The ​Queen's Poisoner – A királynő méregkeverője (Királyforrás 1.) 92 csillagozás

Jeff Wheeler: The Queen's Poisoner – A királynő méregkeverője

Egy fiúból férfi lesz – és nagyszerű ember.

Severn Argentine király messzi földön hírhedt: trónbitorló, a törvényes örökösök gyilkosa, az árulás kegyetlen megtorlója. Kiskaddon hercege veszélyes játékba kezd, hogy a királyt letaszítsa a trónról… de veszít. Cserébe a király fogságába kell adnia fiát, Owent. Így ha a herceg hűsége ismét megrendülni látszik, azért a fia fizet az életével.

Owen a király kémeit elkerülve és szövetségeseket keresve igyekszik túlélni a mindennapokat Királyforrás udvarában. Amikor azonban újabb bizonyíték derül ki apja árulásáról, és a sorsa megpecsételődni látszik, a fiúnak különleges eszközökre van szüksége. Meg kell mutatnia a bosszúszomjas királynak, hogy élve igenis nagyobb hasznát veheti. Az elkeseredett próbálkozásban pedig csakis egyvalaki lehet a segítségére: egy titokzatos nő, akinek valóban hatalma van élet, halál és sors felett.

Eredeti mű: Jeff Wheeler: The Queen's Poisoner

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634570974 · Fordította: Varga Tibor

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Ankarette Tryneowy · Berwick · Dominic Mancini · Elysabeth Victoria Mortimer · Horwath · Owen Kiskaddon


Kedvencelte 7

Most olvassa 12

Várólistára tette 157

Kívánságlistára tette 142

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

>!
vikcs P
Jeff Wheeler: The Queen's Poisoner – A királynő méregkeverője

Az elején egy kicsit aggódtam a sok negatív értékelés miatt és az elég alacsonyka százalék miatt, de aztán olvasás közben ráhangolódtam a könyvre, belemerültem ebbe az új világba.

Lenyűgözött Jeff Wheeler stílusa, a gyönyörű leírások, a történetvezetés, az élethű, alaposan kidolgozott és szerethető szereplők. Érződik rajta a pici fantasy, ami a Forráshoz köthető, ez táplálja a kegyeltek energiáit, de szerintem később ennek sokkal több szerepe lesz. Ami a legjobban megdobogtatta a szívem, az az volt, hogy a végén leírta, hogy valós karakterek adtak ötletet neki ehhez a történethez a tizenötödik századi Angliából. A végeredmény pedig lenyűgöző lett!

Tetszett a sok cselszövés, az ármánykodás, a titkok kavarodása és az izgalom fokozott hangulata, valamint, hogy mindig történt valami, szinte sosem unatkoztam a történet alatt. Érezhető, hogy a későbbiekben ki fog alakulni egy szép romantikus szál, ez nagyon kecsegtető, én már nagyon várom!

Úgy vélem, hogy ez egy ígéretes kezdőkötete egy új, fantasztikus és magával ragadó sorozatnak. Ne hagyjátok ki ezt az élményt! Merüljetek el Királyforrás szökőkútjában!

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/10/jeff-wheeler-…

>!
Szücsi
Jeff Wheeler: The Queen's Poisoner – A királynő méregkeverője

A királynő méregkeverője egy igazán érdekes könyv volt. Tetszett is meg nem is.
Ami nagyon tetszett, hogy a szereplők fantasztikusak voltak. Remekül ki vannak találva. Mindegyik szereplő nagyon jó, de nekem a legeslegjobban a király tetszett. Az ő személyisége volt a legösszetetebb és legérdekesebb.
Számomra nagy meglepetés volt hogy a könyvben Owen végig 8 éves maradt. Azt vártam volna hogy miután a palotába kerül ugrunk pár évet mondjuk amikor már 16 éves és ő önállóan terveli ki a trüköket. Így viszont elégé rá volt szorulva mások segítségére.
Lehet emiatt is volt olyan lassú a könyv ami kicsit zavart.
Magáról a történetről csak anyit mondanék hogy tetszett ez a sok titok és cselszövés de a tempó…apám az csiga lassú volt. Persze értem én hogy egy új mágikus világ megteremtése nem egyszerü, de a végére igazán felpöröghetek volna a dolgok. De ott is minden langyi volt. Nem volt ez olyan rossz mint amilyenek tünnik, de én szeretem ha egy könyvnek van lendülete.
Annyi biztos hogy a folytatást el fogom olvasni, mert a maga lassuságában izgi volt és kiváncsivá tett hogy mi fog még történni a kövi részben. Remélem az ettől sokkal pörgősebb lesz.

