Vagány ​vagy! 13 csillagozás

Jen Sincero: Vagány vagy!

„Arról ​van szó, hogy elég tökösek vagyunk-e ahhoz, hogy úgy lépjünk fel, mint saját magunk legragyogóbb, legboldogabb, legvagányabb verziója, akárhogy nézzen is ki. A jó hír az, hogy ahhoz, hogy ez megtörténjen, csak egy picike módosításra van szükség: el kell jutnod oda, hogy nemcsak meg akarod változtatni az életedet, hanem eldöntöd, hogy megváltoztatod.”

A Vagány vagy! üde önfejlesztő könyv azoknak, akik elszántan szeretnének javítani az életminőségükön, de nem akarnak teljesen tönkremenni az eddigi ügyetlen próbálkozásaikban.

Jen Sincero világutazó sikercoach, frissítően szórakoztató útmutatója 27 falatnyi fejezetben kínál csipetnyi káromkodással fűszerezett mulatságos és inspiráló történeteket, bölcs tanácsokat, egyszerű feladatokat, hogy segítséget nyújtson:
– beazonosítani és megváltoztatni önszabotáló viselkedésmintázataidat, melyek megakadályoznak abban, hogy elérd, amit szeretnél;
– megteremteni azt az életet, melyet egyszerűen imádsz, MOST,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Édesvíz, Budapest, 2017
274 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635296927 · Fordította: Szabó Nóra
>!
Édesvíz, Budapest, 2017
274 oldal · ISBN: 9789635296934

Enciklopédia 14


Kedvencelte 3

Most olvassa 5

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 34

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

orsi2525>!
Jen Sincero: Vagány vagy!

„” Ahhoz, hogy vagány legyél, először meg kell mozdulnod.”
Jen Sincero író, coach, önidéző”

A Vagány vagy egy spirituális önsegítő könyv. Nehéz róla írni, mert elég tartalmas, és a 27 fejezetben sok témát érint az írónő. Alapvetően a könyv nagy hangsúlyt fektet az önszeretetre (minden fejezetben, amelyben felsorolásszerűen vannak összeszedve a tanácsok és módszerek, az utolsó pontban mindig a „ Szeresd magad” kifejezést használja, és ír hozzá valami kis apróságot), az önmegvalósításra, a hálára és az elengedésre.
Számomra a legkevésbé befogadható a hála illetve a vonzás (amire gondolsz, azt manifesztálod az életedbe) szerepe volt a könyvben, ami mondhatni megegyezik a Rhonda Byrne The Secret – A Titok című művében foglaltakkal. Lehet, hogy valakinek beválik, de nálam eddig még nem aratott sikert.
Amit viszont tényleg értékeltem az a halogatással és a túlhajszoltsággal kapcsolatos meglátásai, és tippjei, hogy néha fontosabb, hogy valamivel elkészüljünk és jó legyen, minthogy tökéletes; vagy hogy ismerjük fel mi az, ami annyira zavaró számunkra, hogy képesek vagyunk félbehagyni valamit miatta; hogyan motiváljuk magunkat a haladásra, akár csak kis lépésekben is; vagy találjuk meg a saját módszerünket egy adott feladat megvalósításához; illetve tanuljuk meg megbecsülni az időnket és beosztani, és ne legyünk restek segítséget kérni, ha elakadunk, mert lehet, hogy valaki friss szemmel gyorsabban képes megtalálni a megoldást, amit már régóta kerestünk.
Jen Sincero életéből is megismerhetünk történeteket, melyek nem csak az elején, de a fejezetek közben is színesítik mondanivalóját. Számos példát hoz fel ismerőseiről és kitalált karakterekről egyaránt, hogy jobban érthető legyen, mit is szeretne kifejezni, és ezzel segítse az olvasót a jobb megértésben.


Népszerű idézetek

>!

Tökéletes kis boldogságcsomagként jövünk a világra, és aztán nekiállunk a feladatnak, hogy kiszeressünk magunkból! Ez mennyire nevetséges már?!

55. oldal

Kapcsolódó szócikkek: boldogság · születés
orsi2525>!

Az egyik legjobb dolog, amit tehetsz, hogy jobb hellyé tedd a világot az, ha magadat fejleszted.

