak kilépni a sorok közül. Ez pedig nagyon lényeges, főleg ennél a műfajnál, ahol a szereplők lelki világa áll a középpontban. Mert valljuk be őszintén, senki nem szeret olyan emberek cselekedeteiről és szívügyeiről olvasni, akik teljesen hidegen hagyják.

Mind a két főszereplőt megismerhettük már az 1. részben, de csak felületes ismereteket szerezhettünk, mind a személyiségükről, mind pedig a kapcsolatukról, ami éppen elég volt arra, hogy kíváncsivá tegyen. Roland F. Mackenzie, Mac, Ian művész lelkű bátyja, aki 6 évvel ezelőtt megszöktette az akkor első bálozó Isabella Scrantont, majd három év házasság után szétköltöztek, ami csak még nagyobb botrányt okozott a londoni elit életében. Mac egy igazi bohém művész, szélsőséges érzelmekkel, csapongó gondolatokkal és lobbanékony természettel. Isabella se egy nebáncsvirág, már az első bálján tudta mit akar és nem is félt megszerezni azt. De éppen emiatt a lobbanékony természetük miatt lett nagyon szélsőséges a házasságuk. Parázs viták alakultak ki közöttük egyik percről a másikra, majd ugyan ilyen gyorsan el is múltak, és bármennyire is szerették egymást, nem voltak képesek együtt élni, teljesen kifacsarták a másikat. Mac folyton elutazott festeni, anélkül, hogy szólt volna erről a feleségének, ráadásul egyre többet ivott, ami addig vezetett, míg végül alkoholista lett belőle. Egyszer csak betelt Isabellánál a pohár és a tragédiát követően egy levelet hagyva hátra elhagyta Macet.

Mint már említettem nagyon tetszett már az alaphelyzet is, mert igazán egyedi a műfajon belül, ami kiemeli a kötetet a könyvek tengeréből. Az is külön tetszett, hogy a szereplők nem tökéletesek, mind Mac, mind pedig Isabella rengeteget hibázott, de tanultak belőlük és képesek voltak megváltozni, vagyis egy nagyon szép ívű karakterfejlődés is megfigyelhető a történet folyamán. 6 év alatt felnőttek és Mac elhatározta, hogy visszaszerzi a feleségét. Kifejezetten élveztem az évődéseiket és Mac udvarlását, ugyanakkor Isabellát is teljesen megértettem, hogy miért adta be ilyen nehezen a derekát. Mert a boldogan élnek míg meg nem… nem is mindig olyan könnyű.

A sorozatban még nagyon szeretem az egyedi és elképesztően szerethető karaktereken kívül a bonyodalmakat. Mert rengeteg (történelmi) romantikus regénybe próbálnak az író(nő)k beleszőni más szálakat is, de ez a legtöbbször sajnos nem nagyon szokott összejönni, ami egy unalmas és elcsépelt nyomozós szálat eredményez. De szerencsére ennél a sorozatnál nem áll fenn ez a helyzet, mert Jennifer Ashley nagyon ért a szálak összekeveréséhez. Ugyan ebben a részben nem volt annyi izgalom és meglepetés, mint az előzőben, de itt is kellőképpen elszórakoztatott a titokzatos hasonmás.

Örültem, hogy a család többi tagja is jelentős szerepet kapott ebben a részben is, és az is tetszik, hogy ennyi különböző karaktert tud életszerűen egyszerre mozgatni az írónő a történet folyamán. Még mindig Ian a kedvencem, egyszerűen elképesztően édes tud lenni. És annak a ténynek köszönhetően, hogy képtelen hazudni, vagy tettetni magát, felüdülés volt olvasni, mikor mindig helyretette Macet. Bethel együtt pedig még mindig hihetetlenül aranyosak. Hart még mindig nem lopta be magát a szívembe, de egyre jobban megbarátkozok vele, Cameron lóimádata miatt pedig már legelsőre is levett a lábamról és Danielt se lehet nem szeretni. Egyszóval imádom ezt a flúgos családot, főleg az összetartásuk miatt. Meg azért is mert Isabella hiába hagyta el Macet, a többiek ugyan úgy családtagnak tartották.

Voltak benne persze hibák is, néhány hasonlatot már egy kicsit túl nyálasnak éreztem, amitől párszor fel is szaladt a szemöldököm, de ez a műfaj sajátossága, szóval ha nem tetszik, akkor ne olvassak ilyen könyvet. Valamint néha már idegesített, hogy Isabella haján állandóan megcsillant a napfény. Komolyan mondom a Nap direkt üldözte… Továbbá a kisgyerek is túl könnyen túllépett azon, hogy meghalt az anyja és nevetségesen gyorsan elkezdett ragaszkodni Machez, de ezek csak apróbb hibák voltak, amiktől könnyen el tudtam vonatkoztatni.

Összességben az egyik kedvenc történelmi romantikus sorozatommá nőtte ki magát, és habár ez a rész nem tetszett annyira, mint az első, még így is messze kiemelkedik a műfajon belül. Mindenkinek ajánlom, aki szereti az egyedi karakterekkel dolgozó, nem túl nyálas, de ugyanakkor hihetetlenül jól megírt szerelmi történeteket egy kis nyomozással és sok humorral fűszerezve.

U.i.: Valaki megmondaná nekem, hogy milyen az a napfényillat?! Ezt még azóta se sikerült megfejtenem:)

Bővebben: http://three-points-of-view.blogspot.hu/2014/03/jennife…

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

wallery>!

