Becsületbeli ​ügy 27 csillagozás

Jeffrey Archer: Becsületbeli ügy Jeffrey Archer: Becsületbeli ügy Jeffrey Archer: Becsületbeli ügy

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

1966: Brezsnyev utasítást ad a KGB-nek, hogy egy hónap alatt kerítsék elő Nyugat-Európából Rubljov egy ikonját, melybe annak idején fontos dokumentumokat rejtettek el. A fiatal, ambiciózus és kegyetlen Romanové a feladat, hogy az akciót vezesse. Vele kerül szembe Adam Scott, egy angol fiatalember, aki apjától mindössze egy lezárt borítékot örököl – a benne lévő irat alapján azonban hozzájuthat egy felbecsülhetetlen értékű műtárgyhoz. Egy svájci bank széfjéből vehetné át az ikont – mert természetesen a KGB által is hajszolt festményről van szó –, ha a repülőtéren nem várná őt máris a mindenre elszánt szovjet ügynök. Először Adam barátnője esik áldozatául a gyilkos versenyfutásnak, majd ő maga is halálos csapdába kerül… Lélegzetelállító kalandok, titkosszolgálati akciók, árulások és kegyetlen üldözések követik egymást e fordulatos, nagyszerű regény lapjain.

Eredeti megjelenés éve: 1986

>!
General Press, Budapest, 2015
456 oldal · ISBN: 9789636437916 · Fordította: Rácz Péter
>!
General Press, Budapest, 2009
456 oldal · ISBN: 9789636431440 · Fordította: Rácz Péter
>!
GABO, Budapest, 1996
490 oldal · puhatáblás · ISBN: 963800911x · Fordította: Rácz Péter

1 további kiadás


Most olvassa 2

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Bla I>!
Jeffrey Archer: Becsületbeli ügy

Egy feltételezett végkifejlete egy valóságos alapokon nyugvó történelmi eseménynek, mely köré Archer egy szórakoztató-kikapcsoló kalandregényt szőtt. Az írás lassú előkészítéssel és pörgős kifejtéssel a tetőpontig fokozza az izgalmakat és… kissé összecsapott befejezéssel hozza a tőle elvárt színvonalat

robinson>!
Jeffrey Archer: Becsületbeli ügy

Archer hozta a szokott formáját, és ez dicséret. Kalandok, művészet, politikai játszmák, igazságkeresés, csavaros fordulatok. Nagyon mai, pedig vagy jó húszon éve írta. Brezsnyev mint főszereplő. Hiteles háttérrel, utána kerestem. Később lehet lesz bővebb a blogra.

GergelyBerni>!
Jeffrey Archer: Becsületbeli ügy

Ez volt az első könyv, amit a szerzőtől olvastam, de nem bántam meg. Jó kikapcsolódás volt. Robin karaktere kifejezetten szórakoztató volt.

Read_in_Colour>!
Jeffrey Archer: Becsületbeli ügy

Érdekes, nem ez az első könyv Archertől, amit olvastam, de valahogy többet vártam. Nem tudom megfogalmazni, mi az a kevés, ami hiányzik, de határozottan hiányzik az a valami, amitől ütős lehetne. Annyi biztos, hogy ezzel a szerző eléri, hogy folyamatosan újabb és újabb regényeit vegyem a kezembe, hátha végre egyben meglelem ezt a bizonyos hiányzó elemet.
Egyébként mindenkinek ajánlom, nagyon jó a sztori, végig képes lekötni még a nagyon fáradt és álmos olvasó figyelmét is. :)

vikic06>!
Jeffrey Archer: Becsületbeli ügy

Véletlenül akadt kezembe a könyv párom nagymamájánál, és a leírás alapján érdekesnek tűnt, és nem csalódtam.
Tetszett a történelmi éra és a leírás, amibe belehelyezte ezt a kémjátszmát, ami kicsit a Dan Brown regények hangulatát is felidézte nekem, kevesebb művészettel és több politikával.
Jó volt az is, hogy pont amikor azt hittem volna, semmi különleges nem fog történni, a hétköznapi eseményekkel indított bevezető rész után spoiler és ezzel elindult az események lavinája.
Igazából azt sajnáltam egy kicsit, hogy spoiler spoiler

BoSziKa78>!
Jeffrey Archer: Becsületbeli ügy

Nekem nagyon tetszett. Fordulatos, akcióban gazdag, jól megírt könyv. A szereplők hitelesek és az egész eseménysorozat klappol. Egy kicsit idegesített, hogy a Nagy Testvér az mindig rossz a nyugat meg a jó, de ez igazán csak kukacoskodás, semmit nem von le az értékelésből.

