The ​Thief's Daughter – A tolvaj lánya (Királyforrás 2.) 40 csillagozás

Jeff Wheeler: The Thief's Daughter – A tolvaj lánya

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Harcba ​száll, ha a kötelesség szólítja, de vajon a szerelemért is képes megtenni?

Owen Kiskaddon rabként került a rémséges Severn király udvarába. Aztán, miután elhitette vele, hogy a Forrás kegyeltje, sikerült a házsártos uralkodó kegyeibe férkőznie. Kilenc év telt el azóta, és az egykor bátortalan Owen mostanra magabiztos fiatalemberré cseperedett. Horwath herceg pártfogása alatt sokat tanult harcról és politikáról, és időközben beleszeretett gyermekkori barátjába, a herceg unokájába.
De az Owen és Elysabeth Mortimer által elképzelt boldog jövőt beárnyékolja a király ármánykodása.

Egy trónkövetelő lépett színre, aki megesküdött, hogy addig nem nyugszik, amíg meg nem kaparintja Királyforrás koronáját. Severn király szembeszáll a veszéllyel, de Elysabethet használja fel ahhoz, hogy tőrbe csalja az imposztort – Owen, aki csupán jelentéktelen szereplő e színjátékban, most arra kényszerül, hogy válasszon kötelesség és szerelem között. A vidéket méregkeverők és… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574361 · Fordította: Varga Tibor

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Dominic Mancini · Elysabeth Victoria Mortimer


Most olvassa 6

Várólistára tette 72

Kívánságlistára tette 98

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

diamondfox P>!
Jeff Wheeler: The Thief's Daughter – A tolvaj lánya

Határozott fejlődés az első részhez képest! (ノ*ФωФ)ノ

Sokat segített, hogy a szereplők mondhatni felnőttek. Ezzel is úgy jártam egyébként, hogy az eleje annyira nem szippantott be, de kifejezetten hamar rá tudtam hangolódni így sodródtam én is az eseményekkel és nem győztem anyázni magamban, amiért így alakultak a dolgok.
Én is Owennel együtt hiányoltam az igazi méregkeverőt, de örülök, hogy jött egy újabb karakter, aki kifejezetten ígéretesnek tűnik és nem mellesleg az esetében jelentős fejlődést is tapasztalhattunk már csak ebben az egy részben. A királyi család pedig leírandó lassan, mert nem győzöm követni, hogy ki kinek a kije és mije és mi lett vele. Most, hogy felbukkant egy trónkövetelő és ahhoz képest milyen keveset szerepelt és mégis milyen fontos volt az Ő szerepe! Ez volt igazán jó benne. De valamiért még sem éreztem teljesnek, remélem, hogy a harmadik részre már meg tudom adni neki az öt csillagot.
Ja, és:
spoiler

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Jeff Wheeler: The Thief's Daughter – A tolvaj lánya

Királyforrás 2

Gyönyörű borító, színvonalas tartalom, nagyon tetszett, letehetetlen volt.
Agyon izgultam magam a történeten, egy igazi viperafészek volt, ahol viszontláthattam az 1. rész felnövekedett szereplőit. Még mindig csak tizenévesek voltak Owen és Evie, de barátságuk töretlen és az egymás iránti szerelem is kezd kialakulni közöttük. Vagy mindig is megvolt, csak most tudatosul bennük.
De mint tudjuk ez egy alternatív történelmi regény és A rózsák háborúja korának sötét középkori közegében játszódik, ami eléggé vérzivataros időszak volt, a politika mindig megelőzte az életben az érzelmeket. A hatalom diktált és sakkbábukként kezelte az arisztokrácia tagjait. Néha a szívem vérzett a szereplőkért, amiért sok mindent a hűség oltárán fel kellett áldozniuk.
Szóval ez nem egy rózsaszín lányregény, hanem egy kemény elgondolkodtató, néhol szívszorító, de rettenetesen izgalmas könyv.
Alig várom a 3. rész megjelenését, hogy folytathassam és megtudjam hogyan alakul hőseink sorsa.

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog P>!
Jeff Wheeler: The Thief's Daughter – A tolvaj lánya

A tolvaj lánya egy izgalmakkal teli, és baromi jól felépített könyv, telis-tele élő és lélegző karakterekkel. Imádtam olvasni, végig fenntartotta a figyelmem, a szerző stílusa sodort előre. Már nagyon kíváncsi vagyok az eredeti trilógia lezáró részére. A cím mindenesetre beszédes…

Bővebben a blogon:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2019/04/konyvkritika-jeff-wheele…

