Az ​Éj trilógiája (Az Éj trilógiája 1-3.) 54 csillagozás

Jeffrey Stone: Az Éj trilógiája Jeffrey Stone: Az Éj trilógiája Jeffrey Stone: Az Éj trilógiája

Cherubion világát már évszázadok óta a hatalomért folytatott öldöklő harc tartja rettegésben. Három tanítvány vívja elkeseredett küzdelmét a más dimenziókba távozott hatalmas isten, Kevannar örökéért. Melen, a hideg és számító technokrata tankokkal és androidokkal vív elkeseredett csatákat a feketemágus Choler sárkányaival és lidérceivel. A harmadik tanítvány, Sang, eközben a háttérben ármánykodva igyekszik a másik kettőtől megszabadulni.
Ebbe a világba csöppen váratlanul Leon Silver, akire nem kevesebb feladat vár, mint kiszabadítani Cherubion népét az emberiség legsötétebb éjszakájából, és megküzdeni magával az Éj Istenével. Előbb azonban számtalan életveszélyes kaland során meg kell szereznie az Éj Kövét, majd az Éj Kardját.

Eredeti megjelenés éve: 1992

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Phoenix Science Fiction & Fantasy, Cherubion Fantasy Exkluzív

>!
Cherubion, Debrecen, 2001
424 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639346403
>!
Cherubion, Debrecen, 1996
398 oldal · ISBN: 9637841784 · Illusztrálta: Szendrei Tibor
>!
Phoenix Könyvek, Debrecen, 1992
428 oldal · ISBN: 963745781x

Kedvencelte 21

Most olvassa 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

>!
Zsola
Jeffrey Stone: Az Éj trilógiája

20 éve olvastam még gyerekfejjel (A bátyámtól „loptam” kölcsön :)). Arra emlékszem, hogy nagyon-nagyon tetszett meg, hogy főhősünk valami befagyott tavon tér magához és nem tudja, hogy hol van és mi is történt vele. (bár ebben teljesen nem vagyok biztos :))
Mindegy is most eltökéltem, hogy beszerzek egy példányt és újra elolvasom. (A bratyómnak mintha még meglenne :))

>!
Allanon
Jeffrey Stone: Az Éj trilógiája

Csak köszönettel tartozhatok Jeffrey Stone-nak, hogy megismerhettem általa Cherubion világát, melynek összetettsége gyönyörködtet és elvarázsol. Rengeteg különböző, egymással ellentétben álló, összehozhatatlan elemet gyúrt össze úgy, hogy egyik sem emelkedik a többi fölé. Sőt, harmóniában összefonódva alkotnak egyet. Lenyűgözőnek tartom az ötletet is, hogy melyik faj micsoda és honnan származik. Egyedülálló és páratlan, ráadásul olyan fordulatokkal van tele amelyekre egy percig se gondoltam volna. Zseniális ez a trilógia és izgalmas is. Nagyon szerettem.

>!
Toto12
Jeffrey Stone: Az Éj trilógiája

Egy fantasztikus regény ami nagyon rabul ejti az embert ,és csodálatos világ
tárul elénk :Cherubion!Amikkor olvastam a szám tátva maradt hogy mennyire jó!
Ez mű szeretete meg velem ezt a műfajt azóta rajongók érte mint olvasó!
Köszönöm István! Nagyon nagy örömet szereztél mindkét trilógiával nekünk fantasy rajongóknak! Sokáig nem hitem el hogy Magyar író írta csak fordítóként írták a neved.
De utána megismertelek ,egy barátomon keresztül. Te egy fantasztikus ember vagy !
Elhivatott ,akinek célja hogy kis hazánk is belekerüljön a SCI-FI ,Fantasy vérkeringésébe.
Mi olvasók köszönhetjük a klasszikus fantasy, sci-fi szerzők fordításait és regényeit
amit évtizedekig hanyagoltak hazánkban. Köszönjük mi olvasók fergeteges humorod
és fantasztikus írói , szerkesztői érzéked e műfaj iránt. Köszönjük azt hogy rengeteg
fiatal tehetséges írót felkaroltál, egyengeted útjaikat, mig szárnyra kaptak még ha néha
más műfajban is. És azt ,hogy évek alatt még mindig kitartasz a két műfaj megismertetése
mellett. Ez a két trilógia szerintem a világ legjobb fantasy könyveihez sorolhatók.
Ha volna TOP50 lista szerintem belekerülne! Hajtom fejem Stone /Silver/ elött!
Mi olvasók sok ilyen regényt szeretnénk még Tőled olvasni!Bátran ajánlom mindenkinek
mert egy nagyszerű mű!

