A ​vad Mackenzie (Mackenzie fivérek 5,5) 123 csillagozás

Jennifer Ashley: A vad Mackenzie

A család hírnevének helyreállítására Lady Louisa Scranton úgy határoz, hogy megfelelő férjet keres magának. A választott férfi csakis vagyonos és tiszteletre méltó ember lehet, hogy a család becsülete újra a régi fényben ragyoghasson. Harcra készen jelenik meg hát a legfrissebb partin, hogy kisujja köré csavarhasson egy alkalmas agglegényt.
Minden reménye szertefoszlik azonban, amikor Hargate püspöke holtan esik össze a lába előtt – és felháborító módon éppen őt vádolják meg a gyilkossággal. Állítólagos barátai sorra hátat fordítanak neki, hiszen egy gyanúsított barátsága nem kívánatos az úri társaságban.
Az ügy Lloyd Fellows, a skót Mackenzie család törvénytelen sarjának fülébe is eljut. Korábban már váltott pár szenvedélyes csókot Lady Louisával, és most esküt tesz rá, hogy tisztázza a nevét. Hiszen nem csupán az válik bizonyossá számára, hogy a hölgy ártatlan, hanem az is, hogy menthetetlenül belehabarodott.

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Kossuth, Budapest, 2015
268 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630982047 · Fordította: Robin Edina
>!
Kossuth, Budapest, 2015
274 oldal · ISBN: 9789630982368 · Fordította: Robin Edina

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Daniel Mackenzie · Lord Roland "Mac" Ferdinand Mackenzie · Hart Mackenzie · Eleanor Ramsay · Lloyd Fellows · Louisa Scranton


Kedvencelte 8

Most olvassa 1

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 25


Kiemelt értékelések

Navi P>!
Jennifer Ashley: A vad Mackenzie

Nagyon jól esett most ez a könyv. A 2 nyögve-nyelős fantasym között-alatt, potom 2 óra alatt felfaltam :) Gyorsan olvasható, nyomozós történelmi romantikus kedvenc skót családunkkal. Nem volt benne annyi szenvedély, mint az elsőkben, inkább mintha egy Amanda Quick könyvet olvastam volna. Jó párost alkotnak együtt, szépen kiegészítik a másikat. Azt sejteni lehetett, hogy spoiler vaj van a füle mögött, de én azt hittem, ő a gyilkos. A nyomozás vége meglepett. A legelején egyszer felvillant bennem ez a lehetőség spoiler, de aztán gyorsan tova is tűnt. Jó volt :) Ha az első 4 részhez viszonyítanám, akkor csak max 4 csillag lenne, de nekem ez most nagyon jól esett, így megkapja tőlem az 5-öt :)

Mrs_Curran_Lennart P>!
Jennifer Ashley: A vad Mackenzie

Leginkább egy nyomozás történetetét követhettük nyomon egy csipetnyi románccal. Mit ad Isten, Louisát, Fellow nyomozó rajongásának tárgyát gyanúsítják egy gyilkossággal. Lloyd Fellow pedig minden követ megmozgat, hogy bizonyítsa ártatlanságát. Sorban feltűnnek a klán tagjai és néhány csók is elcsattan. A gyilkos személye legalább meglepetés volt.

molybarby>!
Jennifer Ashley: A vad Mackenzie

Nem egy nagyszabású könyv, de valamiért mégis annyira megnyugtató volt olvasni. Nagyon tetszett ahogy Fellows annyira sóvárog a nő iránt, akit úgy gondolja soha nem kaphat meg. És persze ez fordítva is igaz volt. Az egész történetben annyi nem tetszett, hogy sokszor már annyi Louisa meg Isabella meg nem tudom ki volt még, hogy néhány helyen még az írónő is belegabalyodott a nevekbe és kétszer is írt mondjuk Louisat. A szerelmes jelenetek nagyon szenvedélyesek voltak és csak még jobban kimutatták, hogy a két szereplőnk mennyire oda meg vissza van egymásért. Igaz, nem volt sok belőlük, de egy ilyen kicsit jobban nyomozós történethez igazán megfelelt mennyiségben :D Ami a legjobban meglepett, hogy végig azon gondolkodtam, hogy ki lehetett a gyilkos és nem jöttem rá. Ez nagyon tetszett. Általában rájövök a könyvek úgymond „titkára„. Ez volt az első könyvem Jennifer Ashleytől és valószínűnek tartom, hogy még fogom a kezemben tartani a könyveit :)

Hópárduc P>!
Jennifer Ashley: A vad Mackenzie

Szórakoztató könyv volt.
Nem annyira romantikus, mint inkább krimi.
De, haladósan lehetett olvasni és kikapcsolódásnak megfelelt.

