A ​Hajnal királynője (A Hajnal trilógiája 2.) 48 csillagozás

Jeffrey Stone: A Hajnal királynője

Cherubion tartogat még rejtélyeket. Erre a becsapott és magára hagyott Leon Silver igen sanyarú körülmények között döbben rá. Most már tudja, csak akkor boldogul, ha nem bízik senkiben és ha ott is ellenségre gyanakszik, ahol barátok veszik körül!
Egyetlen esélye arra, hogy megtalálja a Hajnal Királynőjét, ha minél előbb megkeresi Almérát, a merghánit, aki elragadta tőle azt a pergament, melyen a Királynő nyugvóhelyének leírása található. De merre keresse? Ki lehet a lány titokzatos megbízója? És miféle döbbenetes cselszövény
hálózza be ismét Cherubion felszínét?

Eredeti megjelenés éve: 1992

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Osiris Könyvek Cherubion

>!
Cherubion, Debrecen, 1992
188 oldal · ISBN: 9637841083

Kedvencelte 5

Most olvassa 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Razor P>!
Jeffrey Stone: A Hajnal királynője

Vegyesek az érzéseim a regénnyel kapcsolatban. Bár a történet továbbra is kalandos, humoros és sokszor akciódús, hiányzik belőle az ami Cherubiont Cherubionná tette. Továbbra is a standard fantasy világ érvényesül, ami a trilógia első részében elfogadható volt, de itt már reméltem némi változatosságot. A könyv utolsó harmadában végre történtek ugyan utalások Melan és a seregei által egykoron használt technológiákra, ám ez még kevés.
A történet végi csavarok némileg javítottak az összképen, kíváncsi leszek feloldásukra ill. magyarázatukra.

2 hozzászólás
Fesskavics>!
Jeffrey Stone: A Hajnal királynője

Ragyogóan megírt fantasy a hősi időkből. Újraolvasáskor is remekműnek éreztem!

syabi>!
Jeffrey Stone: A Hajnal királynője

Gyerekkori kedvencem volt a sorozat! Újra kellene olvasni! :)

Allanon>!
Jeffrey Stone: A Hajnal királynője

Jeffrey Stone hozta a megszokott formáját. Még mindig szórakoztató, eseménydús, egy pillanatig se untam magam. Tipikus könyvzombiság okozó mű a szememben. A kocsmai balhé egyenesen fergetegesre sikeredett, halálra röhögtem magam. Még mindig tetszik, hogy Leon nem tipikus hős,hanem ember a hibáival együtt. Sokszor rossz döntéseket hoz, bénázik, és a szerencse nagy szerepet játszik az életben maradásában. Ráadásul sokszor az érzelmeire hallgat, bár látszik rajta, hogy küzd ellene eleget, több-kevesebb sikerrel. Nagyon irigyelni valónak tartom a fajgyűlölet elleni harcát a regényben. Arra próbál rávilágítani, hogy az egyént kell megítélni, nem pedig a fajt. Teljes mértékben egyet értek evvel a nézetével. Szerintem minden benne volt ami egy jó regényhez elengedhetetlen. Összességében véve semmit se romlott a sorozat minősége.

RetroVem>!
Jeffrey Stone: A Hajnal királynője

A Hajnal-trilógia első köteténél szerintem jóval szórakoztatóbb lett: vannak mozgalmas csaták és akciójelenetek, de nagyon nagy arányban már szürreálisan őrült és nevetséges események (ez valószínűleg megosztja majd az olvasókat, nekem itt most tetszett). Sajnos a világépítés és a valódi, cselekményt mozgató események ismét nagyrészt a regény végébe lettek betárazva, viszont arra ismét kiváló, hogy már kézbe is vegyük a Hajnal-trilógia záró kötetét.


Népszerű idézetek

Razor P>!

Leon csodálkozva nézett körül.
– Miféle hely ez?
A pap vállat vont.
– Réges-régen valami fura szerzetek építették. Ám a Hosszú Éj folyamán Choler seregei elfoglalták, és most már a miénk. Az itt lévő dolgok mágiájának lényegét nem egészen értjük, de komoly mágusok tanulmányozzák, s a legtöbbet már megtanultuk használni. Mint például Lernon Instabil Felvonó Tányérját… más néven a LIFT-et.

129-130. oldal

RetroVem>!

A délután békés poroszkálással telt el, s még kétszer pihentek, amikor a leszálló éjszaka sötétjében feltűntek Kingord fényei. Nagyon látványos fények voltak, lévén hogy a kis faluban minden egyes kunyhó lángokban állt.


A sorozat következő kötete

A Hajnal trilógiája sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Fróna Zsófia: Démonok közt
Berg Judit: Rumini és az elsüllyedt világ
Szép Zsolt: Kárpát Walzer
Szakács Eszter: A nulladik zsebuniverzum
J. Goldenlane: A jósnő hercege
Benyák Zoltán: Az idő bolondjai
Bánki Éva: Elsodort idő
Ashley Carrigan: Halál és Gloria
Hestia Potter: Legendary – Szövetség
Zsivicz Norbert: Zárt Birodalom