Dupla ​Dexter (Dexter 6.) 61 csillagozás

Jeff Lindsay: Dupla Dexter

Dexter Morgan nem egy átlagos sorozatgyilkos.

Jeff Lindsay
A nappali műszakban is örömét leli, amikor éppen vérfoltelemzést végez a Miami Rendőrkapitányság alkalmazásában, de igazából az éjszakai hobbiját élvezi… amikor gyilkosokra vadászik. Úgyhogy egyáltalán nem teszi boldoggá a felfedezés, miszerint valaki a nyomában jár, megfigyeli őt és utánozza a módszereit – Dexter kifejezetten rosszul viseli a boldogság hiányát, viszont megvannak a módszerei arra, hogy számára élvezetes módon intézze el a problémáit.

A Dexter-sorozat előző öt sikerlistás könyvéhez hasonlóan a Dupla Dexter ugyanazt a morbid humort, izgalmat és feszültséget nyújtja az olvasónak, ami már eddig is hatalmas nemzetközi sikert hozott Jeff Lindsay-nek.

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2012
352 oldal · ISBN: 9786155049927 · Fordította: Farkas Veronika

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Dexter Morgan


Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 44

Kívánságlistára tette 38

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Rendbonto
Jeff Lindsay: Dupla Dexter

Ilyen is megtörtént, kissé csalódtam egy Dexter könyvben! A sztori nagyon jól indul, izgalmas, érdekes, új kaland és esemény… aztán belaposodik és szinte már unalmassá válik. Mindig vártam, hogy túllendüljön ezeken a kitöltő részeken az író, és lett is volna rá lehetősége, de egyszerűen nem használta ki őket vagy legalább is nem jól. Rita k***a idegsítő benne, már elnézést. És a legrosszabb, hogy nagyon sokat szerepel ebben a részben, és a végén már a hajamat téptem tőle. A könyv sorozat elején még vicces volt meg fárasztó, viszont most már rohadt idegesítő karakter lett belőle.
Sok lett a leírós, belső monológos rész, amik bár jók szoktak lenni a Dexter könyvekben, most mégis kicsit sokra sikeredtek, mintha csak oldalszám feltöltésnek szánta volna az író. A másik idegeítő dolog, hogy folyton megismétli azokat a tényeket, amik az előző könyvekből már kiderült. De ezeket mindegyik részben felhozza, (mintha elfelednénk) pl.: Ritának durva férje volt, verte, stb. Elsőre is megjegyeztük. Oké megemílti másodszor, de hogy mindegyik könyvben elő jön ez, már idegesítően szájba rágós. A másik ami zavart, hogy végig ez a szenvedés és vergődés ment csupán, a történet maga alig-alig haladt valamit előre. Debra éppen hogy feltűnt néha, és őt hiányoltam is nagyon. Dexter sokat bénázott benne, ami betudható persze annak, hogy rendes családapa lett belőle (vagy valami hasonló), és miattuk kissé puhány lett, de akkor is. Ennyire szétesve még a Dexter darabokban részben sem volt!
Összesítve nem túl sok jót mondhatok el erről a részről, főleg mert semmi meglepetést nem okozott, és mindent előre kitaláltam annyira kiszámítható volt. Kár, hogy ez ilyenre sikeredett, mert az alap elgondolás az tetszett nagyon, mint írtam, de ez nem lett jól kivitelezve.

1 hozzászólás
>!
Nita_Könyvgalaxis P
Jeff Lindsay: Dupla Dexter

A regény első lapjaitól úgy lúdbőröztem, mint ahogy csak nagyon ritkán szoktam. Kár, hogy ez az érzés hamar elmúlt.

Dexter hatodik kalandja még mindig tele van sötét humorral és kellően izgalmas is, de már nem tud olyan jó lenne, mint az elsők. A Durcás, Dermedt, Dacos Dextert jóval kevésbé szeretem, mint a Démoni Dextert, akinek a Sötét Utas vértől csöpögő éneke szól a fejében.

Főhősünknek a szike sokkal jobban áll, mint a hiszti. Remélem, a hetedik részben megint inkább a nyiszáláson, mint a rinyáláson lesz a hangsúly.

4 hozzászólás
>!
entropic P
Jeff Lindsay: Dupla Dexter

Rég nem olvastam már Dextert (konkrétan az elsőt olvastam, aztán azóta egyet sem), de úgy rémlik, az elsőben valahogy több minden történt (a többit meg persze nem tudom). Még szerencse, hogy én bírom az ilyen rinyálós-siránkozós-tépelődős könyveket, mert Dexter kb. végig ezt csinálja. Jelen esetben ez egész kellemesen elszórakoztatott.

6 hozzászólás
>!
Risus P
Jeff Lindsay: Dupla Dexter

Bármennyire is szeretem ezt a könyv sorozatot és Dexter karakterét, ez most nagyon gyenge lett! Szinte már kiszámítható volt. Csalódott vagyok és kicsit félek a befejezéstől.

