The ​Captive Kingdom (The Ascendance 4.) 15 csillagozás

Jennifer A. Nielsen: The Captive Kingdom Jennifer A. Nielsen: The Captive Kingdom

In a peaceful Carthya, Jaron leads as the Ascendant King with Imogen beside him – but the peace he fought so long for is not destined to last.

On a routine sea voyage, Jaron's ship is brutally attacked, and he is taken hostage. The mysterious captors and their leader, Jane Strick, accuse Jaron of unthinkable acts. They are also in possession of some shocking items – including the crown and sword that belonged to Jaron's older brother, Darius. The items unearth a past Jaron thought he had put behind him.

Though it seems impossible, Jaron must consider: Could Darius be alive? And what does Strick want from Jaron? Against his will, Jaron will be pulled back into a fight for the throne – and a battle to save his kingdom.

Eredeti megjelenés éve: 2020

>!
Scholastic, New York, 2021
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781338551112
>!
Scholastic, New York, 2020
278 oldal · ASIN: B082WN93L8
>!
Scholastic, New York, 2020
ASIN: B08CVT5MHG · Felolvasta: Charlie McWade

1 további kiadás


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Sage · Roden · Tobias


Kedvencelte 3

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 35

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

RVivi P>!
Jennifer A. Nielsen: The Captive Kingdom

Ezt az értékelést már halasztgatom pár napja, de annyira elkapott a hangulata, hogy először újra kellett olvasnom az előző három részt, mielőtt bármi értelmes menne. :D

Miután annó befejeztem a harmadik részt, egyáltalán nem számítottam arra, hogy egyszer még jön folytatás, szóval alaposan meglepett, amikor megláttam. És nagggyon féltem tőle, mert ki tudja, lesz-e olyan jó, mint az eddigiek, mi a fenéről fog szólni… De… Ez a sorozat egy csoda. *-*

A felénél már kedvencnek jelöltem. Imádtam. Olyan csavarok, olyan történések voltak, hogy csak kapkodtam a fejem és az állam. Első pillantásra lehet, hogy picit úgy tűnik, mintha ezeket a dolgokat utólag találta volna ki az írónő (valószínűleg ez igaz is), de most újraolvasás után, tényleg tökéletesen beleillenek a képbe az itt történtek.

A karakterekért is még mindig egytől egyig odavagyok. De ugye mind tudjuk, ki az, akiért főleg. :D Bejött, ahogy időnként még az olvasót is próbálja átverni, hogy akkor most végülis ki kicsoda és kiben bízhatsz. Nagy részben szólt a karakterek közti bizalomról is és azt kell mondjam, ezt is tökéletesen tette.

Örülök, hogy nem kellett csalódnom ebben a kötetben, sőt. A következő részt már most nagyon várom és ezután nem fogok kételkedni, hogy azt is imádni fogom. Ez a sorozat egyszerűen nem tud csalódást okozni. Mindig izgalmas, humoros és tökéletes marad, pont az a fajta, ami a kezedhez ragad, amíg be nem fejezed. Pont az a fajta, amit imádok. És még a borító is csodaszép, hát kell ennél több? ♥

6 hozzászólás
Iloonka>!
Jennifer A. Nielsen: The Captive Kingdom

Egy kicsit féltem, mivel rég befejezettnek lett nyilvánítva ez a sorozat, és pár év múltán mégis jött a hír, hogy Jennifer A. Nielsen bizony új kötettel lep meg minket. Egyrészt borzasztóan örültem, mert kedvenc íróm, de mégis voltak bennem kételyek, hogy nem fog olyan jóra sikerülni, mint a korábbiak. Nos, nem kellett csalódnom, mivel megint csak remekművet adott ki a kezéből az írónő.

Sage folytatja a kalandját, ezúttal a tengeren hajókázik, ámde felbukkan egy másik hajó is, és a vezetője azt állítja, hogy nem jogosan ül a trónon, mivel az igazi király az eddig halottnak hitt bátyja, Darius. Az még tetézi az izgalmakat, hogy elsüllyesztik Sage hajóját, így a személyzet és ő nem tehet mást, minthogy átszáll Strick hajójára és az ő parancsaira kell hallgatni.

