Vagány ​vagy! 7 csillagozás

Jen Sincero: Vagány vagy!

„Arról ​van szó, hogy elég tökösek vagyunk-e ahhoz, hogy úgy lépjünk fel, mint saját magunk legragyogóbb, legboldogabb, legvagányabb verziója, akárhogy nézzen is ki. A jó hír az, hogy ahhoz, hogy ez megtörténjen, csak egy picike módosításra van szükség: el kell jutnod oda, hogy nemcsak meg akarod változtatni az életedet, hanem eldöntöd, hogy megváltoztatod.”

A Vagány vagy! üde önfejlesztő könyv azoknak, akik elszántan szeretnének javítani az életminőségükön, de nem akarnak teljesen tönkremenni az eddigi ügyetlen próbálkozásaikban.

Jen Sincero világutazó sikercoach, frissítően szórakoztató útmutatója 27 falatnyi fejezetben kínál csipetnyi káromkodással fűszerezett mulatságos és inspiráló történeteket, bölcs tanácsokat, egyszerű feladatokat, hogy segítséget nyújtson:
– beazonosítani és megváltoztatni önszabotáló viselkedésmintázataidat, melyek megakadályoznak abban, hogy elérd, amit szeretnél;
– megteremteni azt az életet, melyet egyszerűen imádsz, MOST,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Édesvíz, Budapest, 2017
274 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635296927 · Fordította: Szabó Nóra
>!
Édesvíz, Budapest, 2017
274 oldal · ISBN: 9789635296934

Enciklopédia 14


Kedvencelte 2

Most olvassa 7

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Saille P
Jen Sincero: Vagány vagy!

A könyv nem mond új dolgokat, de új, friss stílusban teszi. Ami az elején még furcsa is volt nekem, hogy komoly spirituális témákat ennyire szabados szlengben (badass) tárgyaljon. De mint kiderült, az írónő eléggé hippis alkatú, aki inkább a buli, a kreativitás és a szabadság oldaláról közelíti meg az élet dolgait. Ebben az egyéni stílusában ír a mindennapos jelenlétről , arról, hogyan szeresd önmagadat, hogyan találd meg az életcélodat, min jártasd az agyad és min ne, hogyan működtesd jól az ösztöneidet, mire jó a hála és a megbocsátás, a halogatás, túlhajszoltság, a félelmek és a pénz szerepe az életünkben, stb.
„A valóságunk a gondolataink tükörképei, beleértve az embereket is a valóságunkban” – azért ebből a alfejezetcímből is látszik, hogy bombasztikus újdonságokat nem közöl ( pláne ha valaki nem 16 évesen olvassa, és nem ez az első önsegítő/spirituális könyve ), mert ezeket a felismeréseket ezer könyvben elolvashattuk már – és ez is vele a bajom: kicsit vagányabbat (much more badass) vártam az egésztől!
De 1. mindenkinek el kell valahol kezdeni, miért ne itt akkor már? 2. a megközelítése sokkal vagányabbá és fiatalosabbá teszi, mint a sok mély elmélkedés meditáció és mindfulness hasznáról hasonló ilyen könyvekben,
Szóval főleg olyanoknak ajánlom,akik még nem igazán olvastak ilyesféle gondolatokról, de szeretnék valahol megismerni ezeket, kicsit belekukkantani a világ másfajta szemléletébe.

>!
orsi2525
Jen Sincero: Vagány vagy!

„” Ahhoz, hogy vagány legyél, először meg kell mozdulnod.”
Jen Sincero író, coach, önidéző”

A Vagány vagy egy spirituális önsegítő könyv. Nehéz róla írni, mert elég tartalmas, és a 27 fejezetben sok témát érint az írónő. Alapvetően a könyv nagy hangsúlyt fektet az önszeretetre (minden fejezetben, amelyben felsorolásszerűen vannak összeszedve a tanácsok és módszerek, az utolsó pontban mindig a „ Szeresd magad” kifejezést használja, és ír hozzá valami kis apróságot), az önmegvalósításra, a hálára és az elengedésre.
Számomra a legkevésbé befogadható a hála illetve a vonzás (amire gondolsz, azt manifesztálod az életedbe) szerepe volt a könyvben, ami mondhatni megegyezik a Rhonda Byrne The Secret – A Titok című művében foglaltakkal. Lehet, hogy valakinek beválik, de nálam eddig még nem aratott sikert.
Amit viszont tényleg értékeltem az a halogatással és a túlhajszoltsággal kapcsolatos meglátásai, és tippjei, hogy néha fontosabb, hogy valamivel elkészüljünk és jó legyen, minthogy tökéletes; vagy hogy ismerjük fel mi az, ami annyira zavaró számunkra, hogy képesek vagyunk félbehagyni valamit miatta; hogyan motiváljuk magunkat a haladásra, akár csak kis lépésekben is; vagy találjuk meg a saját módszerünket egy adott feladat megvalósításához; illetve tanuljuk meg megbecsülni az időnket és beosztani, és ne legyünk restek segítséget kérni, ha elakadunk, mert lehet, hogy valaki friss szemmel gyorsabban képes megtalálni a megoldást, amit már régóta kerestünk.
Jen Sincero életéből is megismerhetünk történeteket, melyek nem csak az elején, de a fejezetek közben is színesítik mondanivalóját. Számos példát hoz fel ismerőseiről és kitalált karakterekről egyaránt, hogy jobban érthető legyen, mit is szeretne kifejezni, és ezzel segítse az olvasót a jobb megértésben.


