Tengercseppek 1 csillagozás

Válogatott novellák
Jenei András: Tengercseppek Jenei András: Tengercseppek

Az ​életünk egyik titka a víz, ami volt, van és lesz örökké. Ott van születésünk előtt, alatta, majd jön velünk erre a földre, erre a létsíkra és végigéli velünk mindazt, amik vagyunk. Ha akarjuk, ha nem, fogja kezünk, hajtja szívünk és benne lebeg örömeinkben és minden bánatunkban ugyanúgy, mint ahogy még abban a sivatagban is meglapul, ahol sosem hinnénk a jelenlétét

Tócsákban, patakokban, tavakban és folyókban, majd tengerekben és óceánokban élünk, hogy ha simogat a nap, felemelkedjünk vele a felhők közé és azok testét, lelkét és álmait is átkarolhassuk majd; s egyszer csak lehulljunk vissza a társainkhoz, hogy foghassuk egymás karját, osztozhassunk sorsukban, gondolataikban.

Az életem pillanatai olyanok, mint cseppek a tengerben, de ezek alkotják a nagy vizet.

Néhány gondolatom, ezekben a formákban, mint a víz a világegyetemben, egyszer itt, aztán ott; megfestett szivárványképben a színeket adva, egy csokorba összegyűjtve, melyek megtalálhatják a… (tovább)

>!
Magánkiadás, Pécs, 2015
ISBN: 9786158000512 · Felolvasta: Gépész
>!
Magánkiadás, Budapest
100 oldal

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Gáborr_Nagy>!
Jenei András: Tengercseppek

Jenei András: Tengercseppek Válogatott novellák

Nem tudom, vagy én nem vagyok elég mély és érzékeny, vagy a novellák. Úgy tűnt, mintha valami kezdő író próbálgatná, tud-e különböző stílusban írni. Van közöttük fantasy, sci-fi, interjú, kaland, romantikus, filozófikus írás, de mind elég felszínesnek tűnik, vagy én nem voltam jó befogadó. Láthatólag öröme telt a szerzőnek részletesen, gazdag szókinccsel leírni ruhákat, tájakat, érzéseket, tárgyakat. Ezek a részek szerintem túl hosszúak az írások rövidségéhez képest.

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Bächer Iván: Utóíz
Örkény István: Egypercesek
Hunyady Sándor: Razzia az „Arany Sas”-ban
Fekete István: Matula és egyebek
Lázár Ervin: A bolond kútásó
Lázár Ervin: Hét szeretőm
Molnár Ferenc: A csókok éjszakája
Tömörkény István: Tömörkény István válogatott novellái
Harrison Fawcett: Best of Brett Shaw