The ​Thief's Daughter – A tolvaj lánya (Királyforrás 2.) 83 csillagozás

Jeff Wheeler: The Thief's Daughter – A tolvaj lánya

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Harcba ​száll, ha a kötelesség szólítja. De vajon a szerelemért is képes megtenni?

Owen Kiskaddon rabként került a rémséges Severn király udvarába. Aztán, miután elhitette vele, hogy a Forrás kegyeltje, sikerült a házsártos uralkodó kegyeibe férkőznie. Kilenc év telt el azóta, és az egykor bátortalan Owen mostanra magabiztos fiatalemberré cseperedett. Horwath herceg pártfogása alatt sokat tanult harcról és politikáról, és időközben beleszeretett gyermekkori barátjába, a herceg unokájába.
De az Owen és Elysabeth Mortimer által elképzelt boldog jövőt beárnyékolja a király ármánykodása.

Egy trónkövetelő lépett színre, aki megesküdött, hogy addig nem nyugszik, amíg meg nem kaparintja Királyforrás koronáját. Severn király szembeszáll a veszéllyel, de Elysabethet használja fel ahhoz, hogy tőrbe csalja az imposztort – Owen, aki csupán jelentéktelen szereplő e színjátékban, most arra kényszerül, hogy válasszon kötelesség és szerelem között. A vidéket méregkeverők és… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
416 oldal · ISBN: 9789635972630 · Fordította: Varga Tibor
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
416 oldal · ISBN: 9789635972630 · Fordította: Varga Tibor
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
410 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574361 · Fordította: Varga Tibor

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Owen Kiskaddon · Dominic Mancini · Elysabeth Victoria Mortimer


Kedvencelte 2

Most olvassa 8

Várólistára tette 77

Kívánságlistára tette 91

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

diamondfox P>!
Jeff Wheeler: The Thief's Daughter – A tolvaj lánya

Határozott fejlődés az első részhez képest! (ノ*ФωФ)ノ

Sokat segített, hogy a szereplők mondhatni felnőttek. Ezzel is úgy jártam egyébként, hogy az eleje annyira nem szippantott be, de kifejezetten hamar rá tudtam hangolódni így sodródtam én is az eseményekkel és nem győztem anyázni magamban, amiért így alakultak a dolgok.
Én is Owennel együtt hiányoltam az igazi méregkeverőt, de örülök, hogy jött egy újabb karakter, aki kifejezetten ígéretesnek tűnik és nem mellesleg az esetében jelentős fejlődést is tapasztalhattunk már csak ebben az egy részben. A királyi család pedig leírandó lassan, mert nem győzöm követni, hogy ki kinek a kije és mije és mi lett vele. Most, hogy felbukkant egy trónkövetelő és ahhoz képest milyen keveset szerepelt és mégis milyen fontos volt az Ő szerepe! Ez volt igazán jó benne. De valamiért még sem éreztem teljesnek, remélem, hogy a harmadik részre már meg tudom adni neki az öt csillagot.
Ja, és:
spoiler

Camilo>!
Jeff Wheeler: The Thief's Daughter – A tolvaj lánya

„A háború az erő megnyilvánulása, akárcsak a dübörgő víz.”

