Drága, ​dolgos Dexter (Dexter 2.) 223 csillagozás

Jeff Lindsay: Drága, dolgos Dexter

NAPPAL ​SÁRMOS RENDŐRSÉGI SZAKÉRTŐ. ÉJSZAKA BRUTÁLIS SOROZATGYILKOS. HÁT LEHET EGY ILYEN EMBERT NEM SZERETNI? Amikor éppen nem a miami rendőrség kötelékében dolgozik, Dexter minden rendelkezésre álló szabadidejét barátnőjével, Ritával és annak két tüneményes gyermekével tölti. Sörözik, tévét néz, bújócskázik, és a legjobb úton halad afelé, hogy sorozatgyilkosból ideális családapává váljon. De mennyi időnek kell eltelnie, amíg a benne lakozó Sötét Utas nem kényszeríti Dextert arra, hogy engedje újra szabadon dühödt démonait? Aztán egy különösen brutális és perverz sorozatgyilkos kezdi szedni az áldozatait Miamiban, akinek a módszerei még magát Dextert is megrémisztik. Hamar nyilvánvalóvá válik, hogy ezt a szörnyeteget csak egy másik szörnyeteg kaphatja el. Jeff Lindsay 1952-ben született, és korábban színpadi szerzőként dolgozott, akinek műveit nagy kritikai sikerrel játszották New Yorkban és Londonban is. Jelenleg Floridában él feleségével, a szintén író Hilary Hemingwayjel, aki… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2012
238 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155049828 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2008
238 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789637118951 · Fordította: Farkas Veronika

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Dexter Morgan


Kedvencelte 22

Most olvassa 9

Várólistára tette 53

Kívánságlistára tette 47

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Jeff Lindsay: Drága, dolgos Dexter

Én alapvetően szeretem Dextert. Legalábbis a sorozatban. Könyvben meg csak elmegy.
A második könyv elolvasása után is, még mindig azon a véleményen vagyok, hogy a sorozat sokkal jobb.
Nem volt rossz, de nem igazán éreztem hogy pörögnének az események.

cippo I>!
Jeff Lindsay: Drága, dolgos Dexter

Namost az van, kérlek, hogy egy merő Dexter-maratonban vagyok itt úgy egy hete, ami a sorozat esténkénti 3-5 epizódnyi mozgókép formában történő megtekintését, naponkénti számtalan, elektronyos kisablakban történő betű falását jelenti. És hát egy darabig mantrázgattam magamnak, hogy kéretik külön egységként tekinteni a filmre, illetve a könyvre, csakhogy aztán szép lassan belekeveredtem, mint majom a házicérnába. Azóta nem mantrázok. Viszont bőszen hiányolom a könyvből azokat a nagyszerűen váratlan, hidegzuhanyszerű fordulatokat, amiket a Lindsay a film forgatókényvének írásakor olyan brilliánsan oda-odabiggyesztett.
Lehet, időbeli/érzelmi távolságot kéne tartanom sorozatnézés és betűfalás között, de ismersz: perverz fittyethányó vagyok. Emiatt viszont – „papírforma” szerint – csillagászatilag így alakult, sajnálom.

4 hozzászólás
Katja_Magnus P>!
Jeff Lindsay: Drága, dolgos Dexter

Oh, Daliás Dexter és az ő Győzedelmes Holdja.
Bár sűrűbben jelenne meg ez a kettő együtt a kötet során. Vonhatnék le csillagot, de hát, a közös múltunkra való tekintettel nem teszem.
Kezd egy kicsit sablonos és szájbarágós lenni az unos-untalan ismételt tény: Dexie-nek nincsenek érzései, ő szörnyeteg; Cody hallgatag és egy kettő szónál többet számláló mondat a szájából már maga a csoda; Rita csak álca stb.
Mindazonáltal kicsit hiányolom az első részből a bátyját, aki ugye nem halt meg ,csak lelépett. Mintha rémlene,hogy még bekukkant valamikor.
Mondjuk ebben a részben végre több akció volt, több bűntény és jól lett adagolva a sorozatgyilkos háttér története. Viszont Debbie szerelmi szála valahogy nekem nem illett a képbe.
Jöhet a következő rész.

Risus P>!
Jeff Lindsay: Drága, dolgos Dexter

Ez a könyv egyszerűen sokkol. Sokkolt, mert Dexter karakteréért lassan teljesen odaleszek. Sokkolt, mert azt hittem, hogy az első kötetet nem lehet továbbfokozni, de nagyon nagyot tévedtem, Sokkolt, mert ezt a leírást és az érzelemmentes közlést olyan jól tudta átadni Dexter jellemét, hogy valósággal rabul ejtett. Sokkolt, hogy ez az érzéketlenség mennyire szükséges ahhoz, hogy ez a könyv ekkorát üssön, de a legjobban az sokkolt, hogy amikor már az embernek az életkedve is elment, akkor belerak egy olyan vicces szituációt, amitől a könnye is kicsordul.
Én ebben a könyveben egy hibát sem találtam, a karakterek kiforrottak, a cselekmény halálos, a gyilkos…. brutális. Dexter… imádni való.

Yvonne4 P>!
Jeff Lindsay: Drága, dolgos Dexter

„Ha valaha is ember szerettem volna lenni, az csak azért volt, hogy jobban hasonlíthassak rá.”

