Rodrick ​a király (Egy ropi naplója 2.) 306 csillagozás

Jeff Kinney: Rodrick a király

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Csak egyet ne tégy! Ne kérdezd, hogyan töltötte Greg Heffley a nyári szünidőt, mert egyáltalán nem hajlandó róla beszélni.
Az új iskolaév kezdetén Greg buzgón törli ki az emlékezetéből az elmúlt három hónapot… különösen egy eseményt.
Sajnos a bátyja, Rodrick mindent tud az esetről, amit Greg mélységes mélyre szeretne eltemetni. De a titkoknak megvan az a sajátosságuk, hogy szeretnek felszínre kerülni… különösen, ha egy napló is szerepel az ügyben.

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632451909 · Fordította: Szabados Tamás · Illusztrálta: Jeff Kinney
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632451909 · Fordította: Szabados Tamás · Illusztrálta: Jeff Kinney
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632451909 · Fordította: Szabados Tamás · Illusztrálta: Jeff Kinney

5 további kiadás


Kedvencelte 21

Most olvassa 39

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 40

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Lillsz P
Jeff Kinney: Rodrick a király

Nem, még mindig marad a 3 csillag. A véleményem nem nagyon változott. Sok helyen fogtam a fejem, ennyi hülyeséget! volt ahol már elröhögtem magam. :D Örülök, hogy több szó esett szinte erről szólt a könyv Greg és Rodrick kapcsolatáról. Igaz, hogy ők fiúk, de több helyen magamra ismertem és a húgomra. :'D
Egyszerű, könnyed kis olvasmány. 5/3

>!
vighagika
Jeff Kinney: Rodrick a király

Nagyon örülök, hogy elkezdtem a Ropi-történeteket, és (mint ahogy az előző értékelésemben is leírtam) végtelenül sajnálom, hogy nem jöttek még ki ezek a könyvek, amikor én voltam 11-12 éves, és nem igazán kötött le az olvasás.
Ez ugyanis pontosan az ilyen gyerekeknek való. Szinte minden kiskamasznak. Vicces, nincs benne túl sok szöveg, és tele van nevettető illusztrációkkal.
Tovább: http://lifenexttous.blogspot.hu/2018/05/jeff-kinney-egy…

>!
GytAnett P
Jeff Kinney: Rodrick a király

Nagyon régóta érdekeltek már ezek a Ropi történetek, de a könyvtárban soha nem találtam bent az első részt, de én szeretek sorban haladni egy sorozat köteteivel. :D Szóba került ez egy ismerős családnál az anyukával, aki rögtön meg is kérdezte, hogy kölcsönadja-e, én meg nyilván rögtön ráugrottam a lehetőségre. :D Sajnos neki is a második rész akadt a kezébe, de úgy voltam vele, hogy ha már nálam van, akkor elolvasom.
Kifejezetten élveztem, hogy ennyire gyorsan lehet vele haladni. A rajzok nagyon feldobták az eseményeket. :) És úgy örültem, amikor láttam, hogy az én rajztudásom nem sokkal marad el ettől a szinttől. :DD
Teljesen megértem, hogy a 8-11 éves korosztály tagjai miért rajonganak ezekért a könyvekért. Teljesen hétköznapi dolgokat dolgoz fel humorosan, amik igazából mindenkivel megtörténhetnek. Sőt, meg is történnek, mert egyáltalán nem számítanak különlegesnek. Akinek van testvére: ki ne élte volna át azt, hogy piszkálják egymást, hogy beárulják egymást a szülőknek? Ettől nagyon jó. :)
Tény, hogy már nem én vagyok a célközönség, de élveztem az olvasását. :)

5 hozzászólás
>!
Bajnoczianna
Jeff Kinney: Rodrick a király

Hát ez a könyv nem semmi azt mondhatom. Ropi szoki mondó gyerek aki elmeséli mi történik vele az életben vicces formában. Akad számára kínos de olykor jó pillanat is, azonban egy dologban teljesen biztos volt. Az események általában úgy történek meg körülötte hogy abba ö nem tud beleszólni, bár próbál tenni ellene de nem tud. Mind ezek után pedig vicces helyzetekbe kerül.
Rodrick és ropi között zajló harcok a regény fő szála. A családjukra is hatással van az ö marakodásuk amit bizony a kisebb testvér rajzai is ábrázolnak. De mégis a sok vita közben ott lett a testvéri szeretett apró jeleit felfedezni. Azt hogy ez a család bár néhol széthúzott, de akadt olyan perc hogy képesek voltak összefogni.
http://ujkv.blogspot.hu/2018/05/jeff-kinney-egy-ropi-na…

>!
AniTiger MP
Jeff Kinney: Rodrick a király

Ez a kötet nem volt rossz, a végére egészen humoros lett, jókat lehetett röhögni rajta! A megfogalmazása és a történet is bejött, ugyanakkor egyáltalán nem hiányzott a sajtostapi, amitől féltem, hogy újra felbukkan! Az azért megnyomott az első részben… Greg! Soha többet sajtostapit!

