Négy ​fal között (Egy ropi naplója 6.) 168 csillagozás

Jeff Kinney: Négy fal között Jeff Kinney: Négy fal között

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Greg Heffley nagy bajban van. Az iskolában vandálok jártak, és ő az első számú gyanúsított. A legszörnyűbb az egészben az, hogy ő teljesen ártatlan. Vagyis, majdnem teljesen.
A rendőrség a nyomában van, ám egy váratlan hóvihar elzárja a Heffley-családot a külvilágtól. Greg jól tudja, hogy amint elolvad a hó, örökre lecsukják, de vajon nem rosszabb büntetés-e az, hogy az egész téli szünetet a családjával összezárva kell töltenie?

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633730690 · Fordította: Gyurkovics Máté · Illusztrálta: Jeff Kinney
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
226 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633730690 · Fordította: Gyurkovics Máté · Illusztrálta: Jeff Kinney
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633730690 · Fordította: Gyurkovics Máté · Illusztrálta: Jeff Kinney

Kedvencelte 14

Most olvassa 20

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 46

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Karcsika>!
Jeff Kinney: Négy fal között

Aranyos volt, nekem tetszett :)
Greg megint bohóckodik és csinálja a balhét, ráadásul most még egy óriási hóvihar is bekavar az események folyamatába.

Ferger_Jolcsi P>!
Jeff Kinney: Négy fal között

Én nagyon szeretem ezt a sorozatot olvasni, mert mindig ki tudok kapcsolni közben. Nem igényel sok gondolkodást, ami egy fáradt hét után fontos szempont tud lenni. Mindig jókat tudok nevetni Gregen, a bénázásán, valamint a legjobb barátján, Rowley-n.

buzavirág>!
Jeff Kinney: Négy fal között

Greg keresi a megoldást, hogy könnyen pénzt keressen, de ismét bajba keveredik, ezúttal talán még börtönbe is kerülhet. Az ügy szerencsére nem annyira komoly, viszont sokkal vészesebb a helyzet a közelgő hóvihar miatt, mely több napra bezárja a családot, persze itt is történnek galibák, hiszen ez a Heffley család.

PTJulia P>!
Jeff Kinney: Négy fal között

Számomra kicsit egysíkúbb, gyengébb volt a sorozatból eddig olvasott könyveknél. Persze azért bőven találunk gyagya humort itt is, Ápolka például kifejezetten rémisztő jelenség lehet. Pláne másodszori felbukkanásakor.
A karácsony köré szerveződő hiedelmek és próbálkozások töltik ki a könyv nagy részét, de belekóstolhatunk a netes kisállatgondozásba is. Ó, azok a boldog Tétova Teve Club-os évek, egészen elnosztalgiáztam. Az én jószágom talán 4-5 évig bírta…

Narutofan98 P>!
Jeff Kinney: Négy fal között

Aranyos kis karácsonyi sztori. Pont a helyzethez illően, bár helyenként nem tudtam egyetérteni Greg felállásával kapcsolatban. Igaz, ez egy gyerek történet, de valahogy helyenként sántít a dolog.

Chöpp P>!
Jeff Kinney: Négy fal között

Szeretjük Greget annak ellenére, hogy tudjuk, közel sem tökéletes. És most nagyon-nagyon enyhén fogalmaztam. Rowley viszont egy édes angyal (mutatja ezt az a tény is, hogy Greg barátja). Juditka pedig beleszerelmesedett Rodrick-ba. Bár ebben a Ropi filmek is ludasak.

bozs>!
Jeff Kinney: Négy fal között

Kezd ez a Greg egy kicsit idegesíteni.
Nem is tudok értékelést írni ezekről a könyvekről :) A rajzok kiválóak, a történet megfelelő az adott korosztálynak, engem meg továbbra is érdekel. De szünetet tartok, hosszúúúúú szünetet a következő könyv előtt.

nagara>!
Jeff Kinney: Négy fal között

Nem ez a legjobb része a sorozatnak. Valahogy kevesebb volt a poénos, vicces helyzet, Greg anyja meg idegesített.

