Négy ​fal között (Egy ropi naplója 6.) 160 csillagozás

Jeff Kinney: Négy fal között Jeff Kinney: Négy fal között

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Greg Heffley nagy bajban van. Az iskolában vandálok jártak, és ő az első számú gyanúsított. A legszörnyűbb az egészben az, hogy ő teljesen ártatlan. Vagyis, majdnem teljesen.
A rendőrség a nyomában van, ám egy váratlan hóvihar elzárja a Heffley-családot a külvilágtól. Greg jól tudja, hogy amint elolvad a hó, örökre lecsukják, de vajon nem rosszabb büntetés-e az, hogy az egész téli szünetet a családjával összezárva kell töltenie?

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633730690 · Fordította: Gyurkovics Máté · Illusztrálta: Jeff Kinney
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
226 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633730690 · Fordította: Gyurkovics Máté · Illusztrálta: Jeff Kinney
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633730690 · Fordította: Gyurkovics Máté · Illusztrálta: Jeff Kinney

Kedvencelte 14

Most olvassa 19

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 46

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Karcsika
Jeff Kinney: Négy fal között

Aranyos volt, nekem tetszett :)
Greg megint bohóckodik és csinálja a balhét, ráadásul most még egy óriási hóvihar is bekavar az események folyamatába.

>!
Ferger_Jolcsi P
Jeff Kinney: Négy fal között

Én nagyon szeretem ezt a sorozatot olvasni, mert mindig ki tudok kapcsolni közben. Nem igényel sok gondolkodást, ami egy fáradt hét után fontos szempont tud lenni. Mindig jókat tudok nevetni Gregen, a bénázásán, valamint a legjobb barátján, Rowley-n.

>!
buzavirág
Jeff Kinney: Négy fal között

Greg keresi a megoldást, hogy könnyen pénzt keressen, de ismét bajba keveredik, ezúttal talán még börtönbe is kerülhet. Az ügy szerencsére nem annyira komoly, viszont sokkal vészesebb a helyzet a közelgő hóvihar miatt, mely több napra bezárja a családot, persze itt is történnek galibák, hiszen ez a Heffley család.

>!
Narutofan98
Jeff Kinney: Négy fal között

Aranyos kis karácsonyi sztori. Pont a helyzethez illően, bár helyenként nem tudtam egyetérteni Greg felállásával kapcsolatban. Igaz, ez egy gyerek történet, de valahogy helyenként sántít a dolog.

>!
Chöpp 
Jeff Kinney: Négy fal között

Szeretjük Greget annak ellenére, hogy tudjuk, közel sem tökéletes. És most nagyon-nagyon enyhén fogalmaztam. Rowley viszont egy édes angyal (mutatja ezt az a tény is, hogy Greg barátja). Juditka pedig beleszerelmesedett Rodrick-ba. Bár ebben a Ropi filmek is ludasak.

>!
bozs
Jeff Kinney: Négy fal között

Kezd ez a Greg egy kicsit idegesíteni.
Nem is tudok értékelést írni ezekről a könyvekről :) A rajzok kiválóak, a történet megfelelő az adott korosztálynak, engem meg továbbra is érdekel. De szünetet tartok, hosszúúúúú szünetet a következő könyv előtt.

>!
nagara
Jeff Kinney: Négy fal között

Nem ez a legjobb része a sorozatnak. Valahogy kevesebb volt a poénos, vicces helyzet, Greg anyja meg idegesített.

>!
Annie_Cresta
Jeff Kinney: Négy fal között

Még mindig nagyon szeretem ezt a sorozatot, Gregen nem lehet nem röhögni.:D Igazából önző és kihasználja a ”barátait”, de olyan megjegyzéseket tesz, amiken muszáj vihognom. A rajzokat pedig nagyon szeretem.

2 hozzászólás
>!
Emerson
Jeff Kinney: Négy fal között

Most írhatnám, hogy legszívesebben megcsapkodnám Greget, amiért ekkora tapló, de szerencsére mindig utoléri a végzet. Hol egy kistesó, hol egy nagytesó, hol egy iskolaigazgató által.

