Se ​több, se kevesebb 38 csillagozás

Jeffrey Archer: Se több, se kevesebb Jeffrey Archer: Se több, se kevesebb

Négy ​teljesen különböző férfi, akik rossz lóra tesznek: egy oxfordi professzor, egy nagyra becsült belgyógyász, egy elegáns francia műkereskedő és egy jóképű angol lord. Csupán egyvalami köti össze őket: egy szélhámosnak köszönhetően egyetlen éjszaka leforgása alatt mind a négy befektető elveszti mindenét. A csaló neve Harvey Metcalfe, egy briliáns elme, a megtévesztés nagymestere, rendkívül veszélyes férfi. Attól az éjszakától kezdve pedig a négy áldozat célpontjává válik.

A négy idegent, akik mindnyájan szakmájuk szaktekintélyei, eggyé kovácsolja, hogy nincs mit veszíteniük. Az a tervük, hogy megtalálják Harvey-t, árnyékként kövessék, tőrbe csalják, és visszaszerezzék, ami az övék: se többet, se kevesebbet. Monte Carlo fényűző kaszinóitól Ascot pazar lóversenypályáin vagy Wimbledonon át egészen a legdivatosabb londoni galériákig folyik a hajsza. A játékot bosszúnak hívják, és a tanáruk egy igazi mester.

Jeffrey Archer (Becsületbeli ügy, Tökéletes másolat, A… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1976

General Press, Budapest, 2016
264 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636439637 · Fordította: Gieler Gyöngyi
General Press, Budapest, 2015
280 oldal · ISBN: 9789636437909 · Fordította: Gieler Gyöngyi
General Press, Budapest, 2009

Bolyai János

Jeffrey Archer: Se több, se kevesebb

Csak azért nem 5 csillag, mert igen, van ettől kerekebb és jobb írása is Archernek, DE! ez volt az első regénye úgy 40 éve…és ez jelenleg idehaza is a harmadik kiadás. Jól mesél, szórakoztató és hihető. Jó kis kaland és bosszú, avagy: a fagyi visszanyal.

Jeffrey Archer: Se több, se kevesebb

Azt olvastam Archer életrajzában, hogy ezt az első könyvét azután írta, miután anyagilag csődbe ment egy csaló cég miatt. El tudom képzelni, szegény hány álmatlan éjszakán át járatta a fejében, hogyan, milyen agyafúrt módon lehetne visszaszerezni az elvesztett pénzét, és jól bosszút állni a csalókon.
Archer a maga módján – és a mi szerencsénkre – a bosszúnak egy érdekes módját választotta: író lett, és bestseller könyvei segítségével állt anyagilag újra talpra. Ezzel a könyvével kezdte el megalapozni anyagi sikereit.
Jópofa kalandregény ez, néha kicsit hajmeresztő szálakkal spoiler. De Archer talán személyes érintettsége miatt is beleadott ebbe a könyvébe apait-anyait.

mokus33>!
Jeffrey Archer: Se több, se kevesebb

A maga nemében rendben volt, az élményt inkább csak az rontotta, hogy Jeffrey Archertől sokkal ütősebb, érdekesebb, összetettebb, humorosabb regényt vártam. Határozottan untam, nem tudott igazán lekötni, ezért három és fél csillagnál nem tudok többet adni rá. Ennek ellenére Jeffrey Archer még mindig az egyik kedvenc íróm.

roganedina>!
Jeffrey Archer: Se több, se kevesebb

Jeffrey Archer első megjelent könyve volt, hozzám most jutott el – és imádtam! Nagyon tetszett az egész történet, csavaros, fordulatos, izgalmas – mintha egy filmet nézne az ember (tényleg! nem csináltak belőle filmet? tökre el tudnám képzelni). Szimpatikus szereplők voltak, még Harvey-t is bírtam a maga nemében – épp ideális „gonosz” volt. :D Az utolsó oldalak pedig… :D Hát kész voltam… :D

bmgrapes I>!
Jeffrey Archer: Se több, se kevesebb

Végig nagyon izgalmas, fordulatos regény, némi humorral és romantikával, és a végén a megfelelő csattanóval csakúgy Archeresen.

emma07>!
Jeffrey Archer: Se több, se kevesebb

Tetszett a könyv, olvasmányos volt, fordulatos, helyenként humoros. Az elején megijedtem, mert a pénzügyi világ nagyon távol áll tőlem de aztán a cselekmény lényege megváltozott.

