Alex, ​nagyjából… 251 csillagozás

Jenn Bennett: Alex, nagyjából…

„De ​egyetlen embert tudok csak kivenni, ahogy ott áll a jegyárusító fülkével szemben. Porter Roth. Gyönyörű alak. A fején temérdek vadul göndörödő hajfürt. Pimasz mosoly. Ősi ellenségem.”

Bailey „Mink” Rydell megtalálta élete pasiját. Mindketten imádják a filmeket és minden egyes nap beszélnek – Alex tökéletes. Eltekintve attól az aprócska ténytől, hogy még soha az életben nem találkoztak és egymás valódi nevét sem ismerik.

Amikor Bailey ugyanabba a városba költözik, ahol Alex él, a lány úgy dönt, megkeresi. Ám megtalálni valakit a chatelésekre alapozva nehezebb, mint ahogy Bailey elsőre gondolta, főleg úgy, hogy idegesítően magabiztos (és szemtelenül jóképű) munkatársa, Porter Roth minden egyes lépésén jól szórakozik. Vajon nem őrültség ez az egész, és nem lesz csalódás, ha mégis sikerül Alexre rábukkannia?

Bennett könyve rendkívül finoman árnyalt szerelmes regény, amely egyaránt beszél a felnőtté válás nehézségeiről, és a fiatalság minden problémán… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

>!
Alexandra, Pécs, 2017
350 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634470922 · Fordította: Oroszlán Anikó

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Porter Roth · Bailey Rydell


Kedvencelte 42

Most olvassa 4

Várólistára tette 157

Kívánságlistára tette 85

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Tóth_Orsolya_3 P>!
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…

„Azzal töltjük az egész életünket, hogy kutatunk valaki után. Néha összezavarodunk, mert hagyjuk magunkat eltántorítani. – Rám mosolyog. – De mi nem hagytuk.”

Teljesen beleszerelmesedtem ebbe a csodaszép nyári történetbe.
Annyira édes, vicces és magával ragadó.
Az idei nyár egyik legnagyobb kedvence lett.
Az Észak-Északnyugat pedig ezek után felkerült a kötelezően megnézendő filmek közé. De jó lenne, ha én is a tengerparton nézhetném.

A fejezetek elején a kultikus filmekből vett idézetek egyszerűen zseniálisak. Még inkább egyedibbé tették a könyvet. *-*

Mellékesen megjegyzem, hogy a borító alapján soha nem vettem volna a kezembe. Szerintem nagyon elszúrták. Legalább a színek másak lennének. spoiler

„…mindig is a tiéd voltam. Csak arra vártam, hogy te is rájöjj erre.”
Hát ki tud egy ilyen srácnak ellenállni? *-*

15 hozzászólás
Finn_Hudson P>!
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…

Sokkal jobban tetszett, mint az írónő másik könyve, a Ragyogó szemek. Ebben több volt a történés és jóval kevesebb a fölösleges rágódások. A könyv hangulata is jobban átjött, nagyon megfogott a tengerparti környezet. A szereplőket is nagyon szerettem és a kémia is remekül működött köztük. Persze rengeteg hibája is van, nem kell tőle egetrengető dolgokat várni, de így nyáron a sok rémes tinikönyv után már igazi felüdülés volt.

Sippancs P>!
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…

Mennyire tetszett a könyv?
(a) Nagyon, és örülsz, hogy van belőle egy saját példányod is a polcon.
(b) A 17 éves éned szerelembe esett Porterrel.
(c) Akarsz te is egy Bébit, párducmintás sállal és napszemüveggel, tengerparti naplementével, churróval.

(a) és (b) és (c).

4 hozzászólás
WindStorm>!
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…

Nehéz a jövőre gondolni, ha mindig a mát kell valahogy túlélni.

A borító miatt tartottam ettől a könyvtől, azt gondoltam egy bugyuta történet lesz, viszont aztán olvasás közben rájöttem, hogy pont az ellentétje.
Teljesen magával ragadott a regény, pár nap alatt letudtam az egészet, élveztem a rejtélyt, és kíváncsi voltam mi sül ki ebből az egészből.
A karakterek az én szememben tökéletesen voltak ábrázolva, mindegyikükre illettek a felruházott tulajdonságaik, s egyáltalán senki sem volt idegörlő.
A történet pörög, tele van igazán kiváló film ajánlatokkal, a cselekmény vicces és néhol szomorú. Igazi tinis, romantikus, mégis nem az a nyáltenger amit manapság kapunk.

