Firenzei ​nyár (Love & Gelato 1.) 172 csillagozás

Jenna Evans Welch: Love & Gelato – Firenzei nyár

Lina ​az idei nyarat Toszkánában tölti, jóllehet, eleinte semmilyen érdeklődést nem mutat az ország napsütötte, varázslatos tájai iránt. Csupán édesanyja utolsó kívánságának eleget téve érkezett addig nem látott apjához. De milyen apa az olyan, aki tizenhat évig a gyereke felé sem néz? Lina ezért nem is vágyik másra, mint hazatérni, amilyen gyorsan csak lehet. Aztán a kezébe kerül egy napló, amit édesanyja az itáliai tartózkodása idején vezetett. A lány előtt hirtelen feltárul egy csodás világ, amely titkos románccal, műalkotásokkal és eldugott pékségekkel van teli. Mindez arra ösztönzi Linát, hogy újdonsült barátjával, Rennel, anyja nyomdokain haladva felfedjen egy titkot, melyről már rég tudomást kellett volna szereznie. A titok pedig azonnal más megvilágításba helyezi az anyjáról, az apjáról, sőt még az önmagáról alkotott képet is. Valaki egyszer azt mondta neki, hogy az emberek a szerelem és a fagylalt miatt mennek Olaszországba – néha azonban ennél sokkal többet… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, Szeged, 2017
320 oldal · ISBN: 9789634990710 · Fordította: Vince Judit Andrea
>!
Maxim, Szeged, 2017
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632618531 · Fordította: Vince Judit Andrea

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Lorenzo Ferrara · Addison Jane Bennett · Carolina Emerson · Howard Mercer · Marco · Thomas Heath


Kedvencelte 21

Most olvassa 4

Várólistára tette 164

Kívánságlistára tette 158

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
kellyolvas
Jenna Evans Welch: Love & Gelato – Firenzei nyár

A szerző stílusa remek, az lesz az érzésed, hogy te is ott vagy a helyszínen, érzed az illatokat és megelevenedik a látnivaló, én is éreztem az olvasás során az esti nyüzsgés izgalmát, a langyos esti levegőt, az ételek ízét. Ha választani kéne kedvenc európai országot, biztosan Itáliát választanám. Nem tudom jobban érzékeltetni ennél, hogy mennyire hatni tudott rám már maga a helyszín.
A másik amivel levett a lábamról, az a napló ötlete. Méghozzá ilyen módon, hogy Lina kapaszkodhasson valamibe a veszteség feldolgozása közben. Ez egy mentőöv volt neki, nem egy könnyen vehető tündérmese, hanem a valóság, ami segít neki megérteni, mit miért csinált az anyukája.
Remekül építette fel Howard és Lina kapcsolatát a szerző. Ez egy bizalomra épülő apa-lánya kapcsolat, ami nem terem varázsütésre, lépésről lépésre lehet kialakítani. Mindkét fél óvatos, aztán ahogy közelednek egymáshoz, egyre könnyebb lesz minden.
Felnéztem Lina karakterére, mert úgy éreztem sokkal jobban helytállt, mint ahogy én tettem volna a helyében. Nem minden nehézség nélkül, de megbirkózott a veszteséggel és az új élményekkel, amik egyszerre zúdultak rá. Talán kétszer nem értettem őt, Róma előtt én nem tudtam volna letenni a naplót, az egész római kiruccanás bizarr volt. A másik Rennel kapcsolatos, ez a vonzalom nekem túl gyors volt, de hát írjuk az ifjúság és az új környezet számlájára.
Összességében láthatod, hogy nem egy könnyed nyári kaland ez a történet, de nem is dráma akar lenni. Egy majdnem felnőtt tinilány sztorija, aki egyfelől édes, szerelemre vágyó fiatal, ugyanakkor szüksége van az állandóságra, a közeli kapcsolatokra, egy valódi apára.
Nem fogod megbánni, ha kirándulsz egyet a könyvvel Firenzébe és belekóstolsz egy nagy adag gelatoba. Az én kedvencem a citrom, a kókusz, az eper, a sztracsi, a fahéj ésatöbbi…

6 hozzászólás
>!
vikcs P
Jenna Evans Welch: Love & Gelato – Firenzei nyár

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/07/jenna-evans-w…

"Nagyon átjött a könyv hangulata, szinte úgy éreztem olvasás alatt, hogy én is ott vagyok Firenzében. Szívesen ettem volna én is néhány finom gombóc gelato-t. A könyv stílusa nagyon egyszerű, ezért gyorsan haladós, és leginkább az ifjúsági korosztálynak ajánlott, mert néha azért érződik rajta, hogy tiniknek íródott.

Ez egy igazi, nyári olvasmány, amit a tengerparton, vagy a medence mellett koktélt szürcsölgetve olvasgathatsz, miközben a nap melegen simogatja az arcodat és megcsap a kellemes szellő. Tényleg végig én is átéreztem a tipikus „nyári feeling”-et olvasás alatt, mert nagyon szeretnék én is ellátogatni Olaszországba, megnézni a nevezetességeket, sétálgatni és fagyit nyalni.

A napló ötlete szerintem nagyon feldobta a könyvet, mindig vártam, mikor tudunk meg többet Lina édesanyjának a múltjából. Néha nagyon kusza volt, hogy most akkor mi és hogyan volt, de a végére szépen kibomlottak a szálak, és a befejezéssel teljesen elégedett vagyok.
A szereplők nem igazán kerültek közel hozzám, mert nem nagyon ismerhettük meg őket, viszont Howard-ot megkedveltem a végére, és tetszett, ahogy a kemény apuci szerepet hozta."

2 hozzászólás
>!
Virág_Blogger
Jenna Evans Welch: Love & Gelato – Firenzei nyár

„Azt szoktam mondani, hogy egy balul sikerült randi Firenzében még mindig jobb, mint egy sikeres bárhol másutt.”

Talán valakinek, aki még oly keveset látott a világból, éppen egy ilyen könyv lehet az álma. Ugyan volt már szerencsém szétnézni Olaszország utcáin, valahogy életem első éve kissé kiesik… így kész ajándékként éltem meg a könyv nyújtotta néhány órát, melyet a hangos, hevesen gesztikuláló olaszok, a hatalmas művészettörténeti alkotások, a Colosseum, az igazi, jó kis kávé és spagetti – meg persze a gelato – hazájában tölthettem. A Firenzei nyár ott volt a toppon a hangulatkeltésben, a kissé titokzatosabb szál, a „nyomozás” okot adott barangolni a városban, felfedezni és megismerni a történetét, miközben az olasz forgataggal együtt sodródott a szereplők élete is egye újabb, ismeretlenebb vizekre. A megfejtésre váró rejtélyek, a barátságos, szerethető karakterek kibontakozó vonzalma és az instant firenzei idegenvezetés olyan harmonikus elegyet képeztek, amelyek egy percre sem hagyják nyugodni az olvasót, mindezt pedig üde, fiatalos, és nagyon édes megvalósításban, épp ahogy az egy nyári történettől elvárható – csak még jobban! ;)

Teljes értékelésem a könyvről a blogon olvasható: http://neverletmegobyviranna.blogspot.hu/2017/08/instan…

6 hozzászólás
>!
Csoszi
Jenna Evans Welch: Love & Gelato – Firenzei nyár

Nagyon cuki, humoros kis történet. Legszívesebben most azonnal összecsomagolnék és indulnék Firenzébe, hogy újra láthassam a Duomot, a Ponte Vecchio-t, a Piazza della Signoriát, vagy csak úgy céltalanul bolyongjak az utcákon, tereken. Maga a könyv elsősorban a romantikus lelkű, fiatalabb korosztályt célozza meg, de az idősebbeknek is kellemes órákat szerezhet. Nekem leginkább a hangulata tetszett. Lina szimpatikus karakter, aki anyukája fiatalkori naplóját olvasgatva fedezi fel a várost egy félig olasz, félig amerikai fiú, Ren társaságában. Közben fény derül Hadley spoiler titkára.

>!
Maxim, Szeged, 2017
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632618531 · Fordította: Vince Judit Andrea
>!
Szilvi00 P
Jenna Evans Welch: Love & Gelato – Firenzei nyár

Vannak nagy meglepetést okozó zsákbamacska könyvek, és van olyan, hogy a borító és fülszöveg pontosan tükrözi a tartalmat. A Firenzei nyár a második kategóriába tartozik. Olyan volt, mint egy képzeletbeli nyaralás Olaszországba, kis nyomozással megspékelve. Megfogott a hangulata, a gyönyörű tájleírások, és az ínycsiklandozó olasz ételekről is jólesett olvasni. Jobb lett volna, ha megkóstolhatom a sok finomságot, de talán jövőre! Lina a maga tizenhat évével jól megállta a helyét, de a legjobban Ren-t szerettem. Nem limonádénak indult, nem is hagyott bennem túl mély nyomot, de összességében mégis kellemes, késő nyári olvasmányként jellemezném.

>!
Felixa
Jenna Evans Welch: Love & Gelato – Firenzei nyár

Az biztos, hogy ha lehetne, azonnal indulnék Firenzébe…, és végigjárnám azokat a helyeket, amelyeket Lina szemén keresztül láttam. Maga a helyszín túlontúl hatott rám…
A történet egy nyári kalandot mesél el, de közben szembesülünk azzal, hogy miken ment keresztül egy tizenhat éves lány. Miután becsuktam a könyvet, minden elismerésem Lináé, aki minden nehézség ellenére megbirkózott a sorssal, hiszen bőven mért rá élményt is és ugyanannyi bonyodalmat is. Lina rendkívül szimpatikus karakter lett a számomra. Ritka az ilyen, hogy egy tinilány ennyire talpraesett, barátságos és hamar feltalálja magát egy idegen országban, környezetben.
A fagyiknak külön csillag – az a tejszínhab a történet tetején… :)

>!
ggizi P
Jenna Evans Welch: Love & Gelato – Firenzei nyár

Ez megint egy olyan történet volt, ami semmi meglepetést nem tartogatott, mégis megvolt a maga varázsos hangulata. Teljesen áthatotta az olasz életérzés és irigykedve olvastam, ahogy Lina (sodródva az eseményekkel és anyja régi naplójával) felfedezi a gyönyörű toszkán vidéket és magát Firenzét. Régóta vágyódom arrafelé, élvezettel olvastam a sorokat, és teljesen átjött, hogy a szerzőt is elvarázsolta ez a vidék, olyan szeretettel írt róla. A történet maga is kedves volt, az amerikai Lina Firenzébe utazik a nyárra, elhunyt édesanyja utolsó kívánságának megfelelően. És ez a nyár megváltoztatja az egész életét. Howard és Ren is nagyon kedvelhetőek voltak és maga a helyszín (egy amerikai temető) sem egy hétköznapi lakhely volt. Nagyon jól esett olvasni és biztos, hogy még kézbe veszem, ha másért nem is, az első szerelem tükrén át látott toszkán vidék gyönyörű hangulata miatt biztosan.

>!
KönyvMoly_1989
Jenna Evans Welch: Love & Gelato – Firenzei nyár

Ez a könyv tipikus strandra, nyaralásra való, gyorsan olvasható, édes történet!
Imádom Olaszországot, és megmosolyogtattak a szereplők is. Könnyed és cuki volt, akár egy firenzei desszert!
Tinisztori, de élvezetes idősebb korban is. :)

>!
Kikiriki
Jenna Evans Welch: Love & Gelato – Firenzei nyár

Imádtam. Ha lehetne most azonnal elmennék Firenzébe. Lina néha egy kicsit dühített, de idővel megszerettem. Nagyon tetszett az alapötlet, kicsit Mamma Mia! hangulatot adott neki, amivel nekem egyáltalán nem volt gondom. A naplóírás nagy szenvedélyem, és ez a könyv még jobban motivált az írásban. :) Örültem a befejezésnek, és nagy boldogsággal töltött el az egész történet! ♥

>!
Little_Sunshine P
Jenna Evans Welch: Love & Gelato – Firenzei nyár

Keserűen édes kis nyári történet volt. Most még inkább vágyok Olaszországba menni valaki vigyen el!

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
rainymood

(…) – mert való igaz, hogy drámai változásokon mész át, de hidd el, most kezdődik csak igazán az életed.

82. oldal

5 hozzászólás
>!
Little_Sunshine P

– Tudod, hogyan lehet rábírni egy olaszt, hogy elhallgasson?
– Hogyan?
– Kötözd le a karjait!

202. oldal

1 hozzászólás
>!
vikcs P

Minden vég valaminek a kezdete, mint ahogy minden kezdet valaminek a lezárását jelenti.

273. oldal

>!
Kukuucs

Az élet szerelem nélkül, olyan mint az esztendő nyár nélkül.

309. oldal

>!
Little_Sunshine P

– Most pereg le életem filmje a szemem előtt – jegyeztem meg.
– Na és milyen?
– Izgalmas.

226. oldal

>!
Kukuucs

Talán az olasz ételeket tündérporral szórják be, amitől sokkal jobb lesz az ízük, mint az amerikai megfelelőiknek?

65. oldal

>!
Kukuucs

– (…) Mi is volt az, amit utoljára kóstoltam? A csokidarabos?
Stracciatella.
– Róla fogom elnevezni az első lányomat.
– Mázlista a kis csaj!

147. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Carolina Emerson · Lorenzo Ferrara
>!
Little_Sunshine P

Egy másodpercig úgy éreztem, mintha egyszerre lenne karácsony, a születésnapom és a nyári szünet (…)

302. oldal

>!
coni11

– Hé, eszembe jutott valami.
– Micsoda?
– Amikor együtt vagyunk, kiteszünk egy egész olaszt.

317. oldal

>!
kiscsillag995

A korláthoz szaladtam. Előttünk negyed mérföldnyi távolságra olyan híd ívelt át a folyón, amely egészen biztosan tündérkezek munkája. Három, kőből épített boltív emelkedett ki kecsesen a vízből, a híd teljes hosszát pedig színes épületek szegélyezték. A szélük egészen a víz felett volt. Három kisebb boltív a híd közepén helyezkedett el, és az egész építmény aranyló fényben pompázott a sötétségben, ahogy a folyó visszatükrözte.

136. oldal


A sorozat következő kötete

Love & Gelato sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Helena Silence: Enigma
Lizzy Charles: Zűröstül-bőröstül
Leiner Laura: Maradj velem
Nicholas Sparks: Az utolsó dal
Estelle Maskame: Mondtam már, hogy szeretlek?
Leiner Laura: Bábel
Morgan Matson: Páratlan nyár
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…
Morgan Matson: Váratlan minden
Jenn Bennett: Ragyogó szemek