>!
BookSlothy
Jeff Lindsay: Dupla Dexter

Az én drága Dexterem bajba került már megint, és én nem tudtam rajta segíteni. Borzalmas érzés.
Sok volt ebben a részben is a rejtély és a titok spoiler – szóval nagyjából minden, amit imádok.
Nagyon szeretem még mindig, hogy Jeff Lindsay ilyen körültekintően, és részletesen dolgozza ki a szereplőit, és a lehető legéletszerűbbé teszi őket. Mondjuk, én hosszú távon biztosan idegbajt kapnék Ritától. [[De az is lehet, hogy csak a férfi író-férfi szemszög párosítás miatt van ez az érzés bennem..]]
Jöhet a következő rész!:)

>!
HTimi2
Jeff Lindsay: Dupla Dexter

Az eddigi leggyengébb Dexter könyv amit olvastam. Végeláthatatlan körmondatok, és leírások a semmiről, két valóban fontos esemény között. És sajnos nem csak ez volt az egyetlen negatív része számomra. Mert hát Drága Darabolós Dexterünk nem igazán volt a toppon ebben a történetben, és azt hiszem itt most elég gyengén fogalmaztam. Minden olyan egyszerű, kiszámítható, vontatott volt és ettől majdnemhogy unalmas is. A karakterek gyenge utánzatai voltak az előző részekből megismerteknek. Még magát a negatív főhőst sem tudtam magamban igazán hova tenni… A jó pont, hogy legalább a szarkasztikus humor megmaradt olyannak, amilyennek megszoktam a történet folyamán. Nagyon remélem, hogy a következő könyvben kellőképpen összeszedte magát az író!

2 hozzászólás
>!
Mortii
Jeff Lindsay: Dupla Dexter

Nem volt egy agyon bonyolított történet, de legalább haladt a cselekmény. Szerencsére elég hamar túl voltam rajta, nem volt tele belső monológokkal, viszont Ritával igen. Borzasztóan idegesítő karakter, de Brian se alakított nagyot. Igazából csak azért tetszett, mert gyorsan olvasható volt. A vége nem lett volna rossz, de túl könnyen megoldódott a probléma, és még mindig nem gyanús senkinek, hogy Dexter körül mindig zajlik az élet. Doakes-t a végére meg is kedveltem, annyira unalmas már, hogy mindig alul marad, ahogy most is sajnos.

>!
csilla_b
Jeff Lindsay: Dupla Dexter

Sok kihagyás után folytattam a Dexter-sorozatot. Ez a rész is izgalmas volt, mint a többi, aránylag jól tudtam haladni vele, izgalmas volt a fő cselekményszál. Nagyon szurkoltam Dexnek, hogy végre leleplezze az Árnyékát…. Teljesen átéreztem Dexter frusztráltságát a lelepleződéssel kapcsolatban…. Doakes is az állandó Dexter-üldözéssel már nagyon túltett mindenen. .. a tv-sorozatban szerencsére hamar eltűnt. :D Összességében jól összerakott történet kerekedett, már el is kezdtem a folytatást. :)

>!
Lyx
Jeff Lindsay: Dupla Dexter

Dexter szeretnivaló pszichopata, mint mindig. Rita a könyv változatban elviselhetetlen, (nem rémlik, hogy a filmsorozatban is ilyen rémes lett volna). Brian egyre népszerűbb lesz nálam.
A hangulata, a stílusa most is magával ragadó volt a könyvnek, de helyenként azért idegesített Dexter babaközpontúsága.

>!
zsofi017
Jeff Lindsay: Dupla Dexter

Ez a rész tetszett a legjobban az eddigiek közül. Tök cuki volt Dexter, ahogy bajba került és a tesójától kért segítséget. Most tényleg azt hittem, hogy meghalnak a gyerekek vagy vele történik komolyabb baj.


Népszerű idézetek

>!
Nita_Könyvgalaxis P

Miért kellene hagynom, hogy bármi az életem, szabadságom és az élveboncolás okozta boldogságom útjába álljon?

29. oldal

2 hozzászólás
>!
Nita_Könyvgalaxis P

Aki keres, halál, minden nyisszben van valami jó.

30. oldal

>!
csillagka P

Gyönyörű vad teremtmények ölik egymást körülöttem mindenhol, és volt valami megnyugtató abban, hogy ott ülök, és érzem, egy olyan folyamat része vagyok, amely szinte egy örökkévalóság óta tart már. Lehet, hogy mégiscsak van valami ebben a természetimádatban.

231. oldal

>!
Nita_Könyvgalaxis P

De persze a boldogság a legjobb esetben is illékony dolog, és általában annak a jele, hogy az ember nem érti igazából, mi történik.

148. oldal

>!
Risus P

Sőt, nem egyszerűen rendben – minden csodálatos lesz. Nem kell mást tennem, csak önmagamat adni.

30. oldal

>!
Risus P

– Egy találós kérdést hoztam számodra: mi az, ami a pillanat lényege, de olyan múlékony, mint a szél?
– Minden, ami él Mester – feleltem.

32. oldal

>!
Risus P

De az üzenet nagyon egyértelmű volt: figyellek.

261. oldal

>!
Risus P

Miért lennék én kivétel, csak mert üres a szívem?

104. oldal

>!
Risus P

Ha bármit is képesek vagyunk megtanulni ebben az életben, akkor nagyon hamar felfedezzük, hogy amikor valaki teljesen biztos valamiben, akkor szinte mindig teljesen biztos, hogy téved.

207. oldal


A sorozat következő kötete

Dexter sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Nem akarlak megölni
Karen Rose: Sikíts értem
Thomas Harris: A vörös sárkány
Tess Gerritsen: A tanítvány
J.D. Barker: Az ötödik áldozat
James Ellroy: A nagy sehol
Caleb Carr: A Halál angyala
David Baldacci: Emlékek börtönében
Stephen King: A holtsáv
Karin Slaughter: Az eltűnt lány