Négy ​fal között (Egy ropi naplója 6.) 210 csillagozás

Jeff Kinney: Négy fal között Jeff Kinney: Négy fal között

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Greg Heffley nagy bajban van. Az iskolában vandálok jártak, és ő az első számú gyanúsított. A legszörnyűbb az egészben az, hogy ő teljesen ártatlan. Vagyis, majdnem teljesen.
A rendőrség a nyomában van, ám egy váratlan hóvihar elzárja a Heffley-családot a külvilágtól. Greg jól tudja, hogy amint elolvad a hó, örökre lecsukják, de vajon nem rosszabb büntetés-e az, hogy az egész téli szünetet a családjával összezárva kell töltenie?

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: 8 éves kortól

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633730690 · Fordította: Gyurkovics Máté · Illusztrálta: Jeff Kinney
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633730690 · Fordította: Gyurkovics Máté · Illusztrálta: Jeff Kinney
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
224 oldal · ISBN: 9789633730690

2 további kiadás


Kedvencelte 17

Most olvassa 22

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 43

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

viragvarga2002>!
Jeff Kinney: Négy fal között

Még mindig jót mulatok a ropi könyveken. Ez a rész egy karácsonyi hangulatú könyv. Néhol nagyon gyerekes,máshol pedig túlzás volt,ezalatt a relytett utalásokat és a kicsit karikatúra jellegű rajzolt részeket értem. Számomra ez is egy jó olvasás volt,de lehet hogy kicsit kevesebb csillaggal értékeltem volna. Végül ötöt kapott mert nem szeretném rontani az értékelés átlagát. Egyébként ezt a könyvet 12 éves kortól ajánlanám olvasásra. :)

PKatica>!
Jeff Kinney: Négy fal között

Jó volt, de valami hiányzott. Valószínűleg azért, mert már nagy vagyok ehhez, de akkor is mindig elolvasom az ilyeneket… Ráadásul olyan gyorsan vége lett… Jó, mondjuk tele van képpel, de akkor is…
De azért jó volt, kellemesen kikapcsolódtam egy hosszú könyv után.

Karcsika>!
Jeff Kinney: Négy fal között

Aranyos volt, nekem tetszett :)
Greg megint bohóckodik és csinálja a balhét, ráadásul most még egy óriási hóvihar is bekavar az események folyamatába.

Ferger_Jolcsi P>!
Jeff Kinney: Négy fal között

Én nagyon szeretem ezt a sorozatot olvasni, mert mindig ki tudok kapcsolni közben. Nem igényel sok gondolkodást, ami egy fáradt hét után fontos szempont tud lenni. Mindig jókat tudok nevetni Gregen, a bénázásán, valamint a legjobb barátján, Rowley-n.

Pesu>!
Jeff Kinney: Négy fal között

Végre egy olyan rész amiben Greg tesz valamit Rowley-ért! Pl. nem árulja be! El sem hiszem! Még sosem volt ilyen önzetlen mint ebben a részben! Emiatt szimpatikusabb lett számomra! :))

buzavirág>!
Jeff Kinney: Négy fal között

Greg keresi a megoldást, hogy könnyen pénzt keressen, de ismét bajba keveredik, ezúttal talán még börtönbe is kerülhet. Az ügy szerencsére nem annyira komoly, viszont sokkal vészesebb a helyzet a közelgő hóvihar miatt, mely több napra bezárja a családot, persze itt is történnek galibák, hiszen ez a Heffley család.

Narutofan98 P>!
Jeff Kinney: Négy fal között

Aranyos kis karácsonyi sztori. Pont a helyzethez illően, bár helyenként nem tudtam egyetérteni Greg felállásával kapcsolatban. Igaz, ez egy gyerek történet, de valahogy helyenként sántít a dolog.

Chöpp >!
Jeff Kinney: Négy fal között

Szeretjük Greget annak ellenére, hogy tudjuk, közel sem tökéletes. És most nagyon-nagyon enyhén fogalmaztam. Rowley viszont egy édes angyal (mutatja ezt az a tény is, hogy Greg barátja). Juditka pedig beleszerelmesedett Rodrick-ba. Bár ebben a Ropi filmek is ludasak.