A Királyforrás második része szerintem még jobbra sikerült, mint az előző rész. Magasan hozta az első könyv színvonalát: eseménydús cselekmény, egyedi hangulat és remek szereplők. Fogalmam sincs, hogy kaphatott a könyv 90% alatti értékelést, mert sokkal kiemelkedőbb mint a legtöbb felkapott fantasy könyv.
Owen karaktere teljesen lenyűgözött, rendkívül okos, intelligens, hűséges és bátor fiatal férfivá cseperedett. Örülök, hogy ő a főszereplő és nem egy hősnek szánt lány, akinek szinte minden lépése kiszámítható és erőltetett. Tetszett Owen gondolkozása, az író nem egy elcsépelt pasit írt le, hanem egy nehéz helyzetekben is megoldást kereső érett férfit, akinek helyén van az esze. Ezért mindenképpen hálás vagyok Jeff-nek! Plusz pont, hogy nem volt óriási nagy szerepe a könyvben a szerelemnek és nem erre kaptuk a fókuszpontot, hanem tényleg a cselekménnyel foglalkozott az író. És a vége tényleg nagyon szívszorítóra sikeredett. Teljesen igaza van ismét az írónak: „Az életben nem mindig azt kapjuk, amit érdemlünk, vagy amit akarunk. De a jellemünk az által formálódik, hogy mit kezdünk az ilyen csapásokkal.” Örülök, hogy meglépte ezt a tettet Jeff, mert enélkül nem nőtt volna akkorát a szememben a történet.
Evie-t ismét bizonyította, hogy milyen erős, szenvedélyes és hűséges jelleme van. Még annak ellenére is helyesen cselekedett, hogy végül nem azt kapta, amit olyan nagyon szeretett volna. Remélem, a következő részben még találkozom vele.
A cselekményről szólva pedig, nagyon ütős, pörgős és kiszámíthatatlan fordulatokat gördített elém az író. Megtartotta az első rész középkori hangvételét, újabb dolgok derültek ki a királyságról és közben egy percig sem untam az egészet. Sok volt benne a cselszövés, ármánykodás és néha egy-egy csatajelenet, ami teljesen egészében igaz volt a középkorra, noha ez az egész egy másik világban és idősíkon játszódik. Jó volt a régi és új szereplőket látni, és megfigyelni, hogyan változik a jellemük a könyvön keresztül. Nélkülük biztos nem lett volna ilyen izgalmas ez a rész. Az új méregkeverőt is megkedveltem, alig várom, hogy róla is többet tudjak meg a folytatásban. Na és ez a függővég! Alig várom már, hogy a kezeim közé vehessem A király árulóját! Csak ajánlani tudom ezt a trilógiát ( vagy sorozatot, nem tudom pontosan lesznek-e újabb részek ) , üdítő frissítés a már tucatjával legyártott fantasy könyvek között!

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Jeff Wheeler: The Thief's Daughter – A tolvaj lánya

Királyforrás 2

Gyönyörű borító, színvonalas tartalom, nagyon tetszett, letehetetlen volt.
Agyon izgultam magam a történeten, egy igazi viperafészek volt, ahol viszontláthattam az 1. rész felnövekedett szereplőit. Még mindig csak tizenévesek voltak Owen és Evie, de barátságuk töretlen és az egymás iránti szerelem is kezd kialakulni közöttük. Vagy mindig is megvolt, csak most tudatosul bennük.
De mint tudjuk ez egy alternatív történelmi regény és A rózsák háborúja korának sötét középkori közegében játszódik, ami eléggé vérzivataros időszak volt, a politika mindig megelőzte az életben az érzelmeket. A hatalom diktált és sakkbábukként kezelte az arisztokrácia tagjait. Néha a szívem vérzett a szereplőkért, amiért sok mindent a hűség oltárán fel kellett áldozniuk.
Szóval ez nem egy rózsaszín lányregény, hanem egy kemény elgondolkodtató, néhol szívszorító, de rettenetesen izgalmas könyv.
Alig várom a 3. rész megjelenését, hogy folytathassam és megtudjam hogyan alakul hőseink sorsa.

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog>!
Jeff Wheeler: The Thief's Daughter – A tolvaj lánya

A tolvaj lánya egy izgalmakkal teli, és baromi jól felépített könyv, telis-tele élő és lélegző karakterekkel. Imádtam olvasni, végig fenntartotta a figyelmem, a szerző stílusa sodort előre. Már nagyon kíváncsi vagyok az eredeti trilógia lezáró részére. A cím mindenesetre beszédes…

Bővebben a blogon:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2019/04/konyvkritika-jeff-wheele…

