Rowley ​Jefferson bitang király kalandja (Egy Bitang Jó Fej Srác Naplója 2.) 24 csillagozás

Jeff Kinney: Rowley Jefferson bitang király kalandja

Ilyen Ropi-sztorit még nem pipáltál!

Rowley Jefferson papírra vetette egy kalandregénybe illő küldetés történetét. Ismerd meg Rolandot és legjobb barátját, Gargot, a Barbárt, akik útra kelnek nyugodt kis falujukból, hogy megmentsék Roland anyukáját a Havas Haramia karmaiból! Vajon megússzák ép bőrrel hőseink? Tudd meg Rowley Jefferson Bitang Király Kalandjából!

Eredeti megjelenés éve: 2020

Könyvmolyképző, Szeged, 2020
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635613588 · Fordította: Gyurkovics Máté · Illusztrálta: Jeff Kinney

BertaPalikSzilvi P>!
Jeff Kinney: Rowley Jefferson bitang király kalandja

Gyorsan olvasható kötet, amely nagy betűkkel íródott és sok fekete fehér kép díszíti.
A betűméret miatt az olvasni tanuló gyerekek is könnyen olvashatják.
Még csak most ismerkedünk a sorozattal, és talán nem ezzel a kötettel kellett volna kezdenünk.
Kusza volt és nehezen követhető, de azért voltak humoros és kalandos pillanatai Rolandnak és Gargnak.
Van még nálunk pár rész az írótól, de nem tudom, hogy egyelőre folytassuk e az ismerkedést vele .

Mariann_Czenema P>!
Jeff Kinney: Rowley Jefferson bitang király kalandja

Jobb ez a Rowley sztori, mint a 15.ropi napló, valahogy üde a naivitása, egyszerűsége, jóhiszeműsége.

zsebtigris P>!
Jeff Kinney: Rowley Jefferson bitang király kalandja

Ahogy a fülszövegben olvashatjuk ez egy történeten belüli történet lesz, ugyanis Rowley saját kezűleg írt kalandregényének cselekményét követhetjük végig. Természetesen a könyvből nem maradhat ki Greg sem, aki segíteni próbál barátjának, de őt inkább az olvasmány későbbi anyagi vonzatai érdeklik, így örültem, hogy a történet vége felé Rowley már nem engedni meg neki, hogy beleszóljon a cselekmény folyásába. Ezáltál egy csavarokban gazdag mesét kapunk, ami szörnyekben és meselényekben is bővelkedik.
Miközben az értékelést írom jöttem rá arra, hogy miért is került egy csikóhal a könyv borítójára: úgy tűnik Rowley (és a kiadó is) megfogadta Greg tanácsát és mégis a harci csikóhalat tették a könyv elejére, ami valljuk be tényleg menőbb egy narválnál (bocsi Rowley). Mondjuk tőlem kerülhetett volna bármi a borítóra, ígyis-úgyis megvettem volna!
Összegezve: nekem teljesen mindegy, hogy Greg vagy Rowley történetét olvasom-e, ugyanis mindig nagyon jól szórakozok rajtuk. Így remélem a jövőben még több Egy ropi és Rowley olvasmány fog megjelenni!

Dorina_Gál>!
Jeff Kinney: Rowley Jefferson bitang király kalandja

Az elején kicsit untam hogy Greg mindig krizizál..csak a vége miatt lett 4,5 csillagos

lakatoszoltan>!
Jeff Kinney: Rowley Jefferson bitang király kalandja

Ez a rész az egész Ropi Naplója sorozat leggyengébb darabja, mivel úgy igazán nem szól semmiről. Még az elején kapunk egy kis Harry Potter meg Baby Yoda kitekintést, de aztán a végége csak laposkúszás a zárásig. Már kezdem érezni, hogy a szerző kifulladt és csak a könyvszaporításból él.

nutello>!
Jeff Kinney: Rowley Jefferson bitang király kalandja

Olyan össze – vissza volt a történet, hogy nem igazán tudtam követni.
Pl. Az egyik pillanatban még jó a varázsló a másikban már nem

Könyvmolyképző KU>!

Most biztos az gondolod: „eddig ez nem valami izgi könyv”. De várd csak ki a végét, mert mindjárt NAGYON be fog indulni!”
2) „Greg egyszer rég elmagyarázta, hogy ha valaki azzal kezdi a mondandóját, hogy „nem rosszból mondom”, akkor nem szabad megsértődni azon, amit AZTÁN mond.
Szerintem ez csak a gyerekekre lehet igaz, mert egyszer kipróbáltam apuval és ő mégis tök mérges lett.
– NEM ROSSZBÓL MONDOM DE BÜDÖS A SZÁD.

Könyvmolyképző KU>!

…én egy csomó fontos üzenetet akartam beleírni a könyvbe, például hogy ne bánts másokat meg védd a környezeted meg, hogy higgy a karácsonyi csodákban. Greg szerint azonban a gyerekek nem szentbeszédet akarnak, hanem AKCIÓT.
Greg azt javasolta írjam át a fejezet végét és tegyek bele egy troll-tündér CSATÁT, amiből később majd király videójátékot lehet csinálni.

Ferger_Jolcsi P>!

Erre viszont Greg azt mondta, hogy a modern királykisasszonyokat keményebb fából faragták, és nincs szükségük arra, hogy mindenféle jöttment férfiak mentsék meg őket.

Egy Bitang Jó Fej Srác Naplója sorozat · Összehasonlítás