Lépjünk ​le! (Egy ropi naplója 12.) 56 csillagozás

Jeff Kinney: Lépjünk le!

A Heffley-család nyaralni, pontosabban telelni megy!

Greg Heffley és a családja úgy döntenek, idén nem kérnek a fagyoskodásból és a karácsonyi stresszből, inkább elmennek egy trópusi szigetre lazítani. Pár nap ejtőzés egy paradicsomi szállóban már nagyon ráfér az elcsigázott családra.
Hamar kiderül azonban, hogy ez a paradicsom nem is olyan idilli, mint Heffley-ék hitték. Perzselő nap, gyomorrontás, életveszélyes állatok és még sok más rondít bele a megérdemelt pihenésbe. Átvészeli a család a szigeti veszedelmeket, vagy a végére pokol lesz a paradicsomból?
VILÁGPEMIER!

Légy az elsők között, aki olvassa!

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634572411 · Fordította: Gyurkovics Máté · Illusztrálta: Jeff Kinney
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634572411 · Fordította: Gyurkovics Máté · Illusztrálta: Jeff Kinney

Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Ferger_Jolcsi P>!
Jeff Kinney: Lépjünk le!

Ismét egy bohókás, jópofa kis történettel állt elő Jeff Kinney. Az összes Ropi naplója kötet nagy kedvencem, jó kikapcsolódni egy-egy kötetével. Ez a történet télen játszódik, pontosabban karácsonykor, mikor is az Apa eldönti, hogy ezúttal ne otthon ünnepeljék megszokott környezetben a karácsonyt, hanem utazzanak el az egyenlítő környékére, ahol meleg van és tudnak egy nagyot pihenni. De ahogy az a Huffley családban lenni szokott, ez a nyaralás sem lesz valami felhőtlen, amit csak tudnak, azt elbaltáznak, minden rosszat bevonzanak, s a végén még talán fáradtabban, de annál megkönnyebbülten esnek haza, hogy végre a jól megszokott környezetben lehetnek.

nagara>!
Jeff Kinney: Lépjünk le!

Jó volt, de annyira ez most nem jött mégsem át. Kikapcsolódásra tökéletes, gyorsan lehet vele haladni. A szokásos formát is hozza valamelyest, mégis van hiányérzetem.

buzavirág>!
Jeff Kinney: Lépjünk le!

Ezúttal a télből a nyárba utazik a Heffley-család, persze a pár napos lazulásból, pár napos rémálom lesz, de a végére úgy ahogy mégiscsak összejön a családi idill. Jót szórakoztam, lazultam most is, és azon gondolkoztam vajon felnőnek valaha a Heffley fiúk?

Fairy>!
Jeff Kinney: Lépjünk le!

Ennek a sorozatnak a borítói nagyon jók!
A Heffley család a télből nyaralni indul,ez persze katasztrófába fajul mint mindig!
A rajzok nagyon jók!
Kedvencem a pókos rész és Manny medúza akciója volt.

Sajtkukac94 >!
Jeff Kinney: Lépjünk le!

Ez most igen jól esett! Szeretem a Ropi könyveket annak ellenére is, hogy határozottan nem tartozom a célcsoportjukba. Kicsit nosztalgikus olvasni őket, mert közben elég sok elfeledettnek hitt emlék ugrik be a gyerekkoromról, amitől mindig jó lesz a kedvem.
A Heffley család közel sem tökéletes, de nekem pont az tetszik bennük, hogy nincsenek idealizálva. Greget még mindig bírtam annak ellenére is, hogy eléggé öntelt.
Maga a sztori vicces volt már csak azért is, mert pont most karácsonykor tervezgettük mi is, hogy jövőre le kéne lépni, messze az emberektől az ünnepek idejére. Egy biztos: ezek után tuti nem valami felkapott szállodát fogunk keresni úticélnak.

Nihilchan>!
Jeff Kinney: Lépjünk le!

