Mély ​víz (Egy ropi naplója 15.) 26 csillagozás

Jeff Kinney: Mély víz

Greg Heffley és a családja úgy döntenek, közös kempingezéssel töltik a nyarat, és életük kalandját tervezve nekivágnak a nagyvilágnak. Az út azonban váratlan fordulatot vesz, és Heffley-ék egy lakókocsiparkban kötnek ki, ami nem egy kimondott Kánaán. Amikor gyülekezni kezdenek a viharfellegek, és összecsapnak fejük felett a hullámok, Greg és a többiek már csak arra kíváncsiak, vajon megússzák-e ép bőrrel a kiruccanást. Érzik: a sors most aztán igazán a mély vízbe dobta őket.

A világszerte kirobbanóan sikeres Egy ropi naplója-sorozat
15. részében új, fergeteges poénok várnak.
NE HABOZZ! SZEREZD MEG MIND!

Eredeti megjelenés éve: 2020

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635613755 · Fordította: Gyurkovics Máté · Illusztrálta: Jeff Kinney

Kedvencelte 3

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 14

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

PKatica>!
Jeff Kinney: Mély víz

Sajnos valami még ebből is hiányzik. Jó volt, de csak abban a kicsit erőltetett stílusában. Erről sem tudok mást írni, csak hogy én már kinődtem belőle, de attól még a kisebbeknek jó lehet, remélem ők jobban élvezik majd :)

Mariann_Czenema P>!
Jeff Kinney: Mély víz

Rowley második kalandja, ami szintén mostanában jött ki sokkal üdébb, élvezetesebb olvasmány. Greg történeteiben tényleg kezd túl sok lenni az ismétlés, a hasonlóság, holott simán el tudok képzelni egy olyan kempinget az Usában, ahol végül kikötöttek.

Beka12>!
Jeff Kinney: Mély víz

Azt kell, hogy mondjam, nagyon kinőttem a ropiból, pedig régen nagyon szerettem! Most inkább idegesített. Egy csomó mondat teljesen értelmetlen volt, és a fogalmazásban is akadtak problémák. De engem legjobban az idegesített, hogy nem írták ki azt, hogy például, vagy pl. hanem csak így le van írva, hogy pölö. Lehet, hogy ez kis dolog, de. Egy idő után eléggé zavaró volt. A történet nem volt rossz, és jó volt, kicsit kikapcsolni közben, mert nagyon könnyed és tele van képekkel. Tíz éves korig ajánlom.

Nihilchan>!
Jeff Kinney: Mély víz

Szerintem ez volt a leggyengébb Ropi. :( Nagyon erőltetett volt, nem is nevettem rajta.

Ms_Mississippi>!
Jeff Kinney: Mély víz

Ez a kirándulós rész sem jött be, valahogy a családos részek gyengébbek, vagy az író kezd kifogyni az ötletekből. Egyáltalán nem nevettem rajta, volt néhány jópofa ötlet, de nem az igazi. A szituációk gyakran lehetetlenek. A mindennapok apró dolgait szerettem az előző részekben, meg azt, hogy Greg a saját karakterhibái miatt kerül bajba. Itt a kellemetlenségek az anyuka miatt adódnak, mert nem tudom, nekem egyre inkább úgy jön le, hogy egyszerűen basáskodik mindenki felett és elnyomja a gyerekeket. Legalábbis nálunk sokkal nagyobb szabadságot kaptunk, és ha volt is a nyaraláson kötelező program mindenki választhatott valamit, amit akart csinálni.
Szóval nekem ez most elég gyenge lett. Ha így marad a színvonal, lehet búcsúzom a sorozattól, pedig tényleg az összes könyv ott van a polcomon, és a régi részeket nagyon szeretem-

avázsonyilány >!
Jeff Kinney: Mély víz

Én, az egy ropi naplója könyveket már csak nosztalgiából olvasom el. Talán ez volt az a könyvsorozat, ami megszerettette velem az olvasást.
Viszont egyre többször kell csalódnom, már nem olyan viccesek a történetek, azt hittem az én humorérzékem változott de nem. Egy két részen volt, ahol most is jókat derültem, nem tudom, hogy azért, mert fáradt voltam vagy mert tényleg vicces volt az adott jelenet. Jó pont, hogy az olvasással gyorsan lehet haladni, csak úgy pörögnek az események és az illusztrációk még mindig királyak, ami az összes könyvre elmondható. Mivel ez egy napló nem sok párbeszédet tartalmaz, inkább cselekmény leírást. Amiért régen beleszerettem ezekbe a könyvekbe, az a humora és a könnyedsége. (már, ha lehet ezt mondani egy könyvre)
Magát a történetet erőltettetnek éreztem, sokszor kínosan éreztem magam olvasás közben, ami ezeknél a könyveknél nem fordult még elő. Magával a szituációval viszont nagyon tudtam azonosulni, végig az járt a fejemben, hogy ha az én családom is elmenne kempingezni az hasonlóan nézne ki…
Ha jönni fog ki új rész, valószínűleg azokat is elolvasom. De örülnék neki, ha az író valami újjal is megpróbálkozna és adna egy szép lezárást a Heffley családnak, mert bennük már tényleg nincs több…


Népszerű idézetek

Könyvmolyocska1 P>!

Anyu szerint csak az a gond, hogy túl régóta gubbasztunk a házban, el kellene mennünk nyaralni. Szerintem is, de csak akkor, ha mindenki mehet EGYEDÜL.

7. oldal

Könyvmolyocska1 P>!

MINDANNYIUNKNAK kivannak már az idegei, és ha nem változik valami villámgyorsan, állítom, valakinél el fog szakadni a cérna.

7. oldal

Könyvmolyképző KU>!

Szeretem én a családomat, tök komolyan, de azért napi huszonnégy órában velük lenni túlzás. Pedig mostanában épp ez a leosztás.

Könyvmolyképző KU>!

Mostanában Manny kedvenc meséskönyve Noé bárkájáról szól. Noé egy fickó volt, aki megtudta, hogy esni fog, ezért épített egy hatalmas hajót, hogy azon vészelhesse át a vihart egy csomó állattal együtt. Manny könyvében mindegyik rajz tök cuki meg vidám, mintha a földi élet felét kipusztító árvíz valami BABAZSÚR lett volna.

Könyvmolyképző KU>!

„…elfilóztam, hogy ha egy ilyen picike állat, mint a borz, el tudja ijeszteni a ragadózokat azzal, hogy büdös, akkor talán ez NEKEM is beválhatna. Úgyhogy el is döntöttem, hogy a gimi végéig nem fogok fürödni.

Könyvmolyképző KU>!

Kiderült, hogy végig egy Édenkertben voltunk, csak eddig belerondított a TÖBBI EMBER.

avázsonyilány >!

…sokkal fontosabb, hogy egy sztori király legyen, mint hogy igaz.


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Az elrejtett orákulum
Sziklai Róbert: Lakli
Meg Cabot: Legjobb barátnők és rázós helyzetek
Ciaran Murtagh: A Nagy ugrás
Rachel Renée Russell: Szívzűrök
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
Molnár T. Eszter: Stand up!
David Walliams: Az éjféli banda
Neil Gaiman: Szerencsére a tej
Kate Scott: Csak Jack