>!
Alfrodulson
Jeffrey Stone: Az Éj trilógiája

Jó kis fantasy regény, de a Káosz könyvekhez és főszereplőjéhez képest kevesebbnek érzem, ugyanakkor elég szórakoztató ez is.

>!
kissakos I
Jeffrey Stone: Az Éj trilógiája

Annak idején, tizenéves fejjel elolvasva a Jeffrey Stone által teremtett világot nehezen hittem el, hogy az író amúgy magyar, sőt, a földim, hiszen debreceni. Pedig az…az Éj trilógia pedig a magyar fantasy talán legjobb alkotása, nagyon sajnálom, hogy külföldön nem lett ismert (hogy volt e á kísérlet vagy sem azt nem tudom).

>!
KerekesCs
Jeffrey Stone: Az Éj trilógiája

Főhősünkkel együtt egy kalandos, színes-szagos, a legkülönbözőbb féle-fajta élettel (és nem mellesleg halállal) teli világba csöppenünk. Ahol senki és semmi sem az, aminek látszik, és senki sem nooormális.
A történet szereplői érdekesek, nem túl bonyolultak, a cselekmény pörgős és izgalmas. A megalkotott világ meg valami eszméletlen. Panaszra senkinek sem lehet oka, mert itt aztán feltűnik minden, ami szemnek-szájnak ingere: sárkányok, androidok, nagy gonosz varázsló, kis aranyos boszi, alakváltók, pallosok, lézerfegyverek, és személyes kedvenceim az unikornisok, de még lehetne sorolni.
Mindez úgy megírva és formába öntve, hogy egyszer sem tört fel belőlem olvasás közben egy hitetlenkedő „Na ne szórakozz velem!” Ráadásul mindennek tetejében, még a humora is jó, legalábbis én jókat nevettem.
Egyetlen dolgot sajnálok csak, hogy nem ezelőtt 15 évvel olvastam ezt a trilógiát, amikor még nem rontotta meg naiv, mindenre nyitott gyermeki lelkem a világ. Így felnőtt fejjel, kissé beszürkülve a mindennapok fárasztó rutinjába, és valamennyivel korlátoltabban nem élveztem annyira ezt az őrült vesszőfutást, mint amennyire akkor élveztem volna. Az olvasásélmény így is csillagos ötös, de ha egészében nézem a trilógiát, akkor már nem biztos, hogy rányomnám az 5 csillagot…”Egy frászt!”, azért ennyire nem lettem korlátolt. :D

>!
vapeur P
Jeffrey Stone: Az Éj trilógiája

erős atmoszférájú könyv, nem lehet letenni, ritkán érezni hogx él egy könyv világa, na ez pont ilyen, persze aki szereti a fantasyt annak

>!
Kallós
Jeffrey Stone: Az Éj trilógiája

93 januárjában, keményvonalas Sci-Fi rajongóként, vettem ezt a könyvet egy utcai árusnál. Életem első fantasy regénye volt. Egyszerűen lenyűgözött. Nagy kedvenc!

>!
szerena3
Jeffrey Stone: Az Éj trilógiája

Rendkívül eredeti fantáziavilág, kiszámíthatatlan cselekménnyel, sok fordulattal. Az biztos, hogy nem egy átlagos fantasy könyv.
Az elején nagyon furcsa volt egy könyvben olvasni a sci-fi és a fantasy elemeket egyaránt, de a végére kap az olvasó egy jól kidolgozott, logikus világképet, ahol békében megfér egymás mellett a kettő.
Igazán tetszett, hogy ahogy a történet haladt előre, vártam egy végkifejlettet, de az író pont előtte mindig csavart egy jó nagyot az eseményeken és valami egész más helyzetbe csöppent Leon, a főszereplő.


Hasonló könyvek címkék alapján

Acsai Roland: Jin és Jang
Mark Lawrence: Tövisek Császára
Susan Ee: World After – Túlélők világa
Justin Cronin: A szabadulás
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Elisa J. Smith: Fák is susogják…
Ilsa J. Bick: Hamvak
Francesca Haig: A tűz gyermekei
Bán Mór: A jég és vér birodalma
Douglas Rowland: Ikeristenek