Megjelenésének várható időpontja: 2019. november 26.

Királyok ​Veszte (Sárkányok kórusa 1.) 0 csillagozás

Jenn Lyons: Királyok Veszte

Nincs ​mit tenni, ha hív a végzet…

Egy dalnok inasaként Kihrin legendás tettek meséin nőtt fel. Közben tolvajként azért küzd, hogy elég pénzt gyűjtsön, és kijusson a Főváros nyomornegyedéből. Egyszer azonban rossz házat foszt ki, felfigyel rá egy démon, és az élete gyökeresen megváltozik.

Kihrin szorult helyzete magára vonja az egyik uralkodóház figyelmét, akik azt állítják, hogy ő a züllött hercegük rég elveszett fia, és maguk közé fogadják. Az ifjú, akinek az élete ezzel korántsem vesz örömteli fordulatot, belekeveredik új családja kegyetlen törekvéseinek hálójába, és hamar rájön, hogy rég elveszett hercegnek lenni egyáltalán nem olyan, mint a mesékben.

A helyzet csak tovább romlik, amikor Kihrin megszökik kincsekkel teli börtönéből. Megtudja ugyanis, hogy ő áll egy ősi, rettenetes jóslat középpontjában, és az istenektől a démonokig, a sárkányoktól a mágusokig minden oldal a saját céljai érdekében akarja felhasználni őt. Kihrin kénytelen… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2019
720 oldal · keménytáblás · Fordította: Sárpátki Ádám · Megjelenés időpontja: 2019. november 26.

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Kihrin


Most olvassa 1

Várólistára tette 159

Kívánságlistára tette 301

Kölcsönkérné 7


Népszerű idézetek

>!
Agave_Könyvek KU

Mint tudod, igazából Kihrinnek hívták, de szerette a Szarka nevet, mert az jól leírta mind a vágyait, mind a foglalkozását. Szarka betörő volt, méghozzá nagyon különleges betörő: egy Kulcs. Szeretett lekuporodni és ujjaival a legmagasabb peremet markolni, egyedül a madarakkal, a gondolataival, a bűneivel. Szárnyalásról, szabadságról és egy olyan világról álmodozott, ahol soha senki nem láncolná meg.
Ha belegondolunk, ironikus.

Hiszen ritkán kapjuk meg azt, amit akarunk, nem igaz?

Tizenöt éves volt: Quurban még nem felnőtt, mégis túl idős ahhoz, hogy gyereknek lehessen nevezni. Ám mint mindenki, aki két világ között rekedt, gyűlölte és vágyta is mindkettőt. Tizenkét éves kora óta nem gondolt magára gyermekként, amikor a tanítója meghalt, és ő Kulcsként először fizetett az Árnytáncolóknak.
Szarkának talán igaza volt, mert az Alsó Kerület nyomornegyedeiben senki sem marad sokáig gyermek. Azok a szegény lelencek, akik beállnak az Árnyéktáncolókhoz hasonló bandákba, még gyorsabban felnőnek.
Szarka ténykedésében egyetlen hiba akadt, egyetlen botlás, ami a vesztét okozta.
Kíváncsi volt.

25-26. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kihrin
>!
Agave_Könyvek KU

Amikor kalapács alá kerültem, végignéztem a sokaságon, és azt gondoltam:
Ha lenne nálam kés, egytől egyig megölnélek benneteket.
Meg ha nem lennék meztelen, tettem hozzá.
És megkötözve. Sosem éreztem magam ilyen tehetetlennek és…

Mi az? Nem hiszed, hogy így kezdődött, Karom?
Egyébként is, ez mit jelent? A kezdet, de mégis kié? Az enyém? Arra nem emlékszem túl jól. A tiéd? Karom, te több ezer éves vagy, és legalább ennyi ember emlékeivel is bírsz. Te akartad hallani ezt az egészet. Hát hallani fogod, de úgy, ahogy én szeretném, nem úgy, ahogy te.
Kezdjük újra.

A kikiáltó hangja az amfiteátrum lépcsői fölött zengett.
– A ma délelőtti hatos tétel remek példány. Hogy mi teszi olyan különlegessé ezt a doltari hímet? Képzett zenész, kitűnő az énekhangja. Csupán tizenhat éves. Nézzék csak ezt az aranyló hajat, a kék szemet, ezt a jóvágású arcot! Meglehet, hogy vané vér is csörgedezik az ereiben! Bármely háztartásban hasznát vehetik, de nem kasztrálták, úgyhogy kérem, hölgyeim és uraim, ne vásárolják meg, ha a háremüket szeretnék őriztetni vele! – A kikiáltó közönyös kuncogást kapott válaszul, ahogy ravasz mosollyal figyelmeztette az egybegyűlteket. – A kikiáltási ár tízezer ord.
Az ár hallatán a közönség néhány tagja jól hallhatóan kacarászni kezdett.
Túl magas volt.

17-18. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Margaret Weis – Tracy Hickman: Az őszi alkony sárkányai
Raymond E. Feist: Az érzőszívű mágus
Naomi Novik: Rengeteg
J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura
Brandon Sanderson: A Végső Birodalom 1-2.
Brandon Sanderson: Elantris
Brandon Sanderson: A királyok útja I-II.
Greg Keyes: Született Királynő
J. R. R. Tolkien: Befejezetlen regék Númenorról és Középföldéről