Nusee>!
Jeff Wheeler: The Thief's Daughter – A tolvaj lánya

Nagyon jó második rész. Pörögtek az események, bár nagyon kacifántos lett a jogos trónörökös körülötti hercehurca, de kíváncsian várom, hogy mi fog ebből kisülni.
Eviet nem értettem, ha annyira szerette Owent, akkor nem így dönt. Bár már első részben is, ahogy megismertük őt, kicsit várható volt.
Etayne szimpatikus karakter az újak közül, viszont igazán Brythonica hercegnője érdekel. Vajon már találkoztunk vele és ismerjük is, vagy ő is új karakterként jelenik majd meg?
Severn a legárnyaltabb szereplő, nagyon jól mutatja meg, hogy mivé tud lenni egy ember, ha folyamatosan csak elárulják és negatív események hatnak a személyiség alakulására.
Owenből, pedig egy karakán, becsületes és hűséges férfi lesz. Kíváncsi leszek a harmadik részben, hogy halad végig az útján. Mondjuk a második rész olvasásra közben, amikor Eviet Jagohoz küldték, hogy ajánlja fel a kezét, hogy ha ez így alakul, akkor tuti, hogy Owen Brythonica hercegnőjét fogja el venni, na de ez a befejező pár száz oldal eseménye lesz.

Bookaholic0000 P>!
Jeff Wheeler: The Thief's Daughter – A tolvaj lánya

Az első rész után nagyon tartottam a folytatástól, valahogy nem éreztem azt hogy lenne még bármi is amit ki lehetne ebből hozni. Nem is tévedhettem volna ennél nagyobbat.
A történet jó pár évvel az első kötet után játszódik. Betekintést nyerünk a karakterek jelenlegi életébe. Igen hamar egy csata közepén találjuk magunkat, ami egy sokkal hatalmasabbat indít el. Tele van ármánnnyal, cselszövéssel, árulással és rengeteg váratlan fordulattal ez a könyv. Mindemellett van néhány karakterünk, akik elképesztően hűségesek az urukhoz, olyannyira, hogy képesek lemondani, arról, ami a legfontosabb számukra, csak, hogy bizonyítsák mennyire elkötelezettek. A vége pedig… ez is egy tipikus gonosz könyv. :D Meg tudja ám siratni az embert, nem kétséges. Erős folytatás, biztos vagyok benne, hogy nem elhamarkodott a döntésem, miszerint ez lesz az idei év legjobb folytatása.
Olvassátok el mind! :))

SzRéka P>!
Jeff Wheeler: The Thief's Daughter – A tolvaj lánya

A még mindig elég fiatal Owen és Evie ebben a részben sok új dolgot tapasztalnak meg, kezdve például a szerelemmel. Aranyosak voltak, de Evie egyre ellenszenvesebb lett, és eléggé egyoldalúnak tűnt az egész ki sem bontakozott kapcsolat.
Az Espion egyes tagjait is kezdem megkedvelni, bár Mancini még mindig unszimpatikus volt. A király most inkább idegesített, pedig nem egyszer megsajnáltam vagy éppen megmosolyogtatott az Owen felé mutatott bizalmával. Kíváncsi vagyok mit fog tenni ez a sokat szenvedett férfi, nem szeretném megutálni. :D
Owen többször megmutatta, hogy miket tanult az eddig olvasott háborús köteteiből, így izgalmassá tette a harcokat. És, ami még ennél is jobb volt, a képessége, amit a Forrás kegyeltjeként birtokolt. :) Ami még nagyon tetszett, az a sok utazás volt. Legyen szó hajózásról, lovaglásról vagy egy rövidebb sétáról, Owen vagy csöndesen a gondolataiba mélyedt, vagy nagyon tervezett valamit, úgyhogy a meg nem álló elméjével több alkalommal is elkápráztatott.
Az első résznél jobban élveztem, és az íróval ellentétben (aki halál cuki, sírt miatta) szinte örülök a befejezésnek. Remélem sok kalandot élhetek át a befejező részben is, hajrá Kiskaddon. :))