Kitti_Kinczer>!
Jennifer Ashley: A vad Mackenzie

Kicsit sem éreztem én vadnak ezt a Mackenziet, a korábbi kötetekben sokkal inkább éreztem annak, mint most. Talán Louisa puhította meg.
Kicsit gyengének éreztem ezt a részt, valóban, csak egy kis kiegészítő kötet volt, amit sajnáltam, mert szerintem Louisa és Lloyd két szimpatikus karakter és ennél több is lett volna bennük, nem éreztem, hogy pezsgett volna köztük a levegő, pedig a korábbi kötetben, mikor az-az első csók elcsattant, akkor nagyon éreződött közöttük a tűz, de ez most elmaradt.
Daniel megint csak sokat szerepelt, és most már ő a következő Mackenzie, aki remélem felperzseli a lapokat, mert kezd kicsit sablonos és lagymatag lenni a sorozat.
A nyomozás is lehet volna pörgősebb és esemény dúsabb, a vége is eléggé összecsapott lett, eleinte jól indult a történet, aztán a közepén sok időhúzás volt, és az utolsó oldalak lettek a legizgalmasabb, mégis elhamarkodottak.
Várom már Danny történetét, mert az ő karaktere már eléggé alaposan ki van dolgozva, ezért érdekel, hogy mit fog nyújtani főszereplőként.

PEvice>!
Jennifer Ashley: A vad Mackenzie

Nem azt kaptam amit vártam itt már nagyon hiányoztak nekem a többiek… jobban belefűzhette volna őket az írónő. Számomra lapos volt a könyv a többihez képest. Sok volt a leírás. Hosszú és unalmas volt a nyomozás. A fordulatok sem izgattak annyira a végén. Emiatt történt az egy csillag levonás.

anesz P>!
Jennifer Ashley: A vad Mackenzie

Kicsit meglepődtem, mert ez inkább krimi, mint romantikus regény volt. De mit tegyen egy írónő, ha a férfi főszereplője egy zseniális nyomozó? Adjon neki egy kis nyomozni valót. Amit különben jól megoldódott, én nem találtam ki, hogy ki a gyilkos.
A szerelmi szálat valóban jobban kidolgozhatta volna, ott volt egy kis hiányérzetem. Olvastam már tőle jobbat is. Kriminek viszont jó volt.

brigitta244>!
Jennifer Ashley: A vad Mackenzie

Látszik, hogy ez csak egy kiegészítő kötet. Valamiért nekem ez a páros nem jött be. Louisa és Loyd is idegesített. Flowers már az előző regényekben sem volt szimpatikus és ebben a kiegészítő regényben sem kedveltette meg magát. Örültem, hogy több Mackenzi is feltűnt. Danilet imádtam várom az ő könyvét. Isabell és családja is elég aktívan szerepelt benne. Mivel Flowers egy nyomozó így az írónő kitaláta, hogy úgy hozza őket Louisaval össze, hogy spoiler Szerencsére nem egy hosszú regény, így hamar be is lehetett fejezni.

Ritititi27>!
Jennifer Ashley: A vad Mackenzie

Amikor először találkoztam ezzel a könyvvel, épp leakciózva hevert az egyik polcon. Azonnal meg kellett vennem, egyszerűen nem hagyhattam ott ennyiért. Korábban olvastam már Jennifer Ashleytől, de ez most nagyon betalált. Tökéletesen megfelelt a kikapcsolódáshoz, a szereplők szerethetőek. Igazából mindenkit megkedveltem, a Mackenzie család minden tagja szerethető.
Féltem picit a krimi száltól, de kár volt. Mikor már azt hittem tudom ki a gyilkos, az írónő csavart egyet a történeten. Meglepődtem, hogy Lloyd ilyen okos, és így összerakta a képet ilyen rövid idő alatt.
Szívesen olvastam volna még, sajnáltam, hogy ilyen rövidre sikerült.


Népszerű idézetek

Sippancs P>!

Te vagy a gyönyörűség, amit egész életemben kerestem. A létem sötét és vad volt, tele volt küzdelemmel, míg te nem jöttél. Te vagy a fény, aki elűzi a sötétséget. Amikor veled vagyok, látom az utamat, és újra képes vagyok lélegezni.

238. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lloyd Fellows
2 hozzászólás
Sippancs P>!

– Isabella elfoglalt – felelte Louisa. – Izgatottan készül az esti bálra, mint tudod. Segítenem kellene neki. – Szemrehányó pillantást vetett Macre. – Ahogyan neked is.
– Én segítek neki! Vigyázok a gyerekekre. Egy jó férj tudja, mikor érdemes távol maradnia a háztartás viharos forgatagától.

