Az ​elrabolt menyasszony (Mackenzie fivérek 8.) 64 csillagozás

Jennifer Ashley: Az elrabolt menyasszony

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Edinburgh, ​1745

Stuart Károly skót trónkövetelő a felföldi klánok egy részét maga mellé állítva bevonul Edinburgh-be, hogy a várost az angoloktól visszaszerezve onnan London felé induljon. Ám Cullodennél véres vereséget szenvednek az ún. jakobita felkelés támogatói, s ezzel az önálló skót királyság lehetősége szertefoszlik.

E történelmi esemény színpadára helyezi az írónő a Mackenzie családról szóló regénysorozatának legújabb kötetét, amely visszavezeti az olvasót kedves hőseink múltjába, az Öreg Malcolm néven emlegetett ős életéhez.
Az elrabolt menyasszony című könyvben Malcolm huszonöt éves, kiváló harcos és felderítő, gondos földbirtokos, és övé a legremekebb malátawhisky egész Skóciában. Edingburgh-ben egy estélyen fedezi fel magának egy befolyásos angol politikus György király jobb keze Lord Wilfort lányát. Lady Mary jól nevelt, apja óhajának mindig engedelmeskedő leány, egy angol nemes menyasszonya, bár éppen húga szökését szervezi egy jó nevű angol… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Kossuth, Budapest, 2017
462 oldal · ISBN: 9789630990516 · Fordította: Medgyesy Zsófia
>!
Kossuth, Budapest, 2017
462 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630988414 · Fordította: Medgyesy Zsófia

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Malcolm Mackenzie · Mary Lennox


Kedvencelte 7

Most olvassa 3

Várólistára tette 39

Kívánságlistára tette 36


Kiemelt értékelések

Tóth_Orsolya_3 P>!
Jennifer Ashley: Az elrabolt menyasszony

„A felföldieket soha nem lehet teljesen legyőzni.”

Mennyi érzelem, mennyi kaland és mennyi igazi, felföldi harcos. Számtalanszor könnybe lábadt a szemem. Szívszorító volt olvasni a Mackenzie család történetét.
Malcolm… örök szerelem. *-*

9 hozzászólás
Sippancs P>!
Jennifer Ashley: Az elrabolt menyasszony

Jennifer Ashley ezzel a könyvével is elvarázsolt. Igaz, ezúttal 100 évvel korábbra, az angol-skót viszály talán legdurvább időszakába kalauzolt bennünket, ahol nem volt hiány vérre menő harcból, politikai csatározásból és emberi/anyagi veszteségekből sem, erre épülve azonban megismertette velünk a Mackenzie ősök történetét, egy nem mindennapi szerelemmel fűszerezve.
Kaland, heves érzelmek, romantika, skót öntudat és az elmaradhatatlan Mackenzie-vonás – nekem nem kellett ennél több. S bár néhol úgy éreztem, hogy az írónő túl sok mindent akar belezsúfolni ebbe az alig 460 oldalba (ezért a fél csillag levonás), mégis nagyon szerettem olvasni.
Remélem, hogy Will és Alec történetét is megismerhetem egyszer!

Trice29 P>!
Jennifer Ashley: Az elrabolt menyasszony

Hűha. Ez egy igazi skót ölelés volt a lelkemnek, nagyon kellett :o) Az elején meglepődtem, hogy időben hova kerültünk, majd nem győztem kapkodni a fejem. Kaland volt a javából, forró érzelmekkel fűszerezve. Remélem kapunk még belőle, mert kedvenc lett.

meteoritastar>!
Jennifer Ashley: Az elrabolt menyasszony

A cím alapján másmilyen történetre számítottam. De örülök, hogy tévedtem.
spoiler
Mal, Alec és William egyből a kedvenceim lettek. Jókat mosolyogtam rajtuk. De nagyon is aggódtam értük.
Maryt is megkedveltem egyből. Tetszett, hogy helyén volt az esze, fontos volt neki a családja, de tudott a szívére hallgatni. Nem idegesített az elvakultságával. Azt hittem erről fog szólni a fél könyv, hogy hadakoznak az érzéseik ellen.
Malt imádtam. Ami a fejébe vett….. Makacs, kitartó és eszes volt. Ezeket mind laza stílusban adta elő.
A történetbe nem tudtam teljesen belefeletkezni. Voltak lassúbb részek, viszont kárpótóltak a testvérek, Mary és Mal egymásra találása és Mal csínytevései a katonák ellen.
Ráadásul a történet haladtával még Mal apját is megkedveltem. Nem gondoltam volna. Aggódtam is érte. Persze a többiekért is nagyon. Izgi volt, hogy kivel mi lesz. spoiler
Ami még nagyon tetszett ebben a könyvben, hogy a legfiatalabb testvér, Mal volt a főszereplő, aki mindent megtett a családjáért még az apjáért is, legyenek bármilyenek. Valamint, hogy hiába volt háború, de Mal nem érezte kötelességének, hogy harcoljon. Nem vakította el semmi olyasmi, mint férfi becsület stb. stb. stb. Tetszett a Mackenzik gondolkodása ezen a téren. Persze voltak kivételek. Az is nagyon megfogott , mikor spoiler
Mackenziéknek ezt a generációját is megszerettem.
Jól kidolgozott történet volt. Igaz néha lassú, de sok mindennel tudott kárpotólni ezért.