perpetua P>!
Jeff Wheeler: The Thief's Daughter – A tolvaj lánya

Nagyon örülök, hogy az egész kötetnyi felvezetés után főszereplőink ennyit nőttek. Így sokkal jobban élveztem az eseményeket, amiket nem csak a háttérből szemlélhetnek, hanem ők maguk is a részeseik, sőt alakítják azokat. Szerelmi szálat úgy érzem, kaptam is, meg nem is. Már valamit lebegtet előttem az író, de igen gyorsan el is vágja a lehetőségét annak, hogy kibontakozzon valami. Ez igen gonosz húzás. :D Talán egy picit kevésbé volt kiszámíthatatlan most a történet, amit ennek ellenére nagyon, sőt jobban élveztem, mint az elsőt, és azért akadtak bőven érdekes fordulatok. Érdemes volt újabb főbb szereplőt is behozni, mert sokat dobott az eseményen, mint a jelenléti, mind a képessége. Ezek tetszenek legjobban eddig a sorozatban, olyan jó, hogy egy „sima” politikai játszma/viszály mágikus színezetet kap, számomra ettől sokkal érdekesebbé válik.

Habók P>!
Jeff Wheeler: The Thief's Daughter – A tolvaj lánya

Szép nagy mágurjátszma. Csak egy kicsit sok játékossal. Játszik a király erőszakosan, Chatriyon és a kémfőnök sunyin, Owen és Etayne amennyire lehet tisztességesen. De ebben a játékban senki sem lehet igazán tiszta – ezt még romantikus lelkem is belátja. A történetből hiányzik Ankarett spoiler, de az új szereplők is nagyon jól eltaláltak. Máris várom a harmadik kötetet (pedig az nem egyhamar lesz…).

Agatha>!
Jeff Wheeler: The Thief's Daughter – A tolvaj lánya

Eltelt 9 év, Owen és Evie 17 évesek – már kezdtem is félni, hogy a trendeknek engedve nyálasabbra engedi az író ezt a részt, azonban kár volt aggódnom, mert a kettejük között kibontakozó mély barátságon alapuló szerelem nagyon szép, meghitt pillanatokat teremtett, de még mindig azok az okos, tettrekész szereplők voltak, akiket gyerekként megismerhettünk. Owent nagyon szeretem, igazán jellemes fiatalember lett, aki tudja mi a hűség, de azért ésszel cselekszik.
Nem dicsértem még magát a történet hátteret, alapját, a Forrást, az adottságokat, amikben egyeseket nagyon különböző formában részesített. Picivel többet tudunk meg, de érzem én, hogy bőven meg fogunk még lepődni.
Most már komolyabb kalandok részeseivé válnak a szereplők, és komoly feladatokat kell véghez vinniük. Megint megvezetett az író azzal, hogy a rossz sosem csak rossz, meg azzal, hogy kinek van igaza – egy igazán lendületes folytatást olvashattam.


Népszerű idézetek

_Nikki>!

Az életben nem mindig azt kapjuk, amit érdemlünk, vagy amit akarunk. De a jellemünk az által formálódik, hogy mit kezdünk az ilyen csapásokkal.

Camilo>!

Meg kell tanulnunk, hogy az élet nem igazságos. Hogy nem minden álom válik valóra. És néha olyanoktól is el kell válnunk, akik nélkül nem tudunk élni.

Camilo>!

A házasság hatalom, ami vagy erősödik, vagy elgyengül.

Kapcsolódó szócikkek: Dominic Mancini
_Nikki>!

Már régen rájött, hogy királyok és koronák játszmáiban sosem csak két fél áll egymással szemben – mindig vannak figurák, amelyek a háttérben megbújva várják a pillanatot, hogy maguk is a táblára kerüljenek.

Camilo>!

A háború az erő megnyilvánulása, akárcsak a dübörgő víz.

Camilo>!

– Mifelénk úgy tartják, attól, hogy valaki akarata ellenére fejet hajt, nem változnak meg a szándékai.

SzRéka P>!

Owen Kiskaddon nem szívesen viselt teljes páncélzatot.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Owen Kiskaddon

A sorozat következő kötete

Királyforrás sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Renée Ahdieh: Harag & hajnal
Jen Calonita: Ne érezz, ne kérdezz!
Soman Chainani: Jók és Rosszak Iskolája
Victoria Aveyard: Vörös királynő
Tomi Adeyemi: Erény és bosszú gyermekei
Maya Motayne: Nocturna
Rick Riordan: Neptunus fia
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Stephanie Garber: Legendary
Christopher Paolini: Örökség