A ​koporsótáncos (Lincoln Rhyme 2.) 83 csillagozás

Jeffery Deaver: A koporsótáncos Jeffery Deaver: A koporsótáncos

A bűnügyi történet főszereplőjének, Lincoln Rhyme nyomozónak a neve bizonyára ismerősen cseng azoknak, akik olvasták a szerző korábbi műveit. A detektív ezúttal csak szellemi erejére támaszkodva vesz részt a bűnügy felderítésében, hiszen egy szolgálatteljesítés közben elszenvedett sérülés miatt lebénult, így a munka aktív részét szemrevaló segédje, Amelia Sachs végzi. A keresett bűnöző ezúttal egy sajnálatosan szorgos és ötletes sorozatgyilkos, aki boszorkányos ügyességgel változtatja külsejét, leszámítva a karján látható morbid tetoválást, amely a Kaszást ábrázolja, amint egy ifjú hölggyel tangót lejt egy koporsó előtt. Lincoln szinte biztos benne, hogy valahonnan ismeri a tettest, de vajon honnan? A fordulatos krimi végén egyebek között erre is választ kapunk.

Eredeti megjelenés éve: 1998

>!
Alexandra, Pécs, 2005
430 oldal · ISBN: 963369437X · Fordította: Fehér Fatime

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Amelia Sachs · Lincoln Rhyme


Kedvencelte 6

Most olvassa 1

Várólistára tette 57

Kívánságlistára tette 29


Kiemelt értékelések

mate55 P>!
Jeffery Deaver: A koporsótáncos

A „Koporsótáncos” a Jeffery Deaver: Lincoln Rhyme – sorozat második darabja (visszautalás alig van benne, szépen megáll magában is). Főszereplői a múltban átélt traumák fogságában vergődnek, spoiler képtelenek feloldani a bennük rejlő érzelmeket. A főhősök jelleme ugyanúgy telitalálat, mint a rejtélyes és csavaros történet. Lincoln Rhyme, a büntetőjogász visszatér, hogy szembenézzen a hátborzongatóan leleményes gyilkossal, akit felbéreltek, hogy végezzen azzal a három tanúval, akik vallomást tehetnének egy milliomos üzletember /fegyverkereskedő/ ellen. Engem többször is tévútra csalt a szerző, s bár végül…., ekkor még messze volt a regény vége, köszönhetően annak, hogy….. Az író rendkívüli érzékkel keveri a nyomozás izgalmát, és az „ismeretlen” által kiváltott borzongást. Nem tudom, másnak mi a véleménye erről a zseniálisan gonosz zárásról, de a magam részéről úgy éreztem, (csak egy ici-picit) elrontotta vele a végkifejletet. Ám ettől függetlenül feszültséggel teli lebilincselő történet vár arra, aki kezébe veszi a könyvet. Érdemes!

hcs23>!
Jeffery Deaver: A koporsótáncos

Sajnálom, h ezt kell írnom, de az egyik leggyengébb idei olvasmányélményem ehhez a könyvhöz fűződik. Nem tudtam, mire számíthatok, de pozitívan álltam hozzá, lévén több figyeltem is jó véleménnyel van az íróról, és mint tudjuk, a Csontember révén (amely bár nem jelent meg magyarul könyv formában) filmes sikerrel is büszkélkedhet – habár utóbbi nem mindig jelent garanciát, és ugye itt eleve más sztorival van dolgunk. Az, h Lincoln Rhyme, a tulajdonképpeni főszereplő, aki a gyilkosunk után nyomoz, kerekesszékhez kötött, önmagában furcsa színezetet ad a történetnek, amelynek már az indítása is nagyon lassú és körülményes. A karakterábrázolás és az ok-okozati összefüggések felfedése szintén nagyon esetleges, a gyilkos motivációja – ami a krimik egyik legfőbb mozgatórugója – pedig szintén biceg. Nem biztos, h folytatom a sorozatot, nem látok elég potenciált az íróban, de ha fejlődőképes, akkor esetleg próbálok még egyet – hátha ’98 óta tanult egyet s mást.

