Love ​& Luck – Szerencsés szerelem (Love & Gelato 2.) 46 csillagozás

Jenna Evans Welch: Love & Luck – Szerencsés szerelem

Addie ​a családjával Írországba utazik a nagynénje extravagáns esküvőjére, remélve, hogy elfelejtheti szerelmi bánatát és azt a bizonyos meggondolatlan tettét, amivel bátyja, Ian nyaggatja. Már alig várja, hogy az esküvő után meglátogassa régi barátnőjét Olaszországban, és a napsütés és fagylalt gyógyító erejével maga mögött hagyja a bátyját és az összes problémáját.
Aztán váratlanul rábukkan egy szokatlan útikalauzra, a Csalódás ért? – Utazz Írországba! egyik kallódó példányára a szállodai könyvtár poros polcán, és végre kezdi szebbnek látni a világot. Amikor pedig hirtelen változás következik be utazási terveiben, a lány egy fergeteges, a Smaragd-szigetet átszelő kalandozás közepén találja magát a világ legkisebb autójában Iannel és a fiú tagadhatatlanul helyes, ír akcentussal beszélő barátjával, Rowannel. Ahogy elhalad a lélegzetelállító zöld dombok, a számtalan várkastély és a sok, tündérmesébe illő erdő mellett, Addie azt reméli, hogy különös könyve nemcsak az összetört… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, Szeged, 2018
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632619750 · Fordította: Vince Judit Andrea

Enciklopédia 1


Kedvencelte 5

Most olvassa 2

Várólistára tette 76

Kívánságlistára tette 55

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Jenna Evans Welch: Love & Luck – Szerencsés szerelem

De jó lett volna nekem is egy párszor egy ilyen rendhagyó útikalauz, mint amilyen Addienek is volt. Na és persze, ha még egy írországi út is jött volna mellé az útitársakkal együtt, az maga a kánaán lett volna. Nagyon szerettem az útikalauz bölcs tanácsait.
Írországot pedig Skócia mellett felvettem a bakancslistámra.

>!
Kikiriki
Jenna Evans Welch: Love & Luck – Szerencsés szerelem

Eleinte nem nagyon élveztem, és kicsit szenvedősen haladtam vele. A barátnőm arra készített fel, hogy messze nem fogja elérni a Love & Gelato szintjét. A könyv elolvasása után ezzel nem feltétlenül egyeznék. Igaz, hogy imádtam az olasz nyári, naplós, fagyis, szerelmes hangulatot, ennek pedig egy teljesen más környezete volt, de ezzel semmi baj nincs. Nekem ugyanúgy tetszett az ír hangulat az útikalauzzal, ami viszont rengeteg hasznos dologra hívta fel figyelmet. Meg persze vicces is volt. Nagyon örültem, hogy végül rendbejöttek a dolgok. Eleinte kicsit idegesítettek a szereplők, de miután már tisztában voltam azzal, hogy ki mit miért tett, már megértettem a szemszögüket. Kellemes és aranyos olvasmány volt :) arra is felfigyeltem közben, hogy minden könyvben vannak adott szereplők vagy helyzetek, amikből átveszünk valamennyit, és megmaradnak bennünk jó sokáig. Ezért is szeretek olvasni. Ezúttal mindhárom szereplőből megmaradt valamennyi bennem. :)

