Gondold ​meg, mit kívánsz! (Clifton-krónika 4.) 105 csillagozás

Jeffrey Archer: Gondold meg, mit kívánsz!

Folytatódik ​a Clifton és a Barrington család huszadik századon átívelő története, amelyben a főszereplőket minden eddiginél több próbatétel elé állítja az élet. Harry és Emma Clifton két gyermekük miatt is aggódhatnak: fiuk, Sebastian a barátjával, Brunóval épp az országutat rója, amikor szinte a semmiből előbukkan egy teherautó, és karambolt okoz. Vajon mindez véletlenül vagy szándékosan történt így? A balesetet csak egyikük éli túl… Úgy tűnik, Cliftonék fogadott lányának, Jessicának az élete sem érhet révbe. A rendkívül tehetséges festő lány képeit nem sokkal a kiállítást követően összekaszabolják. Ráadásul épp az esküvője előtt bukkan fel egy asszony, aki mindenáron tönkre akarja tenni a boldogságát. A halál karmai a fiatal lányt sem kímélik… A Barrington Hajótársaság időközben luxus-óceánjáró építésébe kezd. Valaki azonban bosszút esküszik, és semmitől sem riad vissza, hogy a vállalkozást meghiúsítsa. Olybá tűnik, tervét siker koronázza: a társaság a csőd szélére kerül, és az… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
General Press, Budapest, 2014
428 oldal · ISBN: 9789636436834 · Fordította: Gieler Gyöngyi
>!
General Press, Budapest, 2014
432 oldal · ISBN: 9789636436483 · Fordította: Gieler Gyöngyi

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Samantha Sullivan


Kedvencelte 14

Most olvassa 2

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 27

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Bleeding_Bride IP>!
Jeffrey Archer: Gondold meg, mit kívánsz!

Cliftonék rabja lettem.
Még mindig izgalmas, az író tartja a színvonalat, nem érzem, hogy bármi is fölösleges lenne, vagy „töltelék” kötetet fogtam volna a kezemben.
A tartalmáról nincs mit mondanom, hisz folytatódik egy zseniális család élete és még messze van a lezárás.
Családregényből 10-ből 20 pontos. Nem akarok a végére érni.

2 hozzászólás
robinson P>!
Jeffrey Archer: Gondold meg, mit kívánsz!

Letehetetlen! A Clifton és a Barrington család története, továbbra is izgalmas és fordulatos, intrikáktól nem mentes. Élő, lüktető olvasmány, remek karakterekkel.
http://gaboolvas.blogspot.hu/2016/05/clifton-kronika-3-4.html

smetalin>!
Jeffrey Archer: Gondold meg, mit kívánsz!

Egy kevés kihagyással (1-2 év) folytattam a két család történetét. Bevallom azért hagytam abba az olvasást, mert még nem volt meg a befejező rész, de ezt most már orvosolta az író!
Nem bántam volna, ha egy kicsit több utalást kapok az előzményekre, akkor nem kellett volna egy kedves molytárs urat zargatnom, hogy világosítson fel miről van szó. (köszönöm neki itt is):)
Jeffry minden részt úgy hagyott abba, mintha csak egy fejezet végére értünk volna és nem a könyvnek, ez jó módszer arra hogy biztos nyúljunk a köv. része után. (már aki megteheti)
A történetről nem tudok mit írni, hisz folytatódik a család életútjának bemutatása, rengeteg kaland és izgalomban van részük. Van aki sose adja fel az édes bosszú hadjáratot, és van aki örökre politikus szeretne lenni. Aki egyszer megismerte ezt a családot, az minden lépésüket szeretné követni.

kicsi_Coco P>!
Jeffrey Archer: Gondold meg, mit kívánsz!

