The ​False Prince (The Ascendance 1.) 24 csillagozás

Jennifer A. Nielsen: The False Prince Jennifer A. Nielsen: The False Prince Jennifer A. Nielsen: The False Prince Jennifer A. Nielsen: The False Prince

THE ​FALSE PRINCE is the thrilling first book in a brand-new trilogy filled with danger and deceit and hidden identities that will have readers rushing breathlessly to the end.

In a discontent kingdom, civil war is brewing. To unify the divided people, Conner, a nobleman of the court, devises a cunning plan to find an impersonator of the king's long-lost son and install him as a puppet prince. Four orphans are recruited to compete for the role, including a defiant boy named Sage. Sage knows that Conner's motives are more than questionable, yet his life balances on a sword's point – he must be chosen to play the prince or he will certainly be killed. But Sage's rivals have their own agendas as well.

As Sage moves from a rundown orphanage to Conner's sumptuous palace, layer upon layer of treachery and deceit unfold, until finally, a truth is revealed that, in the end, may very well prove more dangerous than all of the lies taken together.

An extraordinary… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Scholastic, New York, 2013
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780545284141
>!
Scholastic, New York, 2012
342 oldal · ISBN: 0545284139
>!
Scholastic, New York, 2012
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781407133058

2 további kiadás


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Sage · Mott · Bevin Conner · Mrs. Turbeldy


Kedvencelte 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

Bleeding_Bride IP>!
Jennifer A. Nielsen: The False Prince

Ez a hónap a jól kiválasztott ifjúsági kalandregények hónapja lett nálam.
A False Prince azóta a várólistámon szerepelt, hogy még angolul sem voltak folytatásai, de aztán a hirtelen hype és a Harry Potterhez való hasonlítások miatt inkább elodáztam az olvasását. Szerencsére nem mondtam le róla teljesen.
A főhősünk, Sage nagyon sokáig az idegeimre ment, sokszor tört fel bennem a kétely, hogy ő nem-e az, aminek gondolom, a sejtéseim miatt kezdtem más szemmel nézni a kölyökre, aztán mégis meglepett, hogy igazam lett.
Az utolsó, leleplezős fejezetek során úgy izgultam, mint egy bolond gyermek a hunyócska alatt.
Igazi jó kis mese volt ez, és persze egy újabb sorozat, amit végig kell olvasnom.

2 hozzászólás
Iloonka>!
Jennifer A. Nielsen: The False Prince

Még mindig imádom, ugyanúgy, mint 5 évvel ezelőtt, mikor olvastam. Most már, hogy tudtam mi fog következni, mégis voltak jelenetek, amik megleptek – azért az emlékek elhalványultak, na. Zseniális író Jennifer A. Nielsen, hogy ezt a könyvet megalkotta.
Már csak az, hogy fiú főhősünk van, már az plusz pontot ért nálam ,de ahogy csavarta a szálakat az írónő, nos minden elismerésem.

Sage amúgy kedvenc szereplőm volt. Tényleg csinytalan és olykor elég undok ,viszont sok esetben ez egy megjátszás része volt. Igazából az igazi énjét én Imogen mellett éreztem.

Az események csak úgy pörögtek, én meg alig tudtam hova kapkodni a fejem. Ez a könyv tényleg olyan, hogy bármennyiszer olvasod, akkor is meglepetést tud okozni.

RVivi P>!
Jennifer A. Nielsen: The False Prince

Ez volt a harmadik újraolvasásom és még mindig megadnék rá minimum 50 csillagot. Az egész sztorit ismerve jobban figyeltem a részletekre és Sage néhány megjegyzéséből annyira süt, hogy spoiler Kb az egész könyv alatt ez voltam én: https://pin.it/em3mns2oyqs4a2
Mit lehetne erről a könyvről mondani? IMÁDOM, csupa nagy betűvel, minden szereplővel és mondattal együtt.

1 hozzászólás
Fallen_Angel P>!
Jennifer A. Nielsen: The False Prince

Néha az az érzésem, hogy ha olvastál egy YA fantasy sorozatot, akkor olvastad mindet. Jelen könyv esetében is ez volt az érzésem a nagy részében. Sajnos nem kötött le túlságosan a történet, pedig a talpraesett, nagyszájú fiú jó főszereplőnek tűnt és a szituáció is ígéretes volt.
A második felében már lényegesen jobb volt a helyzet – bár túl nagy döbbenetet nem okoztak a fordulatok, de határozottan izgalmasabb lett a sztori (talán nem kellett volna annyira elhúzni az elejét). A végét már szórakoztatónak találtam, és nem kizárt, hogy folytatni fogom majd a sorozatot, pedig az elején komoly összegben mertem volna fogadni, hogy nem veszem meg a második részt.

2 hozzászólás
Vladi>!
Jennifer A. Nielsen: The False Prince

Egy fantasy, amiben egyáltalán nincs fantasy elem, kizárólag azért fantasy, mert egy nem létező országban játszódik.
Ettől függetlenül elég szórakoztató kis ifjúsági szösszenet.

2 hozzászólás
Banditaa P>!
Jennifer A. Nielsen: The False Prince

Végre egy okos YA fantasy. Persze nem úgy okos, mint Tolkien, de szellemes, érdekes, nem szabványos. Igazából a fantasy legtöbb eleme hiányzik belőle (se mágia, se természetfeletti lények), de ez cseppet sem ront az értékéből. Sage igazán szerethető karakter, remek szövegekkel és érdekes háttértörténettel. Szerettem azért is, mert megbízhatatlan narrátor van, ami mindig bónusz, bár a nagy csavar azért annyira nem vágott hanyatt. Nagyon remélem, hogy a többi két kötet sem okoz majd csalódást, mert mindenképpen el fogom őket olvasni. Jennifer A. Nielsen nevét pedig megjegyzem magamnak.

