Rád ​hangolva 370 csillagozás

Jen Klein: Rád hangolva

Oliver Flagg két lábon járó közhely. Legalábbis June szerint. A srác jóképű, népszerű, élsportoló, és a pomponlányok vezetőjével jár. Ő az amerikai álompasi gimis kivitelben… June köszöni, nem kér belőle. Csakhogy a végzős évükben Oliver viszi mindennap suliba, ami azt jelenti, hogy a lánynak olyasvalakivel kell töltenie a reggeleit, akinek egy összetett mondat megértése valószínűleg komoly nehézséget jelent, a zenei ízlése pedig ugyanolyan fájdalmasan kiszámítható, mint ő maga. Úgyhogy veszekednek. Sokat. Az életről, a gimiről, az együttesekről, a benzinzabáló autókról, mindenről. (Oké, Oliver talán mégis tud összetett mondatokban beszélni.) Az világos, hogy ők ketten tűz és víz. Ami nem világos, miért számít ez egyre kevésbé…

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: LOL-könyvek Móra

>!
Móra, Budapest, 2018
350 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634159162 · Fordította: Horváth Eszter
>!
Móra, Budapest, 2018
352 oldal · ISBN: 9789634159759 · Fordította: Horváth Eszter
>!
Móra, Budapest, 2017
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634158592 · Fordította: Horváth Eszter

Kapcsolódó zóna

!

LOL könyvek

238 tag · 52 karc · Utolsó karc: 2021. június 11., 10:50 · Bővebben


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Oliver Flagg · June Rafferty


Kedvencelte 29

Most olvassa 22

Várólistára tette 106

Kívánságlistára tette 93

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

ZitussKa>!
Jen Klein: Rád hangolva

„Ne feledd: azt az arcod mutasd a világnak, amelyik arcát szeretnèd, hogy a világ mutassa neked.”

Mekkora èbresztő, akár a nyakamba borult vödör jegesvíz :) Az utóbbi hetekben nem voltam könnyű eset de egy jó gondolat mindig hatásos tud lenni. Ez sem fog a fejemből kimenni, az biztos.
Maga a törtènet pedig hatalmas kedvenc lett! Olyasfajta igazságot hordoz, ami nem csak a vègzős èvre igaz, hanem át lehet ültetni a mindennapokba is. Bizony semmit nem szabad jelentèktelennek nyílvánítani, mert minden pillanat fontos, ès formál bennünket.
Emellett olyan èdes, vicces ès igazi, belevaló LOL. sztori, amit az ember várt. Vèrbeli Lol sráccal főszerepben, akinek a zenei ízlèsèt imádom. Kötődő dallista könyv hátuljában :) Mèg sok ilyet!
Ne habozzatok! Vegyètek, èlvezzètek, olvassátok :)

13 hozzászólás
christine>!
Jen Klein: Rád hangolva

Elmaradt az a bizonyos nagy bumm, amit vártam. De talán nem velem van a baj, szerintem kinőttem a LOL könyvekből. Már nem nyújtják azt az örömöt, amit 3-4 évvel ezelőtt nyújtottak, és ez jól is van így.
June döntéseit megcáfoltam néha, voltak nagyon-nagyon butuska gondolatai, ugyanakkor egy egyéniség, és van benne fantázia.
Oliverben abból a szempontból csalódtam, hogy semmi újat nem nyújtott nekem, ő csak egy tipikus YA főszereplő volt, akinek furcsamód nem mocskos a szája.
Szerintem egy ideig megint hanyagolni fogom a LOL-könyveket…

Tóth_Orsolya_3 P>!
Jen Klein: Rád hangolva

„Ezúttal önmagam vagyok – vele.”

Kellett egy kis idő, mire igazán ráhangolódtam és párszor June is felmérgesített, de annyira cuki kis történet volt összességében, hogy a végére érve igazán elvarázsolt.

5 hozzászólás
Deziréé>!
Jen Klein: Rád hangolva

Kevesebb szenvedéssel lehetett volna ez jobb is, de így sem volt ez olyan rossz. Maradjunk annyiban olvastam már rosszabb LOL könyvet.
Sokszor megmosolyogtatott néhány jelenet, June és Oliver vicces karakterek, akiknek a kis vitáit imádtam olvasni.
Gyorsan tudtam haladni a könyvvel, de jaj tényleg a szenvedések nem kellett volna ennyi benne, persze lehet valakinek nem sok, nem is sok, csak felesleges az összes. Na mindegy, ez a könyv ilyen lett, tipikus LOL könyv, amiről végre tudok pozitív értékelést írni.
A címe nagyon illik rá, de ez a borító már megint… Ezt valahogy soha nem tudják jól megcsinálni, szóval senkit ne tévesszen meg a címe és a borító, nem egy csöpögős történet, hanem kis aranyos, szeretni való könyv, amin lehet mosolyogni, mert van benne pár beszólás, ami megér egy-egy mosolyt.

