Logan ​2. (Logan 2.) 10 csillagozás

Jeff Lemire: Logan 2.

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

>!
Kingpin, 2022
148 oldal · puhatáblás · Fordította: Bögre Miklós · Illusztrálta: Andrea Sorrentino, Filipe Andrade

Kedvencelte 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Rozsomak69>!
Jeff Lemire: Logan 2.

Gyorsan végeztem vele, de a név kötelez. :) Kedvenc karakterem történeteire mindig szívesen adok 5 csillagot, ami az első sztori esetében totálisan járna is, de sajnos ott az a fránya második sztori, amiben éppen volt annyi kellemetlen érzést keltő erő, hogy levonjak ennyit és még kicsit jóindulatú is voltam.

Az első történet tehát nagyon jól megkomponált és szépen viszi tovább a megkezdett Old Man Logan történetet. Kapunk egy kicsit megint Rozsomák jövőjéből és az ahogyan a jelent és a jövőt, effektív párhuzamos vágásokkal mutatja meg nekünk a szerző az rengeteget dob a hangulaton. A cselekményben megvannak a kellő fordulatok és nagyon tetszetős, ahogyan Logan a különböző kihívásokat és szituációkat kezeli, nem csak a karmait, hanem a fejét is használva (ez így több szempontból is vicces :D ). A második történet viszont meglehetősen egyszerű, néha kicsit bugyuta és borasztóan ad hoc. Megint ez a találjunk ki valamit, hogy pár szuperhőst és gonoszt összedobjunk egy eladható képregény kedvéért érzésem volt. Nem azt mondom, hogy szörnyű, de ez a sorozat sokkal többet tartogatott eddig ennél magában. Bízom benne, hogy lesz még folytatás és inkább az első részt fogja idézni, mint a másodikat.

Ahogyan fentebb utaltam már rá Logan karaktere, pontosabban Old Man Logan karaktere remekül lett megírva és tetszik, ahogyan változik és szembe néz a helyzettel, illetve a múlt-jövőjével is. Halálcsapás furcsa volt és mindig rájövök, hogy róla viszonylag keveset tudok,de bízom benne, hogy egy napon majd kijönnek magyarul vagy hozzáférek angolul azokhoz a kötetekhez, amikben benne lesz az eredettörténete és a kapcsolata Logan-el. Másokra nem térnék ki, mert inkább, amolyan epizódszereplők vagy háttérkarakterek.

A dialógusok az első részben nagyon jók, bár antagonistáink túlmonologizálását láthatóan a Marvel nem tudja elengedni. Ez utóbbi a második kötetre még hatványozottabban igaz. Egyébként voltak benne meglehetősen pofás párbeszédek.

A rajzok az első kötetben hozzák a már megszokott Old Man Logan színvonalat, azok remekelnek ismét. Sőt azt a szomorú és lehangoló képet csak még jobban átadják, amit már korábban is láthattunk. A második történet rajzait annyiból pozitívan tudom értékelni, hogy jól illeszkednek a történethez, de az ilyen túlstilizált rajzok mindig is távol álltak tőlem.

Összességében Rozsomák rajongóknak messzemenőkig tudom ajánlani, főleg azoknak, akiknek tetszik az Old Man Logan sztori. Az előzmények kötelezően elolvasandóak. Anélkül nehezebben érthető lesz a sztori szerintem, pedig tök jó az elején a kis összefoglaló. Kingpin, nagy pacsi nektek, amiért ezt is tovább vittétek!

4 hozzászólás
zsof>!
Jeff Lemire: Logan 2.

Az első sztori 5-ös, a második 4-es, így legyen 4,5.
Az első sztori nagy Rozsi modernkori alapmű, vagy mondhatnám nagy Old Man Logan alapmű. Örülök, hogy megjelent magyarul is. Olyan gyönyörű a képi világa, nagyon tetszettek a rajzok! A sztori és a párbeszédek is többek, mint kielégítő.
A második sztori inkább a vámpíros énemnek tetszett, de a kivitelezése már nem jött be annyira. Kicsit túl egyszerű lett, behoztak egy csapatot. Ők számomra ismeretlenek, szóval nem volt hozzáadott értéke. De az utolsó oldal megérintette vajszívemet – kacsint.

5 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Robert Kirkman: The Walking Dead: Élőhalottak 8. – Ostromállapot
Peter David: Pókember 2099 (vol. 2) 2.
Brian K. Vaughan: Y, az utolsó férfi – Ciklusok
Duane Swierczynski: Dredd bíró 2.
Gerard Way – Shaun Simon: Az Esernyő Akadémia – Mintha szellemet látnál
Peter David: Pókember 2099 (vol. 3) 1.
Peter David: Pókember 2099 5.
Peter David: Hulk: Tökéletlen jövő
Doug Moench – Kelley Jones: Batman & Drakula: Vörös eső
Scott Snyder: Batman: Az utolsó lovag a Földön