Harc ​az Éj Kövéért (Az Éj trilógiája 1.) 93 csillagozás

Jeffrey Stone: Harc az Éj Kövéért

Kevanaar, ​a hatalmas isten más dimenzióba távozik hogy az évezredekkel azelőtt kivándorlók leszármazottjai után kutasson. Távozásával megszűnik az egység Cherubionban, volt tanítványai marakodnak a hatalomért. Melan, a hideg számító technokrata tankokkal és robotokkal vív elkeseredett csatát a feketemágus Choler sárkányaival, Sang, az eszelős félisten mindkettejük életét megkeseríti. A történet egy vers körül forog, melyben a távozó isten az utat jelölte meg a világ leghatalmasabb varázsszeréhez, az Éj Kövéhez. Azonban mindegyik tanítvány csak egy-egy versszak magyarázatát ismeri. És tudásukat nem osztják meg egymással. Egy férfi napjainkban váratlanul kiszakad saját környezetéből, és ebben a világban találja magát. Nemcsak részese, de főszereplője lesz annak a játszmának, melynek célja az Éj Kövének megszerzése. Hősünk élete szakadatlan kalandok és menekülések sorozata. Már-már feladná, mikor feltűnik egy negyedik hatalom, aminek célja szintén az Éj Köve… Jeffrey Stone regénye,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1990

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Phoenix Science Fiction & Fantasy Phoenix Könyvek, Hajja & Fiai

>!
Phoenix Könyvek, Debrecen, 1990
220 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630280345

Kedvencelte 8

Most olvassa 3

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

Lisie87 P>!
Jeffrey Stone: Harc az Éj Kövéért

Ha 10 évvel ezelőtt olvasom, talán 5 csillagot is adtam volna. De most ez annyira nem jött be. Kicsit összecsapottnak tűnt. Az események olyan gyorsan pörögtek, hogy egyszer itt-egyszer már ott…szereplők hada suhan el az oldalakon, majd a végén összetalálkoznak újra.
Egynek elment…

14 hozzászólás
havoC>!
Jeffrey Stone: Harc az Éj Kövéért

Nagyon szórakoztató, izgalmas, jó kis retro olvasmány!

Melchiadesian>!
Jeffrey Stone: Harc az Éj Kövéért

Sokadik újraolvasás után is az egyik örök kedvencem a könyv, a folytatásaival egyetemben. Ez volt a legelső fantasy regény, amit még gyerekként olvastam, s azóta se tudok elszakadni teljesen a fantasy világától.

1 hozzászólás
NyZita>!
Jeffrey Stone: Harc az Éj Kövéért

Egy újabb igazi kis ős-fantasy/ős-sci-fi a műfaj nosztalgikus aranykorából. Nagyon jó ilyesmit olvasni! Az ember szinte szagolni véli az antikváriumi könyvek imádnivalóan dohos illatát, vagy épp a kezünkben érezzük a joystick-ot, mellyel annak idején első orkjainkat, sárkányainkat, démonjainkat irtottuk a régi Atari meg Commodore 64-es gépeken (sóóóóhaj…) Itt még szó sem volt fajok közti bonyolult szerelmi sokszögekről, filozofikusan mély bölcsességekről, vagy a hősök olyannyira részletezett testi-lelki gyötrelmeiről, amelyekhez egy falusi kisbolt papírzsebkendő-készlete nem is elég.

Nagyon egyszerű de nagyon pörgős történet az idegen világba zuhanó és az ottani félistenek háborújába belekeveredő kissé szerencsétlen, mamlasz Leon Silverről. Csak egy kis izgalomról és némi kalandról ábrándozott a szentem, erre óriásdenevérek hurcolásszák fel-alá, a Nicholas Cage-féle Szellemlovasra hajazó, lángoló feneségek üldözik, hol boszorkányokba hol istennőkbe szerelmes, és mellékesen még egy nagy hatalmúnak titulált ereklyét is kénytelen felhajtani.

Nagyon jó bevezető rész!

kharoon>!
Jeffrey Stone: Harc az Éj Kövéért

nagyon kellemes kis fantasy (sorozat), végig pörgős cselekménnyel, egyszerű, de szerethető karakterekkel, és rendkívül humoros, szórakoztató előadásmóddal. egyben egyik korai fantasy élményem, és rendkívűl plasztikusnak találtam anno a leírásokat, történéseket, csatajeleneteket, szinte megelevenedett előttem az egész. a lassan kibontakozó történet a ciklus végére elég szövevényessé válik, és bevallom, a végén már kissé nehezemre esett fejben tartani, hogy az adott szereplő most épp ellenünk, vagy velünk van, és hogy úgy általában ki kicsoda. többet nem mondhatok. :) elolvasni mindenképp érdemes, annak, aki szereti a cselekményorientáltabb fantasy történeteket. jó darabig ez a sorozat volt a kedvencem, és azon is nagyon meglepődtem, mikor utóbb, évek múlva megtudtam, hogy magyar az író.

elegos7>!
Jeffrey Stone: Harc az Éj Kövéért

Szerintem a legjobb magyar fantasy regény. Ideális arányban vegyíti a kalandot, humort, rejtélyeket.
Már rengetegszer olvastam, de nem lehet megunni.

