Kimentem a világba, megálltam a peremén és leültem a földre. Belemarkoltam a porhanyós homokba, majd ahogy az ujjaim között kifolytak a homokszemek, elgondolkodtam.
A homok. Lehet fehér, sárga, vörös, vagy akár szürke, de mindenhol ugyanaz és mégis más. Ugyan apró morzsákból áll össze; legyen egy fűcsomó alatt, a szőlőtőkék között, a tengerparton, vagy éppen a sivatagi dűnék testében, de mindenhol homoknak hívják.
S akkor felmarkoltam belőle egy adagot és tollat ragadtam, írást formáltam belőlük, így bármit is adnak eljuthatnak ahhoz, aki ezen sorokban velem és gondolataimmal szintén felmarkolja majd őket.
Valós történések, pillanatnyi gondolatok füzére lett belőlük, s ha érthető, ugyanúgy elgondolkodtat, mintha csak a sima értelmet emeljük ki a novelláimból…
Dűneszemek 5 csillagozás

Szeretek novellákat olvasni. Általában könnyed olvasmányok, amik szórakoztatnak és kikapcsolnak.
Ebben a kötetben is ilyeneket találtam, de volt néhány, ami bizony elgondolkodtatott. Újra elővettem, újraolvastam.

Terjedelmileg rövidke könyv, inkább füzet – annak is rövidke. Tartalmilag viszont elég széles spektrumon mozog, a komolytól a viccesig minden található benne. Ideális pl. békávéra, a pároldalas történetek pont kitöltenek néhány megállót, aztán lehet rajtuk gondolkodni. Az én kedvencem az “A tűz”; de a barbársztorik is szépen hozták a nyolcvanas évek fantasy-nosztalgiáját.

Szeretem a novellákat. Szeretem András írásait. Érdekes témák, jó ötletek jellemzik a novellákat. És alapvetően így, hogy már több könyvét is olvastam, látható a fejlődés, ami dicséretes. Kellemes, szórakoztató könyv és nagyon jó, hogy a MEK-en meg is lehet hallgatni, ha éppen arra vágyik az ember.