MissFortune>!
Jen Klein: Rád hangolva

Én imádom a Lol könyveket tényleg, de ez az egyik legrosszabb amihez eddig „ szerencsém” volt. Valami könnyedet szerettem volna, így a meleg nyári napokra. Nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet.
Leginkább June rontotta el szerintem. Nem szeretem az ilyen előítéletes embereket, másrészt úgy akart élni, ahogy egy 18 éves lány biztosan nem. Nem tetszett, hogy Olivert piszkálja, mert June ezerszer rosszabb, mint ő. Attól, hogy valaki focista, miért ne beszélhetne választékosan? Továbbá ami June szerint választékos volt, szerintem egyáltalán nem, nálunk alapból így beszél mindenki. Ő azonban mindennél feljebb való, mert okos, választékosan beszél és igazából egyáltalán nem érdekli semmi. Én elhiszem, hogy klisé a bál, de valljuk be, igenis jó emlékeket lehet szerezni az ilyen eseményeken.
Viszont a könyv végére megváltozik és hirtelen érdeklik az apró-cseprő dolgok is. Na, mekkora fejlődésen ment keresztül, ami nem is ártott. Ettől függetlenül a végére sem kedveltem meg. Túl sok volt a hisztije és jellemző volt rá is, hogy túlreagálja picit a dolgokat.
Tanulság azért van benne, mert tényleg meg kell élni minden pillanatot. Ez így van rendjén.
Oliver már szimpatikusabb volt, imádtam amikor June-t végre kiosztja.

Lillsz>!
Jen Klein: Rád hangolva

"Egy költözés során June messzebb kerül sulijától, mint eddig, így a késés elkerülése és a rövidebb odaérkezés érdekében Oliver fuvarozza reggelente. Egymás zenéit hallgatva vagy beszélgetve, valamikor civakodva teszik meg ezt a bizonyos húsz perces kocsiutat. A fiú anyukája és a lányé legjobb barátnők, így a kamaszok szinte születésük óta ismerik a másik családját. June a fiatalabb kora ellenére sokkal érettebb és okosabb, mélyen megveti a buta, seggfej és tahó embereket. Oliverről is úgy tudta, hogy ebbe a kategóriába tartozik, de napról napra valami újat és megdöbbentőt tud meg róla, ami pozitívan éri. A legelképesztőbb felfedezés, hogy a helyes és izmos külső egy okos és értelmes fiút rejt magában.
Egy nagyon aranyos, szerethető történet, ami azonnal magába szippantja az olvasót. Kifejezetten szerettem, hogy itt nem tudtam előre, hogy mi fog történni. Tetszett az írónő stílusa, humora, amit előszeretettel használt a művében. Jen Klein könyvét csak ajánlani tudom! Olvassátok, szeressétek!" 5/5
Bővebben: https://lillszinbookland.blogspot.com/2018/12/jen-klein…

Kikiriki>!
Jen Klein: Rád hangolva

Mostanában nincs sok kedvem LOL-könyveket olvasni, ez viszont kifejezetten jól esett :) Nem fűztem hozzá nagy reményeket, szerencsére kellemesen kellett csalódnom. Jó volt valami aranyosat, megnyugtatót olvasni.Egy baj volt csak: June. Miatta vontam le fél pontot. Szörnyen idegesítő volt. Oliver viszont kárpótolta, érte megérte.

Valeria729 P>!
Jen Klein: Rád hangolva

June azon kevés női főszereplők egyike, akit jó darabig egyáltalán nem tudtam megkedvelni. Egy előítéletes, nagyképű, magát a többieknél többre tartó csajként viselkedett, olvasás közben nem egyszer támadt kedvem megrázni. Szerencsére fejlődőképes volt. Oliver épp az ellentéte, az elejétől kezdve kedvenc lett, bár meg kell jegyeznem, hogy korosztályához képest sokkal érettebb. Tetszettek a kis szópárbajok, a dalok, de leginkább a mondanivalója. Kicsit hiányoltam a szülői jelenlétet, főleg June anyját. Humoros, könnyed olvasmány, de tartalommal is bír.