230. oldal

1 hozzászólás
>!

Szeresd magad

Hacsak nincs valami jobb ötleted.

104. oldal

Kapcsolódó szócikkek: önszeretet · szeretet
>!

Ha folyamatosan megvonod magadtól az embereket, az ételeket, a dolgokat és azokat a tapasztalatokat, amelyektől a leginkább érzed , hogy élsz, az elég szánalmas üzenetet közvetít. Nézd meg az életedet, és vizsgáld meg, hol hagyod cserben magad. Ha azt hallod magadban, hogy „imádok koncertekre járni, de nem is emlékszem mikor voltam utoljára” – akkor szánj rá időt.
(…)
Tényleg figyelj oda, hogy mit beszélsz, figyelj oda. hogy mit teszel és tudatosan küzdj azért, hogy több örömöd legyen bármilyen módon, ahogy csak megy.

58. oldal

Kapcsolódó szócikkek: öröm
orsi2525>!

Ha van valami, amit szeretnél megtenni, ne várj vele, míg kevésbé leszel elfoglalt, vagy gazdagabb leszel, vagy jobban „készen állsz”, esetleg tíz kilóval könnyebb vagy. Kezdd el most. Soha többet nem leszel ennyire fiatal.

201. oldal

orsi2525>!

Úgy hiszem, hogy az egyik legbénítóbb félreértés az, hogy mindenkinek egy igazi életcélja van, amely egy hatalmas lelket meghatározó bevillanásként érkezik. Míg vannak azok az emberek, akik mindig is tudták, hogy mit szeretnének, sokkal több van azokból, akik nem tudják pontosan, mit szeretnének. Sokkal többen vagyunk olyanok, akik a fél vagy az egész életünket azzal töltjük, hogy mászkálunk összevissza, felemeljük a köveket, benézünk a fák mögé, és csak keressük, hogy kik vagyunk.

80. oldal

korneliak>!

Míg mélyen hiszek abban, hogy fajként egyre tudatosabbá válunk, lenyűgöz, hogy ugyanakkor figyelmünk fenntartásának képessége radikálisan csökken. Teniszeztem valakivel a múltkor, akinek sms-e jött. Erre elővette a telefonját, és a játszma közben megnézte. Csoda, hogy még tudunk teljes mondatokban beszélni.

95. oldal

Kapcsolódó szócikkek: figyelem · mobiltelefon · sms · tenisz
Jeffi P>!

A gondolataink szavakká alakulnak, a szavaink a hiteinkké válnak, a hiteinkből lesznek a tetteink, a tetteinkből a szokásaink, és a szokásainkból alakul ki a valóságunk.

61. oldal, 6. fejezet - Szeresd, aki te vagy

Kapcsolódó szócikkek: gondolat · hit · szó · szokás · tett
orsi2525>!

Tényleg figyelj oda, hogy mit beszélsz, figyelj oda, hogy mit teszel, és tudatosan küzdj azért, hogy több örömöd legyen bármilyen módon, ahogy csak megy. Ez lehet bármi: egy hétvégi délelőtt, amit egy jó barátoddal töltesz; vagy hogy otthagyod a munkát, amit utálsz; vagy veszel egy egyáltalán nem praktikus, de csodaszép új cipőt, amiben elmész egy Costa Rica-i szörfös nyaralásra. Arról van szó, hogy proaktív vagy annak az élet a megalkotásában, melyet szeretsz, ahelyett hogy csendben éled azt az életet, melybe beleragadtál. Ajándékozd meg magad egy örömteli élettel, amíg az élők sorában vagy.

58. oldal

>!

Annyira egyszerű ha egyszer rájössz, hogy nem nehéz.

17.fejezet (fejezetcím)


Hasonló könyvek címkék alapján

Ni Hua-Ching: Belső alkímia
Dan Millman: A békés harcos bölcsessége
Dan Millman: Élj céltudatosan!
Csernus Imre: Egy életed van
Braskó Csaba: Múzsa
Bálint János: Minden nap ajándék
Katja Pantzar: Sisu és én
Eckhart Tolle: Új Föld
Dan Millman: Az élet négy célja
Dale Carnegie: Hogyan fejezzük be az aggódást és kezdjünk el élni