Erősebb ​a kardnál (Clifton-krónika 5.) 72 csillagozás

Jeffrey Archer: Erősebb a kardnál

Az ​IRA bombája. Egy bosszúszomjas rivális. Egy lehetetlen küldetés.

A hajnal csöndjében egy maroknyi bátor férfi lopakodik a Buckingham óceánjáró tatja felé. A fedélzet alatti kabinokban több száz ártatlan ember alussza álmát, mit sem sejtve arról, hogy az életük veszélyben van. Hiszen a kis csoport súlyos terhet cipel: megtalálták azt a bombát, amelyet az IRA rejtett el az egyik kabinban, és most rajtuk múlik, hány áldozatról szólnak majd a másnapi hírek…
Mindeközben a szibériai hómezőn zakatoló vonat egy összetört embert, Anatolij Babakovot viszi a Gulagra. Bűne az elme bűne, eszköze pedig egy ártalmatlannak tűnő könyv. Csakhogy a párszáz oldal pusztító titkokat rejt: Babakov ugyanis egy Sztálint és rendszerét leleplező kötet szerzője.
Egyetlen férfi a kapocs egy hajónyi ember és egy nép sorsfordító pillanatában: Harry Clifton. És most bebizonyíthatja, hogy a toll erősebb a kardnál.

A Clifton-krónikák legújabb kötete letehetetlen olvasnivalót kínál.… (tovább)

>!
General Press, Budapest, 2015
456 oldal · ISBN: 9789636437763 · Fordította: Gieler Gyöngyi
>!
General Press, Budapest, 2015
454 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636437527 · Fordította: Gieler Gyöngyi

Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Emma Barrington · Sebastian Clifton

Helyszínek népszerűség szerint

Isztambul · repülőtér


Kedvencelte 10

Most olvassa 2

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

>!
Bleeding_Bride ISP
Jeffrey Archer: Erősebb a kardnál

Cliftonék, kezdtek öregedni, de még mindig a kedvenc családom vagytok.
Hihetetlen, hogy még az ötödik kötetre is maradt erő a sorozatban, izgalom és fordulat, ugyanakkor nem vált monotonná vagy elcsépelté.
Így, hogy majdhogynem zsinórban olvasom a részeket, furcsa megszokni, hogy a csecsemőből már felnőtt lett, és évtizedeken átívelt már a család története, előre fájlalom, hogy mi lesz, ha a végére érek.

9 hozzászólás
>!
robinson P
Jeffrey Archer: Erősebb a kardnál

Változatlanul érdekes és szórakoztató, a politikai háttér különösen jelentős lesz ebben a részben. A szokásosnak mondható egyenletes színvonalon ír, mesél Lord Archer ezúttal is. Az is kiderül, mi Erősebb a kardnál…
http://gaboolvas.blogspot.hu/2016/05/erosebb-kardnal.html

>!
smetalin
Jeffrey Archer: Erősebb a kardnál

Most azt tudom tanácsolni a leendő olvasóknak, hogy ne kezdjék el ha nincs náluk a köv.rész, mert itt is úgy hagyja abba az író, hogy………a legizgibb résznél.
Én most gyorsan elolvastam két részt egymásután, kicsi szünet és jöhet a két utolsó rész.
Bonyolódik tovább a két család helyzete, sok váratlan fordulat, de egy percre sem unalmas. Megismerhetünk új szerelmeket, találkozunk régi ellenséggel, de lesznek újabbak is. Aki eljutott idáig a sorozatba az már biztos nem hagyja abba. Lebilincselő, szórakoztató és a szokásos jó jelzők!:)

3 hozzászólás
>!
Kókuszka
Jeffrey Archer: Erősebb a kardnál

Jeffrey Acher továbbra is képes fokozni a feszültséget. Ez már az ötödik rész, de fordulatos cselekménye újabb és újabb meglepetéseket tartogat. Az író maga is konzervatív politikus volt, két évet börtönben is ült. Meseszövéséhez mindez komolyabb tartalmat is hozzáad. Ebben a részben a berlini fal, valamint a könyörtelen, elnyomó sztálini korszak bemutatása egy olyan plusz, ami még inkább letehetetlenebbé teszi.

>!
FreeAngel
Jeffrey Archer: Erősebb a kardnál

A legagyalósabb, legsűrűbb rész volt és persze politika a köbön, méghozzá nem csak helyben, ahogy eddig, hanem kimerészkedtünk egészen a Szovjetunióig. Intrikák és összefonódások üzleti és magánéleti területen, nemzetközi szinten Kelet-Németországtól Amerikáig egyetlen szereplő élete sem nyugodt.
Archer, a cselekményszövés mestere és ez esetben (már megint) a függővégé is, újra bebizonyította, hogy a toll bizony sok esetben tényleg erősebb a kardnál…

>!
Szeitz_Éva P
Jeffrey Archer: Erősebb a kardnál

Természetesen öt csillag (inkább hat)! Letehetetlen, de komolyan. Sajnos nem tudtam folyamatosan olvasni, mert egyéb elfoglaltságom is volt (pl. munka).
Valahogy így kell megírni egy regényt, hogy végig érdekes és izgalmas maradjon, és így kell véget is vetni neki, hogy egyértelmű legyen, folytatni fogjuk.
Az orosz történelmi-politikai szál is tetszett, remélem a következő részekben ennek is végére járunk.

>!
Zimmermann_Zita
Jeffrey Archer: Erősebb a kardnál

Eddig ez a kötet tetszett legjobban a sorozatból. Csak ismételni tudom magam, az eddigiekhez hasonlóan letehetetlen, fordulatos és nagyon izgalmas a történet, több új szereplő is megjelenik, akik tovább bonyolítják az eseményeket. És megint a függővég… Nagyon várom a következőt!