Jeffrey Archer még mindig nagyon jól méri a feszültséget a könyvében, ezt meg kell hagyni neki. Úgy szövi a Clifton-Barrington családok sorsát és életét, hogy mindig nagyon nehezen álltam fel egy-egy fejezet mellől. Ha azt gondoltuk, hogy Giles apja az ügyeletes rosszfiú, és nála nagyobb szeméttel még nem találkoztunk, akkor ebben a könyvben töredelmesen be kell ismernünk tévedésünket.
A negyedik kötet kicsivel több politika volt, ami érthető is, a világháború szörnyűségei után mindenki megpróbál érvényesülni egy fejlődő világban, így több tér jut a politikai és üzleti cselszövéseknek. Tetszett az új szereplők bemutatása spoiler, és bátor lépés volt az írótól, hogy nem fél a karaktereit beáldozni spoiler
Az írásmód továbbra is feszült, pörgős, nincsenek benne üresjáratok. A vége pedig ismételten elérte, hogy izgatottan vegyem a kezembe a következő részt, mindenféle pihenő nélkül.
spoiler
Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a sorozatra, minden figyeltem kezébe, most azonnal! :)

3 hozzászólás
buzavirág>!
Jeffrey Archer: Gondold meg, mit kívánsz!

Több mint 5 éve olvastam az előző részeket, kicsit nehéz volt visszarázódni, de tudtam megéri belevágni, még így is. Aztán persze jó néhány dolog a helyére került, és örömmel olvastam a Barrington és Clifton család egyáltalán nem hétköznapi életét.
A hajótársaság egy nagy projektre készül és ez kiváló alkalom hogy régi ellenségük, újra megnehezítse terveiket, akár gyilkosságok árán is. Sajnos emiatt egy kedvelt szereplőtől búcsút kell venni, pedig számomra egy színes fényfolt volt a történetben.
Seb fejlődése kiemelkedő, és főnöke is azáltal hogy kilépett a komfortzónájából, meglepően izgalmas helyzetekbe bonyolódik. A feszültség lapról-lapra nő és a legvége sem ad feloldozást, hacsak nincs a kezedben a következő rész, mint nekem, hogy azonnal megtud mi vár kedvelt hőseinkre.

FreeAngel >!
Jeffrey Archer: Gondold meg, mit kívánsz!

Imádom ezt a sorozatot, mert akármennyire is családregény, olyan izgalmas, hogy sok pszicho-thrillerre ráver vastagon.. A függővégek viszont kikészítenek, nem lehet megállni vele..
Ebben a részben a fiatalok kerültek jobban előtérbe, Harry kissé háttérbe szorult most és Emma is leginkább csak a hajótársaság kapcsán jutott egy kis figyelemhez. spoiler nagyon sajnálom, fényes és boldog jövő állt előtte.. De ugyanúgy sajnáltam spoiler is.. :( Samantha nagyon szimpatikus volt az elején, de ahogy egyre jobban megismertem, gyakoribbá váltak a szúrós és sznob kis megjegyzései.. Remélem, nem lesz belőle negatív szereplő. Várom a folytatást! :)

bmgrapes I>!
Jeffrey Archer: Gondold meg, mit kívánsz!

Nagyon gonosz ember ez a Jeffrey Archer: az ember olvassa a könyvét, mint az eszelős -mert ez a regény is úgy olvastatja magát, mint a többi JA könyv- , erre a legnagyobb izgalmak közepette elfogynak az oldalak. :P

Kameko>!
Jeffrey Archer: Gondold meg, mit kívánsz!

Lehet nem is kéne ezt sorozatként olvasni, mert nagyon elrontja az összhatást. Jelenleg azt érzem az egyetlen ami sorozatként összeköti ezeket a könyveket azok a szerplők, de egyébként cselekményileg még önállóként is elmennének.
Így, hogy sorozat tagja, nekem már egyre gyengébb, nem izgalams számomra, hogy mi lesz, bár itt a vége azért eléggé izgalmasra sikerült, bár abból kiindulva, hogy az író nem szívesen öl meg főszereplőket néhány főbb mellékkkaraktertől eltekintve, nálam ez így kicsit kevés.
Nem érzem azt az összhangot, amit egy sorozatnál kellene, hogy érezzek. Kár érte, mert egyébknét nem lenne rossz. Csak már tényleg annyira távol vagyunk az 1. rész eseményeitől, hogy lassan Harry fiának is gyereke lesz, ezt meg már annyira nem szeretem. Elgé lett volna szerintem ebből egy trilógia is.

roganedina>!
Jeffrey Archer: Gondold meg, mit kívánsz!