>!
Niitaa P
Jeff Wheeler: The Queen's Poisoner – A királynő méregkeverője

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
http://niitaabell.blogspot.hu/2018/05/jeff-wheeler-kira…

"Igazán különleges könyv. Nem az átlagos értelembe vett izgalom vár az olvasóra. Nem kapjuk meg a megszokott dolgokat, helyette valami újat mutat: mire képes az ész, ha jól használják. Hogyan lehet erős akarattal még a legrangosabb, legkeményebb emberekre is hatni, s miként lehetséges, hogy egy átlagos kisfiú megváltoztassa a saját sorsfonalát úgy, hogy nem veszti el a gyermeki énjét. Lassabb folyású, odafigyelést igénylő regény, mely téves elvárások nélkül nagyon szerethető. Engem meggyőzött. Felvezetésnek is kiváló, hiszen az igazi izgalmak majd csak ezután következnek. Úgy érzem, a folytatásban sokkal több lesz a cselekvés, mint a tanulási folyamat, s sokkal több kaland vár az ifjú Owenre és cserfes barátnőjére.
Ha szereted a logikai olvasmányokat, s a komolyabban felépített világokat, akkor jó szívvel ajánlom olvasásra ezt a merőben újszerű fantasyt."

>!
deen
Jeff Wheeler: The Queen's Poisoner – A királynő méregkeverője

Számomra egy kicsit meglepő volt ez a könyv. Meglepődtem, mert a főszereplő mindössze nyolcéves, és a korának megfelelően is viselkedik. Elszakítják a családjától, idegen helyre kerül, ahol egyedül van, fél és veszélyben az élete. Ugyanakkor a könyvet olvasva már nem is igazán Owen válik a szálak mozgatójává, hanem a címben is megnevezett méregkeverő, aki titokzatos, gyönyörű és nem utolsó sorban meg akarja menteni Owen életét. A kegyetlen király egy egyszerű ellenpontja lehetne a történetnek, azonban már a cselekmény elején felmerül a kérdés, vajon egy ilyen kegyetlen ember valóban lehet a Forrás kegyeltje? Ahogy egyre inkább kibontakozik a cselekmény, úgy változik az olvasó véleménye a szereplőkről, úgy bizonytalanodik el abban, hogy amit eddig olvasott az valós, vagy minden csak hazugság? Az biztos, hogy a cselekmény tartalmaz jó néhány csavart, a legnagyobbat természetesen a végén, mégis kissé lassú tempójú. A könyv feléig nem igazán tudtam eldönteni, hogy tetszik-e vagy sem, amit olvasok és igazából a történet vége volt, ami elbillentette a mérleget a pozitív irányba. Mert ez egy kiválóan megírt befejezés volt, ami miatt szeretném olvasni a folytatást.