3 hozzászólás
Niko_oka>!
Jeffery Deaver: A koporsótáncos

Annyira tudtam, hogy szerelmes leszek Rhyme-ba, hogy az elején szabályosan megijedtem, mi lesz ebből…. Aztán rájöttem, hogy mostanában Deaver stílusához képest könnyed olvasmányokhoz voltam szokva, így kellett egy kis idő, hogy átálljak erre a frekvenciára.
Észveszejtően lebilincselő volt a történet! És micsoda befejezés…! Bevallom, a finálé előtt pár oldalon keresztül magam is ledöbbenve pislogtam, mint hal a szatyorban, képtelen voltam összerakni, mi történt… És ennek nagyon is örülök, mert ez azt jelenti, hogy közel 400 után még mindig nem olvastam elég krimit ahhoz, hogy mindent kitaláljak és beleunjak a műfajba!
Megjegyzendő, hogy a fülszöveg alapján másra számítottam, de ahogy elnézem a további részeket, ez lesz a megszokott. Őszintén szólva egyik tartalma sem borzongatott meg különösebben, ezért nagyon örülök, hogy annak idején ajánlásra várólistára raktam, mert egyébként nem valószínű, hogy valaha is elolvasom! Ezért a megtévesztésért kipp-kopp a kiadó orrára, és messze nem ez az egyetlen… Nagyon zavarónak tartom, hogy bár a kötetek hátlapján sikeresen felsorolják a szerző regényeit még azt is, ami nem a sorozat része, a megjelenési sorrendért ide kell felugrálnom a Molyra -és rögtön bevillant a kép, ahogyan a könyvtárban állok nemegyszer, okostelefont bűvölve, mert a kezembe akad egy remek sorozat egyik darabja az Alexandra gondozásában, csak az nem tiszta, hogy melyik… spoiler

Máté9112>!
Jeffery Deaver: A koporsótáncos

Kicsit lassabban haladtam a könyvel mint ahogy szoktam. De nagyon élveztem minden egyes percét.
A filmet is láttam de a könyv mint mindig érdekesebb volt.
Jó volt a gyilkos és a nyomozó csapat szemszögéből is végig követni a történetet. A végén a fordulat nekem nagyon bejött. Kíváncsi lettem a sorozat többi részére is

Csi P>!
Jeffery Deaver: A koporsótáncos

Jó kis történet volt ez, kifejezetten tetszett, hogy a főszereplő személyesen soha nincs ott az általa vizsgált bűntények helyszínén, olyan mint egy ketrecbe zárt vadállat, aki érzi a vérszagot, mégsem képes semmit tenni, azon kívül, hogy szóban irányítja az embereit. Deaver a végén jól megcsavarta a dolgokat, ez nekem eszembe sem jutott volna, nagyon tetszett.

Búza_Mihály>!
Jeffery Deaver: A koporsótáncos

Nagyon jól kitalált történet. Bár a végét egy kicsit túlzásnak éreztem… Ettől függetlenül végig izgalmas és érdekes a könyv. A szereplőket könnyen megkedveltem és izgultam értük. Tetszett az író stílusa, a történetei, ahogy helyszíneket leírta és hát meglepett a végén rendesen. Biztos folytatom a sorozatot.

agi89>!
Jeffery Deaver: A koporsótáncos

Ez által szerelmesesedtem bele JD -be még Reader Digest válogatott könyvben olvasva. A legkedvencebb krimi-thriller íróm lett.

Nasha>!
Jeffery Deaver: A koporsótáncos

Egy kihívásnak köszönhetően került a kezem ügyébe ez a könyv, és a Rhyme sorozat. Többször próbálkoztam már így számomra ismeretlen írókkal, többféle végeredménnyel.
Szóval szokásos várakozással és izgalommal ugrottam neki, bár azt felettébb sajnálom, hogy a sorozat első részéhez sehogy sem sikerült hozzá jutnom (tudom, magyarul meg sem jelent, de angolul sem találtam), kicsit feszengtem tőle, hogy a második résszel kell kezdenem. Szerencsére nem volt érezhető a cselekményben, hogy valamiről nagyon lemaradtam volna, úgy érzem ez tipikusan az a könyvsorozat, ahol minden kötet önállóan is szépen megállja a helyét.
Jeffery Deaver neve számomra eddig ismeretlen volt, de úgy érzem sok dolgunk lesz még egymással. Tetszik a stílusa, a történetek, a szereplők, a helyszínek leírása, de leginkább az tetszett, hogy sikerült a végére baromira meglepnie. Igen, én ezt imádom igazán egy könyvben!

Mr_Szörnyi_Börnyi>!
Jeffery Deaver: A koporsótáncos

Szeretem Jeffery Deaver Lincoln Rhyme sorozatát, ugyanakkor megjegyzendő, hogy az egyes kötetek olyannyira hasonlítanak egymásra, felépítésüknél, karaktereiknél fogva, hogy az már itt-ott unalmassá teszi a könyveket. Talán igazságtalan ezt pont a Koporsótáncosnál felhoznom, hiszen ez kronológiailag csak a második a sorban, viszont mivel az ötödik, amit olvastam, így a visszaköszönő motívumok nálam ennél a kötetnél kezdenek kissé megfáradni. Jó lenne talán egy kevésbé földöntúli képességekkel rendelkező sorozatgyilkos nyomába eredni, egy kicsit lassítani a tempón, egy kicsit valószerűbb eseményeket elmesélni, egy kicsit több időt hagyni, hogy Lincoln és Amelia karaktere fejlődhessen, hogy sorsuk érdekes lehessen, és arra is több időt hagyni, hogy tudjunk kellőképpen álmélkodni az igazságügyi vizsgálatok eredményein. Mindettől eltekintve egy fordulatos, izgalmas, cselekményekben bővelkedő thriller a Koporsótáncos, amely a műfaj kliséit magas színvonalon és szórakoztatóan vezeti elő.

fromex999>!
Jeffery Deaver: A koporsótáncos

Még kb a 120-dik oldalon tartok de már most nagyon jó! Az itteni ajánlások, vélemények miatt vettem meg, megyek is gyorsan tovább olvasom. :)


Népszerű idézetek

mate55 P>!

A férfiak imádják nézni a szép nőket, de semmitől sem félnek jobban, mint tőlük.

173. oldal

Rits>!

A léleknek is kellene, hogy gyártsanak golyóálló mellényt, Amie. Erre is gondolni kéne.

300. oldal

mate55 P>!

Amikor Edward Carney elbúcsúzott a feleségétől, eszébe sem jutott, hogy talán soha többé nem látják egy mást.

(első mondat)

Máté9112>!

– Van valami különleges szabály, amit a reptéren autózva be kell tartani?
– Van – felelte a férfi. – Nem szabad nekimenni a repülőgépeknek!

gesztenye11>!

Isten sem ad mindent biztosra. Néha muszáj kockáztatni is.

327. oldal - Huszonkilencedik fejezt - A harmincegyedik a 45 órából

mate55 P>!

Csinálok egy dupla tejes mochaccinót, gőzölt habbal.
Magánvicc a flancos kávéutánzatokról.

25. oldal

gesztenye11>!

Ez volt a kriminalisztika lényege, megnézni, megnézni, megnézni, és ha így sem talál semmit az ember, akkor megint meg kell nézni. És amikor végleg csak falakba ütközünk, na, akkor még egyszer rendesen meg kell nézni!

142. oldal - Tizennegyedik fejezet - A hetedik a 45 órából

gesztenye11>!

De Lincoln Rhyme-ot nem érdekelték a számítógépek. Per pillanat Lincoln Rhyme-ot nem érdekelte semmi más, csak a mikroszkopikus méretű kis gyűrűk, meg a körülöttük lévő homokszemcsék.

16. oldal - Második fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Amelia Sachs · Lincoln Rhyme
Csi P>!

Lincoln Rhyme egy olyan C4-es kvadriplégiás beteg volt, aki tudott sóhajtani, köhögni és káromkodni, mint egy kocsis.


A sorozat következő kötete

Lincoln Rhyme sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Rose: Sikíts értem
J. D. Robb: Halálos híresség
Michael Connelly: Az igazság ára
Rachel Vincent: Rogue – Latrok
Michael Connelly: Az Echo Park titka
Steven Saylor: Caesar trónja
Alex Kava: Szövetség a gonosszal
Stephanie Barron: A szolgáló titka
Blake Crouch: A pokol kapujában