Alex, ​nagyjából… 98 csillagozás

Jenn Bennett: Alex, nagyjából…

„De ​egyetlen embert tudok csak kivenni, ahogy ott áll a jegyárusító fülkével szemben. Porter Roth. Gyönyörű alak. A fején temérdek vadul göndörödő hajfürt. Pimasz mosoly. Ősi ellenségem.”

Bailey „Mink” Rydell megtalálta élete pasiját. Mindketten imádják a filmeket és minden egyes nap beszélnek – Alex tökéletes. Eltekintve attól az aprócska ténytől, hogy még soha az életben nem találkoztak és egymás valódi nevét sem ismerik.

Amikor Bailey ugyanabba a városba költözik, ahol Alex él, a lány úgy dönt, megkeresi. Ám megtalálni valakit a chatelésekre alapozva nehezebb, mint ahogy Bailey elsőre gondolta, főleg úgy, hogy idegesítően magabiztos (és szemtelenül jóképű) munkatársa, Porter Roth minden egyes lépésén jól szórakozik. Vajon nem őrültség ez az egész, és nem lesz csalódás, ha mégis sikerül Alexre rábukkannia?

Bennett könyve rendkívül finoman árnyalt szerelmes regény, amely egyaránt beszél a felnőtté válás nehézségeiről, és a fiatalság minden problémán… (tovább)

Eredeti mű: Jenn Bennett: Alex, Approximately

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Alexandra, Pécs, 2017
350 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634470922 · Fordította: Oroszlán Anikó

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Porter Roth · Bailey Rydell


Kedvencelte 15

Most olvassa 3

Várólistára tette 78

Kívánságlistára tette 57

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…

„Azzal töltjük az egész életünket, hogy kutatunk valaki után. Néha összezavarodunk, mert hagyjuk magunkat eltántorítani. – Rám mosolyog. – De mi nem hagytuk.”

Teljesen beleszerelmesedtem ebbe a csodaszép nyári történetbe.
Annyira édes, vicces és magával ragadó.
Az idei nyár egyik legnagyobb kedvence lett.
Az Észak-Északnyugat pedig ezek után felkerült a kötelezően megnézendő filmek közé. De jó lenne, ha én is a tengerparton nézhetném.

A fejezetek elején a kultikus filmekből vett idézetek egyszerűen zseniálisak. Még inkább egyedibbé tették a könyvet. *-*

Mellékesen megjegyzem, hogy a borító alapján soha nem vettem volna a kezembe. Szerintem nagyon elszúrták. Legalább a színek másak lennének. spoiler

„…mindig is a tiéd voltam. Csak arra vártam, hogy te is rájöjj erre.”
Hát ki tud egy ilyen srácnak ellenállni? *-*

15 hozzászólás
>!
Valeria729 P
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…

Egy kedves, szerethető történet borítékolható végkifejlettel. Szimpatikus, koruknak megfelelően viselkedő szereplők, humor, romantika, szerelem, egy kis dráma. Mindez együtt egy kifejezetten jó ifjúsági regény, de bátran elolvashatják felnőttek is. :)

>!
ggizi
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…

Nagyon kedves kis történet. És bár a felállás egyértelmű volt, élvezettel olvastam Bailey útkeresését, a benne zajló folyamatokat, az első szerelem csodáit. A stílusát imádtam, a vintage módiban, kis Vespán robogó, régi fekete-fehér filmekért rajongó énjét, aki próbálja legyűrni magában a konfliktuskerülő/menekülő részét, hogy értékes kapcsolatokat építhessen ki és tarthasson meg. Porter is nagyon szimpatikus volt a maga hátterével, a családi életével és a volt legjobb barátjához fűződő szomorú felhanggal.

>!
Annie1416
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…

Aranyos, kedves, vicces történet.
Benne szerelem, humor, romantika, civakodás, nyár, tengerpart, cuki pasi, helyes csajszi.
Minden, ami nem hiányozhat egy jó kis szórakoztató könyvből.
Annyira szerettem olvasni. Jót tett a lelkemnek. Feltöltődtem teljesen. Én is odaképzeltem magam a tengerpartra, ahogy filmet nézek a szabad ég alatt. Teljesen beleéltem magam a könyvbe. Még a sex wax kókuszos illatát is éreztem. :)
Igaz, már az elején tudni lehet a csattanót, de még ezzel együtt is ez egy szuper kis olvasmány. :)

>!
Gaby33
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…

Igazi felüdülés volt ez a könyv. Nagyon aranyosak voltak a szereplők és maga a történet is jól volt. És annak ellenére, hogy tudtható volt, hogy kicsoda Alex, mégis hatalmas izgalommal vártam, hogy fogja megoldani az írónő a történetet. Szerintem remekül sikerült neki, nagyon jól szórakoztam ezen a könyvön, igazi laza könnyed kis kikapcsolódást nyújtott.

1 hozzászólás
>!
tinuviel89
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…

Reggel 6-tól este 6-ig elolvastam. Ez a könyv most nagyon jól esett. Bár a történet nem új, de mindig szórakoztató. Érdekes hogy az ötlet alapja egy magyar színházi darab: László Miklós Illatszertár című műve, ami igazi nemzetközi karriert futott be. Ami szerethetővé tette az jó karakterépítés és a hihető kisvárosi kaliforniai középosztály élete és, a strand-szörf hangulat. Úgy éreztem, hogy az író valós élményeket ír le.
Szerethetőek a főszereplők is, és nincsenek eltúlozva bizonyos részek. Mindenkinek ajánlom.
Még eszembe jutott egy jó krimi a szörfösök világából 1991-böl a Holtpont. És külön jó pont a könyvnek a sok régi filmes utalás.

2 hozzászólás
>!
Szimirza P
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…

Ifjúsági regény, de bőven olvashatják felnőttek is, mert kifejezetten a jobb történetek közé tartózik. A szereplőket megkedveltem, mert az a tipikus „szívesen haverkodnék” velük feelingem volt, miközben olvastam. Aranyos, vicces, imitt-amott egy kis drámai csavar, de semmi túlzóan nyálas dolog, igaz, az elején úgy voltam vele, hogy nem biztos, hogy a végére fogok érni, de kellemesen csalódva vettem tudomásul, hogy hatalmas felfele ívelésen ment keresztül a történet. Szóval, én mindenkinek ajánlom.

>!
agi452
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…

Jaj de kellett a lelkemnek ez a könyv! Nagyon tetszett! Belekezdtem, és le se tettem, míg az utolsó oldalt el nem értem :) spoiler Szimpatikus szereplők – na jó, Portert eleinte fel tudtam volna képelni – egy halom utalás és idézet régi nagy romantikus filmekből, az első nagy szerelem, első csók, első minden életérzés :) Édes, cuki, megmosolyogtató, aranyos. Egy pont a megfelelő időben és hangulatban olvasott, könnyed kis ifjúsági regény.

>!
minnie
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…

Óó ez a történet, ezek a szereplők.. imádtam :)


Népszerű idézetek

>!
Könyveslány P

Nehéz a jövőre gondolni, ha mindig a mát kell valahogy túlélni.

>!
agi452

Két ennyire egymástól távol élő ember hogy futhat össze kétszer is? Élhetne az egyikünk Haitin, a másikunk pedig tarthatna egy rakétán a hold irányába, végül akkor is itt ülnénk együtt.

>!
agi452

– Anya azt mondja, mind egyek vagyunk… az emberek, a növények, és az állatok. Ismerjük egymást belülről. Ami eltávolíthat, az a külsőség. A ruháink, a szavaink, a tetteink. Cápatámadások. Lövöldözés. Azzal töltjük az egész életünket, hogy kutatunk valaki után. Néha összezavarodunk, mert hagyjuk magunkat eltántorítani. – Rám mosolyog. – De mi nem hagytuk.

>!
agi452

Ez, ami köztünk történik, a legjobb dolog egész életemben, és nem akarom, hogy véget érjen. Néha annyira rejtélyes vagy, mint a köd az óceán fölött… a nyár elején egyszer csak felbukkantál, aztán meg majd kisüt a nap, te pedig eltűnsz, mert visszamész anyukádhoz. Ez halálra rémít. Ezért is mondok el sok mindent magamról, mert azt képzelem, ha rád bízom a féltett titkaimat, kevésbé akarsz majd elszaladni.

>!
agi452

Bailey, mindig is a tiéd voltam. Csak arra vártam, hogy te is rájöjj erre.

>!
agi452

Óvatosan benyúlok Porter bő dzsekijébe, amíg meg nem érzem az ujjam végével a papírzacskót, és benne egy újabb muffint. Aztán végül nem veszem ki, mert Porterre nézek, és elbizonytalanodom.
– Nem, nem, csak folytasd! – mondja. – Szolgáld ki magad!
Magabiztosan rávigyorgok.
– Hoppá!
– Máskor is szoktál fiúk ruhájában matatni? – kérdezi.
– Csak ha tömve vannak sütivel.
– Akkor holnap tíz kiló sütit hozok a nadrágomban – motyogja, aztán felkiált, hogy aúúú, mivel finoman belebokszolok a karjába.

Kapcsolódó szócikkek: Bailey Rydell · Porter Roth
>!
agi452

– Kókusz – mondom. – Mindig kókuszillatod van.
Aztán, mivel a kocsiban sötét van, mert már elmúlt a pánik, és mert a belső vészjelzőm kussol, hozzáteszem:
– Mindig olyan jó az illatod.
– Sex Wax.
– Hogy micsoda?! – felegyenesedem az ülésben.
Lenyúl az ülés alá, és a kezembe nyom valami műanyag dobozban lévő szappanféleséget. Az ablakhoz tartom, és az utcai világításban megnézem a címkét: „Mr. Zog Sex Wax”, olvasom.
– Bekened vele a deszkádat – magyarázza. – A csúszás miatt. Tudod, hogy ne ess le, amikor szörfözöl.
Megszagolom. Igen, ez az.
– A lábadnak tutira isteni illata van.
– De nem vagy lábfetisiszta, ugye? – kérdi pajzán hangon.

>!
Hashtag

Néha elég fájdalmas dolgokat kell elviselnünk ahhoz, hogy megtudjuk, sokkal erősebbek vagyunk, mint hinnénk.

>!
agi452

Porter rábámul, aztán rám. Elkapom a pillantásom, és próbálok félrenézni, de a tekintete olyan, mint a méz. Odaragadok. Érzem, ahogy belül elolvadok, a szívem meg mintha egy hadseregnyi zombi elől próbálna elmenekülni. Nem jutok elég levegőhöz.

Kapcsolódó szócikkek: Bailey Rydell · Porter Roth
>!
FanniV

A régi terapeutám figyelmeztetett, hogy a menekülés nem hatékony módszer ahhoz, hogy fenntartsam a kapcsolatot azokkal az emberekkel, akik számítanak nekem. Most kezdem csak megérteni, mire gondolt, amikor azt mondta, hogy ezzel meg is bánthatom őket. Talán itt az ideje kitalálni, hogyan kezelhetném jobban a problémáimat.


Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Rebecca Donovan: Boldogító lélegzet
Kelly Oram: Örökkön-örökké
Cassandra Clare: Éjfél kisasszony
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Maggie Stiefvater: Sinner – A bűnös
Simone Elkeles: How to Ruin a Summer Vacation – Tönkretett vakáció
Jenny Carroll: Fedőneve: Kasszandra
Holly Goldberg Sloan: 7esével
Stephanie Perkins: Isla és a hepiend