Hogy mitől féltem a legjobban? Természetesen attól, hogy Sage-nek ennyi év után romlott a humora, de nem, még mindig megvan és persze a felvágott nyelve is ezzel együtt. És persze itt van nekünk Roden és Tobias, akik eszméletlenül hiányoztak a főhősünkkel együtt. Komolyan, ez a viszontlátás olyan kellemes volt, mintha egy kedves barát hosszú idő után újra meglátogatott volna, és leültünk egy jó kis teát iszogatni. Még mindig annyi váratlan dologgal meg tud lepni az írónő, fogalmam sincs, hogy honnan merít ihletet, de kell nekem is belőle. :D

Nem is kérdés, hogy mennyire várom a következő részt, Jennifer neked meg egy virtuális ölelést küldök.

6 hozzászólás
szcsigusz P>!
Jennifer A. Nielsen: The Captive Kingdom

Olyan könyvet akartam most olvasni, amiről 100%-ig tudom, hogy tetszeni fog, tudom ennél válogatósabb nem is lehetnék. Így kezdtem bele a The Captive Kingdomba. :D

Annyira jó volt visszatérni ebbe a világba, ebbe a csapatba, újra hallani, ahogy Jaron agytekervényei csak úgy forognak, ontja magából a poénokat az hogy más sértésnek veszi őket az ő bajuk XD.
Team Jaron még mindig belevaló, gondolom egyre többet tanulnak a királyuktól… Fink pl. egyre Jaronosabb, pedig még csak 11 vagy 12? Majdnem olyan félelmetes felnőtt lesz belőle mint Jaronból.
Jaron most is sokat fejlődött, felismerte, hogy bizalom terén van még mit tanulnia, bár elég nehezen ment. Azt is értékeltem, hogy Mott nem volt mindig a sarkában, hogy tanácsokat osztogasson, és szerintem ez meglátszódott az ifjú királyon (de ezért nem lett volna rossz ha Mott ennél többet szerepel).

Akivel bajban voltam az Roden. Az írónő zseniálisan játszott az érzelmeimmel, soha nem tudtam mi jár igazából Roden fejében. spoiler
spoiler
Egy Conerrel kapcsolatos mondatba jobban belegondoltam, és tulajdonképpen igaz volt, de akkor is szíven vágott. Conner miatt ismerte meg Jaron Mottot, Imogent, Tobiast, Rodent, de még Finket is, akiket ma a családjának tart. És még egy dolgot köszönhet annak a rohadéknak, de Spoiler jelbe teszem: spoiler
Wilta egy furcsa szereplő, én egyáltalán nem tudtam megkedvelni, akármit is csinált, a végén még pont a kapitány iránt éreztem egy kis rokonszenvet.

Néhány aprócska dolgot fogok kiemelni.
1.Lump igazi nevéből (vagyis hogy nem tudjuk) egy fél könyvön át tartó viccet lehetett csinálni. De amikor kiderült hogy R…….. off a neve, én majdnem kiköptem a teámat. XD Mercy nem árulta el a valódi nevét, de van egy olyan érzésem, hogy vele még találkozni fogok.
2. Nem véletlenül Tobias az ügyeletes orvos és nem Jaron…spoiler
3. Nem tudom hogy jót vagy rosszat tett a könyvnek a női gonosz. Egyrészt bírtam, mert eddig csak férfiak eszén kellett túljárni, és most nehezebb dolga is volt Jaronéknak, mert a kapitány egy-két dologba beletrafált. Másrészt néha értelmetlen volt így csűrni-csavarni a dolgokat (gondolok itt a hajón töltött időre, nekem az terjedelemben sok volt).
4. Némiképp érdekes volt, hogy a történet a felénél bejött egy kincskeresős szál is. spoiler
Sok ilyen apróságot meg tudnék említeni, de ennyi most bőven elég.

