Az ​Éj Istene (Az Éj trilógiája 3.) 63 csillagozás

Jeffrey Stone: Az Éj Istene

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az Éj Kardjának megszerzésével és a három félisten kiszabadításával Cherubion még nem szabadult meg az Elfajzott mutánsok igájától. Leon Silver egyesített seregével elindul, hogy legyőzze a félelmetes Otoaakot, s az Elfajzottakat visszakergesse Amrikba. Leon jól kigondolt tervében azonban nem várt zavar keletkezik: szövetségese az életére tör, majd menekülése közben rábukkan az Éj Könyvére, Kevanaar egykori naplójára. Számos elfeledett titok tárulkozik fel előtte, s Leon előtt egyre inkább összekuszálódnak a dolgok. Hősünkre hatalmas feladat vár: magával az Éj Istenével kell megküzdenie, hogy Cherubion népe végre kiszabadulhasson az emberiség legsötétebb éjszakájából. A Cherubion-saga első két kötete (Harc az Éj Kövéért, Az Éj Kardja) után a trilógia diadalmas lezárása még több meglepetéssel és kalanddal szolgál, mint azt már megszokhatták az előző kötetek olvasói.

Eredeti megjelenés éve: 1991

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Phoenix Science Fiction & Fantasy

>!
Phoenix Könyvek, Debrecen, 1991
164 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637457070

Kedvencelte 5

Most olvassa 1

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Razor P>!
Jeffrey Stone: Az Éj Istene

A trilógia lezárása jól sikerült. Végre fény derült Cherubion múltjára – bár kicsit nagy adagokban jött az infó, ömlesztve –, Leon pedig igazi hős lett, az Éj Kardjának segítsége nélkül.
A könyv utolsó fejezete némileg „aljas”, rendes lezárás helyett újabb kérdéseket vet fel, melyekre gondolom a második trilógia ad választ.

RetroVem>!
Jeffrey Stone: Az Éj Istene

A második kötetnél jobban sikerült a trilógia lezárása: megtudunk többet a világról és a főszereplőről is, ismét jön pár csavar és talán kicsit bosszantó módon a befejezés is amolyan cliffhangeres. Összességében élvezetes volt nosztalgiázni és újraolvasni, de a trilógia eredendő hibáit (rohanó tempó, felszínes karakterek, folyton változó hatalmi és szövetségi viszonyok és a csavarok után nem meggyőző mindenki motivációja és korábbi tetteik) nem sikerült kiküszöbölni. Azonban a világ még mindig érdekes, a pörgő cselekmény magával tudja ragadni az embert és ki tudja miért, de nagyon érdekelt hogy na és most ebből mi lesz… Ha tetszett, irány a Hajnal-trilógia ahol remélhetőleg válaszokat kapunk kérdéseinkre!

Fesskavics>!
Jeffrey Stone: Az Éj Istene

Hozza az előző kötetek szintjét! Mindenkinek szívből ajánlom!

syabi>!
Jeffrey Stone: Az Éj Istene

Gyerekkori kedvencem volt a sorozat! Újra kellene olvasni! :)

reerose>!
Jeffrey Stone: Az Éj Istene

Rövid volt, mégis nehezen végeztem vele… Kapkodós volt számomra az egész történet, végigrohantuk a cselekményt. Annyira nem jött be, pedig a világ amúgy érdekes volt számomra. A végén a csavar kifejezetten tetszik, de amúgy többet vártam a sztoritól.


A sorozat következő kötete

Az Éj trilógiája sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Szakács Eszter: A nulladik zsebuniverzum
Fróna Zsófia: Démonok közt
Michael Ende: A Végtelen Történet
Szélesi Sándor: Az ellopott troll
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
Frank Márton: Az áldozat
Czékmási Csaba: A Tűzgyermek és a szellem
J. Goldenlane: A Szélhámos és a Varázsló
Neil Gaiman: Sosehol
Csurgó Csaba: Kukoricza