A ​nagy tehénfutam (Konc 2.) 17 csillagozás

Jeff Smith: Konc 2. – A nagy tehénfutam

A három Konc kuzin, miután elmenekül Koncfalváról, eltéved egy hatalmas, ismeretlen sivatagban. Külön utakon, de mindegyikük egy sűrű erdővel borított völgybe jut, amelyet csodálatos és rémisztő teremtmények népesítenek be. Az elképesztően humoros és kalandos képregényt Jeff Smith írta és rajzolta.

A sorozat 11 Harvey-díj és 10 Eisner-díj nyertese, beleértve a Legjobb író-rajzoló és a Legjobb humoros kiadvány díját is.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Vad Virágok Könyvműhely, Újhartyán, 2020
120 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639998780 · Fordította: Oroszlány Balázs · Illusztrálta: Jeff Smith

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Molymacska>!
Jeff Smith: Konc 2. – A nagy tehénfutam

Második kötet hozta a formáját, sokkal jobbra sikerült, mint az első, élvezetes, és izgalmas lett.
A történet középpontjában a tehénfutam áll, amihez mindenkinek van egy kis köze (Svindlinek persze svindliskedése), és ami kicsit megbolygatja a mindennapi életet. Közben pedig Füle szerelemi vívódásaival szenved, Svindli svindliskedik, a nagyanyó meg tehénfutamra készül.
Ez a kötet ha nem is magyaráz meg minden kérdést (sőt, inkább még több kérdést zűdít rád), de már olyan, amiben kezedenek a szálak összeérni. Már nem az a lényeg benne, hogy azt se tudod, mi történik, hanem van egy íve a történetnek, és mellékesen azért vannak kérdések a történetben. Nagyon tetszett, hogy a tehénfutam adta a központi történést: az elején erre készülnek a szereplők, majd résztvehetünk rajta, majd pedig sikeresen túllendülünk, és foglalkozunk a hátramaradt történésekkel.
Itt már a karakterek is épütek, és kicsit jó volt ezt is érezni. Az első kötetben voltak, de nem nagyon tudtunk róluk semmit, de itt már alakulgat, és mindenki kiválaszthatja neki kedvenc koncát (nyilván itt se szuperrétegelt karakterekről van szó, de amennyire kell, annyira kivannak fejtve)
Ami nem tetszett benne, hogy RENGETEG mellékvágány van a történetben, amivel a sztori nem foglalkozik. Oké, Konc füle szerzett mézet a drága Tövisnek, megcsípik a méhek, erről van is szó, de mézet már valahogy nem adja át Tövisnek. De ugyanilyen, hogy egész köteten keresztül folyamatosan ír neki verseket, de csak nem adja át neki, sőt nem is igazán történik a levelekkel semmi (következő kötetben tuti lesz jelentősége, meg félreértik majd, de ebben a kötetben valahogy értelmetlen, ahogyan megjelenik)
A poénok jók benne, a sztori már kezd összeállni, valójában nem rossz. Ha ezen a szinten marad a sorozat, tuti érdemes lesz olvasni. Szerintem korrekt képregény, fiataloknak nagyon, idősebbeknek mértékkel ajánlom.

szep_eszter>!
Jeff Smith: Konc 2. – A nagy tehénfutam

A Konc második része is igazi jó móka, remélem hogy a gyerekek és kiskamaszok is rátalálnak. Konc Füle továbbra is reménytelenül szerelmes Tövisbe, sőt szerelmes levelet is ír, közben pedig Svindli meg akarja bundázni a tehénfutamot, hogy övé legyen a fogadások teljes bevétele, valamilyen rejtélyes kavarodás van a sárkányokkal, és a legjobb karakter, a tehénfutamot ember létére rendre megnyerő nagymama valahogy mindig mindennek a közepében található. Azt hiszem hogy gyerekként oda letten volna ezért a sztoriért, abszolút a Dagobert Bácsi legszebb emlékeit idézi fel bennem olvasás közben, amiért csak maximum pontot tudok adni, kevesebbet semmiképp. Közben pedig ez egy nagyon szépen végiggondolt képregény, pöpecül kibontott jelenetekkel, amiknek a tanulmányozását mindenképp ajánlom kezdő képregényrajzolóknak.

borga>!
Jeff Smith: Konc 2. – A nagy tehénfutam

Bűbájos, na. Azok a gesztusok és mimika! A történet maga nem egy nagy durranás egyelőre, de a remek helyzetkomikum, a jó figurák és az egészen kifejező, remek rajz nagyon is élvezhetővé teszi.


A sorozat következő kötete

Konc sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Noelle Stevenson: Nimona
Jordie Bellaire: Buffy, a vámpírok réme 1. – A gimi maga a pokol
Rachel Smythe: Lore Olympus – Olümposzi história 1.
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Különös különcségek
Michael Dante DiMartino: Korra legendája: Hatalmi harc II.
David Petersen: Egérőrség – 1152. tél
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight képregény – Alkonyat 2.
Vera Brosgol: Ánya kísértete
Noelle Stevenson – Grace Ellis – Shannon Watters: Cserkeszterek 2. – Barátság a maximumon
David Bischoff: A sárkánygyíkok nyomában