Kollarmary>!
Jeffrey Archer: Se több, se kevesebb

A könyv olvasása közben nem tudtam, hogy ez volt az első regénye, sőt egy olyan élmény után írta meg, ami nagyban befolkyásolhatta a regény megszületését. Volt bennem egy kis hiányérzet, hiszen ennél ütősebb, izgalmasabb regényei is vannak, de ez nem von le az értékelésemből. Ismét jól szórakoztam, végig izgultam. Mindenkit megszerettem, még a csaló Harvey-t is.

ChEebor>!
Jeffrey Archer: Se több, se kevesebb

Archer magához képest egyszerű, de annál szórakoztatóbb regénye négy ravasz fickóról, akik megpróbálják visszalopni elvett pénzüket. A történet részletes, okos, nagyon jó olvasni. Csavarok is akadnak benne, a vége pedig egy nagyon jó kis poén lett. Irodalmi szempontból Archer kevéssé sikerült művei között van, ám így is az egyik legjobb.

Timi_Kállai>!
Jeffrey Archer: Se több, se kevesebb

Kicsit tartottam a könyvtől, mert mielőtt elkezdtem olvadni, átnéztem az értékeléseket. Többen írták, hogy ez Archer leggyengébb könyve. Nekem viszont nagyon tetszett. Voltak hibái, de pörgős, szórakoztató, ötletes történet volt. Forgatókönyvnek egészen kiváló lenne, filmvászonra kívánkozik a történet.

Smicka>!
Jeffrey Archer: Se több, se kevesebb

Tökéletesen elvarrt szálak, kellemes fordulat a végére egy összességében remekül megírt könyv. Nem az első Jeffrey Archer könyv amit olvastam és valószínűleg nem is az utolsó. A sztori magával ragad és csak olvastatja magát. A szereplők és helyszínek bemutatása részletes, az akciók kibontása remek. Olvassátok :)

robinson P>!

Eszébe villant, mit mondott mindig a nagyapja gyerekkorában, amikor veszített sakkban: „Stevie, ne mérgelődj, hanem egyenlíts!”.

ppeva P>!

Amikor a vacsora után távozni készült, a lord mogorván ráförmedt a kalapját nyújtó komornyikra: – Ez az én kalapom? – kérdezte megvetően. – Azt nem tudhatom, mylord – felelte hűvösen a komornyik –, mindenesetre ezzel méltóztatott érkezni.

robinson P>!

Egymilliót keresni törvényes eszközökkel sohasem volt egyszerű dolog.

ppeva P>!

Gondosan elkészítette a sminkjét, tizenöt évet öregített magán, ami jó sok időt vett igénybe. Eltűnődött, hogy vajon a nők is ennyit szenvednek-e a tükör előtt minden áldott reggel, hogy ellenkező hatást érjenek el.

Smicka>!

Mint ahogy Aristoteles Onassis is megmondta: ha az ember meg tudja számolni, mennyije van, akkor tulajdonképpen nincs is semmije.

Manoli>!

Egymilliót keresni törvényes eszközökkel sosem volt egyszerű dolog. Egymilliót keresni törvénytelen eszközökkel már kissé egyszerűbb. De meg is tartani a milliót, ha már megvan, az talán a legnehezebb.

ppeva P>!

Most már harmadik éve végezte kutatásait a Magdalenben. A Bolyai-féle algebráról írott dolgozatai sűrűn megjelentek a londoni matematikai társaság értesítőjében, […]

Kapcsolódó szócikkek: Bolyai János
ppeva P>!

– Édesem, nem akarom sértegetni a bejárónődet, de még életemben nem láttam olyan konyhát, ahol a vacsora előtt kell elmosogatni.
– Hát igen. Mindig csak ott takarít, ahol egyébként is tisztaság van, és így hétről hétre kevesebb a dolga.

robinson P>!

– A Harvard nem túl finnyás, ha pénzről van szó, mi? Az a pasas jobban tudja, hogy kell törvényes eszközökkel pénzt lopni, mint az adóhivatal.

robinson P>!

Henryk már nagyon fiatalon felismerte, hogy három hátránnyal jött a világra – a neve, a származása és a szegénysége voltak ezek.