BlackWidow >!
Jen Klein: Rád hangolva

Imádtam.
Annyira könnyed, aranyos olvasmány volt, hogy csak úgy daráltam az oldalakat, alig akartam letenni a könyvet.
Nagyon tetszett, ahogy a sztori alakult. Itch-re rá volt írva, hogy ő lesz az a srác, spoiler, de a végére meglepődtem, milyen jól alakultak vele is a dolgok.
Mikor úgy megismerkedtünk a karakterekkel, és jött Ainsley, azt gondoltam, hogy tipik olyan picsa barátnő lesz, de ez a legjobb, hogy tévedtem. Teljes más személyisége volt és nagyon tetszett.
Olivert egyszerűen megimádtam. Annyira szerethető karakter volt a számomra, hogy a rajongás nem is volt kérdéses.
June viszont már egy másik kérdés. Érdekes volt az a sok vita, szócsata, amiket vívtak egymással. Viszont én sem értek egyet azzal, hogy a gimi tök lényegtelen és az egyetemen és az után kezdődik a nagybetűs élet. Úgy gondolom, mi döntjük el, mit viszünk tovább az egyetemre vagy még tovább. Nincs ez ahhoz kötve, hogy mikor történt. Igaz, a gimiből én sem sok mindent vittem tovább, de vannak ugyanúgy kapcsolataim, amiket ápolok azóta is. Csoporttársam a barátjával olyan 13 évesen jött össze és csodával határos módon a mai napig együtt vannak. Szóval én ebben nem sok rációt látok. Ezért is bosszantott fel de annyira, mikor végre spoiler, aztán ahelyett, hogy June örült volna az egészet lerombolta és elcseszte.
A vége viszont nagyon tetszett, ahogy a dolgok helyreálltak. Boldog voltam a szereplőkkel együtt és míg ők megkezdték az egyetemet, addig én egy új könyvet pakoltam fel a kedvenceim közé.

agi89>!
Jen Klein: Rád hangolva

Háááááááát…
Nem volt rossz.
De a jó az nem ilyen.

Junetól kb. a falra tudtam volna mászni. Sokszor. Nagyon sokszor. -.-'

Oliver Flagg, szinte csak miattad érte meg elolvasni a könyvet. De érted megérte! :))

Na ez tényleg olyan ifjúsági könyv, amire már én is azt mondom hogy „köszi de nem”

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Gaby33>!

– Szóval csak négyéves voltál, amikor összeházasodtunk a játszótéren?
Összerezzenek.
– Te emlékszel erre?
– Úristen, pedofil vagyok! – kiált fel Olivér drámaian, és a homlokára csap.

Kapcsolódó szócikkek: June Rafferty · Oliver Flagg
scarletta>!

De néha el kell uralkodjon a káosz, mielőtt minden a helyére kerül.

agi452>!

– Bár te azt hiszed, nem látom, de tökéletesen tisztában vagyok vele, mennyire megvetsz a kocsimban felhalmozott műanyag palackok miatt.
Még mindig meglep – és furcsa módon hízeleg is –, hogy Oliver ilyen választékosan beszél velem. Tudom, Theo előtt nem használja ezeket a kifejezéseket, és talán még Ainsley-vel sem beszél így.
– A kulacsot én használom majd – folytatja –, de a te lelki nyugalmad érdekében.
– Szóval ez egy szimbolikus ajándék.
– Amely szimbolizálja, egyrészt a környezetünk megóvásáért tett erőfeszítéseimet, másrészt azt az elkeseredett küzdelmet, amelyet azért folytatok, hogy minél kevesebbszer kelljen magamon éreznem megvető pillantásodat.
Persze, hogy vetek rá egy megvető pillantást.
És aztán elmosolyodom.

140. oldal

Kapcsolódó szócikkek: June Rafferty · Oliver Flagg
agi452>!

A képernyőre mutat, ahol mindenki számára jól látható a nevünk: Rafinált Rafferty és Egygolyós Ollie.
Kitör belőlem a nevetés.
– Mi van – értetlenkedik. – Ezek a bowlingos neveink.
– A tiéd kissé félreérthető – sikerül kinyögnöm, mielőtt rám tör egy újabb röhögőgörcs.
A képernyőre pillant és nagyon vicces, ahogy kiül az arcára a rémület.
– Basszus! – visszaugrik a billentyűzet elé. – A tekebábukra gondoltam, mármint hogy egy golyóval leütöm mindet! – A gombokat nyomkodja. – Hogy lehet ezt átírni?
– Késő bánat, Egygolyós – közlöm, és már száguldok is a pálya felé.

216. oldal

Kapcsolódó szócikkek: June Rafferty · Oliver Flagg
ria_konyvei >!

Nagyon úgy tűnik, hogy egy kiszámítható balek vagyok: sikerült nekem is abba a srácba beleesni, akibe a suli összes többi csaja is szerelmes.

244. oldal, 24. Fejezet

rainymood>!

– Ne feledd: azt az arcod mutasd a világnak, amelyik arcát szeretnéd, hogy a világ mutassa neked.

327. oldal

ria_konyvei >!

Nem kell ahhoz összetörni a szívem, hogy fájjon.

177. oldal

ria_konyvei >!

– (…) A barátok általában elmondják egymásnak, amikor fontos dolgok történnek az életükben.

193-194. oldal

Tóth_Orsolya_3 P>!

Ezúttal önmagam vagyok – vele.

339. oldal

Kapcsolódó szócikkek: June Rafferty

Hasonló könyvek címkék alapján

Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean
Joss Stirling: Misty
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Morgan Matson: Páratlan nyár
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Maradj velem
Leiner Laura: Valahol
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – Karácsonyi őrület
Kasie West: A távolság relatív
Kasie West: Szívességből szerelem