Váratlan ​fordulat 32 csillagozás

Jeffrey Archer: Váratlan fordulat Jeffrey Archer: Váratlan fordulat

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy férfi váratlanul meglátogatja szeretőjét és egy másik urat lát kilépni a lakásból. Hűtlenséggel vádolja a nőt és megüti. A nő meghal.
A gyilkos észrevételnül távozik, majd félreinformálja a rendőrséget, ami alapján a másik embert letartóztatják és vádat emelnek ellene. Sikerül-e vajon a tökéletes gyilkosság? Erről szól az első váratlan fordulat.
További történetek egy bizarr borkóstolóról, egy sakkjátszmáról a szexis idegennel, egy lármás veszekedésről a golfklub bárjában, egy félresikerült svájci síelésről…
Íme néhány Jeffrey Archer ravaszul kiagyalt, mozgalmas és szórakoztató, gyakran meghökkentő történetei közül.

Eredeti megjelenés éve: 1988

Tartalomjegyzék

>!
General Press, Budapest, 2020
272 oldal · ISBN: 9789634524441 · Fordította: Bart Dániel, Bart István
>!
General Press, Budapest, 2020
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634524434 · Fordította: Bart Dániel, Bart István
>!
GABO, Budapest, 1997
254 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638009179 · Fordította: Bart István, Bart Dániel

Most olvassa 1

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

robinson P>!
Jeffrey Archer: Váratlan fordulat

Néhol kimondottan a Meghökkentő mesékre emlékeztetett. Archer tudja, hogy mivel és hogyan lepje meg az olvasót. Archer novellában is jó.
https://gaboolvas.blogspot.com/2020/10/varatlan-fordulat.html

BBetti86 >!
Jeffrey Archer: Váratlan fordulat

A cím szuperül megragadja, mit kapunk ezektől a novelláktól. Akad benne krimis, akad benne romantikusabb, de az biztos, hogy a végén lesz egy nem várt fordulat. Szinte, mint egy csalimese gyűjtemény, csak felnőtteknek és novellákban, nem mesékben.

Ami hamar feltűnő, hogy Archer jó mesélő. Biztos kézzel vezeti a szereplőit és a cselekményt. Ha egyhuzamban olvasunk, akkor némileg rá lehet érezni, mi lesz a végére a fordulat, de ez nem vesz el a történetek éléből.
Érzelmek vannak benne, és kisebb-nagyobb sokkok. Mert azon lehet mosolyogni, hogy a begerjedt sakkbajnok rá kell jöjjön, hogy a csinos nő, akinek spoiler Azon szarkasztikusan felhorkanhatunk, hogy a becsületes miniszter, aki nagyban üldözi a korrupciót, spoiler Ugyanakkor vannak benne hatalmas tragédiák is – spoiler Még ha számít is arra az ember, hogy mi vár rá a történet végén, Archer akkor is meg tud vele ütni.

Szerettem, hogy sokszínű a kötet. Bár egy krimi gyűjteményre vártam, sokkal jobban tetszett így, hogy nem lehetett kiszámolni, mi lesz az adott novellában. Mosolyogtam, szörnyülködtem, vagy arra gondoltam, hogy ilyet olvastam már regényként és profin megírva – mint az esetet, amikor az spoiler

Vevő voltam a szerző humorára, és bírtam a kis gonosz, fekete történeteket és megjegyzéseket. Szerettem, ahogy vezet és igyekszik megtéveszteni, hogy a végén nagyobb legyen a csattanó.
Talán az most a bajom, hogy a végére mintha a tragédia lett volna több, és bizony szomorkodtam a szereplők miatt. Novellák szereplői, kevés vonással jellemzettek, de együtt tudok érezni, amikor a jó emberek értelmetlenül sokat szenvednek.

roganedina>!
Jeffrey Archer: Váratlan fordulat

Sajnos kevésbé nyűgözött le, mint a szerző többi novellás-kötete. Ez valahogy olyan vérszegény lett. :/ 1-2 novella valóban hozta a szokásos Archer-stílust, de a többsége csak olyan egynek elmegy-kategória.

negoti>!
Jeffrey Archer: Váratlan fordulat

Ezeknek a novelláknak néha teljesen kiszámítható volt a végük, némelyik meglepetést okozott A teljes könyvet nézve nekem tetszettek a történetek, jó volt olvasni őket. Amikor az ember valami könnyed olvasnivalóra vágyik utazáshoz, kikapcsolódáshoz ahhoz pont jó ez a könyv.

BeZe>!
Jeffrey Archer: Váratlan fordulat

Második novelláskötet volt ez nekem az írótól, amit először olvastam, bevallom, jobban tetszett. Itt volt néhány olyan történet, amit már az olvasás után néhány órával sem tudtam volna visszaidézni, annyira érdektelenek voltak számomra. Szerencsére azért van 1-2 novella, amit úgy éreztem, érdemes volt elolvasni. Az első például kifejezetten érdekes volt és a csattanó is jól ült, meg is lepett: a kedvenc viszont az utolsó. Fájdalmasan szép történet, megérinthet szerintem sok olvasót.
Müfajában nem rossz de olvastam már jobbat, a 4 csillag azért négy, mert a 3,5-et, amit a könyv olvasása közben éreztem, felvitte az utolsó történet.

nyarikri>!
Jeffrey Archer: Váratlan fordulat

Nagyon jól olvasható novellák, a végén tényleg váratlan fordulatokkal. Imádtam.

Mr_Szörnyi_Börnyi>!
Jeffrey Archer: Váratlan fordulat

Váratlanul kellemes könyvecske, könnyed szórakozást kínál. Olvasmányos, rövid novellák, néhol kimondottan szellemes csavarral a végén. A rendszerváltást követően pár évig kiadott KROKI krimi elnevezésű füzetek kedvelőinek kimondottan ajánlott.


Népszerű idézetek

robinson P>!

Ha aznap este nem gondolom meg magam, sose tudtam volna meg, hogy mi az igazság.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Agatha Christie: Karácsonyi krimik
Agatha Christie: Poirot első esetei
Agatha Christie: Három vak egér
Agatha Christie: Mr. Quin
Agatha Christie: Bűnszövetkezetben
Agatha Christie: A vád tanúja
John le Carré: A titkos zarándok
Kuczka Péter (szerk.): 22 detektívtörténet
Agatha Christie: Gyilkosság méretre
Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története I-II.