Árulkodó ​nyomok 5 csillagozás

Jeffrey Archer: Árulkodó nyomok

Egy ​nápolyi nyomozó a festői Campaniába utazik, hogy megoldja az egykor békés kisváros, Cortoglia első gyilkossági ügyét. De milyen nyomon induljon el, ha a település valamennyi polgára szívesen magára vállalja a gyűlölt polgármester megölését?
Milyen váratlan felfedezést tesz Guy Stanford kezdő rendőr a környék rettegett drogkereskedője házának átkutatásakor, ami nélkül aligha sikerülne a rácsok mögé juttatni a dörzsölt bűnözőt?
Ralph Dudley Dawson kiváltságosnak született, és megszokta, hogy senki sem mer nemet mondani neki. Vajon meddig megy el azért, hogy megszerezze a környék legszebb lányának a kezét, és hová vezet a féltékenykedése?
Mit tesz az egész életében becsületesen dolgozó banki alkalmazott, amikor rájön, hogy a gondjaira bízott számla tulajdonosa valószínűleg elhalálozott?

Jeffrey Archer monumentális családregény-sorozata, a Clifton-krónika után ezúttal tizennégy rövidebb írással jelentkezik. Az Árulkodó nyomok különböző időben és… (tovább)

>!
General Press, Budapest, 2018
304 oldal · ISBN: 9789634522065 · Fordította: Gieler Gyöngyi
>!
General Press, Budapest, 2018
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634522058 · Fordította: Gieler Gyöngyi

Most olvassa 1

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

>!
mate55 
Jeffrey Archer: Árulkodó nyomok

Szóval igen! Mesék rövid történetgyűjteménye. Archer nagyon otthon van. Hiszen, nagy a gyakorlata: a múltidéző, az intelligens, a kellemesen fájdalmas, a beszorult életek, kiszolgáltatott sorsok megjelenítésében. Nincs ma író, aki jobban értené és érezné a lektűr történetek lüktetését és belső igazságát. Nem rak nagy terhet az olvasóra, világos, jól átlátható könnyed rendszer bontakozik ki előttünk: igazolja, szemlélteti, amit többször a tudtunkra akar adni, a látszólagos különbségek mögötti azonosságokat. A jellemekét, a helyzetekét, a történetekét, amelyek kortól, időszaktól függetlenül szükségszerűen megismétlődnek. És talán legfontosabb erénye, amit nem tesz. Nem próbálja meg az elképzelt történeteket, rátétekkel, fölösleges mellébeszéléssel tupírozni, dúsítani, felhabosítani. Eleganciájának és visszafogottságának is köszönhető, hogy szinte belesimul a hétköznapok egyszerűségébe. Tudja, hogy mivel lepje meg az olvasót, vagy mikor ne fedjen fel túl sokat a történésekből. Bátran ajánlom mindenkinek, akár megtalálta már az élet értelmét, akár még csak keresi, mert biztosan nyújt majd neki valamit. És a végére is kapunk egy kis gondolkodnivalót.

1 hozzászólás
>!
robinson P
Jeffrey Archer: Árulkodó nyomok

Jeffrey Archer nagyon jól ír, mesél, most is bemutatja képességeinek teljes skáláját.

Összefoglalva stílusos, szellemes és szórakoztató, ami elmondható erről a tizenöt történetről.

https://gaboolvas.blogspot.com/2018/12/arulkodo-nyomok.html

>!
roganedina
Jeffrey Archer: Árulkodó nyomok

Iszonyú jó volt ez a könyv! Egyik novella jobb, mint a másik! Annyira jól ír Archer, hogy az egészen rendkívüli! Főleg az osztálytársas sztori, meg a Felszarvazva tetszett nagyon. Ütős, elgondolkodtató és élvezetes írások voltak! Még sok ilyet!!! :)

>!
Bentaro
Jeffrey Archer: Árulkodó nyomok

Senki nem fogja lerágni a körmét izgalmában, de igazi kellemes esti olvasmány a kötet. Lényegében kriminovellák, bár van egy amelyik kisregénynek is beillene. Mindegyik végén egy csattanóval, bár van amelyikhez három befejezést is írt az író, döntse el az olvasó, hogy melyik tetszik neki. Összességében olvasásra ajánlom.


Népszerű idézetek

>!
mate55 

Tizenkét éves koromban olvastam először az Érik a gyümölcsöt, és szerintem ez a huszadik század egyik legnagyobb regénye.

117. oldal

>!
mate55 

Sok évvel ezelőtt a New York-i Reader’s Digest egyik szerkesztője felkért, hogy írjak egy száz szóból álló novellácskát, amelynek van eleje, közepe és vége.

(első mondat)

2 hozzászólás
>!
robinson P

– Olyan ez, mint az első szeretkezés – jegyezte meg a főfelügyelő. -Egy zsaru soha nem felejti el élete első letartóztatását.

69. oldal

>!
mate55 

Bár Amerika legnagyobb részén akkoriban már teret nyert az emancipáció, még mindig akadt egy maroknyi egyetem, ahol nem igazán voltak hajlandóak elfogadni azt, hogy egy nő bármit is taníthatna a férfiaknak. Az ilyen pogány felfogást valló intézmények közé tartozott a Yale és a Princeton, ahol egészen 1969-ig azt sem engedélyezték, hogy női hallgatók lába megszentségtelenítse a küszöbüket.

72. oldal


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Fekete István: Őszi vásár
Bächer Iván: Utóíz
Tar Sándor: Mért jó a póknak?
Bächer Iván: Emberevő
Fekete István: Az erdő ébredése
Bohumil Hrabal: Díszgyász
Fekete István: Régi karácsony
Gárdonyi Géza: Mai csodák
Schäffer Erzsébet: Pókfonálon
Viktor E. Frankl: …mégis mondj igent az életre!