Tipikus és számomra megunhatatlan Greg Heffley. Bár a szerencsétlenkedése nem sok újat tud mutatni, mégis képes vagyok nevetni a történetein annak ellenére, hogy a srác személyiségét nem kifejezetten kedvelem. Szeretem ezt a sorozatot, még így, felnőttként is.

Gabikacs0210>!
Jeff Kinney: Lépjünk le!

Szerintem nagyon izgalmas volt a könyv. Greg a családjával a téli szünetet nyaralással töltötte,ahol vicces dolgok történtek velük.

Aaron_Rgd>!
Jeff Kinney: Lépjünk le!

Unokatesóm (9) odáig van ezért a sorozatért meg vissza. Amikor kap egy új könyvet, vagy kikölcsönzi valamelyiket a könyvtárból én is mindig beleolvasok, mert igencsak tanulságos és vicces ez a felnőttebb korosztály számára is.
Ezzel a résszel azonban az történt, hogy valamilyen csoda folytán végig is olvastam, mert volt rá időm. Be kell vallanom, hogy hihetetlenül imádtam. Szent meggyőződésem, hogy azok az olvasók, akik már felnőttnek vallják magukat és rengeteg könyvön vannak túl, jobban élvezik, mint a gyerekek. Én speciel így vagyok vele. Két órán keresztül csak nevettem és nevettem és nagyon jól éreztem magam. Ha ezt jelenti újra gyereknek lenni, akkor az egész sorozatot be fogom szerezni, ugyanis felejthetetlen élményekkel gazdagodtam. (És minden egyes mondat, ami ebben a sorozatban van az aranyat ér… mind a gyerekek, mind a felnőttek számára.)

PTJulia P>!
Jeff Kinney: Lépjünk le!

Vicces történet arról, hogy egy luxusnyaralás sem mindig az, aminek látszik – legalább nem vágyunk utána luxusnyaralásra :-))) Volt pár jelenet, amin visítva…

Gáborr_Nagy>!
Jeff Kinney: Lépjünk le!

Olvastam minden részt, de erre adtam a legkevesebb pontot. Gyengébb az eddigieknél, sajnálom. Sok megszokott dolog hiányzott, pl. Rowley, Fregley, iskola, csajozás, Rodrick szemétkedései, Telöpelus, nagyszülők. Ez a kirándulás inkább egy olcsó amerikai vígjátékra emlékeztet, mint az eddigi Ropikra.
mobilbubi, lazulda-vadulda, feliz navidad, minitinitanya, kockamedúza,
Sííp-sííp, fvúss, blíp-blorp-blúp, csámcs-majsz, noszog, cupp-smacc


Népszerű idézetek

vudura06 P>!

Vannak, akiket nem zavar, ha mások pucéran látják őket, de én egyáltalán nem ilyen vagyok.
Szerintem már az sem szép, hogy az ember meztelenül SZÜLETIK, mert egyből belekényszerítik egy kínos szituba.

109. oldal

nagara>!

Mikor kicsi voltam, én is FOLYTON belepisiltem a medencébe. Olyannyira, hogy a nappalinkban még egy bekeretezett kép is van arról, ahogy épp bilinek használom a vizet.
Anya mindig azt mondja, hogy ez a kedvenc képe rólam, mert olyan BOLDOGNAK nézek ki rajta. Azt azonban sosem árultam el neki, MIÉRT.

163-164. oldal


A sorozat következő kötete

Egy ropi naplója sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ulrike Rylance: A karácsonyfarablás
Kozári Dorka: Marcsi téli kalandjai
Cynthia Paterson: A bűvös szán
Téti István: Téli szünet
Devecsery László: Hóha, hó! Nincsen hó!
Lovász Andrea (szerk.): Elfelejtett lények boltja
Zdeněk Miler – Hana Doskočilová: A vakond és a hóember
Fekete István: Téli berek
Gáll Viktória Emese: Borsi a hóban
Beatrix Potter: Karácsony Nyúl Péterrel