A kocka énem is örült, amikor belekeveredett egy Dungeons&Dragons hangulatú szerepjátékos szál az egészbe, és anyu húzásának szívből örültem… aztán jól pofára estem. Greg anyja néha teljesen átment elmebetegbe és olyan dolgokat talált ki?! Különös egy nőszemély, de nem bánom, hogy picit Rodrick is szívott végre miatta. Egynek elment, szerintem folytatni fogom még a Ropi-naplókat, mivel Manny a legkirályabb kisgyerek az irodalomban!

Kedvenc részek: horror-tanulmányozás és Manny. Chirag.
Kedvenc szereplő: MANNY!

Blog: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/01/jeff-kinney…

>!
Timi970120
Jeff Kinney: Rodrick a király

Túl hamar kezdtem el az előző rész után, így valahogy nem okozott olyan élményt, mint az – bár összességében nem volt olyan rossz!
Volt néhány rész, ami megmosolyogtatott, viszont függővé egyáltalán nem váltam tőle!
Azért persze, folytatom majd a sorozatot, de addig is keresek más olvasmányokat.

>!
Charry
Jeff Kinney: Rodrick a király

Mondhat bárki bármit, az én szívemhez közel állnak a ropi történeteket. Bár, valószínűleg ahogy Leiner Lauránál, itt is nagyon sokat nyom a lattban, hogy kisebb koromban odáig voltam ezektől a történetektől.

A cselekmény nem egy nagy durranás, itt inkább a család, főképp a testvérek vannak a főszerepben. Nem hiszem, hogy a könyv sok „üzenetet" akar átadni, én viszont akaratlanul is elgondolkodtam azon, hogy a kisebb testvérek tényleg ennyire felnéznek a nagyobbakra, szinte automatikusan bíznak bennük? És ahogy végiggondoltam, eddigi tapasztalataim alapján, arra jutottam, igen.

>!
noname14
Jeff Kinney: Rodrick a király

Filmben mindig is ez volt a kedvenc részem. Könyvben viszont már nem volt olyan jó. Az első részt azonban még így is túlszárnyalta. Rodrick a kedvenc szereplőm, örülök, hogy ennyit szerepelt benne. Az is tetszett, hogy bemutatták Greg és Rodrick kapcsolatát. Még mindig nem hozza azt a színvonalat, amit reméltem, ettől függetlenül el fogom olvasni a folytatásokat.

>!
nagara
Jeff Kinney: Rodrick a király

Furi volt, hogy ez a rész csak most ért el hozzám, mikor már majdnem az összeset kiolvastam, de sebaj, az élményből ez nem von le semmit. Vicces, de nem hahotázós.
A szomszéd kislány is egyből kiszúrta, hogy mit olvasok…

>!
kitti0824
Jeff Kinney: Rodrick a király

Nagyon aranyos kis könyv ez. Gyorsan lehet vele haladni, és vicces is.
A képregények feldobják az egészet^^
De miről is szólt ez a könyv ? :D A két testvér civakodott egymással, beárulták egymást, büntetést kaptak, majd mikor már majdnem kibékültek volna, akkor…mégse XD
Ettől függetlenül el szeretném olvasni a többi részét is, szerintem nem veszítek vele semmit, max nevetek egy jót :P:D


Népszerű idézetek

>!
AniTiger MP

Egyik este Rodrick véletlenül benne felejtette az egyik horrorfilmjét a DVD-lejátszóban, és mikor Manny másnap ment, hogy megnézze a rajzfilmjeit, Rodrick filmjét találta meg.
Megtaláltam Manny pár rajzát azután, és némelyiktől NEKEM lettek rémálmaim.

177. oldal

>!
AllyD

Emlékszem, mikor fiatalabb voltam és anya meg apa közölte a hírt, hogy lesz egy kistestvérem, TÉNYLEG izgatott lettem. Miután Rodrick annyi éven át szuttyongatott, határozottan jó érzéssel töltött el, hogy fölfele mozdulok eggyel a totemoszlopon.

47. oldal

>!
AllyD

Mivel Rodrick nem tud gépelni, ezért rendszerint füzetlapokra írta a házi dolgozatait, aztán átadta őket apának. De amikor apa átolvasta Rodrick munkáját, mindenféle tárgyi tévedést talált benne.
Rodrickot viszont egyáltalán nem érdekelték a tévedések, úgyhogy azt mondta apának, ne foglalkozzon vele, csak gépelje le, ahogy van.
De apa nem tudta elviselni, hogy hibáktól hemzsegő házi dolgozatot gépeljen, úgyhogy a vázlat alapján újraírta Rodrick dolgozatát. És mikor nap múlva Rodrick hazahozta az ötös dolgozatot, úgy tett, mintha ő írta volna.