83. oldal

Sippancs P>!

Ian Mackenzie Fellows elszántságát egyszer a Mackenzie család őrültségéhez hasonlította; Lloyd bűnözőkre irányuló figyelme ugyanis éppolyan elsöprő erejű, mint Cameron imádata a lovak iránt, Mac rajongása a festészetért és Ian számokhoz való rendkívüli vonzódása.

54. oldal

Sippancs P>!

– Az én világomban minden ember hazudik. Talán úgy vélik, hogy a jó cél érdekében teszik, de akkor is hazudnak. A hazugságok pedig fájnak. Sőt, akár még ölni is tudnak.
– Kegyetlen egy világból származhat!
– Ó, igen, meglehetősen kegyetlenből – bólintott Fellows, ragadozómosollyal az arcán.

53. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lloyd Fellows · Louisa Scranton
Sippancs P>!

– Már biztosan aggódnak, hogy hol lehetünk – szólalt meg Fellows kis idő múltán.
Eleanor és Louisa, feleségük és egyben szeretőjük.
– Igen, biztosan – helyeselt Hart.
– Ha utánunk kell jönniük, akkor megnézhetjük magunkat – mondta Fellows.
– Igaz. Azután persze rögtön valami badarságot ötlenek ki, például piknikezni akarnak.
– A hölgyek szeretik a pikniket. Főleg egy nyolc kilométeres túra után.
– Azt hiszem, megszelídültünk – vélte Hart. – A skót harcosok elpuhultak.
Fellows megvonta a vállát.
– Nekem időnként jólesik egy kis puhaság.

267-268. oldal

Ercsusz>!

– Aranyos vagy, Danny. Tiszta őrült, de édes őrült.
– Ó, nénikém. Tudod, hogy szeretlek. Belepusztulok, hogy nem lehetek a férjed, de legalább segíteni szeretnék a választásban.

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Mackenzie · Louisa Scranton
MissBennet>!

A hazugság legyen egyszerű – oktatta egyszer a sógora. – Minél többet mondasz, annál többet kell megjegyezni. A hazugság furfangos dolog. Ezért nem hazudok soha.

70. oldal, 6.fejezet

Ercsusz>!

– Feleakkora vagy, mint én, anyám – mondta Fellows a hajába túrva. – De olyan a nyelved, mint egy viperának.
– Tényleg? Ha akarod, veszek magamnak egy flancos ruhát, és a fülednél fogva húzlak végig a táncparketten.
– Hagyjál már, megyek. De nem miattad. Ha azt hiszed, te veszekedős vagy, akkor még nem állt előtted mind a négy Mackenzie hölgy, azt kérdezve, miért nem tetted meg, amit kértek. Ijesztgetni, azt tudnak.

Ercsusz>!

Ez meg ki?
– Gilbert Franklin. A tiszteletre méltó. Az apja gróf. Angliában iszonyú sok gróf van, nem igaz?Akárhová lépek, belebotlok egybe. Ott volt azon a bizonyos kerti partin, tudod. Ha tetszik neki Louisa, akkor indítéka lehetett Hargate megölésére. Tartóztasd le, és kérdezd ki.
Daniel nem mosolygott, de egyértelműen jól szórakozott. Fellows hűvösen ránézett.
– Nem tartóztatok csak úgy le embereket, és kiáltom ki őket kedvtelésből vétkesnek – mondta. – A munkám, hogy megtaláljam az igazi bűnösöket, és megvédjem tőlük az ártatlanokat.
Csak nem megrémült Daniel? Nem, széles mosoly terült el az arcán.
– Aha, szóval beismered, hogy kedvedrevaló?
Fellows összevonta a szemöldökét.
– Ideje lenne elmenned arra a világ körüli útra, Danny. Talán elvenné a hetyke stílusodat.
– Azt kétlem. – Daniel a magasba emelte a poharát. – Nagyon is kétlem.

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Mackenzie · Lloyd Fellows
MissBennet>!

– Örülök, hogy mi nem folytatjuk a gyűlölködést – szólt Fellows.
Hart körbenézett a tisztáson, feszültsége lassan enyhülni kezdett.
– Talán a gyűlölet erősebbé tett minket.
– Nem hiszem – rázta meg Fellows a fejét. – Inkább szétválasztott minket, és legyengített. A szeretet sokkal jobb.

266. oldal, Epilógus

Kapcsolódó szócikkek: Hart Mackenzie · Lloyd Fellows

A sorozat következő kötete

Mackenzie fivérek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
Julie James: A hamis partner
Julie Garwood: Teljes gázzal
Darynda Jones: Második sírhant
Laurelin Paige: Utolsó csók
Laurell K. Hamilton: Ragály