Love ​& Luck – Szerencsés szerelem 12 csillagozás

Jenna Evans Welch: Love & Luck – Szerencsés szerelem

Addie ​Írországba utazik, nagynénje extravagáns esküvői helyszínére, azt remélve, elfelejti végre, milyen szörnyűséget tett a nyáron. Most szomorú, mert összetörték a szívét, ráadásul tettével még a jövőjét is veszélyezteti. Ian, a bátyja azonban nem hagyja annyiban a dolgot, állandóan nyaggatja, hogy mondja el végre az igazságot, s ez folytonos veszekedéshez, sőt verekedéshez vezet a valaha elválaszthatatlan testvérek között. A bánatos Addie alig várja, hogy meglátogathassa a barátnőjét Olaszországban és maga mögött hagyja a bátyját és az összes problémáját. Amikor aztán Addie rábukkan a szokatlan útikalauzra, az Írország a vigasztalhatatlanoknak egyik kallódó példányára a szállodai könyvtár poros polcán, végre képes lesz megszabadulni nyugtalanító gondolataitól és Ian bírálatától. Aztán változás áll be az utazási terveikben. Addie hirtelen egy fergeteges, a Smaragdszigetet átszelő autós utazás közepén találja magát a világ legeslegkisebb járművében Iannel és annak tagadhatatlanul… (tovább)

Eredeti mű: Jenna Evans Welch: Love & Luck

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, 2018
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632619750 · Fordította: Vince Judit Andrea

Kedvencelte 2

Most olvassa 4

Várólistára tette 56

Kívánságlistára tette 53

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Jenna Evans Welch: Love & Luck – Szerencsés szerelem

De jó lett volna nekem is egy párszor egy ilyen rendhagyó útikalauz, mint amilyen Addienek is volt. Na és persze, ha még egy írországi út is jött volna mellé az útitársakkal együtt, az maga a kánaán lett volna. Nagyon szerettem az útikalauz bölcs tanácsait.
Írországot pedig Skócia mellett felvettem a bakancslistámra.

>!
KittyKaty
Jenna Evans Welch: Love & Luck – Szerencsés szerelem

Fantasztikus egy könyv. Minden egyes mondatot imádtam. Rég nevettem ennyit egy könyvön. Sokkal jobban tetszett, mint az előző könyv az írónőtől.Nagyon jó volt az útikalauz :)

>!
beatrix_0823 P
Jenna Evans Welch: Love & Luck – Szerencsés szerelem

Az írónő másik könyve, a Love & Gelato nem lett kedvenc, így nem biztos, hogy elolvastam volna a Love & Luck-ot, ha nem látom meg a fülszövegben, hogy ez a történet is egy szuper helyen, azaz Írországban játszódik. Még szerencse, hogy így döntöttem!
Két dolog miatt szerettem nagyon ezt a könyvet. Az egyik a két – számomra – főszereplő volt, Ian és Addie. Hiszen habár ez valahol egy édes romantikus történet is, én mégis inkább azt éreztem, hogy az írónő a testvérpár kapcsolatára helyezte a nagyobb hangsúlyt, ami egyáltalán nem baj, mert mindketten nagyon szerethetőek voltak.
A másik ok a csodálatos helyszín volt. Imádtam minden egyes helyet, amit meglátogattak,és a hozzájuk fűződő történeteket, az előző könyvhöz hasonlóan, itt is azt éreztem, hogy ott vagyok velük, hogy én is átélem ugyanazokat az élményeket. Erre pedig csak rátett egy lapáttal az a bizonyos útikalauz, amit Addie vitt magával, és amiből minden fejezet elején csemegézhettünk. Nagyon jól passzolt minden fejezethez ez a bevezető, hiszen mindig azokra a helyekre mentek a fiatalok, amiről szó volt benne, a leírásokhoz tartozó feladatok pedig egyenesen zseniálisak voltak.
Bővebben: https://tejszinhabzsolo.blogspot.com/2019/01/jenna-evan…

>!
Vivian
Jenna Evans Welch: Love & Luck – Szerencsés szerelem

Az első száz oldal nagyon szenvedős volt, de amikor végre beindult a történet, nagyon megszerettem Addiet és Rowant is. Nem lett kedvenc, de egynek jó volt.

>!
kataa_
Jenna Evans Welch: Love & Luck – Szerencsés szerelem

„Mindössze azt állítom, hogy ez lenne életed legjobb, minden képzeletet felülmúló utazása. Nem hiszel nekem? Akkor hát várj, míg ott állsz a Moher-sziklák szélén, a hajadat egyetlen fonatba sodorja a szél, a szíved pedig bolondul kalapál. Akkor jussanak eszedbe a szavaim!”