Annie_Cresta>!
Jeff Kinney: Négy fal között

Még mindig nagyon szeretem ezt a sorozatot, Gregen nem lehet nem röhögni.:D Igazából önző és kihasználja a ”barátait”, de olyan megjegyzéseket tesz, amiken muszáj vihognom. A rajzokat pedig nagyon szeretem.

2 hozzászólás
Emerson>!
Jeff Kinney: Négy fal között

Most írhatnám, hogy legszívesebben megcsapkodnám Greget, amiért ekkora tapló, de szerencsére mindig utoléri a végzet. Hol egy kistesó, hol egy nagytesó, hol egy iskolaigazgató által.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

nagara>!

Agglegény akarok maradni, mint Charlie bácsikám, aki folyton nyaralásokra meg fűtött vécéülőkékre költi a pénzét, nem pedig hálátlan kölykökre herdálja.

116. oldal

nagara>!

De leginkább ez a Mikulás-dolog viseli meg az idegeimet. Durván lesokkol az, hogy figyel, amikor alszom, és tudja, mikor vagyok ébren. Így aztán elkezdtem mackóban aludni, mert nem akarom, hogy a Mikulás meglásson alsónaciban.

8. oldal

Fleur_Rouge_Cerise>!

Aztán itt ez a „jó gyerek/rossz gyerek” lista, amiről folyton beszélnek. Hallasz róla, de LÁTNI nem láthatod, úgyhogy a felnőttek mondják meg,éppen hol vagy rajta. És valami nekem bűzlik ebben.

10. oldal

Fleur_Rouge_Cerise>!

Tudom, hogy egészségesebben kellene táplálkoznom, de ha kiveszem a gyorskaját az étrendemből, nagy gondban leszek, mert szerintem úgy kábé 95%-ban csibefalatból állok.

99. oldal

Fleur_Rouge_Cerise>!

Állati hideg volt, és eszembe jutott egy sztori, amit két fickóról olvastam, akik kint ragadtak a vadonban, és közös hálózsákban kellett aludniuk, hogy ki ne hűljenek.

Rápillantottam Rodrickra, és eltöprengtem egy percre, de aztán arra jutottam, hogy a méltóságom fontosabb, mint az életben maradás.

205. oldal

Papp_Fanna8>!

Egy hónap túl nagy idő ahhoz, hogy folyamatosan jól viselkedjek. Én legfeljebb hat vagy hét napot bírok egyhuzamban.

7. oldal

nagara>!

Ma reggel, amikor felöltöztem, felvettem egy bokszert, ami a szekrényemen volt. Mire rájöttem, hogy az Rodrick egyik koszos gatyája, már túl késő volt.
Ezért aztán, amíg anya ki nem mosott, a halloweeni jelmezemben mászkáltam. Kényelmetlen volt, de legalább biztosan tudtam, hogy tiszta.

193. oldal

madárka>!

Egy csomó olyan filmet láttam, amiben egy korombeli gyerekről kiderül, hogy tud varázsolni, és ezért meghívják valami spéci iskolába. No, hát ha nekem is szánnak ilyen meghívót, most pont a LEGJOBBKOR érkezne.

181. oldal (Könyvmolyképző, 2013)

madárka>!

Anya minden gyerekének csinált „emlékdobozt”, és az enyém a legalsó polcon volt, úgyhogy a nagyját ellepte a víz. A dobozban volt, többek között, a bepisilési naptáram nyolcéves koromból.

183. oldal (könyvmolyképző, 2013)

Fleur_Rouge_Cerise>!

Idén karácsonyra Kópé Kápét fogok kérni. De még mindig nem tudom, mi MÁST kérjek még. Egy CSOMÓ dolog van, ami jól jönne, mert pár hete, amikor kiszedték a mandulámat, és a kórházban éjszakáztam, Manny eladta a cuccaim felét.

52. oldal


A sorozat következő kötete

Egy ropi naplója sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ciaran Murtagh: A Nagy ugrás
Rachel Renée Russell: A szekrény hőse
Bálint Ágnes: Szeleburdi család
Rachel Renée Russell: Popsztár
Rick Riordan: Neptunus fia
Meg Cabot: Legjobb barátnők és rázós helyzetek
Balázsy Panna: Csupaszív
G. Szabó Judit: Megérjük a pénzünket!
Molnár T. Eszter: Most már igazán
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő