Rév ​Fülöp és Nyár Lőrinc (Rév Fülöp 3.) 35 csillagozás

Jeney Zoltán: Rév Fülöp és Nyár Lőrinc

Vészesen apad a Tó. De vajon miért? Rév Fülöp, a lovaglegény a litéri sárkány hátára pattan, hogy kiderítse az okát. A nyomok Nagylapály birodalmába vezetnek, ahol találkozunk Nyár Lőrinccel, Zivatarzug lovagjaival, Hötödik Hőbörödött királlyal és a világ legpimaszabb leányzójával, akire nem lehet haragudni.
Kiderül, mi van a Mély Kút mélyén, és az is, hogy miért nincs tó, ha van…

Tagok ajánlása: 11 éves kortól

>!
Kolibri, Budapest, 2014
232 oldal · ISBN: 9786155450853
>!
Kolibri, Budapest, 2014
228 oldal · ISBN: 9786155234996 · Illusztrálta: Haránt Artúr

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

A Litéri sárkány · Nyár Lőrinc · Rév Fülöp · Zsana


Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 16

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Habók P>!
Jeney Zoltán: Rév Fülöp és Nyár Lőrinc

Sárkány!!! Végre sárkány is!! Ez még hiányzott a csaknem tökéletes meseregény-sorozatból. De most már azt is megkaptam. Litéri abszolút kedvenc lett – pedig ebben a részben is vannak igencsak kedvelhető figurák – pl. Pentele vagy Kötöny lovag. (Országjárás mesenevekkel…) A sok ö egy kicsit megzavart, de én is megszoktam. A rajzok pedig változatlanul nagyon tetszenek.

pat P>!
Jeney Zoltán: Rév Fülöp és Nyár Lőrinc

Végre, végre, harmadik rész! (És ha ezt megszorozzátok körülbelül 45-tel, megkapjátok a célszemély lelkesültségi szintjét, amit a könyv megpillantásakor produkált.)
Az említett gyermeknek (Peti, 9 éves) értelemszerűen nagyon tetszett – képzeljétek, van benne sárkáááány! – bár nem értünk közösen a végére. De majd befejezik.
Nekem most ez kevésbé jött be, valamivel kevésbé aranyos és vicces, mint az előző részek, ellenben komolyabb, hosszabb és fajsúlyosabb a története. Nyilván a célcsoport tervezhető idősödésével kell számolni az ilyen sorozatoknál, de hé! én már nem vagyok növésben.

akire>!
Jeney Zoltán: Rév Fülöp és Nyár Lőrinc

Sajnos ez nem a hötödik (azaz sem a hatodik, sem a hetedik) értékölés, pedig Hőbörödött király ö-kedvelő birodalmában, ez lenne az igazán stílusos. Hötödik fejezetből egyébként kettő is található a könyvben. A sok ö(-höm) ugyan kicsit megnehezítette a felolvasást. Litéri, a sárkány ellenben kihagyhatatlan figura. Összövötölög öröm völt!

Luca87 I>!
Jeney Zoltán: Rév Fülöp és Nyár Lőrinc

Izgalom! Veszély! Kaland! Ármány! Sárkány!

Jól sikerült harmadik rész ez, nagyon tetszett. Arra emlékszem, hogy az első zseniális szójátékai után a másodikban kicsit csalódtam, és nem tudom eldönteni, ez a harmadik azért tetszett megint nagyon, mert már régen olvastam a szójátékos elsőt, vagy mert sokkal jobb, mint a második – de ez igazából nem is fontos. Balatoni nyaralás mellé tökéletes, tervezem, hogy majd a családi kánon részévé teszem. Igaz, kicsit sok könyvvel vannak ilyen terveim, tudja a fene, lesz-e annyi idő a világon, hogy tényleg mindet megismerjék jövendőbeli gyerekeim.

Deszy P>!
Jeney Zoltán: Rév Fülöp és Nyár Lőrinc

A hősküldetés megvan, a kalandok megvannak, és persze rengeteg klasszikus mesei elemmel operálunk. A három gyerek oldja meg a rejtélyt, három királykisasszony van, azért a sárkányról se feledkezzünk meg, lett légyen bármilyen különleges is. Viszont annyira már nem mese, hogy minden kiszámítható és egyértelmű legyen, valahol a fantasy és a mese határán járunk, legalábbis nekem olyan érzésem volt olvasás közben.

A kalandok mellé pedig kapunk egy adag humort is, mert az biztos, hogy egy kis nevetés sosem árt. (És igen, most a szemeim előtt kezdett lebegni a pucéran futkosó király képe…) Apropó, képe! A könyv tele van illusztrációkkal, és bizony ezek is nagyon jól sikerült – nagyon sok mindent pontosan úgy képzeltem volna el, mint ahogyan a képeken szembeköszönt. Feldobta a könyvet, de mégis utat engedett azért a saját fantáziának is.

Összességében nagyon szerettem a könyvet, így, felnőtt fejjel is, de biztos vagyok benne, hogy a gyerekek is élvezni fogják. Talán nem a legkisebbek, de azért lehet próbálkozni.

A teljes értékelésemet a blogomon olvashatjátok:
http://www.deszy-konyv.hu/2015/02/jeney-zoltan-rev-fulo…

oross>!
Jeney Zoltán: Rév Fülöp és Nyár Lőrinc

meglepő, de nem romlik a minőség. általában a többedik kötet egyre rosszabb. de most nem. ezt meg ugye már több okból is kötelességem volt elolvasni. a név kötelez.
kivételesen legyen egy idézet a könyvből, hogy mitől is jó:
"-… Csak tudod, hogy megy ez a zsarnokoskodással…
– Nem. Nem tudom.
-Ha egyszer elkezded, nem lehet abbahagyni, sőt mindig egy kicsit jobban kell szorítani rajta. Különben kihull a kezedből a hatalom."

1 hozzászólás
katen>!
Jeney Zoltán: Rév Fülöp és Nyár Lőrinc

Nekem ez a rész tetszett a legjobban! Egész filmszerű, mozgalmas, izgalmas, kalandos rész volt ez. Most már Fülöp sem volt annyira kis idióta, a Litéri pedig kimondottan üdítő színfoltja volt a mesének.
Csak azokat az ő betűket tudnám feledni, amiatt legszívesebben levonnék vagy 4 csillagot…

berlin>!
Jeney Zoltán: Rév Fülöp és Nyár Lőrinc

Rajongásig szerette hallgatni a könyvet a 6 éves kisfiam. :)

lenne P>!
Jeney Zoltán: Rév Fülöp és Nyár Lőrinc

Rögtön a második rész után estem neki ennek a kötetnek. Nagyon-nagyon izgalmas, a sárkány bevonása a történetben kicsit váratlan, de nagyon jó ötlet.
Azt az egy hibát véltem csak felfedezni, hogy a víz eltűnésének megoldása nem egyértelműen oldódik meg, legalább is számomra.

szemüveges_süni>!
Jeney Zoltán: Rév Fülöp és Nyár Lőrinc

ez a legjobb része!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Népszerű idézetek

oross>!

-… Csak tudod, hogy megy ez a zsarnokoskodással…
– Nem. Nem tudom.
-Ha egyszer elkezded, nem lehet abbahagyni, sőt mindig egy kicsit jobban kell szorítani rajta. Különben kihull a kezedből a hatalom.

julicsenge IP>!

Az álom jó tanácsadó, a harag meg rossz. És még mondhatnék egy-két elcsépelt házi bölcsességet, de most inkább szunyálok.

156. oldal

Kapcsolódó szócikkek: A Litéri sárkány
julicsenge IP>!

– Ő Rév Fülőp.
– Fura név – vágta rá a lány ajkát biggyesztve
– Megmentette az életemet.
– Akkor szép név.

57. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nyár Lőrinc · Rév Fülöp · Zsana

Hasonló könyvek címkék alapján

Nyulász Péter: Helka
Limpár Ildikó: Emlékek tava
Varró Zsuzsa – Varró Dániel: Áfonyka
Catherynne M. Valente: A lány, aki körülhajózta Tündérföldet
Vanessa Walder: A tündekirály utazása
M. Kácsor Zoltán: Sárkánytörvény
Mickey Long: Kócos és a szivárvány
Ferenczi Szilvia: A pormanó felbukkan
Michael Ende – Wieland Freund: Rosszcsont Rodrigó és Filkó, a fegyverhordozója
Zágoni Olga: Kajtikó, a derék sárkányfiú