Rowley ​Jefferson bitang király kalandja (Egy Bitang Jó Fej Srác Naplója 2.) 6 csillagozás

Jeff Kinney: Rowley Jefferson bitang király kalandja

Ilyen Ropi-sztorit még nem pipáltál!
Rowley Jefferson papírra vetette egy kalandregénybe illő küldetés történetét. Ismerd meg Rolandot és legjobb barátját, Gargot, a Barbárt, akik útra kelnek nyugodt kis falujukból, hogy megmentsék Roland anyukáját a Havas Haramia karmaiból! Vajon megússzák ép bőrrel hőseink? Tudd meg Rowley Jefferson Bitang Király Kalandjából!

Eredeti megjelenés éve: 2020

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635613588 · Fordította: Gyurkovics Máté · Illusztrálta: Jeff Kinney

Kedvencelte 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Mariann_Czenema P>!
Jeff Kinney: Rowley Jefferson bitang király kalandja

Jobb ez a Rowley sztori, mint a 15.ropi napló, valahogy üde a naivitása, egyszerűsége, jóhiszeműsége.

zsebtigris P>!
Jeff Kinney: Rowley Jefferson bitang király kalandja

Ahogy a fülszövegben olvashatjuk ez egy történeten belüli történet lesz, ugyanis Rowley saját kezűleg írt kalandregényének cselekményét követhetjük végig. Természetesen a könyvből nem maradhat ki Greg sem, aki segíteni próbál barátjának, de őt inkább az olvasmány későbbi anyagi vonzatai érdeklik, így örültem, hogy a történet vége felé Rowley már nem engedni meg neki, hogy beleszóljon a cselekmény folyásába. Ezáltál egy csavarokban gazdag mesét kapunk, ami szörnyekben és meselényekben is bővelkedik.
Miközben az értékelést írom jöttem rá arra, hogy miért is került egy csikóhal a könyv borítójára: úgy tűnik Rowley (és a kiadó is) megfogadta Greg tanácsát és mégis a harci csikóhalat tették a könyv elejére, ami valljuk be tényleg menőbb egy narválnál (bocsi Rowley). Mondjuk tőlem kerülhetett volna bármi a borítóra, ígyis-úgyis megvettem volna!
Összegezve: nekem teljesen mindegy, hogy Greg vagy Rowley történetét olvasom-e, ugyanis mindig nagyon jól szórakozok rajtuk. Így remélem a jövőben még több Egy ropi és Rowley olvasmány fog megjelenni!

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

Most biztos az gondolod: „eddig ez nem valami izgi könyv”. De várd csak ki a végét, mert mindjárt NAGYON be fog indulni!”
2) „Greg egyszer rég elmagyarázta, hogy ha valaki azzal kezdi a mondandóját, hogy „nem rosszból mondom”, akkor nem szabad megsértődni azon, amit AZTÁN mond.
Szerintem ez csak a gyerekekre lehet igaz, mert egyszer kipróbáltam apuval és ő mégis tök mérges lett.
– NEM ROSSZBÓL MONDOM DE BÜDÖS A SZÁD.

1 hozzászólás
Könyvmolyképző KU>!

…én egy csomó fontos üzenetet akartam beleírni a könyvbe, például hogy ne bánts másokat meg védd a környezeted meg, hogy higgy a karácsonyi csodákban. Greg szerint azonban a gyerekek nem szentbeszédet akarnak, hanem AKCIÓT.
Greg azt javasolta írjam át a fejezet végét és tegyek bele egy troll-tündér CSATÁT, amiből később majd király videójátékot lehet csinálni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Neptunus fia
Meg Cabot: Legjobb barátnők és rázós helyzetek
Ciaran Murtagh: A Nagy ugrás
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
Rachel Renée Russell: Szívzűrök
Jessica Townsend: Csudamíves
Berg Judit: Rumini
David Walliams: Az éjféli banda
Ecsédi Orsolya: Cirrus a tűzfalon
Laura Ellen Anderson: Vámpyr Vilma és az Úrikornisok