Hart ​hitvese (Mackenzie fivérek 4.) 211 csillagozás

Jennifer Ashley: Hart hitvese

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Lord Hart Mackenzie, Kilmorgan hercege a legidősebb Mackenzie fivér. Kemény és rettenthetetlen ember hírében áll – ugyanakkor családja elszánt védelmezője. Az is köztudott, hogy szeret sötét, nem szokványos gyönyöröknek hódolni – legfőképpen kurtizánok társaságában. Lady Eleanor Ramsay tíz évvel korábban Hart Mackenzie jegyese és titkos szeretője volt. Most úgy érzi, egykori vőlegénye segítségére kell sietnie, mert egy ismeretlen olyan fényképet juttatott el hozzá, amelyen a miniszterelnöki székért harcoló Hart anyaszült meztelen. A választások előtt pedig nem lenne szerencsés, ha ez a kép megjelenne az újságokban… A bestsellerszező Jennifer Ashley romantikus-erotikus regénysorozata több díjat is nyert. A Mackenzie-sorozat különleges világa, szenvedélyes szereplői, fordulatos cselekménye és a sodró érzelmek magukkal ragadják az olvasót.

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Kossuth, Budapest, 2013
294 oldal · ISBN: 9789630977104
>!
Kossuth, Budapest, 2013
370 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630974318 · Fordította: Gálvölgyi Judit
>!
Kossuth, Budapest, 2013
376 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630976114 · Fordította: Gálvölgyi Judit

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Lord Ian Mackenzie · Lord Roland "Mac" Ferdinand Mackenzie · Hart Mackenzie · Eleanor Ramsay · Lady Isabella Mackenzie


Kedvencelte 22

Most olvassa 2

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

Nymeria96>!
Jennifer Ashley: Hart hitvese

Valószínű, hogy csak rosszkor talált meg, de ez a rész egyáltalán nem tetszett.
Rettenetesen untam. Akkor sem érdekelt, amikor valami komolyabb dolog történt a szereplőkkel, mint amikor spoiler vagy spoiler.
Eleanor „nyomozása” egy vicc, sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből a szálból.
A rejtélyes és titokzatos Hart Mackenzie pedig a könyv végére két lábon járó kliséheggyé válik. Minden egyes cselekedetét előre ki lehetett találni.
Csalódás volt. Egyhamar biztos nem leszek kíváncsi a folytatásokra.

_Leelan_ P>!
Jennifer Ashley: Hart hitvese

Jó volt ez a rész is,bár nekem eddig a 3. Rész tetszett a legjobban.
Hartot kedveltem. Kemény férfi, kicsit irányítás mániás, de ez van.
Jó volt a képekkel az erős ellentétet éreztetni, milyen volt,és milyen lett Hart. Azt hittem őt majd jobban fogom szeretni, mint Cameront,de sajnos nem igy lett. Nekem túl sok volt, túl kemény kötésű,morcos pasi.
Eleanor bőbeszédűsége sem segített az elején szeretni ezt a könyvet de közben megkedveltem őket.
Iant imádtam most is. Sajnálom,hogy a kellemes Hartból csak keveset kaptunk, szívesen olvastam volna Ian-Hart jeleneteket még.
Bár voltak kisebb szépséghibái a történetnek, nehéz nem szeretni még így is.
A legjobban a vége tetszett. A közös képek készítése mindegyik családról. :)

8 hozzászólás
Bleeding_Bride IP>!
Jennifer Ashley: Hart hitvese

Ismét egy Mackenzie, ismét egy kedvenc rész a sorozatból, viszont az első alkalom, amikor úgy érzem, hogy az a Hart, akit a sorozat első 3 részében megismertem, fikarcnyit sem olyan karakter a saját történetében.
A cselekedetei és a céljai megegyeznek, csak valahogy eddig egy diktatórikus, rideg férfit ismertem meg, itt azért enyhe nyomokban sem tűnt annyira kontrollmániásnak.
Ebben a részben a „nyomozásnak” sem volt akkora csattanója, de ha őszinte akarok lenni, nem is kellett ennél több.
Kivégezve a skót családfa fő vonalát, kicsit félve nyúlok a többiek kötetéhez, de ha az írónő a világuk hangulatát tudja hozni, akkor mindenképp sorra fognak kerülni.

