Ragyogó ​szemek 48 csillagozás

Jenn Bennett: Ragyogó szemek

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A tavalyi bankett óta a legjobb barátokból lett ellenségek, Zorie és Lennon mesterfokon űzik egymás elkerülését, családjaik pedig napjaink Kaliforniájának Montague-ivá és Capuletjeivé váltak.

Egy túra alkalmával azonban a fiatalok váratlanul az erdőben rekednek. Egyedül. Kettesben.
Mi jöhet még?
Egymás kizárólagos társaságaként nincs más választásuk, mint hogy szellemes piszkálódások és sértegetések kíséretében megvitassák ügyes-bajos dolgaikat, miközben megpróbálnak biztonságba kerülni. Az egymással és a természet erőivel folytatott küzdelem során azonban egyre valószínűtlenebbé válik, hogy épségben jutnak ki a rengetegből.

Ahogy Zorie és Lennon egyre mélyebbre keveredik Kalifornia zord vadonjában, úgy kerülnek felszínre titkaik és rejtett érzéseik. De vajon megmarad-e helyrehozott barátságuk odakint, a való világban? Vagy minden csak a friss erdei levegő és a ragyogó csillagok pillanatnyi varázsának volt köszönhető?

Eredeti mű: Jenn Bennett: Starry Eyes

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
L&L, Budakalász, 2018
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653469 · Fordította: Balogh-Auer Zita

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Lennon Mackenzie · Joy · Zorie Everhart

Helyszínek népszerűség szerint

Bullion's Bluff · Császár- és Császárnő-vízesés · Fenséges liget · King's Forest barlangrendszer · Melita Hills · Névtelen Vízesés 2 / Greaves folyami vízesés (Mackenzie-vízesés)


Kedvencelte 4

Most olvassa 4

Várólistára tette 68

Kívánságlistára tette 76

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Jenn Bennett: Ragyogó szemek

„…mostantól csak engedem, hogy megtörténjen velem az élet, és szembénezek azzal, amit hoz.”

Remélem, még jó pár könyvet fognak idehaza kiadni Jenn Bennett-től, én mindegyikre biztos vevő leszek.
Nagyon szerettem olvasni.
Vicces, romantikus és komoly dolgokat, problémákat egyaránt felsorakoztató történet volt, egy lehengerlő fiúval és egy szerethető lánnyal az élen.
Hatalmas élmény volt velük tartani ezen a fantasztikus utazáson.
Most úgy szeretnék elmenni egy jót túrázni! Lennon, remélem, beléd botlom valahol. ;)

2 hozzászólás
>!
ValerinLanz P
Jenn Bennett: Ragyogó szemek

A borító gyönyörű. A leírás nem volt rossz. Lennon sem volt rossz. Akkor mégis mi bajom van? Hát az, hogy utálom az olyan nyálas romantikus történeteket, amik egyetlen egy félreértés köré vannak felépítve. Amiatt kellett átrágnom magam 400+ oldalon! Ha kérhettem volna egy dolgot, az lett volna, hogy Lennon és Zorie a könyvbeli legelső találkozásukkor beszéljék meg a dolgokat. Megszabadultunk volna sok kellemetlen beszélgetéstől, még kellemetlenebb csendektől, ciki jelenetektől, és indokolatlan féltékenykedésektől.
Zorie egy tervezős lány, aki nemigen szereti a meglepetéseket. Lennon persze pont az ellentéte, de állati jóképű. A lány meg szép. Kell ennél több? Oké, Zorie-nek volt ez a csillagász hobbija, Lennon meg állatokkal foglalkozott, és rendkívül jól feltalálta magát az erdőben, ezért elismerésem. Tehát nem voltak olyan egysíkúak és érdektelenek, mint amitől féltem. Mégsem érdekeltek! Na jó, Lennon talán egy kicsit spoiler, de Zorie annyira nem érintett meg.
spoiler
Zorie apját jól felpofoztam volna néhányszor. És még az ilyeneknek áll feljebb!
Az állítólagos barátoknak is lekevertem volna… elkényeztetett sznobok.
Köszönöm, hogy ismét lenyomták a torkomon a jól ismert igazságot, miszerint fiú és lány között nem létezik szimpla barátság.
Igazából valószínűleg az nem tetszett benne, hogy én is pont ilyen kapcsolatot szeretnék. A felek ugratják egymást, vannak közös dolgaik, beceneveik, a srác annyi mindent tesz a lányért, és ott van az erotika is. Szóval feltehetően csak nem esett jól, hogy a kötet emlékeztetett arra, hogy ez nekem lehet sosem lesz meg.