Népszerű idézetek

>!
Saille P

Tökéletes kis boldogságcsomagként jövünk a világra, és aztán nekiállunk a feladatnak, hogy kiszeressünk magunkból! Ez mennyire nevetséges már?!

55. oldal

Kapcsolódó szócikkek: boldogság · születés
>!
Saille P

Szeresd magad

Hacsak nincs valami jobb ötleted.

104. oldal

Kapcsolódó szócikkek: önszeretet · szeretet
>!
Saille P

Ha folyamatosan megvonod magadtól az embereket, az ételeket, a dolgokat és azokat a tapasztalatokat, amelyektől a leginkább érzed , hogy élsz, az elég szánalmas üzenetet közvetít. Nézd meg az életedet, és vizsgáld meg, hol hagyod cserben magad. Ha azt hallod magadban, hogy „imádok koncertekre járni, de nem is emlékszem mikor voltam utoljára” – akkor szánj rá időt.
(…)
Tényleg figyelj oda, hogy mit beszélsz, figyelj oda. hogy mit teszel és tudatosan küzdj azért, hogy több örömöd legyen bármilyen módon, ahogy csak megy.

58. oldal

Kapcsolódó szócikkek: öröm
>!
orsi2525

Az egyik legjobb dolog, amit tehetsz, hogy jobb hellyé tedd a világot az, ha magadat fejleszted.

230. oldal

1 hozzászólás
>!
Saille P

Míg mélyen hiszek abban, hogy fajként egyre tudatosabbá válunk, lenyűgöz, hogy ugyanakkor figyelmünk fenntartásának képessége radikálisan csökken. Teniszeztem valakivel a múltkor, akinek sms-e jött. Erre elővette a telefonját, és a játszma közben megnézte. Csoda, hogy még tudunk teljes mondatokban beszélni.

95. oldal

Kapcsolódó szócikkek: figyelem · mobiltelefon · sms · tenisz
>!
Jeffi P

A gondolataink szavakká alakulnak, a szavaink a hiteinkké válnak, a hiteinkből lesznek a tetteink, a tetteinkből a szokásaink, és a szokásainkból alakul ki a valóságunk.

61. oldal, 6. fejezet - Szeresd, aki te vagy

Kapcsolódó szócikkek: gondolat · hit · szó · szokás · tett
>!
orsi2525

Sajnos a történet nemcsak arról szól, hogy lebegünk a szomszéd medencéjében egy pohártartós matracon, koktélokat iszogatunk, és mi magunk vagyunk a tiszta, magas frekvencia, miközben várjuk az égből leszálló unikornisokat. Tettekre van szükség- eget rengető tettekre.

32. oldal

>!
orsi2525

Tényleg figyelj oda, hogy mit beszélsz, figyelj oda, hogy mit teszel, és tudatosan küzdj azért, hogy több örömöd legyen bármilyen módon, ahogy csak megy. Ez lehet bármi: egy hétvégi délelőtt, amit egy jó barátoddal töltesz; vagy hogy otthagyod a munkát, amit utálsz; vagy veszel egy egyáltalán nem praktikus, de csodaszép új cipőt, amiben elmész egy Costa Rica-i szörfös nyaralásra. Arról van szó, hogy proaktív vagy annak az élet a megalkotásában, melyet szeretsz, ahelyett hogy csendben éled azt az életet, melybe beleragadtál. Ajándékozd meg magad egy örömteli élettel, amíg az élők sorában vagy.

58. oldal

>!
orsi2525

Nem érdekel, hogy azt gondolod, hogy „könnyen beszélsz, neked nincs olyan orrod, mint akinek egy jacht parkolt az arcára”. Mert egy nap látsz majd egy különleges modellt, olyan orral, amely sokkal nagyobb a tiédnél- ő eldöntötte, hogy így is fantasztikus- , és hirtelen te is szépnek és magabiztosnak érzed magad, és büszke leszel az orrodra, pont egy nappal azelőtt, hogy betervezted, hogy lefűrészelteted. Ennyire nevetségesek vagyunk. Ne töltsd el az életed azzal, hogy ragaszkodsz a magaddal kapcsolatban hozott sértő döntésekhez. Ehelyett tedd meg azt a tudatos döntést, hogy új és továbbfejlesztett verziókkal helyettesíted őket.

60-61. oldal

>!
Saille P

Annyira egyszerű ha egyszer rájössz, hogy nem nehéz.

17.fejezet (fejezetcím)


Hasonló könyvek címkék alapján

Braskó Csaba: Múzsa
Bálint János: Minden nap ajándék
Ni Hua-Ching: Belső alkímia
Eckhart Tolle: Új Föld
Demi Lovato: Légy erős!
Timothy Ferriss: Titánok eszköztára
Eckhart Tolle: A most hatalma a gyakorlatban
Teal Swan: Hajnal előtti árnyak
Soma Mamagésa: Hogyan ne sárkányosodjunk el?
Brian Tracy: Elég a dumából, csak csináld!