perpetua P>!
Jennifer Ashley: Hart hitvese

Nagyon jól indult, sokáig azt hittem, hogy akár Cameron-éket is túlszárnyalhatja Hart és Eleanor, de végül nem sikerült letaszítani őket az első helyről. Hart minden Mackenzie fivér közül a legbirtoklóbb, a leginkább irányításmániás. Nehéz ezt elfogadni, de egy kellően erős egyéniség képes kezelni őt, és ez nem más mint Eleanor. Nem kerülgették sokáig a forró kását, hiszen mindketten tudták, hogy a korábbi érzések sose múltak el, de azért mégis kicsit hosszabb udvarlásra számítottam volna. Pont emiatt, hogy régóta tudtuk, van közös múltjuk, vártam a visszaemlékezéseket is, azzal együtt lesz teljes a a történetük. A szükségesnek vélt részleteket megkaptam, de nem bántam volna még pár jelenetet, ahol érződik a kezdeti vibrálás és hogyan adták meg magukat az érzelmeknek.
A könyv nagy pozitívuma, hogy az egész Mackenzie klán sokat szerepel benne, jó látni, hogy milyen összetartó a család. Ian és Hart állt mindig a legközelebb egymáshoz és emiatt, most különösen fontos szerepe volt a legkisebb fivérnek. Már el is felejtettem, hogy mennyire szerethető ő is a maga furcsa módján. Lehetett volna ez is 5 csillag, de a könyv mondjuk úgy lezárása, nem győzött meg maradéktalanul. Kicsit elerőtlenedett.

anikho>!
Jennifer Ashley: Hart hitvese

Végre odaadhatom azt az 5 csillagot! És ráadásul nyugodt szívvel. :)
Kérem szépen, nálam az abszolút befutó Hart. Komolyan. Egyszerűen ő az eszményférfi.

Kemény, rideg, uralkodó jellem, aki a világért sem vallaná be, hogy neki is segítség kell; legyen az valóban kézzel fogható segítség más részéről, vagy csak egy társ, aki a sötétben fogja a kezét. Az ő társa Eleanor, akit régen elengedett, mert fontosabb volt számára a hatalom megszerzése. Ma már tudja milyen ostoba volt.. talán.

Eleanor szintén az eddigi legkedvesebb hősnőm, talán azért mert annyit beszél. Néha magamra ismertem, bizonyos helyzetekben én is nehezen tudom befogni a számat . :D
Ő és Hart remekül kiegészítik egymást. Külön tetszett, hogy a kapcsolatuk a valóság talaján maradt, nem rugaszkodott el mindenféle nyálcsorgatós szerelmet vallós jelenettel. Az hazavágta volna az egészet. Szóval, nagyon örülök, hogy igazi maradt ez a szerelem.

Szeretnék még 5 csillagot adni, szóval hajra Fellows, hajrá Daniel! ;)

4 hozzászólás
szymba23>!
Jennifer Ashley: Hart hitvese

Tökéletes Jennifer, fantasztikus írónő vagy.
Mindegyik részben egyre jobban megszerettem mindenkit, Hart egy nagy kedvenc lett, imádtam az ő történetét Eleanor-ral.
Az első négy részre nem tudok negatívat mondani, a Mackenzie testvérek nagyon a szívemhez nőttek, és remélem a többi részben is sok szerepet kapnak majd. :)

felícia97>!
Jennifer Ashley: Hart hitvese

Hát bevégeztetett.Mert most beismerem(ha valaki az eddigi értékeléseimből még nem szűrte volna le :D)hogy menthetetlenül beleszerettem Jennifer Ashley sorozatába,és mindenek előtt az egész Mackenzie családba.Kész, totál menthetetlen vagyok,és csak azt bánom hogy nem előbb találtam rá.Az írónő ugyanis megalkotta szerény kis könyves pályafutásom egyik legjobb történelmi sorozatát,ami biztos hogy életem folyamán előkerül még párszor a polcomról, :) Végre eljutottunk a legidősebb Mackenzie fivér,a könyörtelen és kemény szívű Hart könyvéhez,és szerencsére hozta a várt színvonalat;nem kellett csalódnom.Az előző részekben nem igazán nyert meg magának a mogorva skót uraság,most azonban mindent megkaptam,ami megmutatta hogy Hartnak igenis helye van a szívemben a többi fivér mellett. Bár Ian kiemelt helyét végül senki nem tudta elorozni(gyanítom ez már így is marad)de ahogy már említettem a három másik testvért is imádtam,ehhez kétség sem férhet.A szereplőink továbbra is brillíroznak;Eleanor szintén beillik a többi nagyszerű hősnő közé,lehetetlen nem kedvelni,és pontosan ő az akire Hart-nak szüksége van.Igaz ez a rész kicsit komolyabb,és kevesebb benne a vicces pillanat,de párosunk történetéhez ez illett igazán,különösen figyelembe véve hogy mekkora szerepet játszanak benne a múlt eseményei.Néhány korábbi kérdésre is választ kapunk,na és persze az izgalmak se maradhatnak el. ;)A vége pedig a családi fotózással széles mosolyt csalt az arcomra.És tudom ugyan hogy a sorozat itt nem ér véget,de még nem tudom folytassam-e,látva a nem túl kedvező értékeléseket.Ki tudja egyszer(talán nem is sokára) lehet eljutok odáig,de azt szokták mondani hogy a csúcson kell abbahagyni,talán nem árt megfogadnom ezt a tanácsot . :)

