The ​King's Traitor – A király árulója (Királyforrás 3.) 25 csillagozás

Jeff Wheeler: The King's Traitor – A király árulója

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy ​hős haragja képes legyőzni egy zsarnok dühét?

Senki nem hitte volna, hogy az egykor gyámoltalan Owen Kiskaddonból egyszer karakán fiatalember lesz, Királyforrás udvarának elismert tisztviselője – miközben az uralkodó, Severn Argentine csak még hataloméhesebb és kegyetlenebb lett. Mikor Owent megfosztották szeretett pártfogójától, nemes tanácsadójától és igaz szerelmétől, tudta, eljön majd a nap, amikor a rettegett és gyűlölt királyt – hiába szolgálta hűséggel – letaszítják a trónról. És most, amikor Severn hódítóhadjáratot tervez, eljött az idő… Owen sorsa pedig az, hogy ő maga vigye be a végső csapást.

Owen azt a parancsot kapja, hogy szítson háborút az egyik szomszédos országgal, ám eközben megismeri annak gyönyörű, zárkózott vezetőjét, akinek varázsereje talán még a fiúén is túltesz. Owen és az uralkodó vakmerő tervet eszelnek ki, hogy megbuktassák a becstelen királyt, megkoronázzák a jogos örököst és megtörjék a jóslatban szereplő átkot, amely szerint… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575733 · Fordította: Varga Tibor

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Owen Kiskaddon · Elysabeth Victoria Mortimer · Horwath


Kedvencelte 2

Most olvassa 6

Várólistára tette 57

Kívánságlistára tette 89

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P
Jeff Wheeler: The King's Traitor – A király árulója

Királyforrás 3

Gyönyörű borító, színvonalas tartalom.
Letehetetlen könyv volt, imádtam minden sorát, hajnali 4-kor tettem le az olvasómat.
Talán még az első két résznél is jobb volt, pedig azok is nagyon tetszettek.
Főszereplőnk Owen felnőtt, ebben a részben 22 éves lett és összetört szívvel hűségesen szolgálta az egyre inkább szörnyeteggé váló Severn királyt.
A király továbbra sem elégedett meg hatalmas országával és újabb hódításokkal akarta leigázni a környező birodalmakat, még a szövetségeseket is.
Rengeteg ármány zajlott továbbra is, igazságtalan birtok adományozások érdemtelen embereknek, továbbra is gyermek túszokat gyűjtött maga köré.
Egyre eszementebben ragaszkodott a király a koronához, semmitől sem riadt vissza, bárkin átgázolt célja eléréséért, ami miatt Owen egyre többet őrlődött azon mégis mit kellene tennie, kihez kéne hűségesnek lennie, ha a világ megmentése a cél.
Igazi érzelmi hullámvasút volt a könyv, de ez nem a romantika jegyében zajlott, mert ez a sorozat nem romantikus. Komoly emberi értékeket, kemény csatákat tartalmazott és meg kell mondjam, hogy minden momentumával maximálisan egyet tudtam érteni.
Az író merészen vezette a történet szálait, szinte ott voltam a szereplőkkel, átéreztem vívódásukat és imádtam a feltáruló titkokat.
Alig várom, hogy megjelenjenek a sorozat további részei, bár úgy láttam, hogy a következő generációról fognak szólni.

>!
_Nikki P
Jeff Wheeler: The King's Traitor – A király árulója

„Amit kimondottak imádok ebben a sorozatban, azok az erős karakterek, s közülük is egyértelműen Owen az, aki messze túlszárnyal számos főszereplőt a kortárs ifjúsági fantasyk körében. Wheeler zseniálisan játszik a fiú érzelmeivel, hiszen a kötet központi témájává válik Owen dilemmája. Egy velejééig hűséges emberről van szó, aki a végletekig igyekszik kitartani a kötelessége és az elvei mellett, de közben mindvégig mardossa a bűntudat, hogy egy olyan királyt kell szolgálnia, aki már rég nem érdemli meg az ő hűségét, aki az évek során a meg nem értett uralkodóból egy elvakult, hataloméhes és paranoiás őrült király lett, s aki alatt csak pusztul az ország és ha nem tesz valamit, akkor emberek fognak majd meghalni, mindezt azért, mert folyamatosan ellenszegül a Forrás hatalmának… Owen végig őrlődik és próbál a lehető legkisebb árulással, legkevesebb áldozattal változtatni a dolgok menetén. Mindettől annyira emberi, annyira szerethető karakterré válik, hogy igazi kinccsé lesz a sok csillogó, ám értéktelen főhős között.”

A teljes értékelés » https://nemfelunkakonyvektol.blogspot.com/2019/09/jeff-…

>!
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog P
Jeff Wheeler: The King's Traitor – A király árulója

Annyira szeretem azt, amikor egy sorozat részről részre egyre jobb. Konkrétan a Királyforrás 3. kötete annyira ütős lett, hogy rekord idő alatt ki is olvastam. Nagyon izgalmas volt végig, dübörgött a feszültség, a romantikus szálak is jól pörögtek, a WTF-faktorokért éltem-haltam, és azért az intellektusért is, ami az összes Királyforrás kötet velejárója. Jól esett egy ennyire okos könyvet olvasni.

Bővebben a blogomon:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2019/09/konyvkritika-jeff-wheele…

>!
Sillya P
Jeff Wheeler: The King's Traitor – A király árulója

A sorozat nagy kedvencem, így nem volt kérdés, hogy mindenképp folytatnom kell. Kicsit féltem tőle, hisz már az előző két kötetben is annyi minden történt, hogy nem tudtam, mit tud kitalálni még az író. Szerencsére most is sikerült meglepni.