>!
Rainee
Jenn Bennett: Ragyogó szemek

Ez mi a jó mákos töltött káposzta volt??? Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy ezt valaki így kiengedte megjelenni. Több, mint a felét kukázni kellett volna. Én megtettem. 150 oldal után már csak a párbeszédeket vettem magamhoz, mert olyan szinten volt túlírva.. Bekezdések az erdőről, miközben semmi nem történik… A nagy magyarázatra is 300 oldalt vártam. Rémes volt. Az Alex nagyjából-tól fényév távolság… Kap 2 csillagot az alapstoryra, de rémálmaiban se jöjjön elő.

2 hozzászólás
>!
Fire_bird 
Jenn Bennett: Ragyogó szemek

Egy percig sem volt kérdés számomra, hogy megy-e a kedvencek közé. Megvan benne minden, ami számomra élvezhetővé tesz egy könyvet: romantika, humor, izgalom és dráma. És mindezeket az írónő gördülékeny stílusa, írásmódja még élvezhetőbbé tette. ♡

A szereplők hitelesek, jól kidolgozottak, szerethetőek voltak. spoiler A történet jól felépített, szerettem olvasni, ahogy a túra előre haladtával, Lennon és Zorie is egyre előbbre haladt kapcsolatuk alakulásában, újraépítésében. Teljesen beszippantott a történet. Ott voltam velük az erdőben, a barlangban, a ligeten. Velük izgultam végig, velük féltem, velük örültem, teljesen a részese voltam ennek a csodálatos kalandnak. Plusz pont a térképekért. ♡

Tökéletesen kikapcsolt, bármikor szívesen újraolvasom majd, amikor úgy érzem arra lesz szükségem, hogy kicsit elmeneküljek Zorie-val és Lennonnal a zajos hétköznapok elől. ♡

>!
Nushi P
Jenn Bennett: Ragyogó szemek

Kedves kis lötyögős tini szerelmi kaland túlnyomórészt a vadonban. Egyszer olvasos de nekem tetszett.

>!
n0n0ka_
Jenn Bennett: Ragyogó szemek

– Egy csók soha nem lehet véletlen.

Az alapötlet nagyon tetszett, de túl sokat vártam tőle.

Az egyik főszereplő: Zorie a szemüveges, asztronómiát kedvelő kiscsaj, aki mindent megtervez, mert csak így érzi biztonságban magát. spoiler Nem tudtam vele azonosulni, de egyefene attól még lehet a főszereplő srác jófej. Lehet. Nem volt az. Számomra nem volt túl nagy egyéniség. Amúgy sem szeretem a horror filmeket, meg a mangákat. A külseje se bűvölt el (már amennyit megtudhattam). Úgyhogy a nevén kívül semmi nem tetszett a csávóban.
Az eleje rém unalmas volt, azt hittem sosem indulnak el. Gyenge volt számomra az indíték, amiért ketten maradtak az erdőben. De lehet ez is azt bizonyítja, hogy már nem én vagyok a célcsoport. Aztán az egész út az erdőben valahogy annyira hiteltelen volt. Nem hittem el, hogy ezt így végig lehet csinálni, de kitudja.
A könyvvel gyorsan lehet haladni, könnyed a stílusa, de ha bárki valami humorosat szeretne olvasni, akkor ne ezt vegye a kezébe. Az egész történet alatt körülbelül kétszer ha elmosolyodtam.

