A ​Hajnal Lovagja (A Hajnal trilógiája 1.) 57 csillagozás

Jeffrey Stone: A Hajnal Lovagja

Leon Silver nem nyugodhat kies svájci otthonában, nem hiheti, hogy Cherubion álom volt csupán. Alomnak túl vad, túl élénk, túl megrázó, túl lehangoló, túl szívfájdító lett volna. Amikor azt hallja, hogy a tó jegére egy „lila csillag formájú UFÓ” szállt le, ismét megkísérti a szerencséjét, és hemászik a fényjelenségbe. Leon Silver visszakerül Chenibionba! Minden eddiginél kínosabb helyzetbe kerül… Egy titokzatos, veszedelmes ellenféllel szemben. Egy minden eddiginél hatalmasabb cselszövés szenvedő alanyaként… A Cherubion-saga még nem ért véget! A népszerű Éj-trilógia után (Harc az Éj Kövén, Az Éj Kardja, Az Éj Istene) most itt a vadonatúj Hajnal-trilógia első kötete!

Eredeti megjelenés éve: 1991

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Phoenix Science Fiction & Fantasy Phoenix Könyvek, Hajja & Fiai

>!
Phoenix Könyvek, Debrecen, 1991
190 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637457186

Kedvencelte 6

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Fesskavics>!
Jeffrey Stone: A Hajnal Lovagja

Jobban szerettem Nemes Caldwellként megírt regényeit, mert jobban megcsillogtatta a humorát. Ettől függetlenül ez a regény benne van a magyar top10 fantasymezőnyben. Köszönöm, hogy olvashattam!

Eltiron>!
Jeffrey Stone: A Hajnal Lovagja

A Cherubion-sorozat az egyik kedvencem, fantasztikusan jó figurák vannak benne. A Hajnal-trilógiában Razco Menem a lieblingem, pont ebben a kötetben szerepel először. Teljes 5 csillagot azért nem adok rá, hiszen ez mégiscsak trash-fantasy :)

NyZita >!
Jeffrey Stone: A Hajnal Lovagja

Bár szerintem ez is piszok jó könyv, önálló történetként bizony úgy elborulna, mint Jóska bácsi a bicajjal két saroknyira a kocsmától… Mert itt kérem muszáj ismerni az előzményeket, hogy átélhessük a jó kis kellemes nosztalgiát az Éj Trilógiájára való utalásokkal, hogy érezhessük, mennyit változott Cherubion Leon Silver illetve tulajdon személyünk utolsó látogatása óta. Másrészt pedig ott kell legyen a kezünk ügyében a folytatás is, hiszen annyi kérdés merül fel és a könyv olyan kurtán-furcsán zárul, mintha az egész Hajnal Trilógia valójában egyetlen történet volna, melyet háromba daraboltak és külön-külön adtak ki.

Persze itt vannak az ilyen-olyan mutánsok, régi ismerősök, hajdani ellenfelek, a már réges-rég elpusztítottnak hitt félistenek, korábban már bejárt helyszínek…

Igazi régivágású, könnyen emészthető kis fantasy az eredeti sorozat stílusában.

P_City>!
Jeffrey Stone: A Hajnal Lovagja

Az első kirándulásom a fantasy világába ezen a könyvön keresztül vezetett! Azóta sem tudom letenni!

balage P>!
Jeffrey Stone: A Hajnal Lovagja

Jó folytatás, akinek az Éj könyvek tetszettek, ez is be fog jönni.

Andru P>!
Jeffrey Stone: A Hajnal Lovagja

Hát… őszintén szólva olvastam már jobbat is Stone-tól. Valahogy addig-addig csavarta, amíg szinte már az Éj trilógiájában találtam magam. Egyenlőre bevezető-átkötő résznek fogom fel, hátha a további két rész tartogat valami meglepetést.

RetroVem>!
Jeffrey Stone: A Hajnal Lovagja

Az Éj trilógiájában megkedvelt fondorlatos cselszövések és csavarok ebben a kötetben sajnos csak mérsékelten lesznek jelen, illetve érezhetően inkább felvezetése a nagyobb eseményeknek, önmagában kevésbé áll meg és csak a kötet legvégén pörögnek fel igazán a dolgok. Több kérdést vet fel mint amennyit megválaszol és az előd hibáitól nem tudott szabadulni, de összességében élvezetes és az ember kíváncsi a folytatásra.

syabi>!
Jeffrey Stone: A Hajnal Lovagja

Gyerekkori kedvencem volt a sorozat! Újra kellene olvasni! :)

ppayter>!
Jeffrey Stone: A Hajnal Lovagja

Visszatérés Cherubionba, de a világ menthetetlenül megváltozott…ettől függetlenül van majdnem olyan szórakoztató, mint az előzmények.


Népszerű idézetek

farkas_medve>!

Elindultak. A farkas elöl, ők pedig egymás mögött, Barshennel az élen, aki lévén, hogy erdőben élte le élete nagy részét, megtalálta az erdő legsűrűbb és legszúrósabb bozótjait; azon vezette társait keresztül.


A sorozat következő kötete

A Hajnal trilógiája sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Szép Zsolt: Kárpát Walzer
J. Goldenlane: A jósnő hercege
Bánki Éva: Elsodort idő
Ashley Carrigan: Halál és Gloria
Benyák Zoltán: Az idő bolondjai
Gaura Ágnes: Kard által
Stian Skald: A lelkek kútja
Claire Robins: Ősi utakon
Szélesi Sándor: Az ellopott troll
J. Goldenlane: Isteni balhé