Furcsa erről a könyvről értékelést írnom. Aki ismer, tudja, hogy Írország a szívem csücske, az ott töltött fél évem a legcsodásabb időszak volt, bejárni a Smaragd-szigetet felejthetetlen élmény, a fent kiemelt idézet teljes mértékben igaz. Addie-hez hasonlóan ráadásul én is egy nehezebb időszak után utaztam ki, így ez teljes mértékben az én könyvem lehetett volna. De végül csak részben vált azzá.
Újra bejárni a helyeket, előkeresni a képeimet, nosztalgiázni nagyon jó élmény volt a könyv által. Annyira ismerős volt minden! Eszembe jutott, ahogy a barátaimmal a Dingle félszigeten szakadó esőben, sárban és szélben másztunk a hegyre azt üvöltve, hogy meghalunk, és aztán az elénk táruló látvány miatt rájöttünk, hogy megérte. Az én tornacipőm sem élte túl az utazást, haha. A színes házak, a leírhatatlan zöld mindenhol, a valóban lélegzetelállító Moher-sziklák, az ír zene, megcsókolni a Blarney-követ és bejárni a kastély apró zugait… sorolhatnám napestig. Abszolút átjött, hogy az író maga is részt vett egy ilyen utazáson, mert minden ilyen jelenetnél elfogott valami honvágy-szerű, és azt éreztem, hogy igen, tényleg pont ilyen volt.
Azok a részek viszont ahol a szereplők voltak központban nem nyűgöztek le. Nem voltak igazán kidolgozottak a karakterek és a köztük lévő kapcsolatok dinamikája, nem kedveltem meg őket különösebben és nem tudta elérni az író nálam, hogy érdekeljen, mi történt velük vagy mi a sorsuk, ami egyébként elég kiszámítható volt. Mindig azt vártam, hogy jöjjön már egy új jelenet az útikönyvből, vagy érjünk már oda a következő állomásra. Akár úgy is mondhatnám, hogy a kedvenc szereplőm Írország volt :D
Emiatt kicsit kettős érzésem volt a könyv elolvasása után, de elvitte a helyszín a történetet, nem tudtam nem szeretni. Ezért összességében hálás vagyok, hogy a kezembe került. Hozzátartozik az is, hogy ez életem első nyereménykönyve, szóval köszönöm @Blogturné_Klub és @Maxim_Kiadó a lehetőséget :) Szuper volt visszarepülni kicsit Írországba és újra átélni egy részét az ott szerzett élményeknek.


Népszerű idézetek

>!
KittyKaty

– Hé! Ti mindannyian … – kezdett bele anyánk, majd hirtelen elsápadt. – Jaj, ne !
– Mi? Mi az? – Archie a nyakát nyújtogatta, válla a füléhez ért. – Körforgalom – mondta pontosan olyan hanghordózással, ahogyan a NASA egyik tudósa jelentené be: tüzes, pusztító meteorit közeledik.
Összekapaszkodtam a bátyáimmal. Walter megragadta a biztonsági övet a mellkasánál, Archie pedig oktatói üzemmódban utasításokat vakkantott.

20. oldal

>!
KittyKaty

Valahányszor arra gondolok, hogy újból láthatom őt, pillangók kezdenek repkedni a szívem körül.

281. oldal

>!
Pandaland 

– Egy jó barát olyan, mint a négylevelű lóhere. Nehéz rábukkanni, és szerencsés, aki birtokolhatja.

263. oldal

>!
KittyKaty

– A vezető a körforgalmon belül marad. Akkor adsz elsőbbséget, amikor belépsz, nem amikor már bent vagy. Összpontosíts és bármi is történjen, ne taposs a fékre! Meg tudod csinálni.

20. oldal

>!
KittyKaty

Úgy hajtottunk be a körforgalomba, mint egy cápatámadás fenyegette örvénybe, mindegyikünk visszatartotta a lélegzetét kivéve anyát, aki hangosan fújtatott, és Iant, aki a szokásos módon izgett-mozgott. Amikor végre kijutottunk, a hátsó ülésen egyszerre lélegeztünk fel, a vezetőülés felől pedig még egy utolsó szitokszó hallatszott.

20. oldal

>!
KittyKaty

– Egyébként Addie és Ian produkciója nélkül hihetetlenül unalmas lett volna az esküvő, dacára a pazar helyszínnek. – Oldalba bökött. – Az volt a kedvenc részem, amikor a kishúgom lelökte Iant a szikláról: Szándékosan! Mint A herceg menyasszonyában, ahol Boglárka lelöki Wesley-t, aki erre legurul a dombról és azt ordítja: Ahogy óóóóóóhajtod!

22. oldal

>!
KittyKaty

– Fiúk! – Anya csettintett az ujjával, mire Archie és Walt engedelmesen odaugrottak. – Ti vagytok a legmagasabbak . Rajta, keressétek meg az öcséteket!

271. oldal

>!
PatyiMoly P

A közhiedelemmel ellentétben, egyetlen huszárvágással nem lehet túljutni valakin.

136


Hasonló könyvek címkék alapján

Róbert Katalin: Válassz engem!
Leiner Laura: Valahol
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
L. M. Montgomery: Anne az élet iskolájában
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Kelly Oram: Cinder és Ella
Leiner Laura: Ég veled
Diana Wynne Jones: A vándorló palota
Papp Dóra: Tükörlelkek 2.
Richelle Mead: A halál csókja