PEvice>!
Jennifer Ashley: Hart hitvese

Eddig szerintem ez volt a legjobb rész itt aktívan szerepelt mind az 5 fivér és a 4 hölgy. Idill családi hangulat Ian, Mac, Cameron oldalán míg Hart meg még keresi az útját. Eseményekben, cselekményben gazdag rész volt nem lehet unatkozni. Nagyon szívemhez nőt ez a család. IDE A KÖVETKEZŐKÖNYVET!! Egyszerűen olvasni akarok róluk :)

meteoritastar>!
Jennifer Ashley: Hart hitvese

Ez egy nagyon jó rész volt.
Gondoltam, hogy története tartogat meglepetéseket és jó lesz, de erre nem számítottam.
1. Imádtam, hogy a többi családtag, a többi testvér ilyen sokat szerepelt, különösen Iannek örültem. De Cameron és Mac beszólásai is nélkülözhetetlenek voltak.
2. Hart viselkedése tetszett. Jókat mosolyogtam, mikor a családdal szemben nem tudta érvényesíteni az akaratát vagy épp Eleanorral szemben. Imádtam Iannel való kapcsolatát. Volt pár megható pillanatban részem.
3. Eleanora már a történet eléj szimpatikus volt: bőbeszédú, nem félt Harttól, szembe szállt vele, okos és pont annyira makacs, ami Hart idegeinek kellett.
4. Tetszett, hogy itt nem voltak azok a szokásos romantikus drámák. A szereplők ügyesen elérték a céljukat. spoiler
5. Izgis volt. Nem gondolta, hogy ilyen gondokkal kell majd megküzdeniük a szereplőknek. spoiler
6. Az utószó. Imádtam, ahogy az írónő pár mondattal betudta mutatni az egész családot, hogy milyen az életük. spoiler

Egyedül Hart egyik döntésében csalódtam. spoiler
De így is ez egy jó könyv volt.

brigi11 P>!
Jennifer Ashley: Hart hitvese

Hiányoztak már a Mackenziek, hiányzott már Skócia. Talán ez a rész van a legtökéletesebben felépítve. Nagyon tetszett, ahogy szépen, lassan megismertük az igazi Hartot, Eleanor pedig a legszimpatikusabb feleség lett. A testvéri kapocs Hart és Ian között annyira szép, hogy szinte fáj tőle az ember szíve. Ami miatt 4 csillag, én kicsit hiányoltam az eredetiséget, voltak benne olyan dolgok, amiket korábban már megírt az írónő, és nekem hiányzott Cameron. Oké, benne volt a történetben, de egyetlen árva mondatot kapott csak.


Népszerű idézetek

ƨɔɴом P>!

Ian, a legifjabb Mackenzie fivér nem tudta, mi fán terem a tapintat. Hibátlanul le tudta írni a tapintat szót, el is tudta ismételni a szótári jelentését, de nem volt képes sem magáévá tenni, sem másokban felismerni. Ha Ian egyszer a fejébe vett valamit, a pokol összes ördöge, sőt a menny összes angyala sem tudta eltéríteni tőle.

29. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lord Ian Mackenzie
ƨɔɴом P>!

– Tiltsa meg neki! – utasította Hart kurtán.
Az apa kuncogott. – Megtiltani? Eleanornak? A két szó nem fér meg egy mondatban.

53. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eleanor Ramsay · Hart Mackenzie
ncsn87>!

Bezárkózott a saját világágba, olyan helyre, ahová nem tudok bejutni. Szeretném kinyitni az ajtót, és kiengedni onnan Iant, de nem tudom, hogyan fogjak hozzá.
Ian azonban rád nézett, El, beszélt veled, és amikor ma vissza mentem, megkérdezte, mikor veszlek feleségül. Ian kijelentette, hogy szeretné, ha összeházasodnánk, mert melletted biztonságban vagyok, és akkor már nem kell aggódnia értem.
Megszakadt a szívem. Erős embernek mutatom magam, szerelmem, de amikor Iannel beszélek, rádöbbenek, valójában mennyire gyönge vagyok.

153. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lord Ian Mackenzie
3 hozzászólás
ƨɔɴом P>!

Bármit tesz is az ember, mindig hatással van valakire, még akkor is, ha csak később jön rá.

235. oldal

ncsn87>!

Murchison vikomtessz egész idő alatt Harton lógott. Mr. Charles Darwin ugyan azt állította, hogy az emberek a majmoktól származnak, lady Murchison ősei azonban bizonyára kullancsok voltak.

86. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hart Mackenzie
ƨɔɴом P>!

– Mackenzie fivérek vagyunk – mondta Mac rezzenéstelen tekintettel. – Ne feledd, hogy amihez csak hozzányúlunk, tönkretesszük!

30. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lord Roland "Mac" Ferdinand Mackenzie
Ercsusz>!

Az asztal túloldalán Ian a mézes csuprot nézte. Mintha nem tudná, mit tesz, érte nyúlt, felemelte a cseppentőt, és az aranyló mézet hagyta visszacsöpögni a csuporba.
– Mit gondolsz, Ian? – kérdezte Eleanor. Iantől mindig őszinteséget kap. Nyers őszinteséget, de most éppen erre volt szüksége.
Ian nem válaszolt. Megint a magasba emelte a csepegtetőt, körbeforgatta a ragacsos mézet, figyelve, hogyan csöpög le a napfényben.
– Hagyd békén! – mondta Mac. – Bethre gondol.
– Tényleg? – kérdezte Eleanor. – Honnan tudod?
Mac a lányra kacsintott. – Higgy nekem! Pompás volt az ötleted a mézzel, Ian. Ezt is nyugodtan elhiheted.
Isabella elpirult, de nem látszott bosszúsnak. – Azt hiszem, Cameron kezdte ezt az ostobaságot.
– Nem ostobaság. – Mac megnyalta az ujját, és Isabellához hajolt. – Finom.
Lord Ramsay elmosolyodott, és ismét az újságba mélyedt.

ncsn87>!

Hart az asztal mögé ült, közben meglibbent a szoknyája, térde fölött kivillant izmos combja, Aki a skót viseletet férfitlannak tartotta, még nem látta szoknyában Hart Mackenzie-t.

17. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hart Mackenzie
7 hozzászólás
ncsn87>!

Hart ilyen volt, amikor Eleanornak udvarolt, nevetett és incselkedett, az egyik pillanatban megadásra kényszerítette, a másikban hihetetlenül gyengéd volt.
Most éppen csiklandozta.
– Elég! – Eleanor az öklével dobolt Hart mellkasán. – Nem csoda, hogy az emberek félnek a nagy Hart Mackenzie-től. Szavazz rám, vagy halálra csiklandozlak!
– Megtenném, ha használna.

165. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eleanor Ramsay · Hart Mackenzie
Ercsusz>!

– Levelet írok Bethnek, mert nincs itt. – Lassan beszélt, mint aki a nála lassúbb felfogásúnak magyarázza a nyilvánvalót. – Megírom neki, hogy épségben megérkeztem, és a bátyám még mindig szamár.
Eleanor titokban elmosolyodott az utóbbi megjegyzésen, és megérintette a papírt. – Levelet írsz? De hát ezek számok.
– Tudom.
Ian ismét bemártotta tollát a tintába, lehajtotta a fejét, és írt tovább. Eleanor várt, hátha Ian befejezi, újra felnéz és magyarázatot ad, de nem tette.
Curry megköszörülte a torkát. – Megbocsásson, lédiséged! Amikor a gazdám így nekiáll, nem lehet többet kiszedni belőle.
Ian egyre csak írt. – Fogja be, Curry!
Az inas kuncogott. – Legföljebb ennyit.
Eleanor maga elé húzta az egyik telerótt lapot. Ian egyenletesen, gondosan írt, minden kettes és ötös és hatos tökéletesen ugyanolyan volt, mint a többi kettes meg ötös meg hatos, a számok rendezett sorokban töltötték be a papírt.
– Honnan fogja tudni Beth, mit jelentenek a számok? – kérdezte Eleanor.
– Ne keverd össze az oldalakat! – szólt rá Ian, ám továbbra sem pillantott fel. – Bethnél van a megfejtés kulcsa.
Eleanor visszatolta helyére a lapot. – De miért kódolt levelet írsz neki? Rajtad és Bethen kívül biztosan senki nem fogja olvasni.
Ian gyors pillantást vetett Eleanorra, aranyszeme megvillant. Ajka mosolyra húzódott, amely olyan ritkán ragyogott fel az arcán, és nyomban el is tűnt, amint folytatta az írást. – Beth élvezi.

Negyedik fejezet


A sorozat következő kötete

Mackenzie fivérek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Lisa Kleypas: Winterborne választottja
Mary Jo Putney: A kém szerelme
Julia Quinn: Rossz kor
Lorraine Heath: A vikomt asszonya
Kresley Cole: Szeress, ha tudsz!
Mary Robinette Kowal: Sosemvolt nyár
Julia Quinn: Hogyan fogjunk örökösnőt
Sylvia Day: Idegen a férjem
Nicole Jordan: Beteljesült vágyak