PTJulia P>!
Jeff Kinney: Négy fal között

Számomra kicsit egysíkúbb, gyengébb volt a sorozatból eddig olvasott könyveknél. Persze azért bőven találunk gyagya humort itt is, Ápolka például kifejezetten rémisztő jelenség lehet. Pláne másodszori felbukkanásakor.
A karácsony köré szerveződő hiedelmek és próbálkozások töltik ki a könyv nagy részét, de belekóstolhatunk a netes kisállatgondozásba is. Ó, azok a boldog Tétova Teve Club-os évek, egészen elnosztalgiáztam. Az én jószágom talán 4-5 évig bírta…

bozs>!
Jeff Kinney: Négy fal között

Kezd ez a Greg egy kicsit idegesíteni.
Nem is tudok értékelést írni ezekről a könyvekről :) A rajzok kiválóak, a történet megfelelő az adott korosztálynak, engem meg továbbra is érdekel. De szünetet tartok, hosszúúúúú szünetet a következő könyv előtt.


Népszerű idézetek

nagara>!

Agglegény akarok maradni, mint Charlie bácsikám, aki folyton nyaralásokra meg fűtött vécéülőkékre költi a pénzét, nem pedig hálátlan kölykökre herdálja.

116. oldal

Fleur_Rouge_Cerise>!

Aztán itt ez a „jó gyerek/rossz gyerek” lista, amiről folyton beszélnek. Hallasz róla, de LÁTNI nem láthatod, úgyhogy a felnőttek mondják meg,éppen hol vagy rajta. És valami nekem bűzlik ebben.

10. oldal

Papp_Fanna8>!

Egy hónap túl nagy idő ahhoz, hogy folyamatosan jól viselkedjek. Én legfeljebb hat vagy hét napot bírok egyhuzamban.

7. oldal

nagara>!

De leginkább ez a Mikulás-dolog viseli meg az idegeimet. Durván lesokkol az, hogy figyel, amikor alszom, és tudja, mikor vagyok ébren. Így aztán elkezdtem mackóban aludni, mert nem akarom, hogy a Mikulás meglásson alsónaciban.

8. oldal

Fleur_Rouge_Cerise>!

Tudom, hogy egészségesebben kellene táplálkoznom, de ha kiveszem a gyorskaját az étrendemből, nagy gondban leszek, mert szerintem úgy kábé 95%-ban csibefalatból állok.

99. oldal

madárka>!

Egy csomó olyan filmet láttam, amiben egy korombeli gyerekről kiderül, hogy tud varázsolni, és ezért meghívják valami spéci iskolába. No, hát ha nekem is szánnak ilyen meghívót, most pont a LEGJOBBKOR érkezne.

181. oldal (Könyvmolyképző, 2013)

Fleur_Rouge_Cerise>!

Állati hideg volt, és eszembe jutott egy sztori, amit két fickóról olvastam, akik kint ragadtak a vadonban, és közös hálózsákban kellett aludniuk, hogy ki ne hűljenek.

Rápillantottam Rodrickra, és eltöprengtem egy percre, de aztán arra jutottam, hogy a méltóságom fontosabb, mint az életben maradás.

205. oldal

madárka>!

Anya minden gyerekének csinált „emlékdobozt”, és az enyém a legalsó polcon volt, úgyhogy a nagyját ellepte a víz. A dobozban volt, többek között, a bepisilési naptáram nyolcéves koromból.

183. oldal (könyvmolyképző, 2013)

Papp_Fanna8>!

Aki olvas, az menő! Olvass minél többet, és megvalósíthatod az álmaidat!

121. oldal

VígHanni14>!

Ha az év első tizenegy hónapjában elkövetsz valami stiklit,az nem ügy. De ha az ünnepek alatt hibázol,azért megfizetsz.

7. oldal


A sorozat következő kötete

Egy ropi naplója sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Meg Cabot: Legjobb barátnők és rázós helyzetek
Rick Riordan: A sötét prófécia
Rachel Renée Russell: Turné
Sziklai Róbert: Lakli
Molnár T. Eszter: Stand up!
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
Ciaran Murtagh: A Nagy ugrás
Neil Gaiman: Szerencsére a tej
Timo Parvela: Pate szupertitkos blogja
Kate Scott: Csak Jack