Az ​ördög könnycseppje 33 csillagozás

Jeffery Deaver: Az ördög könnycseppje

Deaver regénye az FBI egyik rég visszavonult írásszakértőjéről szól, aki kénytelen szembeszállni egy könyörtelen merénylővel. A nyomozásban csak egy darabka papír a bizonyítéka, az éjfélig megszabott határidő pedig vészesen közeledik. 1999 szilveszterének napja. A Washington egyik földalatti-állomásán történt véres mészárlás után az egész várost megbénítja a rettegés. A polgármester irodájába eljuttatott zsarolólevél a bűncselekményt egy meghatározott terv szerint dolgozó, érzelemmentes gyilkosnak, a Sírásónak tulajdonítja, aki a levél szerint éjfélig négyóránként meg fogja ismételni borzalmas tettét. Az öldöklésnek és a rettenetnek csakis húszmillió dolláros váltságdíj vethet véget…

Eredeti megjelenés éve: 1999

>!
Alexandra, Pécs, 2002
504 oldal · ISBN: 9633680263 · Fordította: Császár László

Kedvencelte 5

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

mate55 P>!
Jeffery Deaver: Az ördög könnycseppje

A könyv mondhatni könnyed kézzel, de biztosan zsonglőrködik épülő történetével, nem dobja mély vízbe az olvasóját, hanem inkább fokozatosan, apró részletekből építkezve tár elénk egy látlelet a terrorizmus e fajta milyenségéről. Nem egy dokumentarista elemekkel barázdált krimi egy hajtóvadászatról, hanem egy pokoli hajsza, ahol a hajtóvadászat maga egy dráma. Deaver, tanítani módon tartja fenn a feszültséget, néhány kulcsjelenetnél parádés megoldásokkal ejti rabul „minden érzékszervünket”, és nem riad vissza az erőszaktól sem, fókuszában mégis az ember áll. Egy feszült thriller köntösébe bújtatott páratlan dráma, ami egy tapasztalt, vén róka megfontoltságával kerüli ki a felállított csapdákat, és az így megtett útvonalon végighaladva éri el célját. Ma, közel 20 évvel később még mindig épp olyan utánozhatatlan hatással bír, mint mikor íródott. Krimi rajongóknak ajánlott ma is, aki egy kis kuriózumra vágyik az egy kaptafára készülő, okádékot kiváltó tucat krimik mellett. Valóban, ízig-vérig profi, örökbecsű könyvcsemege ez, miközben a számon akaratlanul is kicsúszik a felkiáltás: Deaver mondjon le, és legyen megint átlagos krimi író! Ugyanis, mintha a Lincoln Rhyme köteteknél megállt volna az idő számára.

csallocintia>!
Jeffery Deaver: Az ördög könnycseppje

Olyan sokára sikerült elolvasni, mindig közbejött valami. De ha a kezembe vettem, estig le se tettem.

Imádtam olvasni… A kicsodák… :)
Tetszett, hogy ennyire csavart volt a vége :)

HolCol>!
Jeffery Deaver: Az ördög könnycseppje

Rendkívül jól ír a szerző. Nekem ő a krimiirodalom egyik királya!

hattori>!
Jeffery Deaver: Az ördög könnycseppje

Nagyon jó kis érdekfeszítő krimi. Van benne egy nagy csavar, aztán amikor azt hinnéd megoldódott még egy csavar, és még egy csavar és még egy… Izgalmas, szórakoztató a tökéletes bűntény és tökéletes detektív témakörben.

Ariadne>!
Jeffery Deaver: Az ördög könnycseppje

Igazán lebilincselő történet. A cselekmény nem túl kiszámítható, így végig fenntartja az érdeklődést. A karakterek nagyon kiforrottak, összeszedettek. A leírások alapján megelevenednek a szereplők a szemem előtt, és látom magam előtt a cselekményeket. A főbb cselekmények három ember körül forogtak. Parker Kincaid visszavonult írásszakértő, Margaret Lukas,és Cage pedig az FBI ügynökei.
Ami kicsit zavart, hogy szinte mindenkinek tudtuk a teljes nevét, de Cage-nek nem.
Kedvenc szereplőm Parker Kincaid lett. Egyedülálló apuka, aki nagyszerűen neveli a gyermekeit.

fiszi>!
Jeffery Deaver: Az ördög könnycseppje

Izgalmas és fordulatos könyv volt, ez eddig a kedvencem az írótól. Volt benne pár igazán meglepő fordulat.

Nicole_Kinney I>!
Jeffery Deaver: Az ördög könnycseppje

Csillogó szemmel happoltam ezt a könyvet, mert az írótól már olvastam „Az illuzionista” c. krimit, és attól el voltam ájulva. Ahhoz mérten ez a könyv csalódás volt, mert nagyon nehezen rázódtam bele, a kerekítve 500 oldalas könyv első 400 oldalát sokszor untam, Kincade okfejtései a nyomozás során tankönyvszerűek voltak, ő maga pedig túl tökéletesnek tetszett (Ilyen családcentrikus, házias, okos pasit megálmodni sem lehet!). DE! A végén jól megvezetett az író, megcsavarta a dolgokat, így összességében véve azt mondom, korrekt kis könyv ez, még ha gigakatarzisom nem is volt az olvasása közben. Végül is lehet, hogy csak a hangulatom nem passzolt hozzá, mindenesetre örülök, hogy erre váltottam a rukkola-pontjaimat, és azt hiszem, maradni is fog nálam.


Népszerű idézetek


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: A halálsoron
J.D. Barker: Az ötödik áldozat
Robert McCammon: Egy fiú élete
Don Winslow: A kartell
Gregg Hurwitz: Kíméletlen
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Isaac Asimov: Asimov teljes Alapítvány – Birodalom – Robot univerzuma I.
J. D. Robb: Halálos rögeszme
Greg Iles: Csontfa