>!
Blue_Nadine P
Jeff Wheeler: The Queen's Poisoner – A királynő méregkeverője

Ennek az olvasása nem azért tartott addig, ameddig mert rossz lett volna, vagy bármi bajom lett volna vele, sőt! Rettentően élveztem, és mindig úgy vártam, hogy olvashassak belőle, csak az elmúlt időszakban, amikor úgy voltam vele „na most leülök és befejezem” végül mindig áthúzta valami a számításaimat. De semmi gond, mert így legalább kiélvezhettem a dolgot.
És volt mit! Ugyanis nagyon tetszett! Igazi telitalálat volt nálam, és már most nagyon akarom olvasni a következő részt, úgyhogy inkább bele sem gondolok, hogy igazából mennyi időt kell még arra várnom. T.T
Hihetetlenül élvezetes volt a történetvezetés, a fordulatok folyamatosan fenntartották a figyelmemet és arra késztettek, hogy csak úgy fusson a szemem a sorokon, hogy minél hamarabb megtudjam mi történik a következő oldalon. A szereplők mind jól kidolgozottak voltak, remekül felépítve kis érdekességekkel adagolva. A kapcsolatok szintén, egyáltalán nem voltak felszínesek, vagy papír az egész. Nagyon jól át lehetett látni, hogy egy ilyen területen az emberek hogyan viszonyulnak egymáshoz. A legjobb az volt, hogy senkiről sem lehetett első ránézésre megmondani milyen is igazából. Nem voltak fekete-fehérek. Szinte mindenkit kedveltem, vagy éppen nem kedveltem, úgy ahogy azt kellett. Egyedül csakis a király volt egy érdekes figura… Nagyon nehéz volt megállapítanom, hogy mit is gondoljak róla, mert már a megismerkedés vele is olyan furcsa. Csupa rosszat hallunk róla, meg hát ugye megöleti a főszereplő testvérét büntetésből… és hát ez egy nem szép dolog, nem igaz? Nem is egy kedves ember, mert mindenkit sérteget, ahol tud (bár inkább csipkelődés ez, mint igazi bunkózás, de hát na, akkor is… kellemetlen) és mégis… Ahogy haladunk előre a történetben és látjuk őt a különböző helyzetekben már egészen megkedveltem… Egyszerűen csak nem tudom… Szóval nagyon kíváncsi vagyok, hogy a történet előrehaladtával ez hogyan alakul majd. Owen és Severn kapcsolata. (A végén kifejezetten kíváncsi lettem volna, hogy mi jár a király fejében.)
Jaj, ezt viszont ha lehet mondhatjuk hibának… nem tudom, de a lényeg, hogy engem aztán nagyon megkavart fejben. Amikor történeteket mesélnek a királyságról, hogy a történelem során a Ceredigion királyságában mi zajlott le olyan zavaros volt. Rengetegszer váltottak királyt, meg az sem volt számomra tiszta, hogy akkor most ki kinek a kije. A sztorikban mind a három fivér „királyként” van emlegetve, és a többiek szerepelnek a többi történetében…. szóval, ja, találd ki, hogy akkor most melyik melyik. Ha olvassátok szerintem megértitek. (Például csak a végére sikerült felfognom, hogy Dunsworth herceg az Eredur és Severn testvére volt és szintén esélyes a trónra, addig azt hittem ő is a hercegek egyike. Mert vannak sima hercegek is… na, mindegy. Szóval tényleg zavaros volt számomra, de lehet csak én vagyok ilyen húgyagyú.)
Ezt leszámítva egy roppant fordulatos, szórakoztató történet a középkori időben, egy kisfiúról, aki szeretne túlélni. Nagyon ötletes volt, még ez a Forrás, meg a kegyelt dolog is (még ha nekem kicsit vallálosos dolognak is tűnt, de elviseltem, mert inkább fantasy elemként jött le).
Azt pedig külön ki kell emelnem, hogy Elysabeth Victoria Mortimer volt a gyöngyszeme az egész történet – oké, nem, nagyon szerettem Owent is… Szóval nagyon szerettem őket együtt és imádtam, ahogy az ő kapcsolatukat alakította az író. Erről is nagyon várom, hogy hogyan alakul tovább, főleg, ha már kicsit nőnek majd.
Szóval… hol is a következő rész???

4 hozzászólás
>!
MyMoonlightLibrary_Ella
Jeff Wheeler: The Queen's Poisoner – A királynő méregkeverője

Ez egy nagyon hangulatos történet, ami rendelkezik izgalmasabb és unalmasabb részekkel egyaránt. Volt, hogy a fejemet fogtam az abszurd jeleneteken, és volt, hogy a karfát szorongatva faltam a sorokat. Szigorú énem lagymatagnak nevezné, kedves énem pedig ígéretesnek ezt a regényt. Ha szereted a történelmi regényeket és a fantasy-t, szerintem semmiképpen se hagyd ki ezt a könyvet, azonban ha már eddig sem állt közel a szívedhez a cselszövés és a politika, lehet érdemesebb lenne más fantasy kötettel próbálkoznod.

