Metszéspontok 9 csillagozás

Jeffrey Archer: Metszéspontok

A nagy mesélő legújabb elbeszéléskötetét tartja kézben az olvasó. Mind a 14 történet J. Archer kitűnő jellemábrázoló képességét, izgalmas témaválasztását bizonyítja, és azt, milyen váratlan fordulatokkal képes újra meg újra meglepni olvasóit. Aki beleolvas a könyvbe, talál majd kedvére való történetet. Az egyiknek a szerelem, a másiknak a jog és a jogász furcsa, olykor meglepően alakuló viszonya a témája. Az egyik legérdekesebb történet olyan asszonyról szól, aki csak hat évente tűnik fel szeretője életében. A leginkább szívszorító elbeszélés mégiscsak az, melynek hőse eljátssza a teljes anyagi csődbe jutott ember szerepét, hogy kiderítse, ki tartana ki mellette, ha bajba kerülne

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
GABO, Budapest, 2000
238 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639237353 · Fordította: Rácz Péter

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

mezei P>!
Jeffrey Archer: Metszéspontok

Hát, igazán többre vagy jobbra számítottam, de másik két regényét annyira szerettem, hogy a négy csillag mindenképp jár neki. Amik igazán tetszettek: Találkozás a halállal, A szakértő tanú, A végjáték, A bűn kifizetődik és A szomszéd füve mindig zöldebb.

Ibanez P>!
Jeffrey Archer: Metszéspontok

Nem az első Archer novelláskötetem és én nagyon szerettem ezt is. Voltaképpen kezdek rájönni, hogy novelláskötet-rajongó vagyok, mert a novellák rövidsége miatt egyik történetet se fogja az író nyújtani, mint a rétestésztát :-D Rövid, velős, csattanós lesz :-D

hársvirág>!
Jeffrey Archer: Metszéspontok

Nagyon jó novellák gyűjteménye, bár volt benne egy-kettő, amit nem tudtam igazán élvezni a különböző gazdasági kifejezések és összeszövődések miatt.
Legjobban „A bűn kifizetődik” és az „Aki szívet cserélt ” tetszett, főleg,hogy ezek állítólag valóságos eseményekről szólnak.


Népszerű idézetek

mezei P>!

A franciák sosem fogták fel igazán, hogy nem a forradalmak, hanem az örökösödési adók jelentik a leghatékonyabb eszközt az arisztokrácia elpusztítására.

A fekvő nő


Hasonló könyvek címkék alapján

William Somerset Maugham: Téli utazás
Agatha Christie: Miss Marple
Agatha Christie: Miss Marple mesél
Kuczka Péter (szerk.): MetaGalaktika 1.
G. K. Chesterton: Brown atya nyomoz
Kepes András (szerk.): Könyvjelző – Kepes András válogatása a XX. századi világirodalomból
Géher István (szerk.): Ellenfelek
Agatha Christie: Poirot első esetei
Réz Pál (szerk.): 24 izgalmas novella I-II.