1 hozzászólás
>!
KMReni P
Jeff Kinney: Négy fal között

Ismét egy Ropi! Most már abba sem hagyom amit ki nem olvasom az összeset! A fiam hihetetlen tempót diktál, már 2-vel előttem jár.

Ebben a könyvben Greg folyton rossz fát tesz a tűzre az apjánál. Folyton olyat csinál, amit az apja nem szeretne.
És amikor Rowley évente megnéz egy felvételt, hogy mekkora hó lesz….Ezen a télen végre teljesült, hatalmas hó lett, ki sem tudtak menni a lakásból.


Népszerű idézetek

>!
nagara

Agglegény akarok maradni, mint Charlie bácsikám, aki folyton nyaralásokra meg fűtött vécéülőkékre költi a pénzét, nem pedig hálátlan kölykökre herdálja.

116. oldal

>!
nagara

De leginkább ez a Mikulás-dolog viseli meg az idegeimet. Durván lesokkol az, hogy figyel, amikor alszom, és tudja, mikor vagyok ébren. Így aztán elkezdtem mackóban aludni, mert nem akarom, hogy a Mikulás meglásson alsónaciban.

8. oldal

>!
nagara

Ma reggel, amikor felöltöztem, felvettem egy bokszert, ami a szekrényemen volt. Mire rájöttem, hogy az Rodrick egyik koszos gatyája, már túl késő volt.
Ezért aztán, amíg anya ki nem mosott, a halloweeni jelmezemben mászkáltam. Kényelmetlen volt, de legalább biztosan tudtam, hogy tiszta.

193. oldal

>!
Fleur_Rouge_Cerise

Aztán itt ez a „jó gyerek/rossz gyerek” lista, amiről folyton beszélnek. Hallasz róla, de LÁTNI nem láthatod, úgyhogy a felnőttek mondják meg,éppen hol vagy rajta. És valami nekem bűzlik ebben.

10. oldal

>!
Fleur_Rouge_Cerise

Tudom, hogy egészségesebben kellene táplálkoznom, de ha kiveszem a gyorskaját az étrendemből, nagy gondban leszek, mert szerintem úgy kábé 95%-ban csibefalatból állok.

99. oldal

>!
Fleur_Rouge_Cerise

Állati hideg volt, és eszembe jutott egy sztori, amit két fickóról olvastam, akik kint ragadtak a vadonban, és közös hálózsákban kellett aludniuk, hogy ki ne hűljenek.

Rápillantottam Rodrickra, és eltöprengtem egy percre, de aztán arra jutottam, hogy a méltóságom fontosabb, mint az életben maradás.

205. oldal

>!
I_luv_Krisztián

Egy hónap túl nagy idő ahhoz, hogy folyamatosan jól viselkedjek. Én legfeljebb hat vagy hét napot bírok egyhuzamban.

7. oldal

>!
madárka

Egy csomó olyan filmet láttam, amiben egy korombeli gyerekről kiderül, hogy tud varázsolni, és ezért meghívják valami spéci iskolába. No, hát ha nekem is szánnak ilyen meghívót, most pont a LEGJOBBKOR érkezne.

181. oldal (Könyvmolyképző, 2013)

>!
madárka

Anya minden gyerekének csinált „emlékdobozt”, és az enyém a legalsó polcon volt, úgyhogy a nagyját ellepte a víz. A dobozban volt, többek között, a bepisilési naptáram nyolcéves koromból.

183. oldal (könyvmolyképző, 2013)

>!
VígHanni14

Ha az év első tizenegy hónapjában elkövetsz valami stiklit,az nem ügy. De ha az ünnepek alatt hibázol,azért megfizetsz.

7. oldal


A sorozat következő kötete

Egy ropi naplója sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nick Bruel: Rossz Cica fürdik
Mary Pope Osborne: Őserdő mélyén
Rachel Renée Russell: Popsztár
Rick Riordan: Neptunus fia
R. J. Palacio: Az igazi csoda
Balázsy Panna: Csupaszív
Ransom Riggs: Üresek városa
David Walliams: A nagy szökés
Cressida Cowell: Így védd ki egy sárkány átkát
Tom Watson: Pálcikakutya