53. oldal

>!
AniTiger MP

Most, hogy a sztori napvilágra került, tudtam, nem mutatkozhatok az iskolában. Azt mondtam anyának, írasson át valami más iskolába, és elmondtam neki, hogy miért.
Anya azt mondta, ne törődjek vele, hogy mások mit gondolnak rólam. Azt is mondta, hogy az osztálytársaim megértik majd, hogy „ártatlan tévedés” áldozata lettem.
Mindez csak azt bizonyítja, hogy anya SEMMIT sem ért a korombeli gyerekekhez.

217. oldal

>!
AllyD

Szóval apával pár órára bementünk a bevásárlóközpontba, de amikor hazaértünk, Rodrickék zenekarának próbája még nem ért véget. A gitárok és dobok hangját már egy háztömbnyi távolságból lehetett hallani, és egy csomó összeverődött kamasz álldogált a kocsibejárónkon. Gyanítom, hogy hallották az alagsorból kihallatszó zenét, és odavonzotta őket, mint molylepkéket a fény.

42-43. oldal

>!
markiboi

Az előadások után kérdőíveket kell kitöltenünk. Az első kérdés a következő: „Szerinted hol leszel majd tizenöt év múlva?”

Én pontosan tudom, hol leszek tizenöt év múlva: egy medencében a birtokomon, és számolom a pénzemet. De ennek a lehetőségét nem jelezte külön rubrika.
A kérdőívek arra szolgálnak, hogy előre jelezzék, milyen munkát végzünk majd, ha felnövünk. Mikor befejeztem, kikerestem a táblázatból, és azt kaptam, hogy „hivatalnok”.

Bizonyára valami baj lehet ezeknek a nyomtatványoknak az összeállításával, mer egyetlen hivatalnokot sem ismerek, aki milliárdos lenne.

90. oldal (Könyvmolyképző Kiadó, 2014)

>!
markiboi

Három napja megtartom anyának tett ígéretemet. Egész idő alatt 100%-ig becsületes voltam, és akár hiszitek, akár nem, nem is olyan nehéz. Valójában felszabadító érzés. Néhány helyzetben már sokkal őszintébb voltam, mint pár héttel ezelőtt. Például a minap beszédbe elegyedtem a Shawn Snella nevű szomszéd kölyökkel.
SHAWN: Ha felnövök, hivatásos kosárlabdajátékos leszek.
GREG: Gondold meg jól, Shawn! Egyik szülőd sem magasabb százötvenöt centinél. És te vagy az egyetlen százkilós hatéves, akit ismerek.
SHAWN: OÁÁÁÁ!
GREG: Nem hazudhatok.

És tegnap Rowley-ék a nagypapa születésnapját ünnepelték.
NAGYPAPA: Jövőre csokitortát akarok.
GREG: Már ha megéri a jövő évet. Hé, csak realista akartam lenni.
Azt hiszem a legtöbben nem értékelik a hozzám hasonló, őszinte embereket. Úgyhogy ne engem kérdezz, hogyan lett elnök George Washington.

85-86-87. oldal (Könyvmolyképző Kiadó, 2014)

>!
markiboi

De Rowley megkérdezte, nem akarok-e Mágusok és monstrumokat játszani vele és Lelanddel. Csak azért mondtam „igent”, mert azt hittem, hogy valami videojáték. De aztán rájöttem, hogy ceruzával, papírral meg fura kockával játsszák, és az embernek a „képzeletét” kell használnia vagy mifenét.

121-122. oldal (Könyvmolyképző, 2014)

>!
markiboi

Szerintem apa nem csípte Larry Larkint meg a pirszingjeit. Larry gitárszólójának közepén apa előrehajolt, és odasúgta a mellette ülő embernek:
– „Mi a legrosszabb, amit ez a kölyök mondhatna magának?”
– Micsoda?
– „Szia, apa!”
Azt kívántam, bár lenne időm figyelmeztetni apát, hogy a fickó, akihez beszél, pont Larry apja.

202-203. oldal (Könyvmolyképző, 2014)

>!
Suzana

Úgy döntöttem, hogy még mindig jobb három kilométert talpalni, mint agykárosodást szenvedni a kisteherautó hátuljában.

14. oldal


A sorozat következő kötete

Egy ropi naplója sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Renée Russell: A szekrény hőse
Emer Stamp: Malac (elhihetetlenül) nagyontitkos naplója
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Mac Barnett – Jory John: Rémes páros
Jean Webster: Nyakigláb Apó
Rachel Renée Russell: Hercegnő
Rob Harrell: Zarf élete – Támadnak a vérmenyétek
Tom Watson: Pálcikakutya
Michael Teitelbaum: Garfield és a mérges mágus
Jeffrey Brown: Baljós árnyék