Szóval ez most nagyon nem az én könyvem volt.

>!
Vörös_Viktória
Jenn Bennett: Ragyogó szemek

Számomra könnyen olvasható, laza történet volt ami teljesen beszippantott. Nem is tudom, hogy miért olvastam ki több könyvet anélkül, hogy ezt befejeztem volna :'D Rossz szokás, hogy egyszerre több könyvet olvasok :')
Lennont imádom :) Nagyon aranyos, és talán egy kicsit perverz de az belefér :D Jól áll neki és nagyon aranyosak Zorieval :) Kicsit megrázó, ami a két családdal külön-külön történt, méginkább, hogy Dan (Zorie apja) szakította őket szét jó hosszú évre…
A lényeg a lényeg, hogy imádtam, faltam a lapokat :D

>!
Eszteeer
Jenn Bennett: Ragyogó szemek

Nagyon tetszett. Egészen kerek kis történet volt. Fülszöveg alapján nem vártam tőle sokat, de mégis érdekelt annyira, hogy elkezdjem és kellemesen csalódtam.
Tini balhékat vártam és felfújt problémákat, de végig azt éreztem, hogy ezek a karakterek inkább már felnőttek, mint tinik.
Az írónő többi könyvét is szívesen olvasnám :)

>!
vollys
Jenn Bennett: Ragyogó szemek

Egy kellemes kikapcsolódást nyújtó ifjúsági könyv.
A főhős két legjobb barát, aki az elmúlt évben eltávolodott egymástól, de úgy tűnik mindketten a másikat gondolják hibásnak az események alakulásában. Egy baráti társaság túrázni indul… igazából szinte összes fiatal idegesítő kivéve Lennont és Zorie-t… na jó, az elején még Zorie is. A könyv közepe fele hull le a lepel az eltávolodásuk okáról, amit igazából rettentő gyengének érzek… igazából az egész gyreekkorukban barátok voltak és kiderül, hogy a kommunikáción buktak el. Azt megérteném valamennyire, ha friss kapcsolat esetén megy félre kommunikáció hiánya miatt valami, no de több éves barátok esetén, akik nem képesek számonkérni egymást?
Sok aranyos vagy vicces kis beszélgetés van benne, igazából ez volt az, ami falatta velem az oldalakat.Összességében kellemes kikapcsolódást nyújtó könyv volt az erdei túrával, kalandokkal, a családi háttérrel, de nem feledhetetlen.

>!
viki20010115 P
Jenn Bennett: Ragyogó szemek

Valami szörnyű. Kikapcsolódásként akartam olvasni egy hosszú nap végén, de csak felidegesítettem magam. Lennon még egy elég aranyos szereplő is lehetett volna, de a női karakter elviselhetetlen. Panaszkodik, önző, intuitív, pedig elvileg mindent megtervez… Buta és naiv. A második oldalon már meg akartam folytani. Ahogy pasiról pasira ugrál, valami undorító. Biztos, hogy többször nem olvasom el.


Népszerű idézetek

>!
Tóth_Orsolya_3 P

…mostantól csak engedem, hogy megtörténjen velem az élet, és szembénezek azzal, amit hoz.

390. oldal

3 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P

Mostantól nincsenek új tervek. Nem próbálom irányítani életem minden apró részletét. Az ember bebiztosíthatja magát, hogy megérkezzen oda, ahová elindult, de nem tudhatja előre, mi vár rá az úton. Ezért mostantól csak engedem, hogy megtörténjen velem az élet, és szembenézek azzal, amit hoz.

390. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Zorie Everhart
>!
Tóth_Orsolya_3 P

A tervezés nem mentheti meg az embert mindentől. A változás elkerülhetetlen, a bizonytalanság pedig adott. Ha az ember annyit tervez, hogy a végén már nem tud tervek nélkül meglenni, az egyáltalán nem szórakoztató. A világ összes naptára, notesze és listája sem fog megmenteni, ha ránk szakad az ég. És az is lehet, de tényleg csak lehet, hogy nálam a tervezés nem is annyira a túlélés eszköze volt, hanem csak egy kifogás arra, hogy elkerüljek mindent, amit nem tudok irányítani.
Ez persze nem jelenti, hogy felkészülni valamire rossz dolog lenne. A tervezés hasznos lehet, ha az ember a barlang rossz végen lyukad ki, és ki kell találnia hogyan juthat vissza az eredeti útvonalára.
Amikor a legtöbb, amit tehetünk, az, hogy egyik lábunkat a másik után tesszük, és előretörekszünk.

406. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Zorie Everhart
>!
Tóth_Orsolya_3 P

Nagyon szeretem Esther nagyit, de kezd az idegeimre menni. És szemmel láthatóan anya is így van ezzel.
– Meg fogom ölni – mondja, amikor kettesben maradunk.
– Kérlek, ne tedd! – válaszolom. – A holtteste csak újabb dolog lenne, amit a verandára kéne cipelnünk. Könnyűnek tűnik, de azok a cipősdobozok is annak néztek ki, amiket épp az előbb vittem le.
– Jól van. Igazad van. Megvárjuk, amíg kimegy. Te elgáncsolod őt, én pedig az autók elé lököm.
– De ki fog akkor főzni?
– A fenébe veled, Zorie! Épp egy gyilkosságot próbálok megtervezni!

407. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Joy · Zorie Everhart
>!
Tóth_Orsolya_3 P

Hangja olyan mély és karcos, mintha egy sötét, mély kútból szólna. Ez a másik, amely megőrjít Lennonban. Nem csak hogy jó hangja van; vonzó hangja van. Erőteljes, magabiztos, és túl szexi ahhoz, hogy aki hallja, közömbös maradhasson.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lennon Mackenzie
>!
n0n0ka_

– Zorie, rohadtul képes vagyok mindenre, amire csak képes akarok lenni – mondja, hirtelen meglepően önbizalommal teli és magabiztos hangon.

405. oldal

>!
Fire_bird 

A kettőnk térképe.
Több év élményei, melyek néha zavarosak és bonyolultak, sőt, egyenesen tragikusak voltak. Mégsem változtatnék az útvonalon, mert együtt tettük meg az utat, akkor is, amikor külön jártunk rajta. A legjobb része a dolognak pedig az, hogy befejezetlen. A bizonytalanság nem mindig rossz. Néha szokatlan lehetőségeket rejt magában.

426. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lennon Mackenzie · Zorie Everhart
>!
agi452

– Csábító lány vagy, Zorie. Ha nem csókoltál volna meg tavaly, soha nem akartam volna hotelszobát foglalni, és…
– Én csókoltalak meg? De hát az csak véletlen volt!
– Egy csók soha nem lehet véletlen. A csókolózás történetében soha nem fordult elő, hogy egy csók véletlenül csattant volna el.
– Megcsúsztam, amikor leültem a padra!
– A szád pedig az enyémen landolt?

318. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lennon Mackenzie · Zorie Everhart
>!
Tóth_Orsolya_3 P

Ő Medúzának hívott sötét, zabolátlan tincseim miatt, én pedig őt Zordnak a gót stílusa miatt. Mindig együtt lógtunk. Elválaszthatatlan barátok voltunk.
Aztán tavaly minden megváltozott.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lennon Mackenzie · Zorie Everhart

Hasonló könyvek címkék alapján

Simone Elkeles: How to Ruin a Summer Vacation – Tönkretett vakáció
Jenny Carroll: Fedőneve: Kasszandra
Meg Cabot: Veszélyes háromszög
Stephanie Perkins: Isla és a hepiend
Meg Cabot: Egy igazi amerikai lány
Meg Cabot: Jinx
Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng
Nicola Yoon: Minden, minden
John Green: Alaska nyomában
Leiner Laura: Ég veled