Összegzésként: nagyjából azt kaptam amit vártam, áll-leesős fordulatokkal és titkokkal, pazar humorral. Valamiért most mégsem tudnék nyugodt szívvel 5 csillagot adni, valami hiányzott a kötetből, nem tudom megmagyarázni mi az.

off

MasterB>!
Jennifer A. Nielsen: The Captive Kingdom

Nem is tudom, mit írjak. Annyira, de annyira reméltem, hogy jó lesz!
Maga a stílus, az hogy újra Jaron fejében lehettem, hogy újra mindenkit oltogatott és jókat nevethettem, hogy becsapta még az olvasót is – ezek mind jók voltak!
Nagyon egyedi a stílusa, amit kimondottan szeretek!
Viszont ez a sok vita és bizonytalanság, hogy vajon most bízhat-e a másikban vagy sem….
Valamint spoiler felbukkanása is nagyon kiakasztott. spoiler
Teljesen csalódtam benne…. Még az is nagy pofon volt, hogy kiderült róla, spoiler
Ahhh nem is tudom mit gondoljak. A Roden-Jaron párost annyira szeretem, most mégis mintha nem tudták volna eldönteni, hogy bírják-e a másikat vagy sem.
Fáj a szívem, de 4,5 csillagnál nem tudok többet adni rá.

3 hozzászólás
NikaCsavas>!
Jennifer A. Nielsen: The Captive Kingdom

Annak ellenére, hogy ez a kötet utólag egészült ki a sorozattal, nekem teljesen olyan, mintha alapból a része lett volna. (A harmadik kötet végén van egy két dolog, amiből rá lehet jönni, hogy utólag íródott, de annyira elfogult vagyok, hogy nem bánom :D)

Mindegyik kötetben van valami nagyon egyedi, amit ki lehet emelni. Számomra ez itt a kapcsolatok alakulása volt a karakterek között. A barátság, a testvériség és a szerelem szerintem visszafogottan, de szépen jelenik meg, miközben egy kalandregényben vagyunk. Jaron egy zseniális karakter, aki még mindig nagyon nagy bajba sodorja magát, egy kötet alatt legalább 3-szor majdnem meghal (vagy többször), miközben eszméletlen poénjai vannak spoiler. A végén ahogy felül tud kerekedni az elnyomáson annyival, hogy „felemelni a karját”, az egyik legjobb csele szerintem eddig. :D A szerelmi szál óriási örömöm spoiler.

Ez a kötet azonban kiegészül valami igazán komoly dologgal, amire Jaron sem számít.
Egy pont után már csak kapkodtam a fejem vele együtt, nem értve, hogy mi történik az életével, és itt jön be egy nagyon szép karakterfejlődés. Kegyetelnül szenved nem csak fizikailag, hanem lelkileg is, átértékelődik benne az egész élete, és mégis képes felnőni ahhoz, amit meg kell tennie. Nagyon tetszik, hogy már nem azt hangsúlyozza az írónő, ahogy Jaron nem akar király lenni, hanem amikor spoiler.
Abban meg egyértelműen vezet a könyv a sorozat részeit illetően, hogy milyen véget kanyarított neki az írónk. Sikítottam, de vigyorogva. :D

>!
Scholastic, New York, 2020
384 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781338551082
Karolina_K>!
Jennifer A. Nielsen: The Captive Kingdom

Amikor befejeztem a sorozat 3. kötetének olvasasását, eléggé el voltam keseredve, mind mindig, amikor egy jó történet véget ér. És pont azért, mert egy kerek lezárásnak tűnt, rettentően meglepődtem, amikor megtudtam hogy mégis lesz 4. rész. Szerencsére alig egy hónapot kellett várnom a kiadásra, persze egyből meg is vettem.
A világ újra magával ragadott, az új szereplők is érdekesek, és jól kidolgozottak, és naná, hogy a történet is teljesen kiszámíthatatlan és magával ragadó és irgalmatlanul vicces (Jaron humora megunhatatlan) ahogyan azt már az írónőtől megszokhattuk. (aki persze továbbra is a kedvencem marad)
De ami a leginkább lenyűgözött, az Jaron jellemfejlődése volt. A belső vívódásai, és a pillanatok, amikor kishíján összeomlott, engem is összetörtek. A cselekmény pár napja alatt, Jaron annyira megváltozott, mondhatni „felnőtt”, hogy az teljesen elvarázsolt. Régen olvastam ilyen tökéletesen megírt karakterfejlődést, képtelen voltam letenni a könyvet. (kivéve amikor muszáj volt)
Ezen kívül Darius megjelenése szintén remek ötlet volt. A háttértörténete és a lezárása is baromi izgalmas. És bár eleinte nem volt a szívem csücske, az utolsó néhány fejezetben mégis elérte, hogy megszeressem.
Várom a folytatást!