-Képzeld el, hogy többször egymás után meggyalázott a szeretőd, és aztán magadra hagyott.
-Á!-Isabella felült, maga alá húzta a lábát, és úgy tett, mintha írna térdén.
Mac rámeredt.-Mi az ördögöt csinálsz?
-Levelet írok az ügyvédemnek, beperelem a megrontómat, és megnevezem a kártérítésként követelt összeget.

166. oldal

Ercsusz>!

Mint kiderült, Hart felkérte Betht, hogy a Kilmorgan-kastélyban rendezendő társasági eseményeken háziasszonyként segédkezzen. Hart hercegi méltóságában kívánta elkápráztatni a meghívott parlamenti képviselőket, és ehhez szüksége volt egy bájos asszonyra, aki elbűvölően mosolyog, és kellően megpuhítja őket. Ianben rögtön feltámadt a védelmező ösztön, és ingerülten kioktatta Hartot, hogy inkább vegye a fáradságot és keressen saját asszonyt magának.
Mac felkacagott. – Ezt szívesen megnéztem volna! Imádom, amikor elküldöd a fenébe Hartot, Ian. Bár azt sajnálom, hogy te is belekeveredtél, Beth. Senki nem érdemli, hogy egy Mackenzie-vita örvényének kellős közepébe csöppenjen.
Isabella feltűnő kalapja árnyékában a szemét forgatta. – Enyhe megfogalmazás.
– Én nem bánom – vágta rá Beth. – Beleegyeztem, hogy egy kicsit segítek, de nem árt, ha Hart is megtanulja, hogy nem mindig mehet minden az ő kedve szerint. És Iannek igaza van: Hartnak tényleg újra meg kellene házasodnia. Cameront rémálmok gyötrik az aggodalomtól, hogy Hart egy nap leesik egy lóról, és örökül hagyja rá a hercegi címet.
Visszatérő aggály volt ez. Mac szerencsére Cameron és Daniel révén viszonylag biztos távolságban tudhatta magát a hercegi koronától. Ha Hart végre választana magának egy nőt és megházasodna, Mac még messzebbre kerülhetne a címtől; ám fiatal felesége és kisgyermeke elvesztése óta a nyavalyás makacsul távol tartotta magát a házasságnak még a gondolatától is. A család néha azon spekulált, vajon Hart nem próbálja-e újra elnyerni Eleanor Ramsay szívét, aki ugyan egyszer már kikosarazta, viszont azóta sem ment férjhez.

szokehugi>!

– Billiárd. Hm. – Mac arca töprengő kifejezést öltött. – Szívesen biliárdoznék egyet, ha jó partnert találnék hozzá. – Megfogta Isabella kezét, és a szűk glaszékesztyűn át mintát rajzolt a tenyerébe. – Érdekes fogadásokról is lehet szó. Nem beszélve pikáns célzásokról, amelyeket a lökések, dákók, golyók, és lyukak kapcsán tehetnénk.
Isabella elrántotta a kezét. – Látom magadat remekül elszórakoztatod.

59. oldal

brigi11 P>!

Hartnak tényleg újra meg kellene házasodnia. Cameront rémálmok gyötrik az aggodalomtól, hogy Hart egy nap leesik egy lóról, és örökül hagyja rá a hercegi címet.

122. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cameron Mackenzie
_Katie_ P>!

Becsüld meg amid van, és ne hagyd kicsúszni a kezedből! Sosem tudhatod, mikor ragadja el tőled a sors.

szokehugi>!

– Viszont ami a kabátomat illeti …
– Morton épp most tisztíttatja ki – vágta rá Isabella, és elvette Mactől a feléje nyújtott zsebkendőt. – Hamarosan visszakapod.
Mac az üléstámlára könyökölt. – Én arra a szóbeszédre gondolok, miszerint egész éjjel magad mellett tartottad a kabátomat az ágyadban. Szerencsés ruhadarab! Elfelejted, milyen gyorsan terjed a pletyka az otthonaink között. A személyzetünk információs hálózatát egy porosz generális is megirigyelhetné.

58. oldal

nykyriana>!

– Hm, hát honnan tudjam én, milyen egy erotikus kép?
Macnek komoly erőfeszítésébe került, hogy nyugodt maradjon a hangja.
– Képzeld el, hogy többször egymás után meggyalázott a szeretőd, és aztán magadra hagyott.
– Á! – Isabella felült, maga alá húzta a lábát, és úgy tett, mintha írna valamit a térdén.
Mac rámeredt.
– Mi az ördögöt csinálsz?
– Levelet írok az ügyvédemnek, beperelem a megrontómat, és megnevezem a kártérítésként követelt összeget.

krisztin1>!

– Mi lesz a kocsisoddal? – kérdezte Isabella mereven.
– Hazatalál egyedül is. Évek óta ott lakik.

hrabi>!

….abszurdum, hogy egyes férfiak veszik maguknak a bátorságot a feleségük irányítására – hiszen mi van akkor, ha a férfi ostoba?

Kicsicsillag123 P>!

– Természetesen ott leszek a St. Legeren. Évek óta nem hagytam ki. Szerinted Beth is eljön? Mármint a babával?
– Mivel a baba még meg sem született, feltehetőleg együtt jönnek.


A sorozat következő kötete

Mackenzie fivérek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Kleypas: Winterborne választottja
Julia Quinn: Rossz kor
Karen Hawkins: Kalandor
Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!
Lorraine Heath: Mindent egy lapra
Julia Quinn: Egy csók… és minden más
Lisa Kleypas: Nem múló varázs
Julia London: A vad skót
Kresley Cole: Szeress, ha tudsz!
Christina Dodd: Varázslatos esték