>!
ScarlettBlair P
Jenna Evans Welch: Love & Luck – Szerencsés szerelem

Igen is, meg nem is. Tetszett is, meg nem is. Az biztos, hogy a Love & Gelato jobban belopta magát a szívembe, de összességében ez a történet is tetszett. Csak mégis hiányzott valami.
Ami különösen megfogott benne, persze Írországot kívül, az az, hogy az írónő inkább a családi kapcsolatokra helyezte a hangsúlyt, és a címmel ellentétben nem volt beleerőltetve a sztoriba a szerelem. Addie karaktere az elején nem igazán tetszett, de ahogy haladtunk előre, igazán megkedveltem. Mikor Ianről olvastam, abba beleszédült, egy ember tényleg képes egyszerre ennyi pótcselekvést csinálni?
Amikor ilyen szívmelengető sztorikat olvasok egy picit mindig hiányzik, hogy legyen testvérem.
Ennek ellenére viszont mégsem lett kedvencem a könyv, mert valahogy voltak részek, amit egyszerűen nem éreztem hitelesnek. Mármint, én pl. soha nem találkoztam még 17 éves fiúval, aki ilyen szinten rajongana egy zenekarért, ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincs is ilyen, mert biztos van, csak én még nem találkoztam vele.
Arra tökéletes volt a könyv, amiért magammal hoztam a nyaralásra, kikapcsolódni a tengerparton. Meg, hogy még jobban vágyódjak Írországba.

>!
moonchristal P
Jenna Evans Welch: Love & Luck – Szerencsés szerelem

Az eleje tetszett, és az alapötlet is érdekes volt. A stílus gördülékeny volt, gyorsan lehetett vele haladni, de valahogy mégsem az igazi. Majdnem a végéig elnyújtott, Addie szívfájdalma olyan titokzatos, hogy az ember már mindenre gondol, közben az igazság annyira semmilyen. A nyújtott első részhez képest a vége meg szerintem összecsapott, mintha az írónőnek útközben elfogyott volna a lendülete, majd a türelme is, és aztán gyorsan lezárta, amolyan legyünk végre túl rajta módszerrel.
Amúgy még ezzel se lett volna olyan nagy gond, ettől még szórakoztató lett volna a történet, de Addie személyisége annyira taszított, hogy elvette a kedvemet a továbbiaktól. Kicsit sem volt szimpatikus nekem, és szívfájdalom ide vagy oda, spoiler, szerintem semmi oka nem volt ennyire szélsőségesen viselkedni. Persze értem én, mások vagyunk, de azért valahogy mégsem stimmelt az egész.
Lényegében kicsit csalódott vagyok, mert annyira vártam az első után ezt a részt, és kaptam egy közepes ifjúsági regényt, ami még csak nem is könnyed, nem is romantikus igazán.

1 hozzászólás
>!
KittyKaty
Jenna Evans Welch: Love & Luck – Szerencsés szerelem

Fantasztikus egy könyv. Minden egyes mondatot imádtam. Rég nevettem ennyit egy könyvön. Sokkal jobban tetszett, mint az előző könyv az írónőtől.Nagyon jó volt az útikalauz :)

>!
Hencsulátor
Jenna Evans Welch: Love & Luck – Szerencsés szerelem

Eléggé küzdöttem a könyv első felével. Addie nem volt igazán szimpatikus, de ezért kősőbb megkedveltem. Picit nehezteltem, hogy alapvetően nem annyira a szerelem volt középpontban, inkább a családi kapcsolatok, illetve a szerelmi bánat.
Írország sokat dobott a történeten, na meg hát az utikallauz. :) Ez az ötlet kifejezetten tetszett.

>!
beatrix_0823 P
Jenna Evans Welch: Love & Luck – Szerencsés szerelem

Az írónő másik könyve, a Love & Gelato nem lett kedvenc, így nem biztos, hogy elolvastam volna a Love & Luck-ot, ha nem látom meg a fülszövegben, hogy ez a történet is egy szuper helyen, azaz Írországban játszódik. Még szerencse, hogy így döntöttem!
Két dolog miatt szerettem nagyon ezt a könyvet. Az egyik a két – számomra – főszereplő volt, Ian és Addie. Hiszen habár ez valahol egy édes romantikus történet is, én mégis inkább azt éreztem, hogy az írónő a testvérpár kapcsolatára helyezte a nagyobb hangsúlyt, ami egyáltalán nem baj, mert mindketten nagyon szerethetőek voltak.
A másik ok a csodálatos helyszín volt. Imádtam minden egyes helyet, amit meglátogattak,és a hozzájuk fűződő történeteket, az előző könyvhöz hasonlóan, itt is azt éreztem, hogy ott vagyok velük, hogy én is átélem ugyanazokat az élményeket. Erre pedig csak rátett egy lapáttal az a bizonyos útikalauz, amit Addie vitt magával, és amiből minden fejezet elején csemegézhettünk. Nagyon jól passzolt minden fejezethez ez a bevezető, hiszen mindig azokra a helyekre mentek a fiatalok, amiről szó volt benne, a leírásokhoz tartozó feladatok pedig egyenesen zseniálisak voltak.
Bővebben: https://tejszinhabzsolo.blogspot.com/2019/01/jenna-evan…