Bővebben:
https://mymoonlightlibrary.blogspot.hu/2017/10/jeff-whe…

2 hozzászólás
>!
Milli88 P
Jeff Wheeler: The Queen's Poisoner – A királynő méregkeverője

„– Owen, bátornak lenni nem azt jelenti, hogy nincs benned félelem. Bátornak lenni annyit tesz, hogy akkor is mész előre, amikor félsz.”

A megjelenés után azonnal jött velem haza ez a könyv. Akkor nagyon megfogott a fülszöveg, azóta viszont a polcon pihent olvasatlanul. Sajnálom, hogy ennyit vártam az olvasásával. Egy különleges könyvet olvastam, olyat, amivel a maga nemében még nem találkoztam. Owen és Evie mindketten különleges kis szereplők. Ankarette karaktere megfejtésre szorult, de nagyon tetszett ez a rejtélyes szál. Tetszett, hogy ugyan vannak a könyvnek felnőtt szereplői is, de mégis a két 8 éves gyermek van a legtöbbet a középpontban.
A karácsonyi készülődés ugyan megakadályozott az olvasásban, de ennek ellenére nagyon tetszett a könyv hangulata és az általa megteremtett különleges világ. Nagyon várom, hogy olvashassam a folytatást. :)

>!
felícia97
Jeff Wheeler: The Queen's Poisoner – A királynő méregkeverője

Hú,nem is tudom hol kezdjem így hirtelen… :) Ez a könyv meglepetés volt több szempontból is.Egyrészt sokkal másabb történetre számítottam,ám végül az is meglepett hogy a végére mennyire megszerettem ezt a könyvet.Nem ez a legjobb történet,amit ebben a kategóriában olvastam(a hamis herceg trilógia még mindig verhetetlen nálam)de ahogy fentebb is említettem kifejezetten tetszett,és bőven van potenciál Jeff Wheeler könyvében.Érdekes volt,hogy a sztori főszereplője egy meglehetősen hallgatag és visszahúzódó 8 éves fiú,de aztán ahogy haladtunk előre kimondottan belerázódtam a felállásba.Owen apja és családja árulásának köszönhetően gyakorlatilag a király fogja lesz,élete pedig tulajdonképpen hajszálon múlik.A fiúnak meg kell tanulnia túlélni ebben a kegyetlen és cselszövésekkel teli világban,ahol sohasem tudhatja mi vár rá a következő nap.Az ő fejlődését követhetjük nyomon,azt hogy hogyan mentheti meg családját és saját magát.Ugyanakkor Owen nincs egyedül,mert sok láthatatlan barát segíti titokban,és közülük is a legkiemelkedőbb a volt királyné méregkeverője. Ankarette rendkívül érdekes és szimpatikus karakter volt:ravasz és eszes,ugyanakkor kedves és érző lelkületű,szóval nem meglepő módon ő lett a kedvenc szereplőm.Kedves volt számomra a hercegnő,a konyhai személyzet,és bizony még a haspók kémet Mancinit sikerült megkedvelni. Elysabeth Victoria Mortimer is szimpatikus volt(néha talán már túl cserfes is :D) de szerintem ő majd a folytatásokban kap nagyobb szerepet.Owen ugye szintén említésre méltó,bár én azért az éreztem,hogy teljesen kibontakozni neki sem sikerült, hiába ő a főszereplő,de úgy hiszem ez még nyilván változni fog.Szóval összességében kimondottan tetszett a történet,főleg miután a kezdeti felvezetés után beindulnak az események,úgyhogy a végére szépen feltornázta magát Owen Kiskaddon és a története :) Az pedig az én szempontomból külön piros pont az írónak,hogy történelmi események és személyek inspirálták abban hogy megszülethessen ez a könyv. Biztos kíváncsi leszek a folytatásra. :)