A_Hollister>!
Jennifer A. Nielsen: The Captive Kingdom

Alig vártam, hogy kézbe vegyem, de aztán kicsit lehűlt a lelkesedésem a vontatott kezdés miatt. Eltelt egy száz oldal, mire beindult a történet, de akkor aztán igazán beindult, és töretlenül hozta is az előző részek szintjét.
Volt pár alkalom, mikor legszívesebben odavágtam volna a könyvet a földhöz, hogy aztán visítva körbeguruljak a szobámban, de ezt jó értelemben kell venni. A csavarok olyan igazi Hamis herceges csavarok voltak: kiakasztóak és zseniálisak.
A visszatérő poénok voltak az abszolút kedvenceim spoiler, és szerencsére Jaron sem szűnt meg Jaronnak lenni minden nehézség és próba ellenére.
A többi karakterért azonban most nem voltam annyira oda, például Dariust egyenesen utáltam. spoiler Imogen kicsit mintha felesleges lett volna a történetben, és a remélt Jarogen pillanatok is elmaradtak. Az új szereplő, pedig, Wilta… Hát, abban reménykedem, hogy a harmadik részben még jobban megismerjük majd őt és a motivációit is, mert érdekesnek tűnik, csak hiába beszélt olyan sokat, elég keveset tudtunk meg róla.
Az utolsó oldalakat csak úgy faltam, és biztos vagyok benne, hogyha magyarul kijön, azonnal rávetem magam újra. Azt gondolom, hogy a folytatás méltó volt a trilógiához, és tűkön ülve várom a befejezést!


Népszerű idézetek

RVivi P>!

And if doing what’s right makes someone angry with me, then may I cause rage and fury wherever I go.

Chapter 30

szcsigusz P>!

“Just be careful around her.”
“Fine advice coming from someone who hasn’t been careful a day in his life.”

171. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Roden · Sage
Iloonka>!

She called out again, this time adding a new threat. “Surrender your ship, or we’ll sink it!”
I called back, “Go ahead and sink it. We’re all very capable swimmers here.”

Iloonka>!

“Of what nationality?”
“Prozarian.”
I squinted. “No, you’re not. The Prozarians are extinct.”
She widened her arms. “Do we look extinct?”
I scratched my jaw and looked over the great numbers of her crew. “Well, to be honest … a few of the people in back could pass as corpses.

Iloonka>!

“Why are you sweating?”
“I might be dying. Can’t I be allowed to sweat while I’m on my possible deathbed?”

Karolina_K>!

One may ask, how is the great king Jaron described by those who know him?
The answer rarely includes the word „great”, unless the word to follow is „fool”, though I have also heard „disappointment,” "frustration," and „chance that he'll get us all killed.”

7. oldal, Prológus

Iloonka>!

I had long ago decided that if I understood the enemy, I had nothing to fear.

szcsigusz P>!

“Now, which one of you is some sort of king?”
“Me,” I said.
He squinted and shifted his eyes from me to Tobias, the last to climb aboard. “Not him? He looks more like a king. You look like… a ruffian.”

110. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sage · Tobias
Iloonka>!

“Why don’t you manage this? You can be my minister of oats.”
Roden didn’t even attempt a smile. “I’m already the captain of your guard, Jaron.”
“Yes, but can you do both? I already made Tobias the minister of limiting boring people to no more than eight minutes, and you can see the task has overwhelmed him.”

Iloonka>!

“What are you afraid of, Jaron?”
“Spice cake. Once I had this nightmare that one was chasing me —”


A sorozat következő kötete

The Ascendance sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
George R. R. Martin: A Knight of the Seven Kingdoms
Alix E. Harrow: The Ten Thousand Doors of January
Mark Lawrence: Prince of Thorns
Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely
Robin Hobb: Assassin's Apprentice
Michael J. Sullivan: Theft of Swords
George R. R. Martin: A Feast for Crows
Brian McClellan: Sins of Empire
John Flanagan: The Burning Bridge