Összességében nagyon jót szórakoztam rajta, s az sem kizárt, hogy nem fogom újraolvasni.

>!
Alexandra, Pécs, 2017
350 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634470922 · Fordította: Oroszlán Anikó
Wandamaci P>!
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…

Most, hogy itt a nyár megjött a kedvem valami nyári, limonádé könyvhöz és ezt az ötletet, sehogy nem tudtam kiverni a fejemből.
Nagyon gyorsan elolvastam, 1 nap alatt kivégeztem, ami elég ritka, főleg mostanában. Hozza az igazi nyári hangulatot és pont ezt kerestem, amikor rá esett a választásom. Kivételesen a nyári munka helyszíne is érdekes volt és olyan szituációkba keveredtem, amelyek újak voltak, úgyhogy ebből a szempontból nem mondanám sablonosnak.
Lekötött, megnevettetett, vártam, hogy olvashassam, de mégis most is csak mentegetem. Nem tudom pontosan hol, de valahol a felénél el lett rontva. Már azzal kezdődött, hogy Bailey túlzásba esett ezzel a „hű-de-szexi-vagy-de-letepernélek-” gondolatmenettel, amit nagyjából minden második sorban olvastam. Tikkelt tőle a szemem. Végül a hab a tortára… miért kell minden romantikus könyvbe kötelező elemként beszőni valami halálos betegséget ( nem a főszereplők, de akkor is gallyra vágta a hangulatom…) emellett persze a kötelező felesleges dráma sem maradhatott el.
Azonban nem tudok 4 csillagnál rosszabbat adni. A hely, a hangulat és a könyv első része annyira magával ragadott és végülis megkaptam, amiért el szerettem volna olvasni. Emellett a szörf és a hozzákapcsolódó dolgok is megjelentek, ami kimondottan érdekes volt.

Bővebben:
http://wandamaci.blogspot.com/2019/07/jenn-bennett-alex…

Valeria729 P>!
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…

Egy kedves, szerethető történet borítékolható végkifejlettel. Szimpatikus, koruknak megfelelően viselkedő szereplők, humor, romantika, szerelem, egy kis dráma. Mindez együtt egy kifejezetten jó ifjúsági regény, de bátran elolvashatják felnőttek is. :)

ggizi P>!
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…

Nagyon kedves kis történet. És bár a felállás egyértelmű volt, élvezettel olvastam Bailey útkeresését, a benne zajló folyamatokat, az első szerelem csodáit. A stílusát imádtam, a vintage módiban, kis Vespán robogó, régi fekete-fehér filmekért rajongó énjét, aki próbálja legyűrni magában a konfliktuskerülő/menekülő részét, hogy értékes kapcsolatokat építhessen ki és tarthasson meg. Porter is nagyon szimpatikus volt a maga hátterével, a családi életével és a volt legjobb barátjához fűződő szomorú felhanggal.

Annie1416>!
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…

Aranyos, kedves, vicces történet.
Benne szerelem, humor, romantika, civakodás, nyár, tengerpart, cuki pasi, helyes csajszi.
Minden, ami nem hiányozhat egy jó kis szórakoztató könyvből.
Annyira szerettem olvasni. Jót tett a lelkemnek. Feltöltődtem teljesen. Én is odaképzeltem magam a tengerpartra, ahogy filmet nézek a szabad ég alatt. Teljesen beleéltem magam a könyvbe. Még a sex wax kókuszos illatát is éreztem. :)
Igaz, már az elején tudni lehet a csattanót, de még ezzel együtt is ez egy szuper kis olvasmány. :)

Gaby33>!
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…

Igazi felüdülés volt ez a könyv. Nagyon aranyosak voltak a szereplők és maga a történet is jól volt. És annak ellenére, hogy tudtható volt, hogy kicsoda Alex, mégis hatalmas izgalommal vártam, hogy fogja megoldani az írónő a történetet. Szerintem remekül sikerült neki, nagyon jól szórakoztam ezen a könyvön, igazi laza könnyed kis kikapcsolódást nyújtott.

1 hozzászólás
tinuviel89>!
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…

Reggel 6-tól este 6-ig elolvastam. Ez a könyv most nagyon jól esett. Bár a történet nem új, de mindig szórakoztató. Érdekes hogy az ötlet alapja egy magyar színházi darab: László Miklós Illatszertár című műve, ami igazi nemzetközi karriert futott be. Ami szerethetővé tette az jó karakterépítés és a hihető kisvárosi kaliforniai középosztály élete és, a strand-szörf hangulat. Úgy éreztem, hogy az író valós élményeket ír le.
Szerethetőek a főszereplők is, és nincsenek eltúlozva bizonyos részek. Mindenkinek ajánlom.
Még eszembe jutott egy jó krimi a szörfösök világából 1991-böl a Holtpont. És külön jó pont a könyvnek a sok régi filmes utalás.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Könyveslány P>!

Nehéz a jövőre gondolni, ha mindig a mát kell valahogy túlélni.

345. oldal

Hashtag>!

Néha elég fájdalmas dolgokat kell elviselnünk ahhoz, hogy megtudjuk, sokkal erősebbek vagyunk, mint hinnénk.

46. oldal

Sippancs P>!

– Az igazán szellemes viták olykor mindenkit felpezsdítenek.

126. oldal

Kapcsolódó szócikkek: vita
agi452 P>!

Ez, ami köztünk történik, a legjobb dolog egész életemben, és nem akarom, hogy véget érjen. Néha annyira rejtélyes vagy, mint a köd az óceán fölött… a nyár elején egyszer csak felbukkantál, aztán meg majd kisüt a nap, te pedig eltűnsz, mert visszamész anyukádhoz. Ez halálra rémít. Ezért is mondok el sok mindent magamról, mert azt képzelem, ha rád bízom a féltett titkaimat, kevésbé akarsz majd elszaladni.

agi452 P>!

– Anya azt mondja, mind egyek vagyunk… az emberek, a növények, és az állatok. Ismerjük egymást belülről. Ami eltávolíthat, az a külsőség. A ruháink, a szavaink, a tetteink. Cápatámadások. Lövöldözés. Azzal töltjük az egész életünket, hogy kutatunk valaki után. Néha összezavarodunk, mert hagyjuk magunkat eltántorítani. – Rám mosolyog. – De mi nem hagytuk.

342. oldal

alettakata>!

Hogy hiányozhat ennyire valaki, akit amúgy mindennap látsz?

274. oldal

Sippancs P>!

Talán Walt Whitmannek volt igaza. Még saját magunkkal sem vagyunk azonosak, és a sokféleség szerves részünket képezi. Hogyan is tudnánk teljesen megismerni önmagunkat?

137. oldal

agi452 P>!

Bailey, mindig is a tiéd voltam. Csak arra vártam, hogy te is rájöjj erre.

294. oldal

agi452 P>!

Óvatosan benyúlok Porter bő dzsekijébe, amíg meg nem érzem az ujjam végével a papírzacskót, és benne egy újabb muffint. Aztán végül nem veszem ki, mert Porterre nézek, és elbizonytalanodom.
– Nem, nem, csak folytasd! – mondja. – Szolgáld ki magad!
Magabiztosan rávigyorgok.
– Hoppá!
– Máskor is szoktál fiúk ruhájában matatni? – kérdezi.
– Csak ha tömve vannak sütivel.
– Akkor holnap tíz kiló sütit hozok a nadrágomban – motyogja, aztán felkiált, hogy aúúú, mivel finoman belebokszolok a karjába.

133. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bailey Rydell · Porter Roth
agi452 P>!

Két ennyire egymástól távol élő ember hogy futhat össze kétszer is? Élhetne az egyikünk Haitin, a másikunk pedig tarthatna egy rakétán a hold irányába, végül akkor is itt ülnénk együtt.


Hasonló könyvek címkék alapján

Morgan Matson: Páratlan nyár
E. Lockhart: A hazudósok
Nicola Yoon: Minden, minden
John Green: Alaska nyomában
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Jenny Carroll: Fedőneve: Kasszandra
Leiner Laura: Bábel
Morgan Matson: Váratlan minden
Sarah Dessen: Figyelj rám!
Anita Gayn: Senkinek sem kellesz!