Drága Dexter!
Én nagyon szeretlek, de csak így, a biztos távolból, a könyvem oldalain olvasva. :D
Az igazság pedig az, hogy a valóságban messziről elkerülnélek. Sőt! Azokat is elkerülném, akik ismernek téged. :D
Egy igazi szörnyeteg vagy a Sötét Utasoddal együtt!
Ám még is, olvasva, vonzódom hozzád. ☺️
Imádom a humorod!
Szeretem, ahogy próbálod megtanulni az emberi érzéseket, és be is veted a tanultakat, ha az alkalom úgy hozza.
Tetszik, hogy „a család az első” alapelv szerint működsz.
Ó, Te! Te egy igazi hős vagy!….. Illetve lennél egy másik dimenzióban. :D

A Dexter sorozat, nekem nagyon tetszik. Letehetetlen, az utolsó oldalig izgalmas, Dexterünk humorát pedig nagyon bírom. ☺️
Bár ez a 2. rész szerintem kicsit gyengébbre sikerült, mind az első volt, azért itt is akadt izgalom.

Amelie1990>!
Jeff Lindsay: Drága, dolgos Dexter

Nem volt rossz rész, bár talán picit vontatottabbnak éreztem.

szilva81>!
Jeff Lindsay: Drága, dolgos Dexter

Valamiért ezzel a második résszel elég nyögvenyelősen haladtam. Egyből belevágtunk a tárgyalás részébe, ami esemény elég gyorsan félbe lett hagyva, hogy a főeseménnyel foglalkozzunk, majd a végén pár oldalban újból az elkezdett történettel zárult, meglehetősen összecsapva. Izgalmas, ötletes és félelmetes volt a főesemény, ugyanakkor a kegyetlenség részletes leírásának ellenére nem éreztem a borzongást, mivel Dexter mindent viccel üt el, ezáltal a hangulat nálam inkább lanyhább lett, mint amilyennek lennie kellett volna.

Csi>!
Jeff Lindsay: Drága, dolgos Dexter

A Dexter ó-de-sötét gondolataiban tett második kirándulás alkalmával még jobban megszerettem ezt a rendszerető szörnyeteget, ami elég érdekes érzés. Lindsay nagyon jól hozza a kettősséget, egyfelől elborzaszt másfelől szimpátiát ébreszt és a beleszőtt fekete humor csak tovább fűszerezi ezt az amúgy is kivételes elegyet. Debet eddig sem kimondottan szerettem, de ebben a részben néha igazán szerettem volna megütni, noha ő az ember, néha sokkal kevésbé emberi, mint a mi kedves műember Dexterünk.

Perly>!
Jeff Lindsay: Drága, dolgos Dexter

Jó volt megint Dexter elméjében kalandozni. Már nagyon hiányzott! Sok idő telt el, mióta az első részt olvastam, aminek következtében egy kicsit elfelejtettem, mi történt pontosan a szereplőkkel, illetve hogyan is alakult maga a cselekmény. Tudom, már az előző kötetnél mondtam, hogy nincs értelme a TV sorozattal összehasonlítani, ám mégis jó látni, mennyire eltérnek egymástól. Kíváncsian várom a folytatást! :-)

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Nita_Könyvgalaxis>!

Én semmit nem tudok a szerelemről, és soha nem is fogok. Ez nem tűnt olyan rettenetes hiányosságnak számomra, bár megnehezítette, hogy megértsem a popzenét.

205. oldal

hajnalikod>!

A boldog élet titka az, hogy az embernek legyenek sikerei, amelyekre büszke lehet, és legyenek céljai,amelyek hajtják.

1 hozzászólás
Nita_Könyvgalaxis>!

Folyamatosan szólt valami monoton techno-popzene, olyan hangerővel, amitől az embernek kedve támadt önkezével végrehajtani magán egy agyműtét…

177. oldal

Nita_Könyvgalaxis>!

Tudom, hogy első a család, de nem csak a reggeli után?

112. oldal

cippo I>!

…én csak előre megfontolt szándékkal szoktam melodramatikus lenni, csak akkor, ha van hozzá közönségem.

20. fejezet

Chillingó>!

Furcsa szó a „barátnő”, különösen felnőtt emberek esetében. És a gyakorlati alkalmazása még furcsább. E kifejezést a felnőttek társadalmában általában azokra az emberekre alkalmazzák, akik szexuális életet hajlandóak biztosítani, nem pedig barátságot. Konkrétan, ahogy megfigyeltem, nem példa nélküli eset, hogy valakit aktívan utálja a barátnőjét, bár az őszinte gyűlöletet természetesen mindenki a házasságára tartogatja.

38. oldal

eduscho89>!

BLALOCK ALIGÁTORFARM
A birtokháborítókat megesszük.

Risus P>!

Szerénységem nem akadályoz abban, hogy tudatában legyek erényeimnek.

Risus P>!

Abból a sok filmből, amit az évek során láttam, tudtam, hogy az esőben sétálás a legjobb módja az emberiségben való csalódottság ábrázolásának, úgyhogy ezt tettem.


A sorozat következő kötete

Dexter sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Réti László: Kaméleon
Stuart MacBride: Hideg gránit
J. D. Robb: Halálos szertartás
Julie Garwood: Kegyes halál
Vavyan Fable: Szennyből az angyal
Vavyan Fable: Tündérlovaglás
Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég
Julie James: A hamis partner
Alistair MacLean: Kémek a Sasfészekben
Martha Wells: Mesterséges sors