>!
Katara_Phoenix P
Jeff Wheeler: The Queen's Poisoner – A királynő méregkeverője

Ez a könyv egyszerűen zseniális! Csodálatos, lehengerlő, igényes, kívül-belül!
A címe enyhén megtévesztett: én biztos voltam benne,hogy Owen spoiler. De nem..ennél ő sokkal-sokkal több lett!
Ankarette Tryneowy…basszus, ha a középkorban élnék, ő lenne a példaképem! :'D Minden igaz volt, amit Dominic mondott róla..és szerintem ugyanannyira szólt ez a történet róla, mint Owenről. Hihetetlenül összefűzte a szálakat, hihetetlenül eszes, agyafúrt, ravasz, trükkös, tökéletes volt, amit összehozott ez alatt a jó néhány év alatt, amíg „halott” volt.
Igazság szerint zavart volna ez a rengeteg cukiskodás, babusgatás, szeretgetés, amit Owen bizonyos emberektől kapott…de csak azoktól kapta, akiktől kellett…bőven kijutott neki a „hideg” oldalból is. :D
Annyira boldog vagyok, hogy még van sok-sok része, és annyira örülök, hogy Ankarette is kapott kiegészítő részt! :D Komolyan, szerintem azalatt a jó néhány év alatt, amióta könyvet fogtam a kezemben: Ankarette lett a kedvenc főhősnőm. ^^ spoiler
A összes borító eszméletlenül,hihetetlenül, csodálatosan szépséges, annyira örülök, hogy megtartotta a kiadó! Annyira passzol a történethez. :))

>!
Iloonka
Jeff Wheeler: The Queen's Poisoner – A királynő méregkeverője

Bevallom, most olyan héten olvastam el ezt a könyvet, amikor nem igazán volt megállás és egy ilyen összetett könyvhöz kellett volna egy nap, mikor leülhetek, teljesen beleéljem magam. Sokszor felületesen olvastam egy-egy részt, ezért kis káosz volt a fejembe.
A lényeg, hogy biztos jobban élveztem volna a könyvet, ha jobban bele élem magam. Mert mikor beleéltem ,akkor nagyon tetszett.
Bár meglepő volt, hogy Owen egy nyolc éves kisfiú, azt hittem azért lett piros pöttyös, mert egy tini fiúról szól a történet egy elképzelt világban, mint például Jennifer A. Nielsen-től a Hatalom trilógia. Mind ezek ellenére szerettem a karakterét.
Maga a történet cselekményei amúgy nagyon jól fel voltak épülve és a cím is lényegre törő. Viszont nem ütött át, nem éreztem pluszt, ami annak is betudható, amivel kezdtem a véleményem. Élvezhető volt, de ennyi. Attól még tovább olvasnám a következő részét, ha kiadnák.


Népszerű idézetek

>!
Sheila_7

– Sokan azért nem érik el a céljukat, mert nem is kelnek útra soha. Örökké csak azon jár az eszük, hogy miért is nem sikerülhet, így hát meg sem próbálják.

>!
Könyvmolyképző KU

Íme, hát leírtam. Mert a cél, amelyet nem vetünk papírra, kósza óhaj marad csupán.

>!
Sheila_7

– (…) Sokszor mások megítélése alapján cselekszünk. Nagyon erősnek kell lenni ahhoz, hogy az ember képes legyen ellenállni ennyi rosszakaratnak és ennyi ellenségeskedésnek.

>!
miaow P

– Fontos, hogy jól tudd megítélni a dolgokat. Hogy ne csak a tetteket lásd, hanem az okokat, amik a tettek mögött rejtőznek.

122. oldal

>!
vikcs P

De csak azért, mert megsérülhetsz, butaság meg sem próbálni.

178. oldal


A sorozat következő kötete

Királyforrás sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Rick Riordan: Athéné jele
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Jennifer A. Nielsen: The Shadow Throne – Az Árnytrón
John Flanagan: A Tölgylevelesek
Rick Riordan: Percy Jackson és a görög istenek
Cassandra Clare: Üvegváros
Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs
Diana Wynne Jones: A vándorló palota