Az ​Éj Kardja (Az Éj trilógiája 2.) 71 csillagozás

Jeffrey Stone: Az Éj Kardja

A ​Cherubion-saga második kötetében Leon Silver újabb akaratlan kalandba kényszerül. Cherubion már nem a régi. Elfajzott mutáns hordák ölik, pusztítják az emberiség maradványait; a három félisten nem halt meg ugyan, de Otoaak, a mutánsvezér fogságában vannak. Megöli őket s Otoaakot csak egyetlen fegyverrel lehetséges: az Éj Kardjával, ám e mágikus fegyver egy rablólovag tulajdonában van. A lovag területére senki sem lép be önszántából. Leonnak azonban nincs más választása: meg kell szereznie az Éj Kardját, hogy kiszabadítsa az elrabolt Chloviát. Leon elindul, de ki tudja, elég lesz-e a puszta bátorsága a sikerhez? Ki tudja, milyen sors vár rá, ha Chlovia rokonaihoz, a Rendellenesekhez fordul segítségért? Ki tudja, miféle sors vár Cherubionra az Éj legsötétebb periódusában, az Elfajzott mutánsok igája alatt? A Cherubion-saga újabb kötetében Stone fantáziája még szabadabban szárnyal, mint az előző részben. Izgalom, humor, fantasztikum szempontjából a trilógia középső része egyszerűen… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1990

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Phoenix Science Fiction & Fantasy Phoenix Könyvek, Hajja & Fiai

>!
Phoenix Könyvek, Debrecen, 1990
190 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630288117

Kedvencelte 4

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

NyZita >!
Jeffrey Stone: Az Éj Kardja

Pontosan ott folytatódik, ahol az első rész végén letettük a fonalat: a békés Üvegpiramisban, az északi sarkvidék csöndes magányában. Ide robban be aztán egy misztikus ereklye, az Éj Kardja, hogy tönkretegye az idillt, és szegény mafla Leon Silvert ismét belerángassa valami kontinentális méretű kalamajkába.

Pörgős történet ez is, nincs megállás egy percre sem, várostrom, gonosz mutánsok támadása, csapdákkal teli titkos útvonalak, és persze a már emlegetett Éj Kardja, aki a legváratlanabb pillanatokban önállósítja magát, hogy egy-két ominózus fejet lemetszve újraírja az erőegyensúlyt.

Máris itt van készenlétben a trilógia utolsó kötete, melyben remélhetőleg kiderül, ki lehet-e paterolni Otoaak hitvány hordáját, illetve hogy kicsoda is főhősünk valójában.

1 hozzászólás
elegos7>!
Jeffrey Stone: Az Éj Kardja

Az Éj Trilógiája második kötete majdnem felér a brilliáns első kötettel, talán a félistenek kisebb szerepe miatt nem éri el azt a szintet, de még bőven benne van a Top10 magyar fantasy regényben.
Viszont a félistenek hiányát kárpótolja arMegadown vára az alakváltókkal.
Ezt is rengetegszer olvastam, megunhatatlan.

Fesskavics>!
Jeffrey Stone: Az Éj Kardja

Nagyon tetszett! Ezt is elolvastam sokszor! Mindenkinek ajánlom. Nemes István remekíró!

reerose>!
Jeffrey Stone: Az Éj Kardja

Tetszett a kezdőkép, ahonnan a sztori folytatódott. A folytatás már kevésbé tetszett, megintcsak rohantunk, katyvasz volt a történet. A világ hangulata még mindig jó, szívesen olvastam volna még róla bővebben kifejtve. De ez így nekem annyira nem volt maradandó.

syabi>!
Jeffrey Stone: Az Éj Kardja

Gyerekkori kedvencem volt a sorozat! Újra kellene olvasni! :)

RetroVem>!
Jeffrey Stone: Az Éj Kardja

Határozottan gyengébb a trilógia első köteténél: a világ és az alaphelyzet érdekes de a regény első felét daráltam hogy végre letudjunk bizonyos kötelező köröket és beinduljanak az események, beleesik a trilógiák második részének csapdájába és egy összekötőként működik inkább az első és harmadik kötet között, önmagában véve nem elég tartalmas és érdekes. Első fele fájóan felejthető, második fele mire kezdene érdekes lenni, véget ér. Abban sikeres volt, hogy felfokozza a várakozást, mi fog történni vajon a trilógia lezárásában..?

Razor P>!
Jeffrey Stone: Az Éj Kardja

Az Éj trilógája második kötetében sem kellett csalódnom. A főistenek ugyan kikerültek a képből, ám helyettük megjelent egy új veszély. Cherubionról és a múltról ismét csöppet egy-két infó, Leon pedig végre elkezd hősként viselkedni. Külön öröm volt számomra, hogy a kedvenc mellékszereplőm is, nem is akárhogy!


A sorozat következő kötete

Az Éj trilógiája sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Claire Robins: Ősi utakon
Lione Stanislav: Csillagom
Czékmási Csaba: A Tűzgyermek és a szellem
Vavyan Fable: Varázscsók
J. Goldenlane: A Szélhámos és a Varázsló
Neil Gaiman: Sosehol
Szántó Dániel: Dorian: Tündekard
Krencz Nóra – Robin O'Wrightly: Menedék
Timár Krisztina: A látszat mesterei
Erin Morgenstern: Csillagtalan Tenger