>!
kataa_ 
Jenna Evans Welch: Love & Luck – Szerencsés szerelem

„Mindössze azt állítom, hogy ez lenne életed legjobb, minden képzeletet felülmúló utazása. Nem hiszel nekem? Akkor hát várj, míg ott állsz a Moher-sziklák szélén, a hajadat egyetlen fonatba sodorja a szél, a szíved pedig bolondul kalapál. Akkor jussanak eszedbe a szavaim!”

Furcsa erről a könyvről értékelést írnom. Aki ismer, tudja, hogy Írország a szívem csücske, az ott töltött fél évem a legcsodásabb időszak volt, bejárni a Smaragd-szigetet felejthetetlen élmény, a fent kiemelt idézet teljes mértékben igaz. Addie-hez hasonlóan ráadásul én is egy nehezebb időszak után utaztam ki, így ez teljes mértékben az én könyvem lehetett volna. De végül csak részben vált azzá.
Újra bejárni a helyeket, előkeresni a képeimet, nosztalgiázni nagyon jó élmény volt a könyv által. Annyira ismerős volt minden! Eszembe jutott, ahogy a barátaimmal a Dingle félszigeten szakadó esőben, sárban és szélben másztunk a hegyre azt üvöltve, hogy meghalunk, és aztán az elénk táruló látvány miatt rájöttünk, hogy megérte. Az én tornacipőm sem élte túl az utazást, haha. A színes házak, a leírhatatlan zöld mindenhol, a valóban lélegzetelállító Moher-sziklák, az ír zene, megcsókolni a Blarney-követ és bejárni a kastély apró zugait… sorolhatnám napestig. Abszolút átjött, hogy az író maga is részt vett egy ilyen utazáson, mert minden ilyen jelenetnél elfogott valami honvágy-szerű, és azt éreztem, hogy igen, tényleg pont ilyen volt.
Azok a részek viszont ahol a szereplők voltak központban nem nyűgöztek le. Nem voltak igazán kidolgozottak a karakterek és a köztük lévő kapcsolatok dinamikája, nem kedveltem meg őket különösebben és nem tudta elérni az író nálam, hogy érdekeljen, mi történt velük vagy mi a sorsuk, ami egyébként elég kiszámítható volt. Mindig azt vártam, hogy jöjjön már egy új jelenet az útikönyvből, vagy érjünk már oda a következő állomásra. Akár úgy is mondhatnám, hogy a kedvenc szereplőm Írország volt :D
Emiatt kicsit kettős érzésem volt a könyv elolvasása után, de elvitte a helyszín a történetet, nem tudtam nem szeretni. Ezért összességében hálás vagyok, hogy a kezembe került. Hozzátartozik az is, hogy ez életem első nyereménykönyve, szóval köszönöm @Blogturné_Klub és @Maxim_Kiadó a lehetőséget :) Szuper volt visszarepülni kicsit Írországba és újra átélni egy részét az ott szerzett élményeknek.

>!
zakkant
Jenna Evans Welch: Love & Luck – Szerencsés szerelem

Nem tudok belekötni a Szerencsés szerelem című könyvbe és nem is akarok. A kezdeti hisztik is árnyaltabbá váltak a könyv vége felé közeledve, de ezekről nyilván nem írhatok, mert spoilernek minősülnek.

