Apám ​bűne (Clifton-krónika 2.) 196 csillagozás

Jeffrey Archer: Apám bűne Jeffrey Archer: Apám bűne

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az ​esküvői szertartáson tett megdöbbentő leleplezéssel Harry Clifton egész eddigi élete megkérdőjeleződik. Feldúltan hagyja ott a szertartás helyszínét, hogy minél kevesebb fájdalmat okozzon annak, akit a világon a legjobban szeret. Napokkal a második világháború kitörése előtt a megtört szívű fiatalember az egyetemet hátrahagyva beáll a Királyi Haditengerészethez, ám a hajóját elsüllyeszti egy német tengeralattjáró. A katasztrófát alig egy maroknyi ember éli túl: köztük Harry, aki alig remélt esélyt lát egy új életre, amellyel a szeretteit megkímélheti a további csapásoktól. Magára veszi egyik, tengerbe veszett társának nevét: Tom Bradshaw-ét. Az amerikai tiszt álarcát viselve érkezik meg a hajó New York kikötőjébe, csakhogy Bradshaw-t letartóztatják gyilkosság vádjával, amint amerikai földre lép. Az ügy a bíróságra kerül, a vádlott pedig egy amerikai börtönbe. Harry nem fedheti fel kilétét, hiszen azzal annak a nőnek ártana, akit a legjobban szeret a világon: Emma Barringtonnak.… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
General Press, Budapest, 2022
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634526681 · Fordította: Gieler Gyöngyi
>!
General Press, Budapest, 2019
390 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636434366 · Fordította: Gieler Gyöngyi · Illusztrálta: Kiss Gergely
>!
General Press, Budapest, 2015
390 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636434366 · Fordította: Gieler Gyöngyi

2 további kiadás


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

George Bernard Shaw

Helyszínek népszerűség szerint

Washington


Kedvencelte 18

Most olvassa 9

Várólistára tette 48

Kívánságlistára tette 37

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Bleeding_Bride IP>!
Jeffrey Archer: Apám bűne

Na így na. Harry végre révbe ért. Ezt a kötetet talán nem is lehet külön értékelni, hiszen az első rész szomjazta a folytatást.
Szeretem egyébként, hogy tele és tele van csavarokkal, fordulatokkal és megdöbbentő buktatókkal, de a szereplők felnőttként, racionálisan kezelik, elemzik majd jobbára meg is oldják azokat. Nincsenek fölösleges körök, félreértések és hisztérikák.
Nem tudom valaha találkoztam-e olyan történettel, ahol az egy- két negatív hős kivételével, mindenkit ennyire tudtam szeretni, cselekedeteik miatt meg egyenest tisztelni is.
Foyt. köv.

6 hozzászólás
Mariann_ P>!
Jeffrey Archer: Apám bűne

A történet folytatódik.
Letehetetlen, éjjel is olvastatta magát.
Mire megoldódna valami, arra ismét valami bonyodalom adódik.
Buktatókkal teli, de mindig van megoldás.
Ezt a sorozatot nekem írták, folytatni fogom .
Szerencsére nem kell sokat várnom, mert már lezárult, akkor veszem a kezembe, amikor kedvem tartja.

2 hozzászólás
Kriszta_89 P>!
Jeffrey Archer: Apám bűne

Nagyon vártam már, hogy olvashassam a folytatást, és ismét nem csalódtam. Tele volt fordulatokkal, izgalommal, mindig meglepett az újabbnál újabb csavarokkal. Jeffrey Archer nagyon olvasmányosan ír, különösen tetszik a könyv felépítése, ahogy egy- egy részekkel csak az adott szereplőre koncentrál. Nagyon jól megformázta a karaktereket is, Hugo-t annyira megutáltatta velem, hogy legszívesebben kiszedtem volna a könyvből :D Talán Emmáról én picivel kevesebbet olvastam volna és Harry-ről többet, ahogy elindult a története és be lett fejezve ebben a részben nekem maradt egy kis hézag közte, még olvastam volna a spoiler. Alig várom a következő rész olvasását, rabul ejtett a sorozat :)

rosemary_goth P>!
Jeffrey Archer: Apám bűne

Köszönet a @General_Press_Könyvkiadó -nak, hogy a Kobo rendszerén elérhetővé tette a könyvet.

Ezzel a résszel szigorúbb vagyok.
A legnagyobb problémát számomra ebben a részben az okozta, hogy már Ken Follettnél is utáltam az egysíkú rohadékokat. Hát itt is belefutottam. Komolyan idegesített a figura, és nagyon elvette a kedvemet. Egyszerűen utálom a szemétládákat még könyv szereplőiként is. spoiler
A következő problémát pedig a hatalmas „stoptábla” okozta, ami a könyv végén befigyelt. Hogy a francba lehet ilyenkor befejezni egy könyvet??? Nem jellemző, hogy függővéges könyv akadna a kezembe, de ezt most sikerült összehoznom.

Bevallom, félek folytatni. Legalábbis most mindenképp. Az idén elolvastam már a Kingsbridge-trilógiát, és abban épp elég olyan szereplőn kellett túljutnom, akiket szívem szerint elfelejtenék.
Viszont el kell ismernem, hogy élvezetes a történet, nagyon jól ki van ez találva, csak az én ingerküszöböm nem tudja most bevenni a folytatást.