Ritter_Judit>!
Jeffrey Archer: Becsületbeli ügy

Könnyed, gyorsan haladós, a vége eléggé összecsapott.

B_Scandiacus>!
Jeffrey Archer: Becsületbeli ügy

Ez volt az első könyv amit az írótól olvastam, nagyon tetszett, jöhet a következő!

Varga_István_2>!
Jeffrey Archer: Becsületbeli ügy

Az eleje unalmas, a közepe fenomenális, a vége összecsapott.
Volt már jobb könyve is kedves Archer bácsi, de azért ez sem olyan vészes.
Ami nekem tetszett, hogy egy olyan korban játszódik ahol még se mobil se net, sem más tömegmédia, és lám így is elboldogulnak az emberek. :)

Mes>!
Jeffrey Archer: Becsületbeli ügy

Nem egy magasröptű könyv, de amíg olvasod teljesen kikapcsol.


Népszerű idézetek

robinson>!

Tény, hogy hétszázmillió dollár értékű aranyat nem könnyű elrejteni, még Amerikában sem.

78. oldal

robinson>!

– Ez hamisítvány – közölte a szovjet vezető, tekintetét a kezében tartottkisméretű, remekmívű festményre szegezve.

(első mondat)

robinson>!

– Kér még az elvtárs egy kis kaviárt? – kérdezte Petrova az ebédnél.

118. oldal

Bla I>!

Vagyis 1867-ben az egyik Johnson földet vesz az oroszoktól, a másik (Johnson) 100 évvel kélsőbb arra kényszerül, hogy eladásra kínálja nekik…. Andrew Johnsonnak komolyan meg sem fordulhatott a fejében, hogy az oroszok valaha is képesek, sőt hajlandók lesznek visszavásárolni a földet az eredeti vételár kilencvenkilencszereséért, azaz hétszáztizenkétmillió-nyolcszázezer dollárt kitevő aranymennyiségért.

327. oldal

robinson>!

– Azonnal ott leszek nála, csak lezuhanyozom – mondta a férfi a telefonba. A lány gyakran elábrándozott, vajon milyen lehet Romanov meztelenül, a zuhany alatt állva.

37. oldal

robinson>!

– A jelek szerint Brezsnyev egy hónappal ezelőtt olyasmire bukkanhatott, ami meggyőzte őt arról, hogy igenis létezik a szerződés, csak éppen az ő példányukat elrejtették valahová.

330. oldal

GergelyBerni>!

– Dohányzik? – kérdezte a bankár. Zsebéből egy csomag Dunhillt húzott elő.
– Nem, köszönöm – felelte a fiatal őrnagy. Szemöldöke alig észrevehetően feljebb szökkent, mikor megpillantotta a piros cigarettás dobozt.
Az öregember szünetet tartott, míg rágyújtott. – A maga öltönye sem Moszkvában készült, őrnagy elvtárs – jegyezte meg, cigarettájával Romanov felé bökve.

75. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Agatha Christie: Tíz kicsi néger
Terry Pratchett: Éjjeli őrjárat
Agatha Christie: Hercule Poirot karácsonya
Agatha Christie: Ferde ház
Robert Galbraith: Gonosz pálya
Frederick Forsyth: A Sakál napja
Jasper Fforde: Egy regény rabjai
Jane Corry: Csak egy pillanat
Agatha Christie: Tíz kicsi néger / Gyilkosság az Orient expresszen
Agatha Christie: A láthatatlan kéz