A Love & Luck egy szórakoztató roadtrip könyv 3 tinivel, akik különböző sérelmeket és szívfájdalamakat cipelnek, de az utazás végére belátják a hibáikat, és elindulnak a változás útján. Ez így nagyon spirtuálisnak hangzott, és van is egy kicsi ilyen vonulata is a könyvnek, hiszen a tanácsadó narrátorunk az útikalauzával tényleg segít a szívfájdalommal élőknek.

A könyvben lévő könyv narrátora imádnivaló volt, bírtam a csipkelődő stílusát, és szinte hallottam magam előtt a „Csibefalatkám hát tudom hogy fáj a szíved, de én most tényleg segítek neked, még akkor is ha nem hiszed el, hogy ez segíthet.” szövegeit. Minden fejezet előtt vártam ezeket a részeket, mert amellett, hogy némi lelkifröccsöt adott Addie-nek, közben baromi jól leírta Írország nevezetességeit és kedvet csinált az utazáshoz.

Kedves, szívmelengető regény a Szerencsés szerelem, amiben szó van a család fontosságával, a testvéri kötelékről, a cyberbullingről, és persze a barátságról és a szerelemről. Hiába tinik a főszereplők, sokkal többet tanítanak ők ezekről, mint azt elsőre gondolnánk. Szeressétek ti is a Love&Luckot mert magával ragadó utazás ez a könyv Írország csodás tájain. Vigyázat, olvasás közben repülőjegyeket nézegettek majd a Smaragd-szigetekre. Én szóltam!

Bővebben a blogon: http://www.zakkantolvas.hu/2019/01/jenna-evans-welch-lo…


Népszerű idézetek

>!
Pandaland

– Egy jó barát olyan, mint a négylevelű lóhere. Nehéz rábukkanni, és szerencsés, aki birtokolhatja.

263. oldal

>!
KittyKaty

– Hé! Ti mindannyian … – kezdett bele anyánk, majd hirtelen elsápadt. – Jaj, ne !
– Mi? Mi az? – Archie a nyakát nyújtogatta, válla a füléhez ért. – Körforgalom – mondta pontosan olyan hanghordózással, ahogyan a NASA egyik tudósa jelentené be: tüzes, pusztító meteorit közeledik.
Összekapaszkodtam a bátyáimmal. Walter megragadta a biztonsági övet a mellkasánál, Archie pedig oktatói üzemmódban utasításokat vakkantott.

20. oldal

>!
lettielena

Imádom Emily Dickinsont. Nem igazán törődik a kis- és nagybetűk helyes használatával és a központozással sem, de ez nem is számít, mert pontosan értjük, mire gondol.

156. oldal, A Dingle-félsziget (Maxim, 2018)

Kapcsolódó szócikkek: Emily Dickinson
>!
KittyKaty

Valahányszor arra gondolok, hogy újból láthatom őt, pillangók kezdenek repkedni a szívem körül.

281. oldal

>!
KittyKaty

– Egyébként Addie és Ian produkciója nélkül hihetetlenül unalmas lett volna az esküvő, dacára a pazar helyszínnek. – Oldalba bökött. – Az volt a kedvenc részem, amikor a kishúgom lelökte Iant a szikláról: Szándékosan! Mint A herceg menyasszonyában, ahol Boglárka lelöki Wesley-t, aki erre legurul a dombról és azt ordítja: Ahogy óóóóóóhajtod!

22. oldal

>!
KittyKaty

– Fiúk! – Anya csettintett az ujjával, mire Archie és Walt engedelmesen odaugrottak. – Ti vagytok a legmagasabbak . Rajta, keressétek meg az öcséteket!

271. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Black: The Cruel Prince – A kegyetlen herceg
Claire LaZebnik: Páros randi tesóknak
Leiner Laura: Valahol
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Anita Gayn: Senkinek sem kellesz!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 10. – Mindörökké hercegnő
Joss Stirling: Summer
Leiner Laura: Maradj velem
Erin Watt: Papír hercegnő
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj