Varázsütés (Bűbájösvény 2.) 60 csillagozás

Jenna Black: Varázsütés

Hiába ​menekült el anyja otthonából Dana Hathaway édesapjához a távoli Avalonba, egy hajszállal sem lettek könnyebbek, felszabadultabbak és mókásabbak a mindennapjai. Nem elég, hogy az életét egy bunkerszerű rejtekhelyen kell töltenie, félelmetes testőre még az engedélyezett randikról is sorra elijeszti az iránta érdek­lődő fiúkat. Nem vitás: egy vérbeli kamasz lány ezt nem hagyhatja annyiban, itt az ideje, hogy kereket oldjon. Elvégre nem kuksolhat otthon a legjobb barátnője születésnapi bulija helyett, ahol mellesleg ott lesz a sze­relme, Ethan is…

Csakhogy szökésével Dana még nagyobb bajba jut: időközben ugyanis a Rémkirály és gyilkos csapata, amit birodalomszerte Vad Hajtás néven emlegetnek, megszállja Avalont. A vérszomjas, természetfeletti ha­talommal rendelkező Rémkirály, a kegyetlen férfi, akitől állítólag még Tündeföld királynői is félnek, már régóta rettegésben tartja a tündevilágot. Az egyetlen dolog, ami miatt nem dúlja fel és hányja kardélre a birodalmat, ahol… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kelly, Budapest, 2011
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633350195 · Fordította: Farkas Veronika

Enciklopédia 1


Kedvencelte 4

Most olvassa 4

Várólistára tette 49

Kívánságlistára tette 15

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

christine>!
Jenna Black: Varázsütés

spoiler
Na.
Még mindig nem olyan rossz, mint ahogy a százalék mutatja.
Sőt.
Kimerem jelenteni, hogy egy min. 70%-ot megérdemelne. Minimum.

Sokkal eseménytelenebb volt, mint az előző rész… legalábbis ezt hittem az utolsó 50 oldalig. Komolyan elgondolkodtam a félbehagyáson, egyszerűen nem volt kedvem hozzá, nem fogott meg, úgy éreztem, az egész csak kényszer…
Aztán eljutottunk erre a pontra…
spoiler
Itt egy mély lélegzetet vettem és azt mondtam, hogy ez a könyv spoiler
Mert az.
Teljesen bezsongtam ettől a mondattól, úgy megragadt bennem, mintha mindig is a fejemben lett volna.
Ez az érzés odáig tartott, hogy: spoiler Itt éreztem azt, hogy ez a könyv tartogat még számomra meglepetéseket. Sőt.
MÉG MINDIG ÚGY GONDOLOM, HOGY ÉRDEMES ELOLVASNI, ÉS HOGY A SZÁZALÉK CSAK EGY SZÁM. Egy valóságtól eltérő szám. bezzeg a Csontváros agyon van hypeolva…

4 hozzászólás
Levandra>!
Jenna Black: Varázsütés

Itt ez a 16 éves lány, akinek alaposan a szájába rágták, mekkora veszélyben van az élete, akit többször elraboltak, ismeri a politikai helyzetet és a két tábor közötti harcot…stb. Ennek ellenére képes megszökni biztonságos rejtekéből, nem törődve semmivel, sem a testi épségével, sem a bonyodalommal, amit okoz, sem senki mással. Basszus, annyira ostoba, hogy már fáj! Megismeri a Rémkirályt, aki vadászik rá, megtudjuk, hogy miért, és a józan ész azt diktálja, hogy ki sem merjem tenni a lábam azon az ajtón, mert az életemmel játszom! Dana pedig valami fantasztikusan logikus lépésként kísérő nélkül flangál az alagútban és Avalonban. Hála az önvédelmi leckéknek, ártani úgysem tud senkinek, mert aki tündéből van, az úgyis erősebb, szóval olyan jól összeállnak a dolgok, hogy nincs is több kérdésem…
Tovább: http://konyvvadaszok.blogspot.hu/2016/04/jenna-black-va…

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Jenna Black: Varázsütés

Bűbájösvény 2

Ez nagyon jó és izgalmas volt, nagyon tetszett.
Szegény hősnőnk jó nagy slamasztikába keverte magát azzal, hogy az alkesz. anyjától elszökött tünde apjához Avalon-ba, abban a reményben, hogy a 16 évig nélkülözött szülői gondoskodást megkapva az átlagos normális tinik életét élhesse. Hát ez nem jött be neki. Kiderült, hogy egyedülálló képességekkel rendelkezik, miáltal sorban állnak az olyanok, akik az életére törnek, és/vagy ezt a képességet megszerezzék saját hasznukra.
Nagyon jó sorozat, de sajnos ezt is félbehagyták a kiadók, nem is értem miért. Nem lehet tudni, hogy valaha megtudom-e, hogy főhősnőnk hogyan keveredik ki a slamasztikából, ami előfeltétele a világ megmentésének is.

Roni90>!
Jenna Black: Varázsütés

Elolvastam,mert kíváncsi voltam milyen lesz,hogy jobb lesz-e az első résznél,mert az nem nagyon tetszett.Igazság szerint ez a rész sem.
Unalmas és kiszámítható volt,semmi váratlan történés.
A külömbség a két kötet között csak annyi volt,hogy az előzőnek tetszett a borítója.
Dana még mindig,minden mozgó hímnemű lényre rákattan,ami eléggé ribis(már bocsánat a kifejezésért)
Ethan….nem sajnáltam amikor a Rémkirály tulajdona lett és nem is hiányzott….nem is értem mért kellett megmenteni
Na és az ahogy mindenki rettegett az elején a naaaaagy Rémkirálytól a végére meg mindent megtesz kb amit Dana csak akar,mert hát ő annyira szép és jó….na ne máááááár!!!!!!!!
Térjünk ki az erotikus részekre is egy kicsit.Ki az aki arra gerjed,hogy a vajat meg a sót nyalogatják le az ujjáról????most komolyan!!??Jesszus ez valami borzalooooom….csak nevetni tudtam rajta :D

6 hozzászólás
hinodranzer>!
Jenna Black: Varázsütés

Ugyanaz a problémám, mint az első könyvvel: amennyire jó lehetett volna, annyira nem alkalmas írásra a kedves írónő.
Nem szerettem/szeretek Dana fejében lenni. Elvileg érettebb, mint egy átlag 16 éves, szerintem nem. Magányos és bizalmatlan. Nem egy főhősnő alkat. Nade akkor nem kellene, hogy legyen a történetben egy kis jellemfejlődés? Ott van körülötte egy rakás különféle karakter, akikből többet is ki lehetne hozni, mint sikerült eddig, és velük együtt Danából is lehetne valami több. Ez a világ lehetőségek és izgalmak sorát tudná megalapozni, pöröghetnének a kalandok, az érzelmek a jellemek, ehelyett Dana mégis egy helyben toporog, míg számomra rejtélyes módon mindenki a kegyeiért esdekel.
Ami pedig a Rémkirályt illeti, nem rossz a karakter, csak egy számára egyenrangú szereplővel kellett volna összeereszteni…
Beszélgetnék az írónővel, ismeri-e esetleg a „csavar” és a fordulat" szavak írással kapcsolatos fogalmát. Azért ha szembe találkozok a 3. résszel, adok neki egy esélyt, mert az végre úgy néz ki, talán történik is benne valami. :D

Egyébként szerintem tök jó ívójáték alapot adnának ezek a könyvek. Igyál, ha:
1. Dana valakit szexinek titulál, még akkor is, ha csak egy ártatlan megnyilvánulást tart annak.
2. Dana nyiffanást hallat.
3. Dana nyakán égnek állnak a pihék.
4. Dana kiakad saját magára, hogy mennyire nyomi.
+1. Dana elmeséli mennyire pocsék az irányérzéke.

2 hozzászólás
vikiniki2 >!
Jenna Black: Varázsütés

Az első részhez képest ez a rész már egy kicsit izgalmasabbra sikeredett. A főhősnő még mindig nem egy zseni, finoman szólva és sokszor idegesítő, de végre feltűntek egész érdekes karakterek is. Gondolok itt az „úgymond” fő gonoszra, aki eddig szerintem az egyetlen, akinek kidolgozott története és személyisége van, még többet szeretnék tudni róla. A főhős nagy szerelméről meg csak annyit, hogy már az első részbe sem értettem, hogy Dana mit eszik rajta, de szerintem most már nem is fogom. Összegezve nem egy kiemelkedően jó könyv, de azért nem is a legrosszabb, azok közül, amit eddig olvastam. Az egyetlen biztos pont, hogy szegény író, egyre inkább meggyőz róla, hogy a normál felnőtteknek szóló regényeinél kellett volna maradnia.

Paulina_Sándorné P>!
Jenna Black: Varázsütés

Gondban vagyok ezzel a könyvvel. Voltak részek, ahol nehezen haladtam vele, legszívesebben el is dobtam volna. Dana sokszor nekem túl sok volt, idegesített rendesen. Ethan-t nem kedvelem. Na, de a Rémkirály. Tudom, hogy ő a rossz fiú és nagyon rossz dolgot csinált, de akkor is. Azokat a részeket szívesen olvastam, ahol ő is szerepelt.

Ivett_>!
Jenna Black: Varázsütés

Közepes.
Pozitív: Dana személyisége ugyan kezd kicsit szilárdulni, számomra is követhetővé alakulni. A tünde pasik kisugárzása szexi…(mert le van írva)

Sajnos semmilyen meglepetés nem ért. A történet még érdekes is lehetett volna, ha a szálak kicsit meg vannak kavarva. Minden egy síkon megy, és semmi izgalom nincs benne ami a titkok felfedéséből fakadna. Nagyon kényszeresnek éreztem helyenként, és Dana vét olyanokat, amik szinte abszurdak, legalábbis a számomra. Ezeket nem is részletezném, mert a fél értékelésem ezeknek a felsorolásáról szólna.
Lehetett volna több izgalmat kicsikarni ha egy titok felkutatására adta volna a fejét Dana, az is sok tilosban járással járt volna de legalább a kutatás öröme a felfedezés vitt volna magával. Sajnos nem az én könyvem továbbra sem, viszont nagyon szép a borítója.

A_albiel>!
Jenna Black: Varázsütés

El kell tekinteni a főszereplőtől, mert nem lett se szimpatikusabb, se kevésbé idióta. Ettől az önsajnáltatástól, hogy amíg az anyja részeg volt ő mennyi mindent megcsinált otthon, még mindig ki vagyok készülve.
Viszont lett a könyvnek egy új szereplője, történetesen a főgonosz. Abszolút kedvenc lett, csak azt nem értem mit eszik Danán az összes pasi? Most már lassan egy bizarr szerelmi négyszöggé (vagy akár ötszöggé) kezd alakulni a történet én meg nem bírom ép ésszel felfogni, hogy mi jó ebben a béna csajban.
És még mindig a fejemet fogom minden egyes olyan résznél, amikor Dana úgy dönt, hogy akkor ő most lázad és az apja akarata ellenére kiszökik egy buliba vagy a pasijához, meg egyéb fontosabbnál fontosabb eseményekre és helyekre, miközben jó pár ember meg akarja ölni. Egyébként sem értem mit eszik Dana Ethanen, halálosan unalmas, kidolgozatlan, semmi értelme az egész gyereknek. Bár így belegondolva egészen illenek egymáshoz, mindketten halálra idegesítenek.
Az utolsó részt mostmár csak a Rémkirály miatt is el fogom olvasni, de ha kinyírják felgyújtom a könyvet.

Viktória_Csikány>!
Jenna Black: Varázsütés

Az alap sztori érdekes, nagyon tetszett volna… Ha a főszereplő, Dana nem olyan, amilyen. Buta és felszínes. Minden pasi borzalmasan szexi a regényben, mindenki Danát akarja. (MIÉRT???) – Nem ajánlom igazi fantasy rajongónak. A karakterek kidolgozatlanok. Az egyik véglet a teljes céltalanság, indokolatlanság a regényben a másik fele meg pitiáner indokkal akarja Danát megölni. A Rémkirály ötlet tetszett volna, akárcsak a Hajtás téma, de nem jöttünk rá semmilyen célra megint csak, ami nem lenne probléma, ha a könyvet tovább fordították volna. Csak a Rémkirály miatt olvasnám tovább.
A történet teljesen kiszámítható. Ha nagy dolgot nem vársz, csak egy kis limonádé sztorit szeretnél kikapcsolódásnak, egyszer olvasósnak, ez pont tökéletes lesz.


Népszerű idézetek

christine>!

Lehet, hogy egy kicsit abba kellene hagynunk az önmarcangolást.

Kapcsolódó szócikkek: önmarcangolás
2 hozzászólás
christine>!

Csak az a baj, hogy a megingott bizalmat nem könnyű helyreállítani, különösen ha az embernek olyan sok oka van rá, hogy azért ne bízzon meg benne teljesen, mint nekem

christine>!

– Ez egy olyan pasidolog, ugye? Hogy azt hiszitek, ha nem beszéltek a problémáitokról, akkor elmúlnak?

christine>!

– A veszély nem fog elmúlni. Meg kell tanulnod együtt élni vele.

christine>!

De nem hinném, hogy ha cukormázzal borítanám az igazságot, akkor jobban ízlene

christine>!

– Én a Rémkirály vagyok. Belőlem csak egy van.

christine>!

– Csak mert képes vagyok megtenni valamit, még nem biztos, hogy meg is teszem.

christine>!

– Csak ugratlak.
– Elegem van az ugratásaidból. Nem viccesek.
– Szerintem nagyon humorosak. Kár, hogy neked nincs humorérzéked.

2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Kelley Armstrong: Bitten – Megmarva
Shannon Messenger: Vihar szeli ketté
Meg Cabot: Elhagyatva
P. C. Cast – Kristin Cast: Megkísértve
Melissa de la Cruz: Leleplezés
Alexandra Adornetto: Lázadó
Karen Chance: Átölel az éjszaka
Laurell K. Hamilton: Borzongató fény
Neil Gaiman: Csillagpor