A krónika 3. részénél picit megálltam, ott akkor nagyon soknak éreztem az angol politikát meg a parlamenti hajcihőt, el is ment a kedvem az olvasásától. Most újra a sorozat felé fordultam, és milyen jól tettem! Újra a régi lendület jellemezte a könyvet, örömmel olvastam, letehetetlen és fordulatos volt. 1-2 résznél majd' szétvetett az ideg, volt, ahol majdnem sírtam… (azért az na… :( ) Brutál jó volt a vége! Szép kis függővég! Neki is zuhantam a folytatásnak, remélem a lendület sem hagy el! :)

Zimmermann_Zita>!
Jeffrey Archer: Gondold meg, mit kívánsz!

Ez a rész is letehetetlen, mint az eddigiek. Egyre komolyabbra fordul a helyzet a Clifton és Barrington család és ellenségeik közötti küzdelemben, ártatlan áldozatokat is követelve. A könyv ismét úgy zárul, hogy azonnal rohannék a könyvesboltba a következő kötetért!


Népszerű idézetek

robinson P>!

– Nem mindenkinek való az egyetem, sőt néhány embert inkább hátráltat a fejlődésben. Szerintem ez a Sebastiannak való hívatás, és ha maga lenne a mentora, még az utódját is megtalálná benne.
– Még nagyon fiatal – jegyezte meg az elnök.
– A királynőjük is huszonöt éves korában lépett a trónra. Szép és merész új világban élünk, Credric.

163. oldal

robinson P>!

Fisher úgy festett, mint egy rémült róka a közeledő autó reflektorfényében.

345. oldal

FreeAngel >!

[…] a nagy tragédiák pillanatában az ember legszívesebben visszaforgatná az idő kerekét.

18. oldal

Kapcsolódó szócikkek: idő · tragédia
sagittarius>!

– […] Soha ne feledjétek, nem számít, hány kisebb összecsapást veszítünk, amig a végső csatát megnyerjük.
Diego úgy érezte, nem ez a legmegfelelőbb pillanat arra, hogy emlékeztesse apját, a Waterloonál szemben álló két tábornok közül melyiktől származik ez a mondás.

341. oldal, 36. fejezet (General Press, 2014)

FreeAngel >!

Vannak férfiak, akik hátulról ugyanúgy tudnak gyönyörködni a nőkben, mint szemből.

264. oldal

Kapcsolódó szócikkek: férfiak · nők
4 hozzászólás
sagittarius>!

Sajnálatos módon Fisher őrnagynak egyáltalán nem voltak normái, Don Pedro Martineznek pedig nem voltak erkölcsei.

125. oldal, 13. fejezet (General Press, 2014)

sagittarius>!

Tudnia kellene a maffia alapszabályát: ha el kell tenni láb alól egy riválisodat, az mindig szigorúan üzleti ügy, soha nem személyes.

127. oldal, 13. fejezet (General Press, 2014)

korponka>!

De soha ne feledje Seb,minden beszélgetésben sokszor a jelentéktelennek tűnő apróságok adják meg azt az információt,amit az ember keres.

271. oldal

korponka>!

-Soha nem is nézett másra? -Ránézni ránéztem,de ez minden.Ha az ember aranyat talált,minek akarna rezet?

139. oldal


A sorozat következő kötete

Clifton-krónika sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Celeste Ng: Amit sohase mondtam el
Ken Follett: A megfagyott világ
Sebastian Faulks: Madárdal
Agatha Christie: Temetni veszélyes
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök
Agatha Christie: Királyok és kalandorok
Andrea Schacht: A kölni rejtély
Umberto Eco: Mutatványszám
Paul Doherty: A hiénák éve
Paul Doherty: A Hórusz-gyilkosságok