Ibanez P>!
Jeffrey Archer: Apám bűne

Nagyon jól folytatódik a sorozat, Harryt immáron Amerikában követhetjük nyomon, mint Tom, azt hiszem, mindenki egyből megutálta az ügyvédet brr… alig vártam, hogy valaki jól fenéken billentse úgy istenigazából… Ugyanígy Hugo is, szinte örültem, hogy elkezdett csődbe menni spoiler, undorító egy fickó, vártam már nagyon, hogy spoiler… Talán Giles szála volt most a legkevésbé érdekes számomra, igaz a spoiler, még mindig Harryt és Maisie-t szeretem jobban követni spoiler spoiler… Nagyon jó folytatás, várom a következő részt!

robinson >!
Jeffrey Archer: Apám bűne

A kalandos történet a háborúban és Amerikában folytatódik. Nem kevés izgalmat és fordulatot adva a lendületes eseményeknek.
http://gaboolvas.blogspot.hu/2016/04/clifton-kronika-1-2.html

V_rita P>!
Jeffrey Archer: Apám bűne

A történetvezetés magával ragad, és nem engedi el az olvasót.
Szerettem a szereplőket/ kivéve Hugót/ és a fordulatos cselekményt. A második világháború időszakát öleli fel európai és amerikai oldalról.
Ki a a Barrington -cím és vagyon jogos örököse ? Milyen fordulatokkal szembesülünk még ?
Tudnom kell mi jöhet még .!

Garbai_Ildikó P>!
Jeffrey Archer: Apám bűne

Ez a rész is megnyerte tetszésemet.Tele volt izgalommal és mindig meglepett az újabb csavarokkal és olvastatja magát a történet. Hugo nagyon unszimpatikus volt. Nem is lepődtem meg, hogy mi lett a sorsa. Jöhet a következő rész!

kicsi_Coco P>!
Jeffrey Archer: Apám bűne

Folytatódik a Clifton-krónika, ami nem is csak feltétlenül Harry Cliftonról szól, hanem mindenki másról a környezetében.
Kapunk betekintőt Giles, Emma, Maisie, és sajnos Hugo életútjába is, mindezt annyira olvasmányosan és pörgősen, hogy az ember nagyon nehezen teszi le. Tipikusan a „na még egy fejezetet” típusú könyv!
Ez a rész még izgalmasabb volt, kiszabadultunk az iskolából, és az mindig jót tesz egy történetnek. Ráadásul a 20. század legmozgalmasabb idejében járunk, így nem unalmas a történet, hiszen hőseink is kiveszik a részüket a háborúból.
Jártunk hajón, börtönben, iskolában, hotelben, volt itt cselszövés, körömrágás, bosszankodás bőven. spoiler spoiler
A vége megint ugyanolyan cliffhangeres volt, mint az első résznek, így nem is kérdés, hogy folytatom a következő résszel :)

Kókuszka>!
Jeffrey Archer: Apám bűne

Ez a rész nem varázsolt el, habár változatlanul tetszik az író stílusa. Voltak benne meseszerű, ellentmondásos részek. Kedvenc karakterem Emma volt. Most egy kicsit szüneteltetem a sorozat folytatását, de mindenképp visszatérek hozzá.


Népszerű idézetek

robinson >!

Most először értette meg, mire gondolt George Bernard Shaw, amikor azt mondta, hogy az angolokat és az amerikaiakat a közös nyelv választja el egymástól.

77. oldal

Kapcsolódó szócikkek: George Bernard Shaw
1 hozzászólás
FreeAngel >!

Amíg az ember alszik, nincs börtönben.

3. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: alvás · börtön
Babú>!

– De mama – szólt közbe Alister –, már évek óta léteznek puhafedelű könyvek.
– Ahogy a tízezer dolláros bankjegy is, én mégsem láttam még egyet sem.

39. fejezet

Smicka>!

A fiam, Alistair is velünk vacsorázik – … – Ügyvéd és agglegény – tette még hozzá. – Két olyan hátrány, amiből soha nem fog kigyógyulni. De néha elég szórakoztató tud lenni, bár egy kissé száraz a humora.

Babú>!

– Mindent látni akarok, ami csak érdekes a városban – mondta Emma.
– Mennyi ideje van, egy-két év?

40. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Washington
Garbai_Ildikó P>!

Harrynek azonban sikerült egy két figyelemre méltó sikert is elérnie a fiatalabb rabok körében, és be kellett látnia, hogy ha valaki nem “ jó “ iskolába járt, vagy egyáltalán nem járt iskolába, az még nem jelenti az, hogy ostoba- és persze ez fordítva is igaz, tette hozzá Quinn.


A sorozat következő kötete

Clifton-krónika sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ian McEwan: Vágy és vezeklés
J. P. Delaney: The Girl Before – A lány a múltból
Dorothy Koomson: Az utolsó csepp
Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Anne L. Green: Joyce csapdájában
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
Kate Morton: A tóparti ház
María Dueñas: Öltések közt az idő
Jodi Picoult: Egyszerű igazság