Nusee>!
Jeff Wheeler: The Thief's Daughter – A tolvaj lánya

Nagyon jó második rész. Pörögtek az események, bár nagyon kacifántos lett a jogos trónörökös körülötti hercehurca, de kíváncsian várom, hogy mi fog ebből kisülni.
Eviet nem értettem, ha annyira szerette Owent, akkor nem így dönt. Bár már első részben is, ahogy megismertük őt, kicsit várható volt.
Etayne szimpatikus karakter az újak közül, viszont igazán Brythonica hercegnője érdekel. Vajon már találkoztunk vele és ismerjük is, vagy ő is új karakterként jelenik majd meg?
Severn a legárnyaltabb szereplő, nagyon jól mutatja meg, hogy mivé tud lenni egy ember, ha folyamatosan csak elárulják és negatív események hatnak a személyiség alakulására.
Owenből, pedig egy karakán, becsületes és hűséges férfi lesz. Kíváncsi leszek a harmadik részben, hogy halad végig az útján. Mondjuk a második rész olvasásra közben, amikor Eviet Jagohoz küldték, hogy ajánlja fel a kezét, hogy ha ez így alakul, akkor tuti, hogy Owen Brythonica hercegnőjét fogja el venni, na de ez a befejező pár száz oldal eseménye lesz.

Habók P>!
Jeff Wheeler: The Thief's Daughter – A tolvaj lánya

Szép nagy mágurjátszma. Csak egy kicsit sok játékossal. Játszik a király erőszakosan, Chatriyon és a kémfőnök sunyin, Owen és Etayne amennyire lehet tisztességesen. De ebben a játékban senki sem lehet igazán tiszta – ezt még romantikus lelkem is belátja. A történetből hiányzik Ankarett spoiler, de az új szereplők is nagyon jól eltaláltak. Máris várom a harmadik kötetet (pedig az nem egyhamar lesz…).

BBetti86>!
Jeff Wheeler: The Thief's Daughter – A tolvaj lánya

Mivel sorozat második kötete, gyorsan kiírom, hogy kell hozzá az előismeret. Ugyan a lényeget összefoglalja a szerző, és aki képben van a Rózsák háborújával a történelemből, sok mindent ki tud találni, de az előzményekre épül a sztori.
Pár év eltelt, Owen már sereget vezető fiatalember, aki igyekszik egyben tartani az országot a király segítőjeként. Egyéni ambíciója annyi van, hogy Evie, a grófkisasszony, akivel felnőtt, egyszer a felesége legyen. Ám a politika mindig közbeszól. Több királyság is Severn király uralma ellen tör, és Evie is bábu a király sakktábláján. Mi több, az egyik trónkövetelő állítólag a fiatalabb herceg, a jogos trónörökös. A Forrás pedig olyan feladatot ad Owennek, mely sok életet fog megváltoztatni.
Ami legjobban tetszett ebben a történetben, hogy fantasy, egy kitalált világban, de olyan erősen épül egy alternatív Rózsák háborújára, hogy akár a szereplőket és a történelmi fordulatokat is fel lehet ismerni benne egy kis mágiával feldúsítva. Mindig meglepett és szórakoztatott, ahogy a valódi történelmi eseményt ebbe a történetbe átdolgozta a szerző. Eyric színre lépése az egyik ilyen nagy meglepetés, majd az, amit ezzel kezd a szerző.
Nagyon szeretem Arthur király mondáját is, és most ennek a sajátos verziója is megjelenik Andrew királlyal. Nagyon érdekel mi sül ki még ebből, a szerző nagyon izgalmasan kanyarítja a cselekményt.
A regényben feltűnő sakktábla különben az egész regénynek jó szimbóluma lenne. Királyságok, karakterek, mindenki egy nagyobb játszma részese, és Wheeler azt tudta éreztetni velem, hogy éppen csak belelendült a játszmába.
Owent nagyon megkedveltem, egy jólelkű fiú, különleges erővel és küldetéssel. Már szinte mesehős, csak ahhoz képest több fájdalom jut neki. Izgalmas Severn király alakja is, aki még egyensúlyoz a szörnyeteg és a jó király között, aki lehetne – de már kezd egy bizonyos irányba dőlni, és ez megint változtat majd a játszmán.
A regénybeli mágia, ami különös. Mi az a Forrás? Azt valahogy nehezen veszi be az agyam, hogy szó szerint egy forrás ad a kiválasztottjainak mágikus képességeket, és általuk alakítja a világ sorsát. A képességek sem látványosak, pl. nem uralja senki a tüzet vagy irányítja a természet erőit. Owen természetfeletti érzékkel lát át stratégiákat és gyengepontokat, Severn képes befolyásolni az akaratot. Rafináltabb képességek ezek, mint lenne egy tűzgyújtó.
Csaták, lelkiismereti kérdések, ármányok regénye ez a kötet. Cselekményközpontú, amiben különösen izgalmas a valódi történelem átformálása. Tetszett.

