Jedi ​Akadémia (Jedi Akadémia 1.) 17 csillagozás

Jeffrey Brown: Jedi Akadémia

„Egész ​életemben arra készültem, hogy pilótasuliba fogok járni, mint a barátaim – de nem vettek fel! Ám ekkor jött egy Yoda nevű kis zöld fickó, aki meghívott a Jedi Akadémiára. Az osztálytársaim most földönkívüliek, robotok és fénykard-suhogtató zsarnokok, akik tárgyakat tudnak mozgatni az akaratukkal! Hogyan versenyezhetnék velük? Mintha nem lenne így is elég nehéz a gimi…”

Ez az elképesztő eredetiséggel megírt könyv képregények, naplóbejegyzések, levelek, rajzok és újságkivágások segítségével idézi fel a gimis lét minden vicces és kínos pillanatát, frusztrációját és felszabadultságát – egyetlen történetbe sűrítve mindazt, ami felejthetetlenné teszi a középiskolás éveket.
A New York Times-bestsellerszerző Jeffrey Brown utánozhatatlan stílusát a Vader kicsi hercegnője, a Darth Vader és barátai és a Jó éjt, Darth Vader! című könyvekből már jól ismerhetjük. Brown ezúttal is gondoskodik arról, hogy szülők és gyerekek egyaránt önfeledten szórakozzanak a Star… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kolibri, Budapest, 2016
160 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155501906 · Fordította: Horváth M. Zsanett · Illusztrálta: Jeffrey Brown

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

>!
ViraMors P
Jeffrey Brown: Jedi Akadémia

Háááááááát… ha hardcore Star Wars fan vagy, úgyis el fogod olvasni… egyébként… hát nem tudom. A klasszikus „nem vettek fel álmaim iskolájába, ellenben mehetek abba, amiről még csak nem is hallottam, ahonnan teljesen kilógok, de a végére azért beilleszkedem” történet, Star Warsos színekben. Volt benne pár jól sikerült poén, de részemről ennyi messze nem elég. Nekem ez felszínes volt.

2 hozzászólás
>!
RandomSky
Jeffrey Brown: Jedi Akadémia

Ez már az ötödik Jeffrey Brown könyv, mely magyarul is megjelenik, de az első, amely nem 64 oldalas, illetve nem úgy néz ki, mintha kisgyerekeknek készült volna. Nem mintha a Darth Vader sorozat korábban megjelent négy kötete csak gyerekekhez szólna, de azok (így vagy úgy) leginkább kisebb gyerekekről szólnak, míg a Jedi Akadémia főszereplője nem Darth Vader és különféle rokonai és barátai, hanem egy tatuini fiú, aki épp kijárta az általános iskolát, és minden vágya, hogy pilótaképzőbe mehessen.
Szórakoztató, kedves és kreatív képes regény, tetszett. Bővebben: http://ekultura.hu/olvasnivalo/ajanlok/cikk/2016-10-27+…

>!
kolika
Jeffrey Brown: Jedi Akadémia

A könyvtárban láttam meg, s gondoltam a (kis)fiam örömmel olvasná. Hát tényleg! gyorsan kiolvasta, s utána már én következtem. Nem állt szándékomban a könyvvel való megismerkedés, de a fiam olyan jókat szórakozott, hogy ebből nem maradhattam ki én sem.
Én is jókat derültem a szövegeken, Yoda mesteren, meg a lézerkardos „ügyetlenkedéseken”. Valamiért azt gondoltam, hogy a Star Wars történetét követi, de teljesen más történetet kaptam, de ez nem vont le a kötet élvezhetőségéből. Roannak érdekes gondolatai, meglátásai vannak, s az új környezet még inkább kihozza belőle a elbeszélői, képregényírói/rajzolói vénáját.
A humor ragadott meg a leginkább a könyvben. Ja, és kérés érkezett a gyerkőc részéről, hogy kutassam fel a többi kötetet, hasonló könyvet :)

>!
Near
Jeffrey Brown: Jedi Akadémia

Mikor először megláttam, eszembe sem volt beszerezni. Belelapoztam és eldöntöttem, hogy áh, nem kell ez nekem, túl egyszerű, túl gyerekes. Aztán rájöttem, honnan ismerős az író/rajzoló neve. Eddig csak a hírnév jutott el hozzám, így nem igazán tudtam, mire számítsak pontosan… de hosszas önmagammal folytatott vita után csak megvettem.
…és egy pillanatig sem bánom!
Valami gyerekes kis semmire számítottam talán, mégis felnőtt fejjel is tökéletesen szórakoztató volt. Nem egyszer nevettem az orrom alatt, az egyszerű kis rajzok elszórakoztattak, tetszett a napló stílus, ahogy kiparodizálta a fél univerzumot, mégsem úgy, hogy hülyének nézné akár az alapanyagot, akár az olvasót. Nekem ennél több nem kell egy ilyen könyvtől. Itt az ideje, hogy beszerezzem az írónk többi könyvét is így vagy úgy.

>!
Bogas P
Jeffrey Brown: Jedi Akadémia

Jópofa, és a Star Wars ihlette képregények mindig is a gyengéim lesznek spoiler.

>!
darkness08
Jeffrey Brown: Jedi Akadémia

Ez a könyv briliáns.Izgalmas történet illetve tele van viccekel.Roan aki pilóta suliba akar járni nagyon fél attól hogy zöldség suliba kell járnia.A pilóta suliba nem veszik fel de yoda mester meghívja a jedi akadémiára.Vajon hogy fog Roan teljesíteni a jedi akadémián?Roannak a jedis éveit követhetjük 3 részen keresztül.

>!
Paulina_Sándorné P
Jeffrey Brown: Jedi Akadémia

Aranyos mese volt, bár némelyik figura egy kicsit fura volt a számomra. De csak a rajz miatt. Ron-t aranyosnak találom. Kicsit szerencsétlen, de végtelenül jóindulatú gyerkőc.

>!
főkapitány
Jeffrey Brown: Jedi Akadémia

Nagyon jó ez a könyv. A legviccesebb az Ewok Pilóta volt.

>!
flora2_0
Jeffrey Brown: Jedi Akadémia

nagyon tetszett!!! nagyon sokat röhögtem és elolvastam tíz szer.


Népszerű idézetek


A sorozat következő kötete

Jedi Akadémia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Pilcz Roland: Tivadar és Ernő páratlan kalandjai
Nemere István – Haui József: A kupolaváros titka
Jim Davis: Rutinos táborozó
René Goscinny: Asterix, a gall hős
Megan McDonald: Büdi és a fantasztikus töpörödés
Terri Libenson: Láthatatlan Emmie
Peyo: Törpilóta a hős
Jim Davis: Garfield – Kreatív kifogások kézikönyve
Larry Gonick: A modern világ képregényes története 2. – A Bastille ostromától az iraki háborúig
Mark Twain – Matt Josdal: Tom Sawyer kalandjai