Midoriko>!
Jeffrey Stone: Harc az Éj Kövéért

Egyik munkatársam hozott egy könyvet, amit szerinte el kell olvasnom. Vagy is hozta ezt a könyvet. Nem olyannak ismerem őt, aki rossz könyveket olvas, de mivel még sosem ajánlott egy könyvet sem és az író is ismeret volt ez idáig a számomra kicsit féltem tőle.Eleve ahogy megfigyeltem igazán még ebbe a műfajban és kategóriában nem olvastam. De mindenképpen pozitív és plusznak értékeltem, hogy az írója magyar és hogy nem egy pár éves kiadású könyv, hanem 1990-es, mert én egyszerűen imádom a régi könyveket.
Mikor FFG nálam járt a múltkor és ő is kiszúrta és tudta, ennek a kis szépségnek magyar írója van azonnal még jobban elkezdtem szeretni. Ugyan is ha már FFG ismeri akkor bátran lehet azt mondani, hogy egy remek könyv van az ember birtokában.

Az elején picit lassan haladtam vele, mert nem volt sok időm az olvasásra.
Aztán azonban bele kellett húznom, mert szerettem volna minél hamarabb visszajuttatni a tulajdonosának, aki azt mondta ez a könyv olyan, ha egyszer elkezded nem tudod letenni. És igaza lett, amikor már erőltetettebb menetben olvastam nem is bántam, hogy nem tehetem le, mert tényleg jó volt.

Vannak benne olyan részek amikre azt mondom ez tipikus könyves várható szituáció, de mivel én amúgy nagyon szeretem a krimit és a bűnügyi könyveket/sorozatokat lehet csak nekem tűnt várhatónak egy-egy helyzet.
A végén nagyon meglepődtem a vég kifejletten, pont az ellenkezőjére számítottam volna! Érdekel mi történik majd a következő könyvben, remélem kölcsön tudom majd kérni és az is ennyire tetszeni fog majd!
Mindenkinek csak ajánlani tudom aki szeretne egy jó kis hazait olvasni amiben nem lehet csalódni!

Ui.: A Timustól kapott kis Molyos könyvjelzőmet használtam, mert most ez a kedvencem, nem csak azért, mert Timustól kaptam, hanem azért is, mert ez az első Molyos könyvjelzőm :)

Razor P>!
Jeffrey Stone: Harc az Éj Kövéért

Újabb, ez idáig kimaradt, klasszikust sikerült pótolnom. A történet viszonylag egyszerű – bár van benne pár kisebb-nagyobb csavar –, viszont a mágia és a modern technika egy világba való ötvözése zseniálisan van megoldva.
Balamudot pedig nem lehet nem szeretni :)

Panda>!
Jeffrey Stone: Harc az Éj Kövéért

Elég vegyesek az érzéseim a könyvvel kapcsolatosan, ugyanis nagyon szkeptikusan álltam neki, meg az eleje is túl baromság volt, annak ellenére, hogy szeretem a fantasyt. Előnye, hogy rövid, gyorsan olvasható és cselekményes, de elég egyszerű is egyben. Ha lesz időm, meg kedvem is, elolvasom a folytatásokat.

krlany I>!
Jeffrey Stone: Harc az Éj Kövéért

A legelső fantasy, amit olvastam.:) Nagyon tetszett akkor. Lehet ezért is vagyok vele elfogult.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Tarabas>!

Leon számára az ilyesfajta keveredés nem volt idegen, hiszen a svájci nyelv sem egyéb.
Nagyot nyelt, és megpróbálta az imént hallott kiejtést utánozni.
– Enyém név Leon Silver – makogta.


A sorozat következő kötete

Az Éj trilógiája sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Czékmási Csaba: A Tűzgyermek és a szellem
Szakács Eszter: A Szelek Tornya
Hídvégi Igor: Középkor újratöltve 1.
Mark Lawrence: Az Osheimi Kerék
Timár Krisztina: A látszat mesterei
Bán Mór: Az ezeréves háború
Stephen King: A Setét Torony – A harcos
Acsai Roland: Szívhajítók
Leigh Bardugo: Crooked Kingdom – Bűnös birodalom
Patrick Rothfuss: A szél neve