Idézetek 34

AniTiger P>!

2 óra tájára már elég éhes lettem, ezért megkérdeztem, nem vennénk-e egy kis gyorskaját. Apa nem állt meg, mert szerinte a gyorséttermi dolgozók „mind hülyék”.

Hát, én tudom, miért gondolja ezt. Valahányszor apa átugrik a közelünkben lévő sült csirkés kajáldába, mindig a szemetesnek adja le a rendelését.

111. oldal

mrsp>!

Na, pont ez az, amiért szívás gyereknek lenni. Csak két lehetőséged van, hogy megkapd, amit akarsz: karácsonykor és a szülinapodon.

100. oldal

mrsp>!

Aztán anya bejelentette, hogy ideje átmenni az ebédlőbe tortát enni. Sajnos azonban Joe bácsi kutyája, Gyilkos, megelőzött bennünket.

Reménykedtem, hogy anya elugrik venni nekem egy új tortát, de ehelyett csak hozott egy kést, és levágta az érintetlen részeket.

Anya vágott nekem egy jókora szeletet, de addigra valahogy elszállt a tortázós hangulatom. Főleg mivel Gyilkos éppen gyertyadarabokat öklendezett fel az asztal alatt.

96-97. oldal

mrsp>!

Rowley azért mondta ezt, mert azt hiszi, gazdag vagyok. Pár évvel ezelőtt pont az ünnepek alatt jött át hozzánk, és éppen elfogyott a vécépapír. A család pedig ünnepi koktélszalvétát használt helyette, amíg apa el nem ugrott a boltba.

54. oldal

mrsp>!

Apa vett anyának egy új fényképezőt anyák napjára, és mostanság elég sokat csattogtatta. Szerintem azért, mert bűntudata van, amiért elhanyagolta a családi fotóalbumot. Amikor a bátyám, Rodrick volt kisbaba, anya még teljesen ura volt a helyzetnek.

– Rodrick először kóstol borsót
– Rodrick másodszor kóstol borsót
– Rodrick első lépései
– Na, bumm!

Aztán amikor jöttem én, anya elhavazódhatott, mert attól kezdve van pár fehér folt a hivatalos családi krónikákban.

– Isten hozott a világon, Gregory!
– Gregory útja a kórházból haza
– Gregory hatodik szülinapja
– Gregory első napja a suliban

20-22. oldal

mrsp>!

Ha megeszem ezt a babszemet, nem lesz szomojú a mamája és a papája?

17. oldal

markiboi>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Végül Rowley megvert 15:0-ra. Az eladó azt mondta, Rowley nyerte a fordulót, így választhat: vagy kitölti a formanyomtatványokat, és mehet az országos döntőre, vagy kap egy nagy doboz csokiba mártott mazsolát.

Gondolom nem nehéz kitalálni, melyiket választotta.

217. oldal (Könyvmolyképző Kiadó, 2014)

markiboi>!

A legközelebb akkor kerültem a hírnévhez, amikor pár éve anya beszervezett modellkedni. Szerintem ő úgy gondolta, hogy majd ruhakatalógusokba meg ilyesmikbe kerülnek a képeim. De csak egy hülye orvosi könyv borítójára kerültem fel, amit azóta is próbálok kiheverni. – GYERMEKÜNK és A SZÉKREKEDÉS

104-105. oldal (Könyvmolyképző Kiadó, 2014)

markiboi>!

Oké, lehet, hogy TÉNYLEG lusta vagyok, de nem én tehetek róla. Már csecsemőkorom óta lusta vagyok, és ha időben észrevették volna, talán most nem lennék olyan, amilyen.

75. oldal (Könymolyképző Kiadó, 2014)