Ivenn P>!
Jennifer A. Nielsen: The False Prince

Valami laza, könnyed dologra vágytam és azt hiszem, hogy nem is találhattam volna ennél jobbat. Ez egy nagyon jópofa gyermekkönyv, egyszerű stílussal és világgal, de nagyon szórakoztató és pörgő történettel. :)
Valószínűleg a 13-14 éves énemnek ez lett volna a Tövisek hercege, az abszolút kedvenc, de meg kell valljam, hogy most is imádtam. Sage az egyik legszerethetőbb főhős bármely ifjúsági olvasmányomból, nagyon jókat nevettem a beszólásain. Ez a kötet egy kiváló példa arra, hogy nem kell egy tizenöt éves gyereket szuperképességekkel megáldani ahhoz, hogy belevaló és kemény legyen.
A történetről pedig annyit, hogy habár teljesen tisztában voltam vele, hogy mi lesz a vége, mégis képes volt bejátszani egy olyan fordulatot, amelyre egyáltalán nem számítottam és körülbelül két fejezetnek el kellett telnie, mire rendesen fel is fogtam. :) Onnantól fogva végig vigyorogtam szerintem az egészet. Nagyon ötletes volt az írónő részéről, és talán még jobban megszerettem vele a főszereplőt. :)
Kíváncsi vagyok, hogy a folytatás mit fog tartogatni, de úgy gondolom egyébként, hogy ez így is egy kerek egész történet. Ajánlom mindenkinek, aki nyitott még az ifjúsági könyvekre, ez egy igazán üdítő élmény volt a sok disztópia, idétlen szerelmi háromszög és hisztizés között.

Gulo_gulo >!
Jennifer A. Nielsen: The False Prince

Nehéz ügy az értékelés. Néha falhoz akartam csapni, néha meg tetszett annak ellenére, hogy szerintem nem így viselkednek a tizennégy évesek – még egy képzelt világban sem. Mindenesetre érdekel a folytatás, mit fog kihozni az írónő ebből az egészből.

2 hozzászólás
Zurelily P>!
Jennifer A. Nielsen: The False Prince

Bosszantó, amikor egy jó alapötlet csalódást okoz végül… Sok bugyuta jelenet, párbeszéd; nem egyszer fogtam a fejemet. Pedig volt benne potenciál. A „nagy csavar” elég gyenge lábakon áll, így még nagyobb csalódás. Azért a folytatást elolvasom, mert Sage belopta magát a szívembe.

Nightmary>!
Jennifer A. Nielsen: The False Prince

Jobbat vártam a könyvtől, csalódtam benne. A hátoldalán ott van hogy „14 éves kortól ajánljuk” holott szerintem ez a történet pont hogy esetleg alatta lenne szórakoztató. Nem is tudom miért olvastam ki. Nem vagyok mazochista, inkább szadista.
Olvasáskor többször homlokon csaptam magam – az bugyuta, hitvány jelenetektől –, az utolsó oldal befejeztével szükség szerű volt bevennem egy fájdalomcsillapítót.
Én se értem miért kapja a „fantasy” műfaj megjelölést, semmi erre utaló vonás nincs benne. Tiszta időpocsékolásnak éltem meg.


Népszerű idézetek

ms_cappuccino>!

“My father said a person can be educated and still be stupid, and a wise man can have no education at all.”

ms_cappuccino>!

“Just because it’s calmer than a hailstorm doesn’t mean it’s calm.”

ms_cappuccino>!

“The saddest thing is there won’t be anyone to miss us when we’re gone. No family, no friends, no one waiting at home.”
“It’s better that way,” I said. “It’ll be easier for me, knowing my death doesn’t add to anyone’s pain.”
“If you can’t give anyone pain, then you can’t give them joy either.”

bubblejoo>!

„[…] Next time I checked on him, he'd got over the fever on his own and was a good deal more humble.”
Conner looked at me again. „He doesn't look so humble now.”
„ I got over that too” I said.

Kapcsolódó szócikkek: Bevin Conner · Mrs. Turbeldy · Sage
bubblejoo>!

„Afraid of a wooden sword?” Mott teased.
„Just demonstrating my skills in evading an attack,” I said, a grin tugging at the edge of my mouth. „Impressed?”
„No. Pick it up.”

Kapcsolódó szócikkek: Mott · Sage
ms_cappuccino>!

“And tell me, Sage, which person have you worked so hard to be? The orphan or the prince?”

ms_cappuccino>!

“I’m still better than you.”
“Perhaps, but I’m handsomer, don’t you think?”

7 hozzászólás
Iloonka>!

My father had warned me about my quick tongue countless times. Perhaps he should have warned me more often.

ms_cappuccino>!

She lightly traced a finger across my back.
“Your hand is cold,” I mumbled.
“Your skin is hot.”

ms_cappuccino>!

“Conner’s made us into gentlemen,” he said. “A gentleman would never stoop to dress himself.”
“If he put us in dresses, we wouldn’t suddenly become women,” I said. “You’re an orphan in a costume, Tobias. Nothing more.”


A sorozat következő kötete

The Ascendance sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Terry Pratchett: Nation
Rick Riordan: The Lightning Thief
Kerstin Gier: Ruby Red
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Rick Riordan: The Red Pyramid
Christelle Dabos: A Winter's Promise
Derek Landy: Playing with Fire
Terry Pratchett: The Wee Free Men
Jonathan Swift: Gulliver's Travels
Joan Aiken: Black Hearts in Battersea