Kitti_Kinczer>!
Jennifer Ashley: Az elrabolt menyasszony

Hát egészen másra számítottam. Mivel az előző köteteben másképp „emlékeztek” az ősük történetére. Az első fejezettel eléggé lassan haladtam, de aztán nagyon hamar magával ragadott a folytatás. Kicsit a végére már számomra sok volt, hogy Mal mindenhonnan elrabolgatja Maryt, de hát nem olt egyszerű dolgok az biztos. Már az elején örültem Jeremy és Audrey kettősének, mert végig azt hittem, hogy valami közbe fog jönni. Aztán megismertem Mal testvéreit azt hittem majd utálni fogom őket, mivel az első oldalon még ezt sugallta az írónő. Aztán nem így lett, még az apjukat sem sikerült megutálnom ezért végig izgultam a regényt, spoiler, mivel az előző regényekből erre következtettem. Aztán a vége felé spoiler már összeállt a kép, hogy valami Jókai féle fordulat jön. spoiler
Jó kis sorozat volt, örülök, hogy elolvastam, mert megszerettem az összes szereplőt, nem tudom lesz-e még folytatása, de ha lesz, azt is nagyon szívesen elfogom olvasni. Azért most örülök, hogy végeztem, azt hiszem, most nem valami történelmi romantikust fogok választani. :)

Zeraphic>!
Jennifer Ashley: Az elrabolt menyasszony

Mikor belekezdtem a könyvbe, nem tudtam kiről fog szólni, igazából úgy számoltam, már nincs senki a MacKenzie testvéreknél, aki számításba jöhet.
Aztán a kezdéskor megláttam a dátumot és rájöttem a dologra :-)

Imádom a 18.századi skót történelmet, jó volt visszarepülni ebbe az időbe, a gyönyörű Edinburgh-be.
Itt is voltak vicces jelenetek, de azért az adott eseményeket számításba véve, sok humorral nem tudtunk találkozni.
Picit komolyabb mű volt, mint az eddigiek.
Malcolm eszméletlen figura volt. Amellett, hogy fantasztikus harcos és hiába ő a legkisebb, ő veszi komolyan a legjobban a család összetartását és rájuk való figyelmet, gondoskodást.
Aztán belép az életébe Lady Mary, aki rögtön leveszi a lábáról.
Szerencsére a lánynak sem kellett sokat gondolkodnia hova is húz igazából a szíve…

Kalandos regény volt sok viszontagsággal, szerelemmel, veszteséggel, egy új jövő építésével. Az adott korhoz teljesen passzolt a történet.
Köszönöm az élményt.

miaow P>!
Jennifer Ashley: Az elrabolt menyasszony

Lenyűgöző. Felkavaró. Hol megnevettetett, hol könnyeket fakasztott. Az elején még egy könnyed romantikus olvasmánynak hittem, aztán szép lassan kibontakoztak a háttéresemények, komolyodott a téma, sőt spoiler egészen a szívembe markolt. A szerelmi és történelmi vonal mellett igazi családi regény ez öt fivér szereplésével, tagadhatatlan Mackenzie-jellemekkel. S ahogy látom, születendőben a folytatás, Ms Ashley nem bízza a fantáziánkra a többi fivér történetét.

Paulina_Sándorné P>!
Jennifer Ashley: Az elrabolt menyasszony

Ennyi Mackenzie-t egy könyvben. Imádtam őket. Mind más és más, mégis imádni valóak. Mal nem semmi volt, imádtam, ahogy elcsavarta Mary fejét. A köztük lévő érzések nagyon jól átjöttek a sorokon keresztül, szinte érezni lehetett. Varázslatos volt ez a korszak számomra, nyers, szenvedéllyel teli. Egy kézfogást, egy kézcsókot is úgy tudtak adni a nőnek, hogy az annyi mindent elmondott, megmutatott. Varázslatos. Vagy a Mackenziek voltak ilyen tehetségesek.