Isabel_Rose I>!
Jeff Wheeler: The Thief's Daughter – A tolvaj lánya

Ez az! Ez kellett most nekem! Nagyon nagyon tetszett!
Owen ha lehet még inkább közel került hozzám:ámultam az éles eszén. Na nem mintha az első részben nem szerettem volna de most. Végre egy egy férfi karakter aki igazán szimpatikus Edenbrooke óta!
A vége meg.. te jó ég Miért így zárta le az író?? És mikor lehet olvasni a következő részt???
@Nikolett0907 köszönöm hogy olvashattam, de most megy a dobozodba ám:) Remélem, te is szeretni fogod*-*

2 hozzászólás
Iloonka>!
Jeff Wheeler: The Thief's Daughter – A tolvaj lánya

Annyira vártam a folytatását. Valahogy ezt a könyvet jobban közelebb tudtam érezni magamhoz, mint az első részét.
Az író sok mindent feszeget a történet alatt. A hűséget, a szerelmet, az odaadást, a titoktartást, az árulást. Ezeknek a jelentőségét folyamatosan magával hordozza a történet alatt.
Élveztem a történetet, pedig nem vallom magam egy fantasy rajongónak ,de az ókori fegyverek, hercegek, királyok mindig is vonzottak engem, még, ha a mágia nem is. Együtt mentem az eseményekkel, szinte már én is gyanakvásba mentem át minden egyes oldalon, átéreztem ahogy Owenen egyre inkább nő a teher súlya. spoiler
Az egyetlen problémám a könyvvel az volt, hogy rengeteg minden történt és az egész történet összetett szálon futott. Ilyen könyvvel az ember nem tud leülni lazán, elmélyedve a sorok között, rendesen az eseményekkel kell tartania a lépést, különben elveszik a sok információ között. Ha nem éppen nyugis napjaimat élem, lehetséges, hogy nekem is zavarosabb lett volna az egész vagy átláthatatlan, ami nem az író hibája, egyszerűen komplex könyvet alkotott, aminek minden egyes sorára oda kell figyelni.
Izgalommal várom a folytatását, kíváncsi vagyok, hogy mivel rukkol elő az író.

K_Gabi>!
Jeff Wheeler: The Thief's Daughter – A tolvaj lánya

Úgy tudtam, hogy imádni fogom :D
Az első részhez képest izgalmasabb, Owen már szinte felnőtt, sőt nem csak szinte. A király hűséges stratégája, háborúkat nyer, területeket foglal. Teljesen más, mint az első részben, mégis ugyanaz a kissrác, akit megkedveltem.
Elysabeth és Owen egymásnak vannak teremtve és nagyon szurkolok nekik. mindazok ellenére, ami történt
Az egyik ok, amiért olyan jó volt olvasni, az az, hogy nagyon szépen építkezik az író. Lassan kiderültek a múlt és a jelen összefüggései, a királyságok közti viszálykodás is jól be van mutatva. Az események folyamatosan egyre nagyobb súlyt kaptak, ettől vált egyre izgalmasabbá.
Az új szereplő, akiről a könyv a címét kapta, szerintem nagyon érdekes karakter. Az új méregkeverő, aki végig Owen mellett állt az egyik kedvenc szereplőm lett.

TEszter I>!
Jeff Wheeler: The Thief's Daughter – A tolvaj lánya

Mikor az első könyv végén olvastam, hogy a második könyv egy időugrással kezdődik és a kicsi Owennel már felnőtt fiatalemberként találkozunk viszont, nagyon izgatott lettem. Ebben a részben Owen már igazi aktív főhősként van jelen és igazi részese az eseményeknek.
Sok új szereplővel találkoztunk, akik közül Etayne volt a legérdekesebb. Kíváncsi vagyok hogyan alakul majd a kapcsolatuk Owennel.
Az egyetlen negatívum, amit fel tudok hozni Owennel kapcsolatban, hogy úgy éreztem, túlságosan függ a Forrás erejétől, mintha minden kiemelkedő tulajdonsága a Forrástól eredne, jó lett volna látni hogy Owen a különleges képességei nélkül is boldogul.
Evie-n pedig nem tudok kiigazodni. spoiler
Alig várom a sorozat befejező részét.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Nokedli28>!

Meg kell tanulnunk, hogy az élet nem igazságos. Hogy nem minden álom válik valóra. És néha olyanoktól is el kell válnunk, akik nélkül nem tudunk élni.

Nokedli28>!

A házasság hatalom, ami vagy erősödik, vagy elgyengül.

Kapcsolódó szócikkek: Dominic Mancini
_Nikki>!

Már régen rájött, hogy királyok és koronák játszmáiban sosem csak két fél áll egymással szemben – mindig vannak figurák, amelyek a háttérben megbújva várják a pillanatot, hogy maguk is a táblára kerüljenek.

_Nikki>!

Az életben nem mindig azt kapjuk, amit érdemlünk, vagy amit akarunk. De a jellemünk az által formálódik, hogy mit kezdünk az ilyen csapásokkal.

[névtelen]>!

Owen Kiskaddon nem szívesen viselt teljes páncélzatot.

(első mondat)


A sorozat következő kötete

Királyforrás sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Neptunus fia
Margit Sandemo: Örvényben
Christopher Paolini: Örökség
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia
J. K. Rowling – John Tiffany – Jack Thorne: Harry Potter és az elátkozott gyermek
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Acsai Roland: Jin és Jang
Lana Millan: Egy angyal az élet küszöbén
Joss Stirling: Misty
Virág Emília: Sárkánycsalogató