>!
hangya68 P
Jeffrey Archer: Erősebb a kardnál

Haha! Micsoda fricska a végére az oroszoknak Warwick főfelügyelőtől. Kíváncsian várom a folytatást!

>!
mokus33
Jeffrey Archer: Erősebb a kardnál

Eljött az a pont, ahol már kicsit belefáradtam a történetbe, a sok pénzügy, a részvények, az állandó intrika most már nem tudott annyira elvarázsolni, talán azért, mert sok az ismétlődő mozzanat, ahogy haladunk előre. A Szovjetunióhoz kötődő eseményszál pedig erőltetettnek tűnt számomra, valahogy kilógott az eddig megszokott kerek egész cselekményből, pedig egyébként Harry a legkedvesebb szereplőm, aki ebben az orosz vonalban a főszerepet játszotta.
Elolvastam az eddigi értékeléseket, ráadásul az előző részek ismerete után nem ért váratlanul az újabb függővég, természetesen emiatt mindenképpen elolvasom a folytatást, ha majd megjelenik. Persze azért is, mert kíváncsi vagyok, mi történik a családdal ezután, de azt is érzem, hogy jó lesz most egy kicsit pihentetni a történetfolyamot.

16 hozzászólás
>!
Arcturus
Jeffrey Archer: Erősebb a kardnál

Hát ez nagyon jó volt! De ilyen véget hagyni neki… és várhatok ismét egy évet, mielőtt folytathatnám a történetet… ez szörnyű!

Nagyon tetszett az egész könyv, bár majdnem biztosra vettem az előző végén, hogy a bomba a hajón robbant (ahogy az előttinél azt, hogy Seb meghalt…), végül volt benne egy kis csavar. Az igazgatótanácsi ülések, a harcok a bankokért, meg a képviselői helyekért… hiába, Archer maga nagyon is jól átlátja ezeket, és szuperül le tudja írni, emellett pedig odafigyel a világtörténelmi eseményekre is. Mind a per, mind Seb magánélete, mind a szovjet vagy épp Giles szála nagyon jó volt és lekötött.

Ez meg most lehet kegyetlenül hangzik, de spoiler

Nem tudok mást írni, elsőosztályú regény! Egyedül az zavar benne, hogy még egy év a következő…

Kedves Jeffrey Archer! Remélem, hogy jó egészséged megmarad még hosszú-hosszú évekig, és írhatod a jobbnál jobb regényeket és krónikákat!

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
FreeAngel

Egy kézfogás mindig elég kell hogy legyen egy üzlet megpecsételéséhez.

248. oldal

>!
robinson P

– Apa, hol szerezted be ezt a monoklit? – érdeklődött Sebastian, amikor leült a családjával reggelizni a Buckingham grilléttermében.
– Az anyád behúzott egyet, amikor azt mertem mondani neki, hogy horkol.

35. oldal

>!
FreeAngel

… a jó üzlet az, amiből mindkét fél profitál, és később örömmel emelnek kalapot egymás előtt, ha összetalálkoznak az utcán.

138. oldal

Kapcsolódó szócikkek: tisztelet · üzlet
>!
sagittarius

Ha több Csehovot olvasott volna, tudhatta volna, hogy a csend néha erőteljesebb, mint a kimondott szó.

400. oldal, Harry és Emma 1970 - 41. fejezet (General Press, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Anton Pavlovics Csehov · csend · erő · szó
>!
FreeAngel

– Az ember nem is tudja, mennyire szeret valakit, csak amikor felmerül, hogy esetleg soha többé nem láthatja.

443. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emma Barrington · Harry Clifton · szeretet
>!
FreeAngel

    A taxisok mindig mosollyal fogadják, ha az utas a repülőtérre akarja vitetni magát.

444. oldal

Kapcsolódó szócikkek: repülőtér · taxisofőr
>!
robinson P

– Nyissa ki a száját! – parancsolt rá Rafferty, mint egy barátságos fogorvos az ijedt gyerekre. Egyvalami közös volt minden áldozatában: vacogtak a fogaik.

31. oldal

>!
Kókuszka

– Te még nyilván nem találkoztál Sloane-nal. Ő Wellingtont is képes lett volna kirúgni a waterlooi csata reggelén, ha ő lehetne helyette a tábornok.

132. oldal, 12.fejezet

>!
FreeAngel

– Nem tudom, az ön édesapja mivel foglakozott, Mr. Sloane – mondta Bishara. – Az enyém szőnyegkereskedő volt Isztambulban, és egyike a sok dolognak, amit fiatalkoromban megtanultam tőle, az az, hogy ha egyszer megegyeztünk egy vevővel az árban, akkor az üzlet meg van kötve. Utána felszolgáljuk neki a kávét, pár percig elüldögélünk, elcsevegünk, és úgy teszünk, mintha kedvelnénk egymást. Ez megfelel annak, mint amikor két angol üzletember kezet ráz, majd együtt ebédelnek a klubjukban.

335. oldal

Kapcsolódó szócikkek: angol · Isztambul · üzlet
>!
Színek

Azt hiszem, Shakespeare Othellójánál nem is fogalmazhatnánk szebben:

" De aki tiszta hírem lopja el, olyat rabol, mi őt nem gazdagítja.
És koldusbotra juttat engemet"

*Kardos László fordítása

380. oldal


A sorozat következő kötete

Clifton-krónika sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ken Follett: A megfagyott világ
Jane Austen: Büszkeség és balítélet
Charles Dickens: Örökösök I-II.
Charles Dickens: A puszta ház
Charles Dickens: A Jarndyce-örökösök
Jung Chang: Vadhattyúk
George Orwell: Állatfarm
George Orwell: Állati gazdaság
Andrea Schacht: A kölni rejtély
Benkő László: Porladó szövetség