CarmenV>!
Jennifer Ashley: Az elrabolt menyasszony

Évezredekkel ezelőtt ajándékba kaptam egy számomra borító alapján nem túl érdekfeszítő könyvet…Egy sorozat része volt… Ennek a sorozatnak a része és ma már minden része megvan, szép sorban <3
Vártam a történetet, tudtam kb miről fog szólni, de mégsem olyan volt mint amire számítottam… pedig így is szuper volt… mondjuk amikor a legkisebb került előtérbe picit aggódtam, hogy jutunk el oda ahol a többi játszódik…
Az eddig megismert történetek egy apró hátterét fedte fel, sok harc közepette, szerelemmel fűszerezve, árulásokkal tarkítva, erős öntudattal meghintve, néhol szívszorító módon tálalva, whiskyvel megízesítve…
Mostanában rászoktam hogy kis cetlikkel megjelölöm azokat a részeket amiket ki szeretnék emelni, vagy csak idézetbe karcolni, hát ez a kis könyvecske kb hemzsegett ezektől :D imádtam a skót humort és a lazaságot álcának, az összetartást, a szeretetet, a család fontosságát és mindenki biztonságát akiét csak biztosítani lehet…
„a két fivér még a kígyóról is képes lebűvölni a bőrét…”
A fivérek, akik bár sokan vannak mégis a legkisebbre marad minden… kicsit örültem a befejezésnek, spoiler
Tetszett hogy Mary nem nyávogott, nem volt hisztérika, kedves volt, szerette a testvérét és a legjobbat szerette volna neki és amikor lehetősége volt rá, tett is érte.
Skótok…. <3 <3 <3 <3

Kathreen>!
Jennifer Ashley: Az elrabolt menyasszony

Több helyen nagyon untam, nem éreztem a kémiát a két főszereplő között, nekem ez volt a leggyengébb az Ashley könyvek között.


Népszerű idézetek

Sippancs P>!

– Életemben nem láttam még ilyen szépséget – felelte Mary csillogó tekintettel. Arcát pirosra csípte a szél, ajka vörösen izzott. – Sem ilyen hideget!
– Úgy a’, ez bizony Kilmorgan. Egyszerre bűvöl el és fenyeget halállal.

259-260. oldal

Sippancs P>!

A felföldieket soha nem lehet teljesen legyőzni.

460. oldal

Sippancs P>!

– Miért mondasz ilyeneket? Villámok és nyílvesszők. Porcsinka és pókháló. Nevetnem kell rajtuk, tudod-e?
– Az úri lányoknak nem szabad káromkodniuk – mondta Mary vállat vonva. – De nekem is ki kell valahogy fejeznem az indulataimat, nem?

269. oldal

miaow P>!

– A felföldiek ilyen könyörtelenek lennének?
Malcom a mennyezet felé pillantott.
– Ó, bizony ilyenek. Én már csak tudom! Köztük éltem egész életemben.
Te is felföldi vagy – jegyezte meg Mary.

339. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Malcolm Mackenzie · Mary Lennox
Sippancs P>!

– A nők mindenütt egyformák, legyenek skótok, angolok, franciák. Imádják az élvhajhász férfiakat, bármilyen hangosan tagadják is.

68. oldal

Sippancs P>!

– (…) Ha nem a szívedet követed, akkor mi vezet?
– Becsület. Tisztesség. Ezek mit mondanak neked?
Mal a fejét ingatta.
– Mindezek nem érnek semmit, ha hiányzik belőled a szenvedély. Szenvedély nélkül az életed csak annyi, amennyit mások felé mutatsz magadból, belül viszont elsorvadsz.

80. oldal

CarmenV>!

a két fivér még a kígyóról is képes lebűvölni a bőrét…

245. oldal

CarmenV>!

Rázuhant a brollachanre, amely egy uhh-ot hallatott. Nyögése meglehetősen skótosan hangzott!
Malcolm!

320. oldal

CarmenV>!

-Tapétaminták! A fürge Malcolm, a nagyszerű harcos, aki halált oszt kétélű kardjával, és a tapétaminták?
-Nagyon kényes feladat – mondta Malcolm, whiskyspoharát két tenyere között görgetve erre-arra. – Szerintem szép lenne a lazacszín és arany liliomos minta, de sajnos Marynek a kék jobban tetszik.

378. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Quinn: Rossz kor
Julia Quinn: Szerelem postafordultával
Paullina Simons: A bronzlovas
Cassandra Clare: Éjsötét Királynő
Gayle Callen: A hamis menyasszony
S. A. Chakraborty: Bronzváros
Christina Dodd: Szenvedélyes bosszú
Julia Quinn: Egy csók… és minden más
Ilona Andrews: Áradó hold