A történetben ismét volt egy nagyobb ugrás. Owen most már felnőtt, de a sok teher és balszerencse miatt egyre inkább hasonlít a királyhoz, akit szolgál. Morgós, megkeseredett és cinikus. Bár ez az Owen is érdekes volt, de az előző kötetekhez képest azért sokkal másabb. A történetben az ármánykodások a tetőpontra hágnak és szerencsére ebben a kötetben a fantasy szál is sokkal erőteljesebb volt, mint a korábbiakban. Mindenre fény derül és a sokat emlegetett profécia is beteljesedik ebben a kötetben. Események híján nem voltunk, így egy percre se unatkoztam. A vége kicsit pozitívabb lett, mint az ilyen történelmi fantasy-knál megszoktam, de nem bántam.

A karakterek közül Owen az, aki jellemfejlődésen megy át. Végre spoiler Ami nagyon tetszett még az Severn és Owen kapcsolata és ami kikerekedett belőle. Örültem, hogy spoiler

Imádtam ezt a kötetet is és bár vannak hibái, nem is mindig nevezhető túl összetettnek, mégis leköt és izgatottan várom a következő köteteket is. A történetben bár nem minden szálat zártak le, de kereknek mondható a történet. A maradék két kötet gondolom a pár nyitva maradt dolgot zárja még le és az utószóban az író a főszereplők gyerekeit említette meg, hogy róluk fog már szólni, így kíváncsian várom.

>!
Habók P
Jeff Wheeler: The King's Traitor – A király árulója

Nagyon jó lezárás – egyértelműen a legjobb kötet a három közül. Owen vállán nagyon sok teher van, a fejében még több, de mindent megold, minden kísértést legyűr – és nevelőnek/példának is remek.
Kíváncsi vagyok, lesz-e folytatás – néhány mondat erre utalt. És nagyon szeretnék további részeket olvasni.

>!
PatyiMoly
Jeff Wheeler: The King's Traitor – A király árulója

Élveztem Owen és Evie történetének folytatását.
Bíztam a Forrás erejében, hogy újra jó könyvet hoz az utamba. És így is lett.
Izgalmas volt, fordulatos, ármánnyal teli.
Jeff Wheeler megnyert.
Azt hittem, ez egy befejező rész lesz, de nagyon remélem, hogy nem.

Ami pedig Richard Armitage szerepet illeti – benne vagyok.

>!
Boglárka_Tóth
Jeff Wheeler: The King's Traitor – A király árulója

Könnyen olvastatja magát, de nincs benne semmi, ami úgy igazán megfogna. (Ez az egész trilógiára igaz.) Valahogy híg az egész, nincs benne egy olyan fordulat sem, amitől felhördülne az ember, nincs benne egy szereplő sem, aki annyira élne, hogy szinte lelép a papírról, és ami nekem a legfájóbb hiány: nincs benne egyedi világépítés. Egyszóval tucatfantasy.

>!
K_Gabi
Jeff Wheeler: The King's Traitor – A király árulója

Ez a sorozat minden résszel egyre jobb és jobb. Owen hozta a szokásos megnyerő és zseniális igazáság-harcos formáját. Évekkel az előző könyv után járunk, így már felnőtt ember, akibe vegyült egy kis keserűség is. A nyolc éves, estlen fiúcska már csak egy szép emlék. A szakállas Owen nehezen tette túl magát az első szerelmének végén, spoiler. Nem volt könnyű neki, ahogy egy hősnek sem, de jó döntéseket hozott.
Lenyűgözően ravasz volt, ahogy ügyeskedett a király megbuktatása miatt. Csavaros volt és végig izgalmas: új szerelmek, váratlan halálesetek, egy minden irányból fenyegető támadás. Le se bírtam tenni.
Tudom, hogy a sorozatnak még nincs vége, de egy korszak lezárult és egy új kezdődik. Ezért – bár egy nagyon ütős rész volt, mégis – kicsit fájt a szívem a végén, mert Owen lett az egyik könyves szereplőm, és az ő története itt véget ért. remélem még látom viszont, de úgy láttam a következő részek már a fiáról fognak szólni.


Népszerű idézetek

>!
Nokedli28 

Nagy bátorság kell ahhoz, hogy az ember helyesen cselekedjen, főleg akkor, ha senki nincs, aki támogassa.

Kapcsolódó szócikkek: Elysabeth Victoria Mortimer · Owen Kiskaddon
>!
Nokedli28 

– Hogy van?
– Öregesen – morogta Horwath, miközben megborzongott a takaró alatt.
Owen elmosolyodott.
– Vén, akár a tiszafák a Beestone várába vezető úton – tréfálkozott.
– Annyira azért nem – dörmögött válaszul Horwath.

Kapcsolódó szócikkek: Horwath · Owen Kiskaddon
>!
Nokedli28 

– Megfogadnád egy náladnál bölcsebb ember tanácsát?
Owen tudta jól, mi következik, de csak megveregette Horwath kezét, és bólintott.
– Szerezz magadnak egy feleséget! – zihálta az öreg herceg.

Kapcsolódó szócikkek: Horwath · Owen Kiskaddon

Hasonló könyvek címkék alapján

Renée Ahdieh: Harag & hajnal
Diana Wynne Jones: A másik palota
Jonathan Stroud: A szamarkandi amulett
Christopher Paolini: Örökség
Erika Johansen: Tear ostroma
Licia Troisi: Gyilkosok szektája
Rachel Hartman: Seraphina
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia
Joseph Delaney: A Szellem inasa
Morgan Rhodes: Árnyak gyűlése